Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mirrmurrkandúr

2 bejegyzést írt és 1247 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alszanak a parlamenti képviselők. Nincs ebben meglepő, kivéve, ha ezt a munkahelyükön teszik – ahogy ez Vágó Gábor felvételén látszik. A hajnali ülésezés régi divat a magyar parlamentben, a kormányok szeretik erre az időszakra helyezni a politikailag kényes…..
mirrmurrkandúr 2011.12.02 13:08:55
@mirrmurrkandúr: *MILF-et
mirrmurrkandúr 2011.12.02 13:24:03
@jjulie: aranyos, de ő nem lesz ott.
mirrmurrkandúr 2011.12.02 13:24:57
@Hepci: hát, ezt én is tudom...
„A citált mondatát én úgy értelmeztem, hogy már a negyvenes korosztály is annyira beleszocializálódott a múlt rendszerbe és a rendszerváltásba, hogy az ő irányításukkal semmi esély a kilábalásra” – provokálta egy évvel ezelőtt az újságíró a Fidesz fiatal…..
mirrmurrkandúr 2011.12.01 12:36:02
@aszekelyek: igen, azonban lassan a fiúk is beérik a tanítómesterüket, maradjunk ennyiben... döbbenetes, ami itt folyik...
mirrmurrkandúr 2011.12.01 12:38:17
@Hepci: nem, a nyugatinál egy szecessziós épületbe beletuszkolt cigánytalálkahely, de biztos vannak buzik is, annyi biztos, hogy mindenki párducmintás, műszálas cuccban feszít, és néha feltűnnek ilyen kiöregedett rocsztárok is... épp zsülinek való... :-)
mirrmurrkandúr 2011.12.01 12:39:52
@Hepci: jut eszembe, pörölyt azt hittem már kibaszták innen, erre má' megint itt van és megosztja a komplett Drábik-Pesty életművet ... mi történt, ennyire dúl a demokrácia?
Hetvennyolc százalék. A Medián friss felmérése szerint ennyire nőtt azoknak az aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok. A közhangulat egyre kísértetiesebben hasonlít ahhoz, amilyen a tavalyi kormányváltás előtt volt. Egy fontos különbséggel. Érdemes alaposan…..
mirrmurrkandúr 2011.11.24 14:47:22
@messi-asz: Szlovákia nagyon messze van Svájctól, a xenofóbiájuk meg nagyobb, mint amekkora nálunk valaha volt. Egy igazi kis fasiszta államocska, aki nem rég kezdte meg dicső létezését, és azelőtt nuku, úgyhogy a felénk áradó gyűlöletünk nyilván AZ identitásképző elem az életükben. De... gazdaságilag előttünk járnak. ez igaz, a többi tömjénezéses, libsi ömlengés - faszság.

P.S.: vicces xenofóbiától beszélni egy olyan nép esetében, aki később érkezett a saját országába, mint azok, akiket utál.
mirrmurrkandúr 2011.11.24 14:49:07
@messi-asz: ja, még valami: mit is mondtál, hol jobb az oktatás színvonala, mint nálunk? Szlovákiában, Romániában?

HOL ÉLSZ, EMBER?

Kodó, megint hülye vagy.
mirrmurrkandúr 2011.11.24 15:07:21
@ubul2000: épp ezt írtam. A rasszista szemétkedés, az anti-européer viselkedés és törvénykezés csak okozat. Az ok "az érthető és valós alapokon nyugvó kisebbrendűség érzés". Az, hogy 1993-ig senki voltak, most valakik, és azok is akarnak maradni. Mindez persze érthető, csak a cél érdekében bevetett eszközök nem méltányolhatóak. Az oktatásuk pedig híresen... ühüm... szórakoztató.
Megszülettek a parlamenten kívüli ellenzék új sztárjai – írja közömbösnek biztosan nem, lelkesnek annál inkább nevezhető tudósításában az Index újságírója a mai tüntetésről. Árok Kornél és Kónya Péter neve mára valóban politikai jelentőséget kapott, ők ugyanis…..
mirrmurrkandúr 2011.10.02 00:01:26
@GaZe: szerintem a lényeget nem érted: TG -talán- arra gondolt, hogy a rég teljesen nyilvánvaló űrt végre valaki be készül tölteni. Erre volt kereslet, most megérkezett a kínálat. Ilyen a piacgazdaság.

