Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sztancsek

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahhoz, hogy egy P. Lászlóéhoz hasonló nyomorult ember életét részletesen megismerjük, valami szörnyű eseménynek kellett bekövetkeznie. Ezekben a sorsokban ugyanis sikert aligha talál a média. Bándy Kata meggyilkolása tragédia, de nem csak egy emberi élet elvesztése miatt, hanem…..
Sztancsek 2021.05.31 10:19:24
@Yasashi Tanuki: Sajnos így valahogy. Ez a beludzs társaság soha nem fog integrálódni, mint ahogy a világnak semelyik részén nem tette. Ennek ellenére van egy vékonyabb, konszolidált része, a "muzsikusok". Őket a többi még nálunk is jobban gyűlöli. Azt hiszem ez tudott dolog. Több, mint fél évszázados tapasztalatom ez, mindamellett, hogy a cigányságból jó ismerőseim is voltak és vannak. Péntek azt kapta, amit érdemelt, bár én Miskei sorsára jutattam volna. A poszt írójával nem tudok egyetérteni, érdekes lett volna, ha Bándy Kata mondjuk az ő testvére. Vagy esetleg Szögi Lajos.
Ez a festett  asztalka porosan, megviselten érkezett hozzánk. Kíváncsiak voltunk, ezért leporoltuk. Az asztal véleményünk  szerint egy 1870-1880-as években készült neoreneszánsz stílusú asztalka. A lapján szereplő kép egykorú lehet az asztallal. Az asztal egy viszonylag…..
A hagyományos társadalomban még nem vált el élesen a magánélet és a nyilvánosság, személyes, mások elől elzárt terek alig léteztek. A lakás a polgárosodás folyamata során vált a városi középosztályi családok szigorúan védett intim szférájává, a munka és a nyilvánosság elidegenedett világával…..
Fényes problémák I. Évek óta keresem az alább közölt kitűnő kép valódi alkotóját. Tegnap végre megtaláltam! A megoldás annyira közel volt, hogy majd kiverte a szemem, de eddig nem vettem észre. Azt már tudtam, hogy a kiváló portrét biztosan nem Fényes Adolf festette, de most…..
Torjay Valter (1926-): Egy középosztályi sors a XX. században  emlékezések Vasszilvágy : M. Nyugat Kvk., 2013.(A  Magyar Nyugat történeti kiskönyvtára 14.)Magyarország / orvos / hétköznapi élet / Horthy-kor / II. világháború / szocializmus / memoár [4 kusza sorsvonal] "[Apám]…..