Regisztráció Blogot indítok
Adatok
al webber

21 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mutatok egy november 13-i hírt: A TV2 2016-ot kinevezte a gyerektehetségek évének, és tavaszra ígér egy olyan műsort, amibe 5-16 éves, kiemelkedően tehetséges gyerekek jelentkezését várja. Műfaji megkötés nincs, csak a tehetség számít, folytatja a sajtóközlemény, azaz egy…..
al webber 2015.12.07 14:19:31
Mellékelten küldöm a mai vásárlásom fotóját. A mai nappal (2014.11.27-én) vásároltam 2014.11.28-i csomagolási dátumú trappista sajtokat. Mivel ezek a sajtok nem a jövőből jöttek, arra következtetek, hogy a csomagolt áruk lejárati dátuma is meghosszabbodik annak ellenére, hogy…..
Úgy tűnik, egyelőre nem túlzóak azok a jóslatok, amelyek szerint az Apple belépése a mobilfizetési piacra hatalmas dobást jelenthet az iparágnak világszerte. Az első hetek tapasztalatai alapján úgy tűnik, beváltja a hozzá fűzött reményeket az Apple mobilfizetési rendszere.…..
al webber 2014.11.25 14:35:49
@Dr_utcai_arcos: Nem tudtam, hogy itthon flancolás a Meki... De az iphone igen. Na ott nem, mivel kábé mindenkinek az van (na jó, csak minden másodiknak).
Android? Rest of the world. A szegény ember iphone-ja.
Ezerszer felhúztam már magam azon a múlt századi felületen, amit a CIB Bank internetbanknak titulál, és ezerszer nem írtam róla semmit. És hagyjuk a design-t, az ócska java környezetet (ami egyébként mac chromeban nem is fut), tényleg csak a használhatóság, illetve annak hiánya…..
A nap/hét/hónap magyar tech híre (mert ilyen amúgy is alig pár van/év), hogy a nyáron lehúzza a rolót az iwiw, illetve az origo lehúzza a rolóját. 12 éve regisztráltam, indulás után pár héttel, és végigkövettem a termékéletpályát a kezdetektől a csúcsig, majd onnan a…..
Webber Dübörög a román emag? 2014.05.15 10:58:25
A közelmúltban rendszeresen belefutok az emag.hu hirdetéseibe, már nem csak online, de a legnagyobb kereskedelmi tévék reklámblokkjaiban is. Eddig azt hittem, hogy csak egy webshop a sok közül, akinek valahonnan óriási reklámbüdzséje lett, vagy valakivel nagyon jóban van, de sosem…..
Webber Apródból OLX? Wtf? 2014.04.15 10:19:42
Az Apród tulajdonosa döntött, és mostantól itthon is OLX-nek hívják apróhirdetési oldalát, mint szerte Európában. Értem én, hogy egységes brandet akarnak kialakítani, és hogy a minimálisra próbálják csökkenteni a külön brandből fakadó extra kiadásokat, de (1) akkor miért…..
Tegnap igyekeztem nyomon követni a választási eredményeket, de messze nem nyűgöztek le a választási műsorok (pedig próbáltam szimultán nézni az m1, a TV2, az ATV és a HírTV adását), ezért természetesen előkerült a laptop is, ahol én lehetek végre a főszerkesztő, és azt…..
Akár ezt is mondhatták volna ma reggel a Millásreggeli híreinek leadjei között, de ehelyett az hangzott el, hogy "Két magyar cég is van Közép-Európa 15 legjobb munkahelye között". Érdekelt volna, hogy kikről van szó, ezért megvártam a részleteket, ahol annyi hangzott el, hogy ez…..
Napi hírcsokor:  1. A tumblr dashboardon megjelent egy új gomb: "go pro". Hát én kipróbáltam, egy nagyon szép inspiráló videó fogadott, hogy ki számít pro-nak, és miért jó ez, stb. Röviden: mindenki lehet pro (vagy profi - pestiesen). Majd egy kis animált átmenet után,…..
Webber Apród = Jófogás x 1,5? 2014.03.31 10:00:46
Fut néhány privát hirdetésem az Apródon és a Jófogáson is, egyszerre raktam fel őket, ugyanazokkal a képekkel és szövegekkel, és egyiket sem támogattam meg semmilyen extra szolgáltatással. Pár hete figyelgetem már a megjelenési statisztikákat, és az Apród rendszeresen…..
A gigantikus méretű brit médiacsoport, a Daily Mail tulajdonában álló Lapcom Zrt. még 2006-ban vásárolt jelentős üzletrészt az 1999-ben indult, és hamar piacvezetővé vált autóhirdetési portálban, a Használtautóban. Ennek a tulajdonrésznek az 50%-ától már 2012 végén…..
Vagy inkább átalakulóban? Lassan a magyarországi internetes piac is a felnőttkorba lép, és ahogyan minden iparágat ebben a fejlődési szakaszban, ezt is eléri az átalakulás, illetve a konszolidáció kora. Eltűnnek a kezdeti szerencsevadászok, egyre nagyobb és profibb cégcsoportok…..
A címet annyiban pontosítanám is rögtön, hogy az e-kereskedelem nálunk nem is annyira "e", azaz elektronikus, ha a tranzakció összes elemét vizsgáljuk. Mert mi a gyakorlat? A megrendelést leadjuk online, az árut személyesen, vagy futár útján vesszük át, és utólag fizetünk,…..
A manapság egyik legforróbb szálláskeresési oldal, az Airbnb bejelentette, hogy az eddig összesen bevont 300 M $ után hamarosan 4-500 M $ friss tőkét kíván szerezni, amiről már előrehaladott tárgyalásokat folytat. És mellékesen kiadtak pár adatot is az elmúlt időszak…..
Sokkal kevesebb SMS-t küldenek már a magyarok A hvg.hu-n megjelent KSH adatok szerint 2013-ban 8,9%-kal csökkent az SMS-ek száma, bár az MMS még mindig nőtt egy picit, 0,4%-kal (de komolyan, ki használ ma már MMS-t?). Mindeközben a mobilos adatforgalom 16%-kal nőtt, a telekom…..
Webber Az index új ruhája 2014.03.14 16:56:26
Pár napja egy beharangozó jelent meg, ma pedig már a vadonatúj index. Erről részletesen itt, itt és itt. Határozottan szebb lett, mint a már kissé megkopott előző design, minden nagyon flat, követve a tavalyi trendeket, tehát pár évig használható marad. Mint minden hasonló nagy…..
Webber Hamarosan megújul az index! 2014.03.13 12:11:18
Vissza az origóhoz? ..
Már amennyiben összejönnek a Softbank elnökének, Masayoshi Sonnak a tervei. A japán tech mogul felvásárlási kedve töretlen, és az amerikai Sprint mobilcég megszerzése után most a T-Mobile-ra fáj a foga (az amerikaira). A Sprint és T-Mobile esetleges fúziójával létrejövő új…..
Találtam még egy érdekeset az idei programban: Körmendy-Ékes Judit: A diszkriminatív szabályozás példái A személyes adatok védelme (Facebook vs. iwiw). A spam után most már a cookie-t is szabályozzák? Az európai direktívák életképessége itthon. október 26., 14:40 -…..
Rengeteg receptekkel foglalkozó magyar weboldalt találunk, ha kicsit körbenézünk, nem is kell messzebb menni a startlapnál, teli van ilyen témájú linkkel. De ha jobban megvizsgáljuk ezeket, elég siralmas a kép, a design 1.0, a használhatóság meg még annyi sincs, kaotikus, low…..
Az ingatlanos "big five" (vagy inkább 1+4) egyike, az ingatlanok.hu a közelmúltban layout-ot váltott. Meglátjuk, mennyire lesz eredményes az új felület, főleg jelen formájában, mert hiba akad azért bőven.Kezdjük a címlappal, azt hiszem ez így praktikus. Fontos a…..
Október 26-27-én lesz az Internet Hungary, ezúttal nem Tihanyban, hanem Siófokon (aki az okokról még nem értesült, itt nézhet utána). Elég érdekesnek tűnik az idei program, jobb, mint az elmúlt pár évben, nézzünk egy-kettőt!    A közösségi oldalak tündöklése és…..
A Google Instant bevezetése kapcsán találtam egy cikket, amihez az egyik hozzászólásban valaki összeszedte, hogy miket ajánl a Google amikor leütjük az első karaktert a keresőben.Ezek után kíváncsi voltam, a google.hu miket dob fel a gépelés elkezdésekor, érdekes:katt a képre a…..