Ennél többről viszont valóban nincs szó.
A Fidesz óriási előnye, az a 1,5 millió ember, aki bármilyen körülmények között rájuk szavaz, az a másik 6-800ezer, aki még valószínűleg rájuk szavaz, valamint az ellenzék (ugyanis a választásokon pártokra lehet szavazni) akik még sokáig (2018-ig biztos nem) nem lesznek képesek kormányt dönteni. Ehhez még hozzá jön egy apolitikus közhangulat, ergo egy alacsony választási hajlandóság, ami ezen paraméterekkel szintén a kormánypártoknak kedvez.

Most tolongás lesz az ellenzéki oldalon, és nem az a kérdés, lesz-e valaki, akire szavazni lehet... hanem hogy szavaznak-e rájuk...
mirrmurrkandúr 2011.10.02 00:03:50
@Hóember: Dopeman kőkeményen a komcsik holdudvarához tartozik. ettől még lehetne hiteles a rendezvény. Az MSZP is kormányt akar váltani, nem? :-)
mirrmurrkandúr 2011.10.02 00:19:52
@Hóember: ebben igazad van, de van összekötő kapocs köztük, én meg erre gondoltam ;-)
Ha a pártpolitikai térre tekintünk, könnyű belátni, hogy az elmúlt időszakban a Fidesz számára a legjobb dolgok az ellenzéki oldalon történtek. A sajátos aduászként mindenre magyarázatként szolgáló volt miniszterelnök nem tűnt el, ellenkezőleg, folyamatosan témát…..
Sokunk autózik, minden nap, akár többször, és biztos sokan gyűjtik a Shell-pontokat, amelyeket be lehet váltani, s így pl. kólás poharakat lehet venni, ha megvan a szükséges mennyiség.Sokunkat megdöbbentett a Breivik-féle tömegmészárlás. Ilyenkor természetesnek találjuk azt,…..
mirrmurrkandúr 2011.08.18 12:46:46
@Vad_Alma: Ha nincs olajlobbi, és a sokszoros dollármilliárdosok által felesleges zsebpénzükből épített mesterséges luxusszigetek, akkor már régen alkohollal üzemelő autók lennének a Világ nagy részén (mint ahogy Brazíliában az autók több, mint 93%-a az), és aki ezt nem engedheti meg magának, annak jönne a lócitrom és macskakő című posztmodern bioeposz következő fejezete.
A probléma persze nem csak az, hogy szennyezik a környezetet, most már mindenféle belső (és külső) kontroll nélkül, hanem az is, hogy mire elfogy az olaj, addigra a Kedves Jóindulatú Földlakók nem lesznek felkészülve arra, hogy más, esetleg megújuló energiaforrásokat tudjanak használni. Következésképpen egy kicsit kiürülnek majd a városok (azoknak van a legnagyobb energiaigényük, és még mindehhez pazarolnak is, mint az állat...),és szépen mennek vidékre tanyákra lakni, megtermelik az élelmiszert, és visszatér a régi idők mozija, diavetítések formájában, és gyanítom, több idő marad a szomszédlány inzultálására is. Mivel ezt -feltételezem- nem mindenki akarja, ezért néhány dolgot valóban megtehet mindenki. Egyrészt tényleg nem kell autóval menni mindenhová. Van közösségi közlekedés, kerékpár, és végső soron két lába is azért van az embernek, hogy járjon rajta. Ha már autó, akkor nem feltétlenül kell minden lakótelep entellektüelnek M5-ös BMW-vel járni, mert az 500 lóerős, már csak azért sem, mert életvitelét tekintve ritkán mozdul ki lakóhelye egy kilométeres sugarából, leszámítva, mikor a szomszéd faluba, kerületbe megy diszkóba, és 240-el felcsavarodik nagy józanságában az első fára... S igen, nem kell minden szart megvenni, csak mert nincs jobb dolga az embernek. Ha kisebb a fogyasztás, előbb-utóbb a termelés is kisebb lesz, ami a Földnek abszolúte jót tenne, az emberek végre értelmes munkát végezhetnének, az ipar meg végre akkora lángon éghetne, amekkorát még el tudunk viselni.

