Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rognork

0 bejegyzést írt és 1286 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy bejegyzést már szántan gyerekkorunk kerékpárjaira, amire szerintem sokan szívesen emlékeztek vissza. Persze ahogy egyre nagyobbak lettünk, úgy vágytunk a motorizációra ami bennünket a segédmotorkerékpárokkal ért el.Fontos tudnotok, hogy akkoriban a kismotor nem volt annyira hétköznapi dolog mint…..
A magyar videojáték-fejlesztés bölcsője a Novotrade volt sok érdekes vonással és kiváltsággal, ezért többször beszélgettünk már a Checkpointban egykpori Novotrade-dolgozókkal. Ezeknek az adásoknak most keretet adunk egy újabbal, ugyanis sikerült elhívnunk a stúdióba Rényi Gábort, a Novotrade egykori…..
Furdancs Blog Építsünk hajót? 2021.07.19 06:00:00
Régen tervezünk egy cikksorozatot az otthoni hajó vagy legalább csónaképítésről. Jómagam hosszú ideje vonzalmat táplálok a téma iránt, gyerekként sokat jártam egy tihanyi vállalati üdülőben, ahol a helyi vitorlás szakosztály mellett volt egy kis hajóépítő műhely is. Az itt dolgozó mester nem csak…..
Combat Gear Blog RS 4/4 2010.07.31 08:37:00
Jelenleg a Magyar Honvédség egyik fő ejtőernyő típusa az RS 4/4-es háti ernyő. Ezek nem mai darabok, a korábbi NDK-ban gyártották őket. Az RS 4/4-es egy körkupolás főleg bekötött ugrásokhoz használt ejtőernyő típus. Előrehaladási sebesség 3-4 méter, míg 4-5 méterrel…..
1945 július 4-én Amerika függetlenné válását ünnepelték a Szovjetunióban lévő amerikai nagykövetségen. Az ünnepségen szovjet úttörők egy nagyméretű, az Amerikai Egyesült Államok sassal díszített nagy pecsétjét ábrázoló fafaragványt ajándékoztak Averell Harriman nagykövetnek, aki kedvelte a ritka és…..
rognork 2018.12.09 18:19:07
@Lazarbibi: köszi, ez biztos nem a Fringe (ami a 3. évadra totál béna lett). Gyerekkoromban láttam, szerintem a 70-es években forgathatták, klasszikus kémes - nyomozós történet.
  2018.10.20.   Kirándulásainkat hol megtervezzük, hol meg csak a véletlen adja meg a célt. Ha tervezünk, felváltva tesszük, mindenki érdeklődése szerint adja a tippet. S ha feleségem adja a tippet, olyan helyre jutunk el, mint a különleges Hegyestű. A Balaton és környéke amúgy is kedvelt…..
rognork 2018.11.15 15:15:21
@DDQ: meg mások szerint sem. A bazaltorgonák a szent györgy hegyen vannak, azokat a természet formálta, nem a bányászat.
A Counterparts az a sorozat, amiben J.K. Simmons, a Whiplash Oscar-díjas dobtanára, vagy, ha már sorozatoknál vagyunk, Vern Schillinger az Oz című kurvajó sittes sorozatból, ikerpárt alakít. És mivel Simmons feltétlen rajongói vagyunk, így ha itt vége lenne a szinopszisnak, már akkor is meg lennénk…..
Ma kezdődött az éves lomtalanítás a kerületben, alighogy csökkenni kezdtek a tavaszi lakásfelújítások miatti illegális hulladékhegyek, ismét komoly problémát jelent az idő előtt kipakolt, felhalmozott lom lakókörnyezetünkben. Joggal vagyunk ilyenkor dühösek, az egyik szomszéd több nappal hamarabb…..
  Drága olvasóink/hallgatóink/követőink! Harmadik éve toljuk rendületlenül a Checkpoint szekerét, idén még elszántabban, mint valaha (2017-es indulásunk óta egy hét sem maradt ki, figyeltétek?), és most szeretnénk tovább pimpelni a podcastet. Ehhez viszont némi pénzre volna szükségünk – igen, egy…..
rognork 2017.05.23 21:05:24
S@Stöki: válaszoljál mán kérlek a felvetésemre
rognork 2017.05.23 21:59:07
@Stöki: örvendek, dolgozz ki egy módszert a hozzám hasonlók kedvéért. ha póló, akkor heretic és doom /cacodemon/. nightmare fokozatú támogatóknak el tudnék képzelni egy heroes of might and magic map pólót is! fekete alapon elég könnyű!
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
rognork 2017.04.21 21:12:36
@tiboru: nem azért tiboru, de te voltál már sötét sikátorban ellenséges közegben, mégsem adtad át semmidet, sőt, barátként folytattátok az estét.
Mindig kíváncsian követem egy-egy podcastadásunk utóéletét, de ezúttal kicsit tartok is tőle - ugyanis a Philosról lesz szó, ami érzékeny pont a magyar játékfejlesztésben. Beszéltünk már a Checkpointban volt novotrade-esekkel, Digital Reality-alkalmazottakkal, magányos C64-hősökkel, éppen…..
rognork 2017.03.27 22:04:45
@Stöki: baszki a főnököm esküszik, hogy van digitalizáló mp3 felvevő (aka diktafon), ami szöveges leiratot készít. Mindig mondja, hogy rendeljük meg. Te még nem hallottál róla?
Tudjátok, van ez a Vakondok 4 – Végigjátszás című dokumentumfilm, ami a magyar játákfejl... de hát persze, hogy tudjátok, egy csomó werkfilm volt a blogon, a rendezővel, Matusik Szilárddal pedig hosszan beszélgettünk nagyjából egy éve.   A film elkészült egy ideje, csak Szilárd fesztiváloztatta,…..
Nagy hírem van! A blog egyik régi alapítója, sokáig aktív, aztán illegalitásba vonuló posztolója, Hancu könyvet írt. Illetve nem most írta, hanem régen és apránként, ugyanis a PC Gurunál 15 éve indult és öt évig futott sorozatát rendezte össze egy 216 oldalas ekönyvbe. Annak idején A világ…..
A gyaloglás vége: mától bontják az egyik ferihegyi bádogsátrat, a B oldalról induló, vagyis útlevélkezelésen áteső utasoknak nem kell a mínusz sokban kigyalogolniuk a gyűlölt beszállítókapukhoz, busszal mehetnek a géphez. Hurrá, de az A oldal tovább szív. Ahogy tervezték, elkezdődött az új…..
rognork 2017.01.10 15:05:05
@cradbox: furcsállom, hogy semmitnemköltős utasnak nevezed őket, meg hogy szerinted ezen nincs profit. A karám ennek ellenére reggel 6-kor rohadtul tele szokott lenni, és valamiért mégis megéri. A repülés tök átlagos utazási forma lett, olyan emberek is utaznak, akik korábban nem pattantak ki a vevőhöz gyors tárgyalásra, nem járhattak külföldi egyetemre, nem ugrottak ki egy fasza koncertre.
Mellesleg a vonaton sem az első osztály a legnagyobb és mégsincs tele.

