Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vidi Rita

70 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor tanítom a közösségi médiát, akkor mindig elmondom, hogy mit mondott (állítólag) Gábor Zsazsa: "Mindegy, hogy mit, csak beszéljenek rólam!" Ez nagyon jól hangzik, és sokan azt gondolják, hogy csak erről szól pl. a Facebook jelenlét. Csinálunk valami vicces bejegyzést,…..
Vidi Rita 2013.08.05 20:17:49
Konrád, ennek vannak azért még árnyalatai. Az ilyen szélsőséges megnyilvánulásoknak van egy olyan hatása is, hogy a fanatikus Norbisok - a példánál maradva - még inkább leteszik mellette a voksukat, a nem Norbisok meg még inkább elfordulnak tőle. Tisztul a kép.
A lényeg a valódi rajongók hozzáállásában van: ők még inkább bizalmat szavaznak, és ezt racionalizálják még azzal is, hogy vásárolnak.

Egy olyat, aki kedveli Norbit, kedveli a termékeket, egyáltalán nem riaszt el az, hogy N. kiposztol egy hátulról lefotózott kövér nőt, és még fikázza is. Ugyanis a valódi rajongók gondolatát fogalmazta meg. Semmi újat nem mondott, csak leírta, amit az a kör gondol - esetleg türelmetlenebb napjain.

Az meg, hogy az ellenlábasokat még jól ki is osztja, a valódi rajongók számára nagyon jó pont.
Norbi zseniális ebben. Ha valaki ezt a kommunikációs módszert választja, sokat tanulhat tőle.
Tehát üzletileg biztos, hogy megéri.

Ráadásul a valódi rajongóknak más egyéb, nagyon pozitív tapasztalataik is vannak Norbival kapcsolatban, tehát ez nem egy semmiből jött troll akciója, meg nem egy sima kis celeb ámokfutása, hanem jól kiszámított stratégia, aminek a középpontjában azok állnak, akik kedvelik, szeretik őket, és vásárolnak is náluk, vagy épp üzleti kapcsolatban vannak/lesznek vele/velük.

Mindamellett nem javasolnám senkinek, hogy ezt az utat járja, hihetetlen lelkierő és gyomor kell hozzá (na, nem mintha bárkinek szüksége lenne a javaslatomra :)).
Talán nem haszontalan a legújabb MSZP-kampány kapcsán beszélni arról, hányan is élnek a létminimum alatt.„(..)négymillió a szegény ember, közülük másfél millióan a létminimum alatt élnek” – az MTI beszámolója szerint többek között ez hangzik el az MSZP legújabb…..
hobby Internetes utazás 2013.02.28 01:54:53
Van egy új szórakozás, ami nagyon izgalmas számomra. Szerettem az iskolában a földrajz órát. Mindig elképzeltem, hogy éppen amelyik országról  tanulunk, én ott járok, sétálok valamelyik város egyik utcáján. Ha van tengerpartja, akkor én ott napozok, vagy heverészek a…..
Vidi Rita 2013.02.28 08:49:18
A maps.google.com -ot próbáltad már?
Ha nagyon ráközelítesz a műholdképeken a városokra, akkor 3 dimenzióban láthatod az utcákat, házakat, az egész környéket.
Nehéz bármit is hozzátenni a comment:com vonatkozó cikkéhez a Mokka reggeli "hibájával" kapcsolatban. Bárkinek a halálával kapcsolatban elképesztő, ha valaki nyerészkedni akar, de egy 11 éves kisfiú esetében talán még inkább gyomorfogató, amivel a TV2 (Élmény a négyzeten! -…..
Vidi Rita 2012.11.08 18:32:34
gg.blog.hu Irány a tőzsde! 2012.10.08 06:33:29
Német befektetőinknek és az Intelnek is azt ígértük, hogy Index-részvényeiket néhány év múlva tőzsdén értékesíthetik majd; a 2000-es év második felét tehát annak rendeltük alá, hogy előkészítsük az Index.hu Részvénytársaság tőzsdei…..
Alapvetően megbízható, precíz embernek tartom magam, a rám osztott feladatokat rendszerint időben, rendesen elvégzem. Munkahelyi papirmunkák nem okoznak gondot, a szódolgozatok javítását sem szoktam hetekig halogatni. Otthon sosem fogy ki a wc-papir a mellékhelységből, mindig van tej,…..
Vidi Rita 2012.08.29 14:41:57
@AzHofi:
Ezt nem a tanároknak kell kezelniük, a szülőknek kellene, mivel kapásból az oviból így érkeznek a gyerekek, ezért lett elmondva a szülőin tavasszal.
Bocs, pont félrenézted.
Vidi Rita 2012.08.29 14:43:02
@kacaj hangosan: remek, hogy így kiindultál a saccperkábé 15 évvel ezelőtti időkből. Amúgy van gyereked? :)
Vidi Rita 2012.08.29 18:43:15
@kacaj hangosan: jaaa, akkor köszönhetsz csókolommal ;)))

