Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lus

66 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Társadalomtudományi Kari HÖK képviselőinek és megbízottjainak februári közéleti beszámolói elérhetők az alábbi linken:2011. februárValamint megtekinthető a 2010/11-es tanév második félévétől érvényes ponttábla is...
Folyékony Kenyér Laško Club 2010.03.17 09:53:00
A szlovén sört a Culinarisban lehet beszerezni, ahol van egy kisebbfajta, nem túl izgalmas sörválaszték. Nem tűnt úgy, hogy valami nagy kaland lesz, de csinos üvege volt, és érdekelt a hírneves szlovén komló mutatványa. Az áttetsző zöld üvegre cirádás pecsétek, ornamentikák,…..
A Corvinus Egyetem Központi Könyvtára ebben a félévben is a tanulmányaik lezárására készülő hallgatók segítségére siet Segítség, szakdolgozatot írok! - tréning Corvinus-hallgatóknak elnevezésű programjával.A részleteket a könyvtár honlapján…..
Várjuk jelentkezésedet egy olyan előadással vagy poszterrel, amely élvezetes lehet a különböző szakterületeket képviselő hallgatóság számára. Rendezvényünk kitűnő alkalom a leendő természettudományos, bölcsész, jogász, közgazdász, orvos stb. értelmiség közeledésére;…..
A Társadalomtudományi Kari HÖK képviselőinek és megbízottjainak közéleti beszámolói elérhetők az alábbi két linken:2010. november2010. december..
A Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Választmányának következő - és egyben a szemeszter utolsó - ülésére 2010. december 15-én, 19 órai kezdettel kerül sor.A következők vannak napirenden:1.    Köszöntő, a napirend elfogadása2.   …..
A november 10-i tisztújító választmányi ülés után két héttel sor került az elnökválasztó ülésünkre is. Jelen volt még Benkő Klaudia K kari elnök, Oláh Gábor K kari megbízott és Vertetics Ádám is.Kiss Dávid idén kihívó nélkül állhatott a választmány elé, akik…..
Corvinus T-kar HÖK SzocioReggeli 2010.11.20 14:34:00
Ebben a félévben november 18-án rendeztük meg a SzocioReggelit a Czuczor-kocka negyedik emeletén, számos hallgató és egyre több oktató részvételével.A finomságok mellett lehetőség nyílt felsőbb/alsóbb évesekkel tapasztalatot cserélni, valamint tanárainkat faggatni egy-egy…..
A mai napon a következő eredményekkel zajlott le a TTK HÖK választmányának tisztújítása:gazdasági alelnök: Juhász Ádámtitkár: Peloc Zitakari oktatási felelős: Juhász ZsomborKari Tanulmányi Bizottsági tag: Major Csilla (és hivatalból Juhász Zsombor)Kari Kreditátviteli…..
2010. október 28-án befejeződtek az idei tanév rendes HÖK-választásai a Társadalomtudományi Karon. Összesen 598-an éltek szavazati jogukkal, ami meghaladja a Karra járók számának egynegyedét, így a szavazás érvényesnek számít. A Közgáz Campuson tehát már csak a G kar…..
A környezeti katasztrófák mikro és makro hatásairól szervez beszélgetést a Közgazdaságtudományi Kar Dékáni Hivatala, Kerekes Sándor (BCE) és Pintér László  (CEU) professzor urak részvételével.A beszélgetés ideje és helye: 2010. október 26. (kedd) 18 óra, E297-es…..
Több vidéki és az összes budapesti felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzata, diákszervezetei és vezetése a rendezvény mögé állt, 8 helyen pedig már szervezik az előzetes gyűjtést! Példás összefogás egy példátlan katasztrófa után!A háttérben profi…..
Október 21-22-én, 10 órától a VAM DESIGN CENTERben kerül megrendezésre a Média Te vagy elnevezésű esemény.Média-őstermelők piaca, információcsere, találkozó és kétnapos buli is egyben. Piac, média-kofákkal, árusító standokkal és vevőkkel. Média-őstermelőkkel, akiknek…..
Az Andorka Rudolf Társadalomtudományi Társaság (ARTT), a Barankovics Alapítvány és a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitikai Intézetének szervezésében 2010 október 26-án kerül megrendezésre a Helyzetkép a népesség egészségi állapotáról című…..
A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, a Stop-Férfierőszak Projekt és a Budapesti Corvinus Egyetem szervezésében október 14-én, 16.30-tól a Budapesti Corvinus Egyetem  Kari Tanácstermében (C 510) kerül sor az EFA nyitóelőadására:Hadas Miklós - Szil Péter:…..
A CKKE szervezésében megrendezésre kerülő Hallgatói Program keretében ezen a héten Balázs Péter volt külügyminiszter, a Közép-Európai Egyetem Európai Bővítési Központjának vezetője tart előadást "Hogyan legyünk uniós diplomaták" címmel. Előadásában az…..
A 2010/2011-es tanév HÖK-választásokkal kapcsolatos felhívásai elérhetőek a Közgáz HÖK honlapján: http://kozgaz.bcehok.hu/valasztasokFelhívás szavazatszámláló bizottsági tagság betöltésére Választások kiírásaJelöltállítási időszak október 11-től kezdődően! ..
A CKKE szervezésében ezen a héten is megrendezésre kerülő Hallgatói Program vendége Margitay-Becht Beáta lesz, aki a Külügyminisztérium EU elnökségi, koordinációs és jogi főosztályának főosztályvezető-helyettese.A témánk: a magyar EU tanácsi elnökségre való…..
Idén is megrendezésre kerül az EU Negotiation Moot tárgyalási szimulációs verseny a Kaposvári Egyetemen 2010. november 4-7. között. Részletek a Közgáz HÖK honlapján: http://kozgaz.bcehok.hu/eu_negotiation_moot ..
Európában jelenleg több mint 4 millió fiatal keres munkát. Ennek többek között az is az oka, hogyan sokan nem képesek élni a kínálkozó lehetőségekkel. Sok fiatalnak nincs megfelelő képesítése, sem tapasztalata, és árulkodó szám az is, hogy az európai ösztöndíjaknak…..
2010. szeptember 30-án tartottuk a tanév első választmányi ülését, melyen - ha nem is hiánytalanul -, szép számban részt vettek a TTK HÖK tagjai, valamint Benkő Klaudia (a K kar elnöke), Dillong Renáta (a K kar alelnöke, megbízott campusigazgató) és Lakatos…..
A Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Felsőoktatási Kutatások Központja és a Magyar Szociológiai Társaság Oktatásszociológiai Szakosztálya közösen, "Felsőoktatás és foglalkoztathatóság" címmel műhelykonferenciát rendeznek intézményünkben.Időpontja:…..
A Központi Könyvtár mindenkit szeretettel vár, aki szakdolgozatírás előtt vagy közben áll. A nyitott szakdolgozati konzultáción gyors szakirodalom-keresési lehetőségeket és szakdolgozatírással, hivatkozásokkal kapcsolatos általános információkat, tippeket osztanak meg a…..
Ugye nem felejtettétek el, hogy hétfő délután nyit a Neptun tárgyfelvételre?! Az alap- és mesterszakos gólyák kivételével mindenki felvehet (vagy leadhat) tárgyakat, egészen szeptember 19-én éjfélig. További információk alább: Érdemes a tárgyakat az operatív tantervek -…..
Lus 2010.08.20 16:58:30
@Sophielight:

Alapszakos gólyáknak nem küldtük el a Neptun-jelszót, csak a Cusman-t, amire a kollégiumi jelentkezés miatt volt szükség (;
Az, hogy bizonyos esetekben elmondtuk, mi a belépési mód a Neptunba, nem jelentette azt, hogy be is kell lépni, vagy hogy fel kell venni tárgyakat :-P Alapszakon hidd el, biztosabb az, ha a közös, instruktori és hökös segítséggel lebonyolított Első Neptunozás keretében történik a tárgyfelvétel.

A mesterszakosoknak, ha a BCE-n voltak alapszakosok, nem változik meg a Neptunhoz szükséges belépési adatuk, viszont meg kell várni, hogy a másik egyetemen végzett, "új" hallgatók is megkapják a hozzáféréseket, és egyidőben rajtoljanak, ez így fair.
A Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata ezúton szeretne gratulálni minden újonnan felvett Közgázos, T-karos hallgatónak!Reméljük, nagyon boldog és sikeres évek állnak előttetek a Corvinus általatok szimpatikusnak talált szakjain! Hogy hogyan tovább?Amennyiben…..