A fizetek többet pedig sok esetben úgy néz ki, hogy Eindhoven Wizz 35e, Amsterdam KLM 120e. Ezért kapsz cserébe egy kényelmesebb beszállást, szendvicset és kávét. Kicsit aránytalannak tartom.

Szerintem a bádogkarám tökéletesen megfelel másoknak is, ennél sokkal szarabb megoldásokat is láttam (hosszú kutyagolás a reptéren a betonon, hosszú várakozás a kapun kívül, esőben).
rognork 2017.01.11 09:30:17
@cradbox: vicces, hogy ezzel a hozzáállással fapados járatokról írsz blogot: "a repülés elvesztette az exkluzivitását. sajnos". Vegyél fel egy monoklit is, és ne felejtsd otthon a sétapálcád. Ahogy látom, a hozzászólók inkább szeretik a fapadosokat, és aki képes olvasni, azt megszívatni se szokták.

Mellesleg Eindhoven - Amsterdam vonatút 1,5 óra és 20EUR.

@Le Sigh: az easyvel az a gond, hogy nincs minden nap, de megnézem, köszi.
Igen, ennek az adásnak múlt héten kellett volna megjelennie, de családozás és egyebek miatt mostanra csúszott, elnézést. Megérte várni rá, mert másfél órát beszélgettünk egy régi kedves vendégünkkel, Hancuval (akinek a gnóm WoW-karakteréről (Hunhancuki) nem találtam képet, szóval ha valakinek…..
A rákos sejtek, csakúgy mint más sejtek is közismerten cukorral táplálkoznak. Kutatások során kimutatták, hogy a finomított, vagyis ipari körülmények között kivont és előállított gyümölcscukortól (fruktóztól) sokkal gyorsabban szaporodnak és terjednek, mint a közönséges háztartási cukortól…..
Nagy nehezen, pár év késéssel belőtte az easyJet a ziccert, februárban indul az Amszterdam-Budapest útvonal. Ők nincsenek oda a magyar piacért, kínkeservesen bővítenek csak. A jegyek 10 ezer forint környékén vannak, sajna ez teljesen reális, érdemes őket megvenni, nem valószínű, hogy érdemben…..
Pénteken berúgta az ajtót az új Doom, és ahhoz képest, hogy voltak aggályok, az első hírek szerint egész jó lett a single player mód. Mi is nagyban teszteljük az Indexre, de az IDDQD-n inkább retrózunk kicsit. Nem lehet elégszer elmondani, hogy a Doom és a Doom II mekkora jó játékok voltak (és…..
Vigyázat: pózolás! lenge ruhás csajok! plusz a komolyság teljes hiánya, hiszen végre hétvége van! :) A Facebookon állandóan szembejövő "milyen klassz volt a kilencvenes évek" típusú bejegyzések elől a minap a nyolcvanas évekbe menekültem a youtube-on, mert igenis a kilencvenes évek minden volt,…..
rognork 2016.02.21 19:57:22
@Flankerr: óbaszki de vártam már egy kondatársat!
A tanárok és tüntető társaik számos jogos követelésével nekilódult tüntetési hullám épp most fullad saját bohózatába, amikor is a kreatív energiák és politizáló cselekvések kezdenek kimerülni a kockás inges, ironikus szelfik készítésében. A kormány kezdhet megnyugodni: ellenfelei valósnak induló…..
Hatéves hagyomány folytatódik, idén is csokorba gyűjtöttem a legjobb tavalyi keresőkifejezéseket (korábbi évek: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014). Sajnos a Google Analytics pár éve bevezette, hogy egy csomó keresőszót nem ad ki, és emiatt soha nem volt olyan keresőszóínség, mint most. A blog 2015-ös…..
Boldog új évet még mindig, 2015 izéit folytatva fogadjátok szeretettel podcastünk különkiadását. Pár napot csúsztam a vágásával (ez látszik is a felkonfon, szilveszterkor terveztük kitenni), de igázából ez a kontent nem romlik meg: elcseszések és kimaradt jelenetek…..
rognork 2016.01.04 12:49:26
rognork 2016.01.05 19:46:23
@Stöki: a viccfaktort nehéz értékelni. Pl. amikor hancuval baromkodtok, akkor nem árt ismerni egy kollégiumi légkört a 90-es évekből, a régi játékok közben előjött történeteket, vagy az ezekben rejlő helyzetkomikumokat. Jó eséllyel a hasonló korban járó, műszaki főiskolát / egyetemet végzett csávók tudják legjobban értékelni, mert ők is ugyanilyen faszságokat életek át, vagy találtak ki. Nekem az a rész kurvára bejött, illetve a fasza hímsoviniszta poénok, mint pl. szopi-asszó (bocs érte, kan viccnek tényleg fasza, nem becsülöm le a csajokat). Ugyanennek a rétegnek fog majd bejönni a szerepjátékos rész is.

Várom a következőket!