De komolyan: majd megtapasztalod milyen a vadászpuska, mikor szülőként viszed és minden a te felelősséged.
Az dicséretes, hogy ennyire nyitott vagy a dolgokra ilyen fiatalon, jó lesz majd ezeket az emlékeket adott esetben előszedni, mikor a te csemetéd megy suliba :)
Végezetül pedig következzen az első 9, lassú XP elleni trükk legbrutálisabb, legkegyetlenebb része, amit csak és kizárólag tapasztalt, és rendszeres adatmentést végző felhasználóknak ajánlok! Bizony, még egy brutál-beállításnak is csak annyi a záloga, hogy rendszeresen mentsd…..
Nem ma kezdtem a számítástechnikai biztonságot érintő témák boncolgatását, de mai napig meglepődöm, hogy milyen tévhitek keringenek a felhasználói fiókokkal kapcsolatban. Még emlékszem, mikor ez divatba jött, a család minden tagjának külön felhasználói fiókja volt,…..
Igazából erről egy másik termék fog részletesen szólni (hogyan és miért kell imádni a merevlemezt és főleg a tartalmát), de van egy minimális követelmény, amire nap mint nap oda kellene figyelnie minden felhasználónak: az adatok töredezettségmentesítése a merevlemezen. Erről…..
Bizonyára Te is tudod, hogy a számítógépet azért hívjuk számítógépnek, mert minden művelet elvégzése számoláson (számításon) alapszik. A háttérben egyfolytában számol a gép, néha még akkor is, ha hozzá sem nyúlsz, csak bekapcsolva marad (pont ezért kell a…..
Ezt a beállítási módot szinte minden szakember ismeri, és amikor kicsit spórolni akarnak az erőforrásokkal, akkor itt leveszik minimumra a megjelenítés hatásait, és mint aki jól végezte dolgát, várják a messiást. Hiába! Ez egy szuper jó trükk, de csak úgy van igazán hatása,…..
Programok uninstallálása - mert a rendszernek lelke vanKörülbelül négy oldalon keresztül tudnám taglalni a helyes programtelepítésekfontosságát, de ez most nem AZ a téma.Most csak arról fogok beszélni, hogy mit és hogyan kell eltávolítani, és persze, miért.Szintén a Start…..
MSCONFIG variációk Mindig jókat mosolygom azon - már elnézést, de tényleg így van -, mikor felhasználók olyan szoftvereket ajánlgatnak egymásnak, amik arra valók, hogy az automatikusan induló alkalmazásokat nem-automatikus indulásra bírják. Azért mosolygom ezen "jókat", mert…..
  Egér tuning Ez egy olyan alapvető beállítás lesz, hogy mindig meglepődöm, hogy milyen kevesen használják. Ennek persze lehet az is az oka, hogy egyszerűen a felhasználók nem mernek belepiszkálni semmibe, nehogy valami fatális hiba történjen; na, de azért az egérnél elég…..
Valóban készen állsz a géped drasztikus gyorsítására? Készen állsz arra, hogy fele annyi ideig fogod nézni az Üdvözöljük képernyőt? Készen állsz arra, hogy nem olvashatsz ki egy könyvet, míg megjelennek az Asztalon az ikonok? Készen állsz arra, hogy nem ugorhatsz el…..
Nem akarunk nagyon ünneprontók lenni, mert ugye a Compact Disco bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, és ennek persze örülni kell, hiszen minket képviselnek, de a nótát magát nem muszáj szeretni. Mi már leírtuk a véleményünket a Sound of Our Hearts című…..
Vidi Rita 2012.05.25 10:43:36
@kis_kiraly: "ABBA is csak egyszámos előadónak számított volna, ha nincs utána az SOS és a Mamma mia amivel igazán dobbantottak. Jókor voltak, jó helyen és jó időben egy jó menedzserrel."

Uramisten! El is hiszed, amit írsz?
Ne haragudj, de tipikus lúzer hozzáállás: CSAK jókor voltak jó helyen, meg CSAK egy jó menedzserük volt. Meg CSAK írtak pár világsikert, meg CSAK pár millió lemezt adtak el, meg CSAK pár milliónyian dúdolják még ma is a számaikat.

