Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tompika27

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyarok mindenhol ott vannak. A magyar vagy magyar származású feltalálók, tudósok, művészek világszerte jó hírünket viszik - ennél jobb országimázs nincs is. Bár a homeopátiában eddig nem alkottunk világraszólót, az alábbi, a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület oldalán megjelent hír felvillantotta…..
"A Boiron Laboratórium az Oscillococcinumot a világ mintegy 80 országában forgalmazza, ez az egyik legismertebb terméke. Alkalmas az influenzás tünetek (hidegrázás, fájdalom, láz, orrfolyás, köhögés) enyhítésére. Alkalmazását az influenza kezdeti tüneteinek jelentkezésekor meg…..
Csak Angliában mintegy 3 millió ember gondolja úgy, hogy elektro-hiperérzékenység szindrómában szenved (EHS). Közéjük tartozik a 63 éves Mary Coales is, aki így nem mehet színházba, étterembe, repülőtérre sem. Ha kórházba kell mennie, akkor az utolsó pillanatig az épület…..
A cikkben természetesen nem a híres dalról lesz szó, hanem a virágterápiát, virágterápiákat (mivel több is van belőlük) járjuk körül. A szép, színes szirmú virágokat ki ne szeretné, de vajon tényleg bírnak gyógyító hatással? Írásunkban két, elterjedt módszert, a…..
Tompika27 2014.11.29 17:32:11
@macilady: Az, hogy lelki eredetű egy betegség, nem jeleti automatikusan, hogy lelki gyógymóddal lehet gyógyítani.

Ha nem alszom ki magam napokig sok munka miatt, és annyira álmos vagyok, hogy mondjuk figyelmetlenségből rosszul lépek, elesem és eltöröm a lábam, a bokám nem attól fog meggyógyulni, hogy elkezdek legalább nyolc órát aludni egy nap. Gipsz, vagy műtét lesz a megoldás.
ködpiszkáló szintetikumallergia 2014.04.21 23:19:22
Rasszizmus: politikai-történelemfilozófiai elmélet, amely az egységes emberi fajon belül egyes csoportokat, emberfajtákat rangsorol; egyes csoportok a más csoportba tartozók antropológiai adottságait, viselkedését, szokásait, erkölcseit, kultúráját - a sajátjukhoz viszonyítva -…..
Tompika27 2014.11.29 16:31:56
@fordulo_bogyo:
"Hol talalsz a termeszetben kamillateat? Labost, benne forro vizzel, amiben kamillaviragok aznak?"

Biztos fáradt vagyok :-), de öt perce röhögök ezen. Elképzeltem, amint a réten barangolva forró kamillateát szüretelek. >:-)
  1986-ban az Egyesült Államokban, egy szülésznő írt egy kis könyvet, egy természetes fogamzásgátló gyógynövényről... "Szülésznő vagyok és imádom a munkám. A mai napig százötven gyermeket segítettem a világra. (A százötvenedik nem sokkal e sorok írása előtt…..
Tompika27 2014.11.29 15:14:46
@fordulo_bogyo: Hát, valójában nem ugyanaz a két növény, de úgy tűnik elég sokan összekeverhetik, mert több oldal is van a neten, ahol a különbségeket magyarázzák. Pl.: www.loc.gov/rr/scitech/mysteries/sweetpotato.html

"Although yams and sweet potatoes are both angiosperms (flowering plants), they are not related botanically. Yams are a monocot (a plant having one embryonic seed leaf) and from the Dioscoreaceae or Yam family. Sweet Potatoes, often called ‘yams’, are a dicot (a plant having two embryonic seed leaves) and are from the Convolvulacea or morning glory family."
2012. június 18-án elfogadta az Országgyűlés a jövő januárban hatályba lépő új Büntető törvénykönyvet. A komoly szigorításokat tartalmazó jogszabályból – egy kormánypárti és egy ellenzéki módosító javaslatnak köszönhetően – kikerült „az együtt élők közötti…..
Tompika27 2012.07.12 12:34:52
A NANE és a Patent Egyesület összeállítása az önálló tényállás kérdésében:

patent.org.hu/hirek/n%C5%91i-jogok/sui-generis

Természetesen a rendőrségnek nem csak külsérelmi nyomok esetén kell eljárnia, már most sem. Minden érintettnek ajánlom tanulmányozásra a rendőrökre _kötelező_ ORFK utasítást, mely felsorolja, hogy mely cselekmények követhetőek el családon belül:

ORFK utasítás a családon belüli erőszak kezelésével és a kiskorúak védelmével kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtására
www.police.hu/data/cms536519/32_2007_orfk_ut.pdf
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta a Szivárvány Misszió Alapítvány által július 7-ére, a Városliget–Andrássy út–Alkotmány utca útvonalra bejelentett felvonulást, mert álláspontja szerint a rendezvény idején a közlekedés más útvonalakon nem…..
Tompika27 2012.04.07 13:30:29
@Nisa: Az én tippem, hogy sejtik, h. a bíróság majd elkaszálja, de ez egy gesztus a hatalom felé, hogy "mi megpróbáltuk". Szerintem ehhez szólni se kell felülről, tudni véli a BRFK vezetősége, hogy mi az elvárás.

A nyilvánvalóan béna, és percek alatt megcáfolható kifogás alkalmazása különösen elgondolkodtató. Hogy még az sem zavarja a BRFK-t, hogy nem csak szervisnek/homofóbnak/alapjogellenesnek tűnnek, de még igénytelennek is.
Tompika27 2012.04.07 13:34:42
@Tompika27: szervis = szervilis
bocs!
Orbán: Az ország nem tudja megtartani az eva-t A Vincentblog az alábbi idézetparádéval köszönti a Nemzeti Adócsökkentés Kormányát és a világ legnagyobb söralátétjét.2011. szeptember 27. Szíjjártó arra, hogy az eva és az ekho esetleges megszüntetése felvetődött-e, azt…..
Régi rajongójaként fordulok most önhöz, de ezúttal nem a saját nevemben írok, hanem részben azon fiatalok nevében, akiket ön oly kedvesen megszólított, részben helyettük. Szokás szerint ideidézem a provokációt, induljunk el a kályhától: Hegedűs Zsuzsának erről más…..
8ker Szabálysértés 2011.10.12 12:48:00
Nos, megszületett a kerületi 0-24 szabálysértési iroda folyamatos működéséhez a fedezet - innentől kezdve bármikor bárki ellen pikk-pakk lefolytatják a szabálysértési eljárást.Az, hogy ezt kifejezetten a hajléktalanokra hegyezték ki, csak egy dolog - tekintsünk is el tőle.…..
Tompika27 2011.10.15 12:48:38
@08.szabogabor: Pasik egy darab aktatáskával naná, hogy elférnek 100 centinél. Sajnos a várostervezők többsége aktatáskás, autóval közlekedő férfi. Egy átlag városlakó nő "szélessége" kb. 150 centiméter. Teli bevásárlószatyorral és 1+n számú gyerekkel közlekedik városszerte.

