Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mantlesorrow

6 bejegyzést írt és 1035 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar fesztiváleső mellett a szomszédságban is akad sörfesztivál elég. Mantlesorrow kollégánk már régen nem írt a blogra, de a prágai várban rendezett minifőzde-fesztiválon tett rövid baráti látogatása után tollat ragadott, hogy megossza a tapasztalatait... Aki most arra…..
A múlt héten még gyönyörű havas téli táj volt nálunk a Dunánál. De a latyakos, szuttyogós saras világból már kifelé menekülnék. Várom a tavaszt, a nyarat, amikor kiülhetek végre újra a teraszra, és ihatom a jó pilseket, zamatos búzákat. Olyat mint ezt a gyönyörű…..
Mantlesorrow 2013.02.18 15:55:52
@Gérard Duchemin: akkor várj vele pár percet, v ne 5 C°fokosan idd. nekem akkor ment el tőle a kedvem, amikor kicsit átmelegedett
Sörbúvár Karácsonyi üdvözlet 2012.12.23 23:50:55
Idén már igazán urasan válogathatunk akár a finom magyar karácsonyi sörök közül is. Így lesz teljes az ünnepi lakoma. Komlóban és buborékban gazdag, malátában teljes Karácsonyt kívánnak minden kedves olvasónak és sörivónak a Sörbúvárok (Duchemin, KK, Kortyondiak,…..
A héten egy kicsit belehúztam, egyszerre két sör-étel rendezvény került a naptáramba. Az egyik most vasárnap lesz a Sörmanufaktúrában, erről később beszámolunk. A másikat most kedden délután a Rózsadombon a Miele hipermodern bemutatótermében, Kis Sándor - Miele séffel…..
Mantlesorrow 2012.09.13 17:40:51
Tegnap Komlókutató kollégával körbejártuk a Sörfesztet. Szeretnénk a hétvégén kilátogatóknak egy kis útmutatást adni abból, amit tapasztaltunk. Vigyázat! Lesznek elrettentő tapasztalatok is, szigorúan erős idegzetűeknek! Indításként felkerestük a Savoyai teraszon a…..
A buttenheimi St. Georgen Brauba nem vittem fényképezőgépet, ezért erről nem lesz képriport, de nem is igazán volt ott semmi egetverő, ha csak az a 3literes Kellerbier nem, amit ajándékba kaptunk távozáskor. A St. Gerogen Brau kellerben viszont csodás pisztrángot ettünk az…..
Mantlesorrow 2012.08.22 14:16:59
A tittingi Gutmannt nem annyira a sörének hírneve, mint inkább impresszív kastélyszerű főzdéje miatt néztük ki. A képeken gyönyörű, a valóságban sem alávalóbb, csak annyi hibádzott, hogy senkit nem találtunk az órisi épületkomplexumban. Sűrűn kopogtatva és grüssgottozva…..
Mantlesorrow 2012.08.10 16:08:59
Az első izgalmas sörfőzde mindjárt az osztrák határ túloldalán, Salzburgtól húsz kilométerre várt – a Schönramer Brauerei, ami leginkább a wyomingból Bajorországba települt sörfőző, Eric Toft miatt híres, akinek az IPA-ját FK már kóstolta.A Schönramer Brauerei errefelé…..
Régen sokszor szóba került, hogy a sörital mennyire érzékeny a reá vonatkozó hozzáállásokra. A gyanútlan fogyasztót gyerekjáték megvezetni sörtémában, bármit elhisz bármiről és tényleg az ízlik neki, amire azt mondják, finom, friss, stb. Ezt a játékot világszerte…..
Mantlesorrow 2012.07.14 15:15:53
@Árpa Jankó: szeretetre :)
Miután a Birrificio Baladin jegyzi Olaszország két legmagasabbra értékelt sörét a ratebeer szerint, érthető, hogy évek óta fenem rá a fogam. A hétvégén sikerült leugrani hozzájuk Piemontba. A világ egyik legszebb borvidékén kanyargunk, gazdagon hullámzanak a szőlővel…..
"Iszom a sört, szívem mámorban fürdik, iszom a szeszt, kedvem fellobban, vidám a májam már, boldog a szívem," (Nin-kasi himnusza, részlet, Komoróczy Géza fordítása) A műkedvelő sörivók is kívülről fújják, hogy már sumér eleink az ókori Mezopotámiában is…..
Megalázták, majd "megölték" az édesapámat a Berettyóújfalui kórházban.   10 éve történt. Azóta is forr bennem a keserűség, amiért főorvos létemre nem tudtam megakadályozni a történteket.Édesapám majdnem 94 éves volt. Jó általános állapotban, bot nélkül járkált a…..
Folyékony Kenyér Köszönjük, 2012.06.06 11:29:00
hogy eljöttetek, és a testetekkel szavaztatok a jó sörre a harmadik Főzdefeszten. Köszönjük, hogy elindítottátok a sörforradalmat, és tavaly tavasszal kiálltátok az embertelen sorokat, ősszel elviseltétek a hideget, és harmadszor is eljöttetek dacolva mindennel a jó magyar…..
Mantlesorrow 2012.06.12 14:40:41
A gerillasörfőzők amúgy sem viccelnek, de Olasz, az Olaszházi sörök és pálinkák atyja viccel a legkevésbé. Több mint fél éve alakuló 12%-os fekete Bitumen nevű söre mostanra végül elérte a végső formáját, ás nemcsak csapon, de üvegben is érkezik a FőzdefesztreFeketébe…..
Mantlesorrow 2012.05.30 13:37:56
@realcarlos: fogod :)
Mantlesorrow 2012.06.01 14:55:46
@Gérard Duchemin: ott ja :)
Nívó Hisztiország 2012.05.22 09:26:00
Szia! Hogy vagy? Lehet pár kérdésem? Te is 40 %-os THM-re vetted a tévédet? Hiszen csak párezer forint volt a törlesztő havonta, és a szomszédnak is volt már! Aztán persze sírtál, hogy a sok hitel miatt nem marad pénz másra. Te is 1500-ért adtad el az 5000-ért vett OTP…..
Mindannyian tudjuk; a parkolási szabályozás kaotikus, különösen igaz ez a kerékbilincs alkalmazási lehetőségeire. Volt időszak, amikor csak a KRESZ-t megsértőkkel szemben jártak el ily módon, míg egy időben (és a tapasztalatok szerint mostanában is) lejárt parkolójegyért is…..
Miközben hülyeország hülyekormánya népesedési kerekasztal körül vitatkozik, hogy mitől lenne itt több középosztálybeli gyerek, hülyeország hülyeönkormányzata mindent megtesz azért, hogy a gyereknevelés minél nagyobb szopás legyen.Mint ahogy az egész országban, úgy a mi…..
Mantlesorrow 2012.05.11 15:30:39
  A videó nagy része az Első Legális Házi Sörfőzésen készült >>>..
Beszélgetés Jan Šuráňnyal, a Cseh Kissörfőzdék Szövetségének elnökével, akinek a söreit a tavalyi Főzdefeszteken lehetett megkóstolni.Az interjú eredetileg a cseh Bernard Sörgyár cégújságjának 2012. évi 1. számában jelent meg. A magyar fordítást a budapesti Pivo…..
Nálunk a Julie & Julia c. film tette ismerté a kaliforniai születésű amerikai "francia séfet", "Madame Síld"-et: Julia Child-ot. A második világháborúban a CIA elődszervezeténél kezdett dolgozni irodistaként és ott ismerkedett meg férjével, Paul Child-dal,…..
Mantlesorrow 2012.04.24 16:58:41
@Pável: finom pilsük van
Macsó dolognak tartják sokan a sört pedig a legkevésbé sem az. Nem csak a nagy gyárak, a kicsiben utazó sörfőzők is imádják a nőket, mint közönséget. A feltételezett nő, mint módosult ízlelőbimókkal rendelkező társadalmi csoport (bővebben lásd: Dívány>>>), nem…..
Mantlesorrow 2012.04.16 13:55:51
@lilakutyak: szerintem ez a főzet inkább vacak volt. félbemaradt, félsör.
Mantlesorrow 2012.04.16 15:27:56
@lilakutyak: nem mondtam, hogy szar. és nem mondtam azt sem, hogy ez a sör. azt mondtam ez a főzet, és hogy vacak.
szerintem elég távol esett a sörfőző szándékától
Ma a Sörspecialista -manufaktúrában töltöttem fel a készleteket és a szemezgetés, válogatás közben persze megkóstoltam valamit a csapról is. Igazából a Schlenkerla Fastenjét, ezt a márciusban főzött és csak csapról kapható füstölt bambergi nedűt szerettem volna megízlelni,…..
Mantlesorrow 2012.03.22 21:00:25
Blogunk többször (->) megénekelte már Bamberg városának unikálisan remek füstölt söreit, úgyhogy kettőzött figyelemmel dúsított mohó lelkesedéssel vettettem rá magam a Sörspecialistánál a Schlenkerla főzde egyedüli nem-füstölt-sörére a világos Lagerre.A főzde többi…..
Friss, ropogós tavaszi reggelen 4 óra alvás és 2 óra vezetés után érkezünk a miskolci Hermann Ottó Múzeumba. Az Avas errefelé a szebbik arcát mutatja, harangláb és borospincék gubbasztanak a hegyoldalban, várják, hogy a nyújtózkodó napsütés átmelegítse a falaikat.A múzeum…..