Az ekézők saaaajnos nem voltak ilyen szerencsések, meg azok sem, akik így gondolkodnak a sikerről...
Vidi Rita 2012.05.25 11:01:13
@Majommókuska: sajnos nagyon egyet kell értenem veled, abszolút igazad van!
Onlinemarketing blog Sok(k)csatorna 2012.04.10 22:55:00
Én is örömködtem, amikor elindult idehaza hivatalosan is a YouTube. De jó, végre kapnak pénzt az előadók, meg hirdetési lehetőségek, meg megállapodtak az Articsókával Artisjus-zal is, hurrá!Azóta iszom én is a feketelevest. Őszintén megmondom, ennyire nem zavart még hirdetés,…..
Onlinemarketing blog Megéri? 2012.04.13 11:45:26
Kedves mindenféle cégek, akik kitartóan küldözgettek levelet a mindenféle info@-os email címekre!Megéri? Komolyan kérdezem: jönnek belőle a megrendelések? Én tudom, hogy ez a fajta spam küldés törvényileg megengedett, de ne legyenek illúzióitok, ez attól még spam. Éppen csak…..
Nem lesz ez így jó, nagyon nem. Miközben a gazdaságot tovább lassítja a II. Széll Kálmán terv, egész egyszerűen kilátástalanságba csúszik a vállalkozói szegmens is. Márpedig ha valami, akkor a vállalkozások, a hazai vállalkozások rángathatnák ki ezt az országot a gazdasági…..
Onlinemarketing blog Alkímia 2012.05.08 18:25:26
Itt ülök a Média Hungary-n, ahol a téma valahogy mindig a pénz: hogyan és hol van a pénz, miből fognak élni és megélni a médiacégek? Hiszen, ahogy az alcím is mondja, a pénz beszól, a pénz irányítja a médiát (is). Általános megoldást nem tudok mondani, de most a helyzet…..
Vidi Rita 2012.05.10 20:10:54
@cadmagician: most egy virtuális leborulást produkálok előtted! Hát ez az!
Erről beszéltem anno, de mindenki csak legyintett.
Nembaj, ennek biztos be kellett következnie :))
Ma már nyugodtabban írom le e sorokat, még akkor is ha tudom a létbizonytalanság réme ott lebeg a fejem fölött. Nagy leckén vagyok túl egy nehéz döntésen-át kellett értékelnem vajon a biztosnak tűnő "munkahely" vagy az idegeim az egészségem a magánéletem nyugalma a…..
Vidi Rita 2012.04.30 11:02:26
@Mária: nono, azért nehogy egy követ kezdj fújni Kövér Lászlóval :DDD
Vidi Rita 2012.04.30 11:04:10
@Mária: szerencsére akik valóban cselekvésre hajlamosak, azok tojnak Orbán szavaira, és amikor ilyeneket beszél, még jobban rákapcsolnak :))
Vidi Rita 2012.04.30 11:22:20
@hattyú: pont belenyúltál a tutiba, mert igen. (nem nyugaton, hanem itthon, gyárban, szalag mellett) És néha hiányzik :)))
A jobbra-tartás mellőzése az autópályákon, ami engem mostanában leginkább zavar. Senkinek sincs joga önkéntes rendőrt játszani, a gyorsabb járművet lehetőség szerint el kell engedni. Ha előzök - például kamionokat - akkor ilyenkor én is inkább a gázra lépek, majd az első…..
Vidi Rita 2012.04.10 13:25:30
@_zulu_: ha nem kéne begyakorolni, akkor csak kresz vizsga lenne :P
be kell gyakorlni, mert nem áll össze a dolog kerek egésszé.

Vannak ismerőseim, akik sose mennének be pestre autóval, mert nem "gyakorolták be". Holott 20 éve vezetnek, nagyvárosokban is.
Ne becsüld alá azt, ami a fejekben van :))
Vidi Rita 2012.04.10 13:27:02
@raycoon: ilyet én is láttam már :))) olyankor mindig az jut eszembe, hogy talán fél, hogy leesik az út szélén? :))
Vidi Rita 2012.04.10 19:26:54
@_zulu_: ugye láttál már piroson áthajtót? Nalátod :D
Pár napja a Facebook-on beraktam külön listába azokat az oldalakat, amiket követek, és érdekelnek is. (Itt a leírás, hogyan kell ezt meglépni.) És azóta direkt figyelem, mennyi infó az, amit átenged a szűrőn a Facebook. Kevés. Nagyon kevés. Kibaszottul kevés! Egész egyszerűen az…..
Vidi Rita 2012.03.27 20:50:34
Közel egy éve írtam erről:
www.hosnok.hu/vallalkozas/online-marketing/a-honlapomon-vagy-a-facebookon-nyomuljak/

Én is az élj a mának elvet követem a facebookon, illetve több zárt csoportom is van fenn, ezek miatt én is sok időt töltök ott, és közben még szórakozom is.

De ha holnapra semmivé foszlana az egész, akkor egy percig sem bánnám, mert nem lettem sem én, sem a cégem facebook függő.
(Ez egy cinikus bejegyzés. Sajnos erre nincs egyéb jelzés, ahogy az íróniára sem.)Attól zeng a fél világ, hogy a Facebook átalakítja a céges oldalakat is Timeline-osra, és hogy ez mennyire jó vagy rossz. Mindenféle változások, új hozzáállás kell - majd ezekről én is fogok…..