S nem is az a legnagyobb baj, hogy messze vagyunk még ettől... hanem, hogy ellenkező irányba haladunk...
Minél többet tudok róla, annál inkább ki akarom zárni az életemből – ezt a mondatot egyetemista koromban hallottam valakitől, aki az édesapja révén elég közelről követhette a politika eseményeit. Máig emlékszem a reakciómra: kifejezetten idegesített a bennfentességbe…..
mirrmurrkandúr 2011.08.16 19:25:26
Minden pillanatnak megvan a maga varázsa. A mámor érzülete, hogy soha nem tér már vissza. Mikor megtörténik, még nem tudod mit jelent. Idő kell, és újabb ezer pillanat a maga ólom nehezével, hogy megértsd. Addig csak sétálsz agyad minden terhével a hátadon, magad…..
Vérző ajak Orchideakötés 2011.08.03 01:25:09
…és ha már végre igen.  Maga a lét –mindenhogy csak valahogy, valahol, valakivel, Vele satöbbi- mindig tartogat valamit, amiről nem gondolom, hogy gondoltam valaha, hogy gondolni fogom. Aztán csak úgy jön. Töményen és kegyetlenül. Úgy, hogy nem belédszáll, mint a…..
Ritkán fordul elő velem, hogy többször, jó alaposan elolvasok egy pártközleményt, most mégis ezt tettem az elmúlt percekben. A Jobbik szóvivőjének nyílt leveléről van szó, amely egy olyan beszélgetésben elhangzott mondatra reflektál, amelyben magam is részt vettem. Az ügy eleve…..
mirrmurrkandúr 2011.07.26 16:29:55
@Ordnassac: nem, természetesen nem idegen test, ezt tán még L.B. sem gondolja komolyan. Ez a hozzászólásának felesleges és bornírt része.
mirrmurrkandúr 2011.07.26 16:52:43
@Betulapendula: Ha például az MSZP-re céloztál, mint akik máshogy nyúlnak egy adott problémához, min a Jobbik, ki kell javítsalak. Az MSZP nem máshogy nyúl a problémához - az MSZP maga a probléma.
mirrmurrkandúr 2011.07.26 17:11:27
@Betulapendula: nem-nem, szó sincs róla, csak szóltam előre, hogy ne is gondolj ilyesmire! ;-)
Oscar Wilde utolsó szavai feljegyzések szerint állítólag ezek voltak (persze nem feltétlenül kell elhinni, hogy tényleg így, tényleg akkor, tényleg ott, és tényleg utolsó): "A tapétám és én halálpárbajt vívunk. Valamelyikünknek mennie kell." Mint tudjuk,…..
mirrmurrkandúr 2011.07.25 00:13:24
@Namir: "... Ezért határozottan kijelentem, hogy mindez nem igaz. Remélem." - zseniális!

Na, Matykó, most nyökögjél valamit!
mirrmurrkandúr 2011.07.25 02:47:27
@Brendel Mátyás: Az a baj, hogy egy komplexusos, vérlibsi tahó vagy.
Dogmatista, agresszív, sunyi, alattomos ... ééééés hihetetleneül okosnak hiszed magad, ergo -főlg a sok piros-kékre festett zöldség után, amit méltóztattál leírni- ostoba is.

Tehát még egyszer: egy komplexusos, vérlibsi tahó vagy.

Nem érdemelsz több szót. Pont.
Gyöngyöspatán a Jobbik jelöltje győzött – a hír láthatóan sokakat meglepetett. Következik ebből valami? Lehetséges, hogy mégis inkább jobbról kell keresni a Fidesz potenciális váltópártját? Lehet, hogy Vona Gábor a magyar Fini, aki szélről indulva, de óvatosan befelé…..
Karácsony Gergely a mai Népszabadságban minden bizonnyal nagy vitákat generáló gondolatkísérlettel állt elő. A felvetés lényege röviden: a következő választáson indítson közös jelölteket az ellenzék három pártja, nyerjék meg kétharmaddal a választást, felhatalmazásukkal…..
mirrmurrkandúr 2011.07.14 23:47:21
@fatia-negra: pedig a panel burzsujjal már úgy éreztem, elkezdtetek értelmes gondolatokat is kiizzadni magatokból, azonban látom nálad maradt a habzó szájjal orbánozás. csalódás.
mirrmurrkandúr 2011.07.14 23:52:51
@Balt: A párt oké, már csak ingyen sör meg virsli kell, és az sem árt, ha megszerezzük Schmuck Andort végtelenül nemes ügyünknek. Sajnos a Hitgyüli már foglalt, de néhány szépasszonyos MILF-et még beújíthatunk, csak hogy legyen valami konkrét célcsoport. ;-)

A CSAP-KODÓ nem jó, a vadkapitalista rémálomra túl sok brand ácsingózik :-)
mirrmurrkandúr 2011.07.15 00:03:13
@Balt: hahaha :-D

"„Köszönjük a részvételt“ – mondta a főnök, és ekkor végre összeállt a kép. Nem terveztek ezek semmilyen pirotechnikai bemutatót. Hazudtak a játszóruha szükségességéről. Még a szart is csak behazudták, képesek voltak egy ilyen pimf ígéretet is megszegni, semmit sem tanulva Balatonőszödből. A Magyar Szocialista Párt testét a legalsó szintekig járja már át a becstelenség és a füllentés mételye, egy adag szart, egy pohár vizet, egy lélegzetnyi levegőt sem várhatnak már tőlük a választópolgárok. Csütörtök kora délután a Gödörnél derült ki egyértelműen, hogy a magyar baloldal végleg zsákutcába került."

