Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Themisz

0 bejegyzést írt és 270 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsony Gergely a mai Népszabadságban minden bizonnyal nagy vitákat generáló gondolatkísérlettel állt elő. A felvetés lényege röviden: a következő választáson indítson közös jelölteket az ellenzék három pártja, nyerjék meg kétharmaddal a választást, felhatalmazásukkal…..
Themisz 2011.07.12 16:58:52
@puffatag: Elolvastad egyáltalán amit írtam? Szerintem teljesen hihető, hogy a budapestiek körében (ahogyan a zuglói időközi is mutatja) és bizonyos korcsoportokban az LMP vezet, az már más kérdés, hogy az 5 millió nyugdíjas országa vagyunk, ezért MSZP még jó ideig marad.
Na már ilyenünk is van, megjelent a Fehér Könyv, benne az előző városvezetés 50 főbűne (innen lehet letölteni PDF-ben). Ahogy a bemutatón mondta Tarlós István:   "ugyan Az 50 legsúlyosabb probléma Budapest örökségéből a kiadvány címe, de lehetne jóval több is, csak a…..
   A Jobbik és a KDNP már egy ideje vált-vállvetve követeli Alföldi Róbert leváltását. Összenő, ami összetartozik mondanám, de nem szeretném, hogy esetleg a KDNP-s és Jobbikos képviselők rosszat gondoljanak. A mostani indoklás az, hogy Alföldi Róbert egy…..
Themisz 2011.05.24 13:27:32
@gergo1000: és te mivel tudod bizonyítani, hogy a szervezett iskoláscsoportok miatt járnak többen? Én rendszeresen járok mint már elmondtam, és jellemző, hogy egyre több egyetemistával találkozom. Szóval az érvelésed sántít .
Gazdasági válságban meg nem csoda, hogy csökken a nézettség, más színházaknál sokkal jobban csökkent.
Themisz 2011.05.24 15:25:00
Superbrands díjat kapott a Nemzeti
www.facebook.com/notes/nemzeti-sz%C3%ADnh%C3%A1z/nemzeti-sz%C3%ADnh%C3%A1z-superbrands-2011/163665283696210

A POSZT-on pedig 3 előadással is szerepelnek, ilyen még nem volt a színház történetében
Themisz 2011.05.24 16:10:31
@Akinek nem inge....: Én gyakran járok, épp ezért vitatkozom azokkal, akik soha, de itt dumálnak.
Tegnap meggyőződhettünk róla ismét, hogy a Jobbiknál nem divat a színház. Nem értik a darabokat, zavarja őket a sok szöveg, és ráadásul Pörzse Sándorba beszorult egy adag orális frusztráció. Gondolom ennek egyenes következménye, hogy Semjén Zsoltot is képes volt legyőzni…..
Themisz 2011.05.24 11:22:20
@labi: Idézem neked a Nemzeti Erőforrás Miniszter szavait, aki ott volt a premieren:

"A miniszter elmondta, megnézte az Ember tragédiája előadását, ami véleménye szerint nem volt botrányos: „Érdekes, újszerű, de egyáltalán nem botrányos előadást láttam”. A miniszter "
mandiner.hu/cikk/20110517_rethelyi_megvedte_alfoldit
Themisz 2011.05.24 11:59:20
@Nathan D'Xantine: Biztos pártoló tag és ott volt a premieren.
Themisz 2011.05.24 15:23:53
Superbrands díjat kapott a Nemzeti
www.facebook.com/notes/nemzeti-sz%C3%ADnh%C3%A1z/nemzeti-sz%C3%ADnh%C3%A1z-superbrands-2011/163665283696210

A POSZTON pedig 3 előadással is szerepelnek, ilyen még nem volt a színház történetében
Proszektúra Madách a nekrofil 2011.05.23 19:04:00
A mai nap Pörzse Sándor az Országházban Alföldi Róbertnak azt a magatartását tette szóvá, hogy orális szexet kívánt egy jobbik közeli kísérleti tévé hölgyriporterénekPörzse a sajtóból már jól ismert azon esetről beszélt, amikor Alföldi a Nemzeti Színház előtt tartott…..
Themisz 2011.05.24 12:56:04
@Reckl_Amál: A híresen konzervatív Kaszás Attila is játszott benne többek közt, a mostani tragédiában pedig Blaskó Péter az Úr. Igazából a Jobbik konzervatív művész körökben is vérciki.
Themisz 2011.05.24 12:59:17
@okostojgli: Igen.
Sérti az emberi méltóságot, ha az állam olyan bevételekre vet ki adót, amelyeket korábban bevallással lezárt adóévnek tekinthettek az adóalanyok – ezt mondta ki az Alkotmánybíróság, és ezért visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a különadóról szóló törvény…..
Hát igen, Fradika kell, Corvinus nem – foglalta össze tegnap a rektor tájékoztatója közben egy mögöttem álló hallgató a fejleményeket. A kétségtelenül populista ízű megközelítés már csak azért is pikáns, mert bizonyára valami hasonló (a foci helyére állami…..
 Nem erről volt szó! címen indít kampányt a Lehet Más a Politika, melyben eredeti célja bemutatni a kormány hibás döntéseinek sorát, számtan órát tartani az orbáni megszorításokról, bizonyítani azt, hogy a választási kampányban mást ígért a Fidesz. Nos a film e cél…..
Themisz 2011.05.05 15:58:12
@Tedat: Te hány SZDSZ-est látsz itt? Ellenben a Fidesz:
www.origo.hu/itthon/20100609-koka-janos-tamogatja-az-egykulcsos-ado-bevezeteset.html