Ilyesmiről Bécsben már 15 évvel ezelőtt is tartottak szakmai konferenciát (nőbarát várostervezés), láthatóan még nem sikerült átszivárognia ennek a banális információnak a határon azokhoz, akik elvileg a városhoz kéne értsenek. :-( Na mindegy, most szóltam.
8ker Egy rendőr gondolatai 2011.10.14 10:39:00
Szabad terjesztésre - írja fészbuk oldalán a vidékről Józsefvárosba került rendőr verse mellé. Én is ezt javaslom, terjeszd! Azt élem meg minden nap, amit te félsz megélni, A szomorú - borzasztó valósággal szembenézni. Azt látom a világból, amit te nem akarsz vagy nem látsz,…..
Az állítás meredek, de egy tucat kérdés és öt szempont vizsgálata alapján a Newsweek ezt állítja. 165 országban kutattak. Izlandi nőnek lenni a legjobb, csádinak a legrosszabb. Magyarországnál 111 jobb hely van a nőknek!  Öt szempont köré csoportosították az adatokat,…..
Lássuk be, így, életem delén túl rám fért. Kicsit ugyan meglepett, hogy ezt a magyar egészségügytől kaptam meg, én várni pofon jobbról, mondhatnám magyarázkodva, de még ez sem igaz. Nem vártam én semmit, már régóta nem várok, idővel rájöttem, hogy én ebben a…..
Magyaridióta Régi kapcsi trükk 2009.06.23 08:27:00
A vér nem válik vízzé. Nincs új a nap alatt. Bazmeg multi. Körülbelül ennyi szólás jutott eszembe az ügy kapcsán.A minap a METRO-ban jártam (nem keverendő a Metropol újsággal...). Nem vagyok egy címke-, és akcióolvasgató manus, de a papírzsebkendőkhöz érve, mielőtt levettem…..
Tiltott szavak Első tiltott szó 2009.06.11 18:02:00
PocaklakóSoha! De soha nem használjuk!!! Jövendő gyermekünk már prenatális állapotában begyűjti ezzel első olyan élményét, amelyet aztán orrvérzésig kezeltethet analitikusánál. Margóra tesz, lekezel, vattába csomagol...
Tiltott szavak elveszi feleségül 2009.06.30 08:16:00
Nna, ez is itt maradt nekünk a 19. századból. Most aztán nem bírunk vele. Mindent eláraszt, minden lányt elvesznek. Azokban az időkben persze, amikor a feleségeket még hozományért lehetett megszerezni, és az eladó lányok sorából kellett elvenni még volt értelme ennek a…..
A Pannon sok helyen megjelenő interaktív bannerében az a felhívás jelenik meg: Válaszd ki egy sikeres férfi kellékeit!Ki kell választani 4 közül azt az eszközt, amivel a korong/labda bemegy a kapuba. Az eszközök: porszívó, partvis, golfütő, hokiütő. Mondjam, melyik a…..
Nem reklám, de média téma:"Két típusba sorolhatjuk az embereket, vannak a 'kooperatív' személyiségek, akik képesek az együttműködésre: ez inkább a nőkre és a feminin vonásokat mutató férfiakra jellemző; és van a 'vetélkedő' típus, ez inkább a domináns férfiakra és a…..
Internetes ismerkedés veszélyeiről értekezni nem ennek a blognak a feladata, viszont  hasznos lenne, ha a kollégák is megosztanák a tapasztalataikat arról, sikerült-e már eredményesen alkalmazni bárkivel szemben a zaklatás elleni jogszabályi helyet. Kedves Szerkesztők, most…..
Tompika27 2008.04.04 07:35:15
Ez a zaklató egyáltalán nem kell (pszichiátriai értelemben) pszichopata legyen, "csak" egy sima bántalmazó. Az ún. "stalking" (az erőszakos kapcsolatot megszakító bántalmazottat a szakítás után érő módszeres és rendszeres zaklatás) tipikus része a bántalmazó kapcsolatoknak, és ellentétben a bulvársajtó által leírtaknak, ez a zaklatás, és nem "szerelemféltés" a párkapcsolati öléseknek. Elég nyomasztó, hogy a legtöbb bloggoló itt is áldozathibáztatással illetve a zaklatás bagatellizálásával reagál, miközben a zaklatás lehetősége vagy megléte az egyik legfontosabb tényező abban, hogy miért nem tudnak kijönni ezekből a kapcsolatokból a bántalmazottak. A praktikus tippek egy-egy zaklatási technika megszüntetésére azért nem igazán hasznosak, mert nyilván fog találni másikat. Ha elég motivált és van elég szabadideje, akkor nem lesz gond.

Azért remélem, hogy amennyiben a beírók között ügyvédek is vannak, hasonló, bántalmazó párkapcsolatot követő zaklatási ügyben nem így fognak hozzáállni ügyfelükhöz!

Visszatérve Zugügyvéd kérdésére, nem ügyvédként, hanem segélyvonalként van zaklatással az az általános tapasztalatunk a tv. életbe lépése óta, hogy pl. a rendőrségeken egyenlőre a legtöbb esetben fogalma sincsen a rendőröknek az új jogszabályról, és ugyanúgy elhajtják az áldozatokat, mint tették eddig. A legtöbben itt el is akadnak, ügyvédet fogadni sok ügyfelünknek nem lenne pénze, illetve sajna ha kicsit burkoltabban is, de gyakran találkoznak a fentiekhez hasonló reakciókkal, ha mégis fordulnak egyhez. :-(