Egyszerűen zseniális. Pont.
Házkutatás, őrizetbe vétel, bilincs, szabadlábra helyezés. Sok ilyenről olvastunk már az elmúlt években, az ingerküszöbünk egyre feljebb és feljebb került. Most mégis érdemes megállnunk, mert példátlannak látszik az eset: a történet középpontjában (egyelőre) egy volt…..
mirrmurrkandúr 2011.07.05 21:45:00
@Balt: Félre ne érts, nem akarlak meggyőzni arról, hogy ne úgy gondolj rá, ahogyan teszed, azonban én biztos nem így fogok...

A rendszerváltozás amúgy is bekövetkezett volna, ezt véleményem szerint nagy hiba lenne bárkinek a "nyakába varrni", sokan bábáskodtak, sokan meghasonlottak, és még többen húztak hasznot az ügyön... mindenesetre naiv dolog azt hinni, hogy ez ilyen szinten dőlt volna el.
Az uniós csatlakozás elősegítése pedig számomra nem egy nagy érv, mivel én NEM-mel szavaztam... bár azt hiszem, ennek néhány év múlva semmi jelentősége nem lesz már...
mirrmurrkandúr 2011.07.05 21:54:42
@knausz: Parti Nagy Lajostól a Test angyalát olvasd el!
mirrmurrkandúr 2011.07.05 21:56:48
@jjulie: próbaidő.
 Kedves Feri! Azért használom ezt a talán indokolatlanul közvetlen megszólító formulát, mert egyszerű – mint ahogy levelem mondanivalója is rendkívül egyszerű.Az elmúlt napokban tovább folyt az az értelmetlen küzdelem, amely az MSZP megszerzéséért tart már egy…..
mirrmurrkandúr 2011.07.04 13:45:05
Gréczyblog A legszomorúbb barakk 2011.06.24 08:09:00
Magyarország bezárkózik. Magára csukja a vasfüggönyt, csak most nem nagyhatalmak alkuja kényszeríti, hanem önszántából teszi. Igaz, polgárai egyre  nagyobb elégedetlenségétől övezve. Mi leszünk a legszomorúbb barakk.Most már nem kétséges, hogy Orbán Viktor tönkre teszi…..
mirrmurrkandúr 2011.06.24 10:32:28
@Advocatus Diaboli: nem arról van szó, hogy fáj az igazság.

DE az, hogy itt tömegek félnének, vagy akár az előző Orbán-kormány alatt tették volna, egész egyszerűen ne igaz! Betűzzem? Hazugság!

A másik dolog pedig, hogy vagyunk szerintem jó páran, akik elégedetlenek vagyunk a Fidesz egy sor intézkedésével és stílusával, de eszünkbe nem jutna az MSZP-hez, és különösen nem a táncos-komikus Fletóhoz rohanni SOHA! Lehet, hogy nem kedvelem Matolcsyt, de Vereshez és képest a világ legjobb minisztere. Ennyi. OV sokszor hibázik, nagyon sokszor, de ezt a nagyon demokratikus, gréczis, gyurcsányos tetű-bagázst SOHA TÖBBET!
mirrmurrkandúr 2011.06.24 10:49:29
@hááááát: lájk.
mirrmurrkandúr 2011.06.24 10:52:50
@Kassian: gondolhatod ezt, jogod van hozzá.
Az utóbbi napokban nem története aranylapjait írja a Magyar Szocialista Párt. Még pénteken az történt, hogy amíg Gyurcsány Ferenc védte a baloldali kormányok tevékenységét és tükröt tartott Orbánék hazugságai elé, addig a párt elnöke látványosan ledarálta az Őszödről…..
mirrmurrkandúr 2011.06.19 14:17:15
@kvasztics47: milyen hibákat követett el a ballib koalícó? ne haragudj, de ezt még egy ilyen elvakult, véresszájú gyurcsányista sem kérdezheti komolyan!

Az, hogy az évezred legkorruptabb kormánya volt (többet loptak, mint, amit a Fidesz az összes sleppjével együtt kábé ezer év alatt el tudna, még ha nagyon igyekeznének akkor sem.), az, hogy autópályát háromszor annyiért építettek az Alföldre, mint a horvátok a hegyekbe. Hogy a löszfalba alagutat fúrtak, és viaduktot építettek az Alföldre! Elnépszavazott egészségügyi reform? Miféle egészségügyi reform? A vizitdíj, meg Kóka-Kovács tandem cégeinél megrendelt kórházi széfek? Ez lett volna az? Oktatási reform? A tandíj újra bevezetése szerinted reform? A többi változtatást meg a Pokorniék kukázták össze 2000-ben nem túl nagy fantáziával, amit -remélhetőleg- most eltörölnek, mert szar! Gyurcsány 49 (!) programja, amiből egészen pontosan 0 (!) valósult meg? Orbánék ennél mindig jóval hatékonyabbak. A gazdaság egy év alatt (!) oda jutott, hogy a nagy szkeptikus brit lapok is Magyarországot "Európa új gazdasági szupersztárjaként" emlegetik. A hitelminősítőknek is jobban tetszik a mai helyzet, arról nem is beszélve, hogy ezek legalább igyekeznek valami megoldást találni a problémákra. Szimbolikusan is egészen mást sugallnak, mint az előző kormányok, ez a garnitúra jobb, hatékonyabb, tehetségesebb és nem is kicsivel, még akkor is, ha hányok a módszereiktől, és az arroganciájuktól, továbbra is. Na, de Gyurcsány? Magyarország valaha volt legszarabb miniszterelnöke. S a kormányát is talán nem véletlenül zavarták el ilyen irgalmatlanul. S aki azt gondolja, hogy ez szegény kis Szijjártó miatt van, az sokkal többre értékeli a Fidesz csahosait,mint egy fideszes... szóval ne védd Gyurcsányékat. Szánalmas, tetű banda. A Gréczy még egy szellemi zombi.
mirrmurrkandúr 2011.06.20 10:43:49
@kvasztics47: "Észre vehetted volna, hogy Gyurcsány annyira szereti hazánkat, hogy egész életével szolgálni akarja. Ez a szolgálat alázatos, nem követelőző. Azt teszi amit a mindenkori helyzetben megtehet. Mózes 40 évig vezette a népét a sivatagban, hogy a rabszolgaságban született népet a szabadságra tanítsa.
Lehet, hogy nekünk több idő kell."

Jó Ég... minden hozzászólásod orvosért kiállt, de ez eddig mindent visz... Mózes, b...d meg...
Az emberiség történelme megírható úgy is, mint folyamatos építkezések és folyamatos rombolások sorozata. Sokszor egyetlen ember élete is elegendő egy ilyen típusú tematizálásra, ha a kortársak számára ez még oly megdöbbentő is. Orbán Viktor sokat tett a harmadik magyar…..
mirrmurrkandúr 2011.06.18 16:56:35
törökgáborelemez 373. Halott hal 2011.06.14 02:12:00
Orbán Viktor egy osztrák bulvárlapnak adott interjúja (fordítás itt) – ahogy ez a nemzetközi sajtóban megjelent miniszterelnöki megszólalások esetében nem szokatlan - sokaknál és sokadszorra kivágta a biztosítékot. Egy ilyen szöveget számos ponton érhet kritika: a Heti…..
mirrmurrkandúr 2011.06.14 02:23:38
Vigyázat: kivételesen képes blog következik. Miként egy korábbi bejegyzésben már jeleztem, "választott" falum idén legalább nyolcszáz éves lett - legalább, mert az első írásos említése egy 1211. május 29-én keltezett dokumentumban található. Egy ilyen alkalom…..
mirrmurrkandúr 2011.05.29 21:04:46
@jjulie: :-)
mirrmurrkandúr 2011.05.29 21:49:57
@jjulie: egy cégnél, mint project manager.
mirrmurrkandúr 2011.05.30 00:37:59
@Letícia: köszi, és már leírtam. magyarul.
Gréczyblog Pártszavazás előtt 2011.05.29 07:14:00
Annyi egészen bizonyos, s ezt még a legelszántabb elledrukkerek sem vitathatják: Gyurcsány Ferenc és a Demokratikus Koalíció megmozdította az MSZP-t.A történet ott kezdődött, hogy hat másik platfom évek, évtizedek óta létezik a szocialista pártban. Maga, a jelenlegi pártelnök is…..
mirrmurrkandúr 2011.05.29 14:22:24
@orsosszar: "2014-ban a baloldal szarrá veri (reméljük Gyurcsány miniszterelnök úrral) a választók többségét" - nincs több kérdésem. Mind intellektuálisan, mind morálisan a kommunista hagyományok hithű követője. Még jó, hogy soha többé nem kerültök hatalomra ebben az országban. :-D
A magyar politika régi problémája az ellentétes, világosan megkülönböztethető, tartósan vallott álláspontok hiánya. Gyakran tényleg csak az üléspont szelektál: kormányon erre, ellenzékben arra. