Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ASHGAE

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi facebook-os dohogás (Szilágyi László hiánya miatt) után gondoltam, hogy kellene írnom valami pozitívat is erről a remek díjról, így összeszedtem hirtelen egy tucat jelöltet, akiket ilyen-olyan okok miatt érdemesnek tartanék a győzelemre. Természetesen ez nem azt jelenti,…..
A Borrajongó Pinó-öröm 2012.05.04 06:00:00
Nem gondoltam volna, hogy ennyire hamar kerül tollamra egy újabb Feind bor. Semmi bajom ám a pincével, csak valahogy nagyritkán akadunk egymásra. Lehet, ennek másképpen kéne lennie. Most egy olcsó, de izgalmas „örömpinóval” csaltak mosolyt hétköznapi arcberendezésemre. Annál is…..
A Borrajongó Tízes finomságok 2012.03.09 06:00:00
Először afféle "off-dry" kóstolónak indult a téma. Az a gondolat indította el, hogy a korábban kóstolt és fincsinek találtatott Bott Birtok-bor és Szecskő Juliannát stílusban közelebb éreztem egy német feinherb, vagy kabinett -rieslinghez, mint akármelyik hazai rajnait.…..
A Művelt Alkoholista Tour de franc 2011.11.28 06:00:00
Rendszeresen foglalkozunk cabernet franc-okkal a blogon, ám a megénekelt borokra pillantva úgy tűnik, hajlamosak vagyunk mellőzni a megfizethetőbb tételeket. Pedig ha tényleg annyira jól érzi magát nálunk a fajta, mint ahogy azt néhány nagyágyú rendszeresen demonstrálja, akkor…..
ASHGAE 2011.11.28 14:33:15
A Sauska Pincészet villányi traktusát meg sem kíséreljük mélységében bemutatni, hiszen mára az egyik legjobban ismert hazai borászattá avanzsált. A szinte minden valamire való borszaküzletben kapható Sauska borok komoly rajongótábort alakítottak ki az elmúlt években.…..
A szezon után idén is meg lehet szavazni az European Festival Awardson, melyik nyári bulik tetszettek nekünk a legjobban. A "Legjobb Nagyfesztivál" kategóriában most is jelen van a Sziget, amire egy regisztrációért cserébe szavazhatunk itt. A fesztivált…..
A Művelt Alkoholista Borhűség 2011.05.16 06:00:00
Matt Kramer nemrégiben azt vette sorra, hogy egy borújoncnak mit érdemes tudnia, ezúttal arról mesél, hogy miként érdemes elmélyedni a borok világában. Merthogy ezt is gyakran kérdezik tőle. És ő rendszerint homályosan csak annyit felel, hogy „meg kell állapodni”. Ez…..
ASHGAE 2011.05.16 23:41:24
Időről-időre felparázslik a vita a villányi borok árazását illetően, gondoltuk célszerű lenne már egy próbafelmérést végeznünk, hátha csuklóból sikerül rácáfolnunk a folytonos vádakra. Első körben a belépő kategóriát céloztuk meg, 2000 forintnál húzva meg a felső…..
Kovács Kálmán és Tamás csak 2001-ben kezdtek borászkodni Csopakon, de sok évtizedes családi gyökerekről van tudomásuk. Megvan a pince, a borház, az étterem, betelepítették a területeket, három hektáron gazdálkodnak, az építőmunka ugyanakkor még zajlik. A középpontba az…..
Gere Attila évezred eleji szupermerlot-i kultikus státusig jutottak, fénykorukban tán még a legválasztékosabb ízlésű ínyencek és ideológusok is szerették őket, mi, egyszerűbb alkatú borivók meg egyenesen rajongtunk értük. Mindkét címszereplő vizsgálat tárgyát képezte a…..
ASHGAE 2011.01.12 18:25:38
@Szomjas Gödény: nem árulom, nem is értem a kérdésed.
ellenben nem 1, hanem jó pár 6-7 pontost lehet venni 2000 HUF környékén (fehérből inkább, de vörösből is akad), akkor meg minek költsek ennyit?? Egy "csalódás" nekem nem ér ennyit.

Természetesen nem vitatom: ha vakkóstoló lett volna, akkor talán a pontszámok is magasabbra kúsztak volna - egy híres borász nagy borától nyilván többet várunk, magasabban van a léc.
ASHGAE 2011.01.13 09:03:05
@Szomjas Gödény:
www.bortarsasag.hu/hu/wine/gere-solus-merlot-2007-villany
ha ez ennyi, akkor az min. 15rongy...
MIÉRT ÉRZEM AZT H SZEMÉLYESKEDSZ, magyarul beszólni próbálsz???
na jó én ezt a párbeszédet itt és most befejeztem.
szép napot mindenkinek
Ha az ember megírja a rosszat, vagy amit annak érzett, legalább írja meg a jót is, az a minimum. Amikor megláttam az e-mail fiókomban Jásdi István levelét, miután felébredtem, inkább kimentem még egy kávéért. Biztos voltam benne, hogy a borjouros posztom után most jön a nemulass,…..
ASHGAE 2010.12.22 11:08:45
@invino: igazad van, valóban nem kapcsolódik többi Jásdi megjelenéshez, de pl nekem kifejezetten tetszik, sőt Jásdi úrat ismervén még azon sem lepődnék meg, ha az etikett a a történelmi Ranolder házasítás Cimkéjét idézné...

Boldog karácsonyt kívánok, Szesztársak!
Édes bort inni jó, erről nem is kellett győzködnöm kóstolótársaimat, mikor a napokban felmerült, hogy a fenekére nézzünk egy adag féltve őrizgetett mini palacknak. Azt nem állítom, hogy olyan gyakorisággal fogyasztjuk őket, mint más borfajtákat, és ezzel talán mindenki így…..
ASHGAE 2010.10.19 23:21:52
@Szomjas Gödény: rendkívül okos lehet, édesapám, ha nem érti a kommentemből, hogy én is szívesen innám azt, amit itt a többi okos jónak vagy még jobbnak vagy annál is jobbnak tart, nos abból én szívesen innék/vásárolnék. azonban ezennel elnézését kérem a valós tiszteletlenségemért
ASHGAE 2010.10.20 08:40:04
Placebo @ Papp László Budapest Sportaréna, 2010.09.15. Első látásra elég meredeknek tűntek a Placebo-koncert jóval 10 ezer fölötti belépőárai, sőt, másodikra is, ehhez képest viszonylag elfogadható tömeg gyűlt össze a zenekar koncertjére a Papp László Budapest…..
ASHGAE 2010.09.16 17:51:26
@Kremyyy: olvastam a beszámolót a blog-odon, és jótanácsként mondom, hallgasd meg még párszor azt a 2 felejthető albumot, lesz még azon pár track, ami meglepetést okozhat...
Nem volt rossz a koncert, annak ellenére h rövidnek tűnt, de csinálja ezt utánuk bárki, azután legyen okos...
Mindemellett azt mondom: az előző turnéik erősebbek voltak, azokon szerethetőbb volt a zenekar, mostanában túl sok az előre betanult koreográfia, dehát mégiscsak egy profi csapatról beszélünk.
A tracklistet is turbózhatták volna:
sztem kimaradt a running up that hill, special K, nameg én mindenképpen játszanám az új albumról a Julient és a Kings of Medicine-t is.
Most ennyi volt, de jönnek Ők még mifelénk :)
B-oldal TOP Placebo-dal EVÖR 2010.08.20 07:48:00
A szeptember 15-i Sportarénában megrendezendő koncertjük adta az ötletet, hogy bemutassam azt a zenekart, akik az alternatív rockzenében 16 éve meghatározóak: Placebo! Érdekesség, hogy a magyarországi fellépés után a londoni Brixton Academy színpadán is fellépnek, de ott az…..
ASHGAE 2010.08.21 18:07:19
@progvog: hidd el a koncerten bizonyítani fognak... a régebbi számokat felturbózva adják elő, lesz ott 1-2 csemege pluszban, saját koncerten mindenki jobban odateszi magát, mint egy fesztiválfellépésen...
Ráadásul ők nagyra tartják magyar rajongóikat, volt szerencsém egy londoni koncertjükön hallani, amint megköszönték a sok lengyelnek és magyarnak, hogy ilyen sokat utaztak értük...

linkelek 2-őt, mindegyik figyelemre méltó:
www.youtube.com/watch?v=BseWwvpT34A (sztem ez lesz is)
www.youtube.com/watch?v=T5lTiwVDgCM
Múltkori indexes kérdőívünket igyekszünk a héten feldolgozni, nem egyszerű a helyzet, több mint 13 ezren töltötték ki, időbe-energiába telik a kódolás-dekódolás, kis türelmet kérünk még. Addig is eszembe jutott valami, amiről amúgy polemizáltunk már kommentelgetés közben.…..
ASHGAE 2010.05.25 10:25:04
@Kóstolómester:

Én igen szívesen olvasnám írásaid, merre keressem azokat?
ASHGAE 2010.05.25 17:52:51
@BZoltan:
ezen én is :)
Rambo a CBA-ba jár borért wáháháháhá
Szinte hetente előfordul, hogy valamelyik kollégánk/ismerősünk idejön, vagy küld egy levelet, melyben tanácsot kér. Mivel az olvasói levelek és kérdések rendre kikerülnek honlapunkra, így ezeket a belső leveleket megtartjuk magunknak. Pedig - mint olvashatják azt alant - sokszor mi…..
Három évre eltiltotta az "egri" termékjelzés használatától a Vincze Borászat Kft-t Eger Város Hegyközségének Választmánya - írja az MTI nyomán Index anyánk. A határozat szerint jelentős kötelezettségszegés - hamisított bor előállítása, forgalmazása, továbbá a…..
Az LMP-nek mindenképpen szüksége lett volna egy olyan listavezetőre és miniszterelnök-jelöltre, akinek felépítésére nem kell energiát szánni, hiszen a választásokig hátralévő alig több mint két hónap nagyon kevés. Az LMP másként döntött. Schiffer András politikai marketing…..
Csütörtök általában az én napom, de most nem volt időm a nagy készülődés közepette rendesen kóstolni. Meg aztán úgysem lenne ideje senkinek rendesen elolvasni. Szoktunk viszont mi ilyenkor olyat kérdezni, hogy milyen borok kerülnek az ünnepi asztalra a kedves olvasónál. Jó…..