Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrsa kata

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Persze nem valami járványról van szó. 2008.11.27-29-én a 14. Országos Antibiotikum Továbbképző Tanfolyamon volt szerencsém részt venni. Ott elég nagy teret szenteltek az u.n. probléma baktériumoknak: MRSA, ESBL termelő baktériumok.Néhány szó az MRSA-ról. Magyarországon a…..
mrsa kata 2009.12.29 18:17:13
@zslog:A Sumetrolim (2 dobozzal) 9-10 napra (2x12 ml) volt elegendő. Majd a kontroll tenyésztés a kezelés után neg. lett. 1 hónap múlva valószínű vírusinfekció mellett az orr-és torokváladékban csak MRSA volt. Erre 12 napig kentem a mupirocint. A jövő héten lesz kontroll orrváladék vétel. Jelenleg is folyik az orra kicsit( vízszerű, nem purulens), és a garatján is csorog le. Az orrmandulája még megvan, lehet, hogy azt kellene kivetetni, mert az a góc?
Kórházi infektológust már kérdeztem, aki azt mondta legyen egy negatív lelete és mehet oviba. A gégészünk is ezt mondta, szerinte nem kell kétségbe esni, mert ha kolonizált majd elmúlik, ha tünetmentes nem kell foglalkozni vele. Szerintem elég kicsi még ahhoz, hogy ezzel menjen az életnek, főleg, hogy soha nem feküdt kórházban, nem volt operálva. Na és persze ha szükség lenne kórházi kezelésre és elmondom, hogy MRSA-ja van nem szívesen veszik fel.