'Az elmúlt húsz év legbátrabb gazdaságpolitikai lépésének nevezte az egykulcsos adó bevezetését

Kóka János egykori SZDSZ-elnök,

akit az [origo] az után keresett meg, hogy az LMP-s Schiffer András és az MSZP-s Gyurcsány Ferenc is vele példálózva bírálta a kormány gazdaságpolitikai csomagját. Az egykulcsos adózás bevezetését évek óta sürgető Kóka szerint az új rendszer javítani fogja az ország pozícióját a térségben folyó gazdasági versenyben.
Gyönyörű dolgokat tud produkálni az elcseszett magyar igazságszolgáltatás! Amikor 2009 októberében Schiffer András feljelentette Gyurcsány Ferencet, a legtöbben a tarkójukat vakargatták: Ki a szar ez a Schiffer meg az elempé vagy mi...? Igen, annak a feljelentésnek akkor nagyjából…..
Ehhez nem sokat lehet hozzátenni. A Jobbikhoz közelálló Nemzeti 1 online televízió tegnap esti híradója megemlékezett Adolf Hitler születésnapjáról. A barátságos, családias vágóképekkel illusztrált anyag a náci diktátort "német politikusként" aposztrofálta, és…..
  Április 21-én nyit a Zöld Pardon, április 22-én a Cafe del Rio. Vagy csak nyitnának. A tervezett nyitás előtti utolsó pillanatban, holnap dönt ugyanis az Újbudai Önkormányzat arról, hogy meghosszabbítja-e a két szórakozóhely közterület-használati engedélyét. A ZP…..
Lassan a végéhez közeledik az időközi választások miatt kitört gerillaharc Zuglóban. A helyi sajtó szaga című teleregény első és második felvonásáról már értesülhetett a nyájas olvasó, a harmadikból pedig megtudhatja, végül győzött az igazság, bár a katarzis…..
Az elmúlt napjaim az óvoda bokrosítások és a két iskola, a Telepes utcai, és a Miskolci úti összevonása körüli érdeklődéssel telt. Meghívtak a Telepes utcai Szülői Munkaközösség ülésére, két óvodai szülői megbeszélésre, és több telefon is jött. Amint látom…..
Themisz 2011.04.07 19:36:55
@honeste vivere: Tényleg? Nálunk konkrétan csak a mi társasházunkban van 4 család, ami 10-12 ember. Mi lennénk a derékhad?
Themisz 2011.04.08 16:56:51
@OkoskaTo:rp: komolyan ez a legnagyobb probléma jelenleg? Feleselgesnek tartom az átnevezéseken rugózást, zászlózást (Fidesz-MSZP részről egyaránt) miközben ezekkel a műbalhékkal az iskolabezárásokat/lopásokat leplezik, mert a sajtó és az olvasók figyelme pedig, mint tudjuk, korlátos. Minél több figyelem jut álügyeknek, annál kevesebb marad az igaziakra
"Tegnap éjszaka ismeretlen, vandál tettesek megrongálták a zuglói MSZP irodát. Az eset felveti a gyanút, hogy valakik a három nap múlva tartott zuglói időközi választás MSZP-s jelöltjének akarnak üzenni, esetlegesen megfélemlíteni, visszalépésre kényszeríteni.  A…..
A kormányzati kommunikáció reneszánszát éljük a napokban. Krízis volt - fogják majd magyarázni a bizit néhány hét múlva szokás szerint, röhejes, mint mindig - mondhatjuk rá mi, miközben az önfeledt kacagástól rekeszizomlázat kapunk lassan.Kommunikáció terén egy…..
Themisz 2011.04.06 18:10:35
@Avatar: Tökéletes helyzetértékelés.
Tüntetésfigyelő 2011. április 2011.04.04 12:00:00
Tüntetések, demonstrációk áprilisban. Április 1., 17 óra Mozivédő tüntetésHelyszín: 5. kerületi Főpolgármesteri Hivatal, Városház u. 9-11. TérképCél: "Ne adják el az Európa mozit se!" (utcai plakátról leírva) Április 2., 18 óra Demonstráció a…..
Kezembe került az új Zuglói Lapok, címlapján a Védelmezik a polgármestert címmel. Valamiért ez a jelenet jutott az eszembe:http://www.youtube.com/watch?v=AVZ-BOfC5fI&feature=relatedA lapot végignézve rájöttem, ez a film ijesztően aktuális. Mindenkinek javaslom egy…..
A december végi testületi ülésről írt beszámolómban   http://varnailaszlo.blog.hu/2010/12/21/zugloi_eszkozkezelo_kft_megalakitasa  kételyeimet fejeztem ki az Eszközkezelő megalakításának módját, vezetőjének kiválasztását és hiányzó üzleti tervét…..
Bár a Fidesz kapcsán éppen ezekben a napokban mutatják a közvélemény-kutatások az utóbbi évek legrosszabb adatait, komoly aránytévesztés lenne a párt zuhanórepüléséről vagy végzetes meggyengüléséről beszélni. Kétségtelen, hogy a kormánypárt ma nagyjából ott tart…..
A Tárki ma nyilvánosságra hozott kutatása szerint a Fidesz támogatottsága elérte azt a kritikus, a teljes népesség kevesebb mint egyharmadát maga mögött tudó szintet, ahol az MSZP járt 2003 tavaszán. A különbség persze látványos: miközben akkor a csökkenő támogatottságú…..
Themisz 2011.03.23 19:20:45
@bigapples: Az összehangolásból kb az az igaz, hogy az MSZP minden lépésben az LMP mögött kullog, ha az LMP kiad egy témában sajtóközleményt, akkor tuti hogy az MSZP-nek is ki kell (Lásd pl csak az elmúlt napokból: atom, Orbán hazudott adóverseny-ügyben... annak idején pedig az alkotmány-előkészítő bizottságot is az LMP hagyta ott elsőként az AB-korlátozása után, az MSZP csak utána csatlakozott). Semmiféle összehangoltság nincs, csak az MSZP szánalmas módszere, amivel a civil szervezetekre és tüntetésekre is belekapaszkodik, és így akar még több támogatót szerezni. Nem fog.
Themisz 2011.03.26 19:04:21
@vinczej: gyanítom, hogy a Posta 1,8 milliárdos fidesz-mszp off-shore mutyijához hasonló esetek megelőzése volt a cél

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=407509
Reggel 9-kor futottam bele a következő címekbe, amik a Lázár-hanganyag után pár nappal óriási botrányt ígértek.Hírszerző: "Haljál éhen! - újabb markáns Fidesz-vélemény a szegényekről"NOL: " 'Hát akkor haljál éhen' - fideszes képviselőnő a…..
Themisz 2011.03.26 13:41:16
@zero: a közös mutyi napvilágra kerülése egyik félnek sem érdeke.
Az Otthonszülés Mártírjai csoport vezetőjének nem kegyelmezett tegnap a Fővárosi Bíróság. Geréb Ágnes két év letöltendőt kapott öt év munkaköri eltiltással megfejelve, vádlott társai pénzbüntetéssel és felmentő ítélettel megúszták az ügyet. Akkor is ki merem…..
Themisz 2011.03.25 18:37:18
Pl ez 24.000 szülést vizsgált
onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1523-536X.1997.00004.pp.x/abstract
"This study examined the safety of planned home birth backed up by a modern hospital system compared with planned hospital birth in the Western world. Methods: A meta-analysis of six controlled observational studies was conducted, and the perinatal outcomes of 24,092 selected and primarily low-risk pregnant women were analyzed to measure mortality and morbidity, including Apgar scores, maternal lacerations, and intervention rates. Confounding was controlled through restriction, matching, or in the statistical analysis. Results: Perinatal mortality was not significantly different in the two groups (OR = 0.87, 95% CI 0.54–1.41). The principal difference in the outcome was a lower frequency of low Apgar scores (OR = 0.55; 0.41–0.74) and severe lacerations (OR = 0.61; 0.54–0.83) in the home birth group. Fewer medical interventions occurred in the home birth group: induction (statistically significant ORs in the range 0.06–0.39), augmentation (0.26–0.69), episiotomy (0.02–0.39), operative vaginal birth (0.03–0.42), and cesarean section (0.05–0.31). No maternal deaths occurred in the studies. Some differences may be partly due to bias. The findings regarding morbidity are supported by randomized clinical trials of elements of birth care relevant for home birth, however, and the finding relating to mortality is supported by large register studies comparing hospital settings of different levels of care. Conclusion: Home birth is an acceptable alternative to hospital confinement for selected pregnant women, and leads to reduced medical interventions."

Aki tud angolul és statisztikául az azt is láthatja, hogy az otthonszülés élveszületési mutatói ugyanolyanok, mint a kórháziaké, ráadásul kevesebb a kompiláció is, a komplikációkról pedig tudni kell, hogy azok sokszor nem a szülés után hanem az élet későbbi szakaszában vezetnek problémákhoz (pl ez depresszió esetén elég jól dokumentált)

Amúgy tudom, hogy Fabius posztja nem a tudományos részről szólt, de mint fellow zugloan gondoltam felvilágosítom, hogy ne a Geréb iránt érzett ellenszenv vezesse az otthonszülés biztonságával kapcsolatos, szakmailag kikezdhetetlen tények megítélésénél.
Ma - a tervek szerint 40 órás időkeretben, folyamatos televíziós közvetítés mellett – a parlamentben kezdetét veszi az új alkotmány vitája. Az alkotmányozásról már több alkalommal írtam, jelezve, hogy nem elsősorban a formálódó szöveg, amely – kisebb…..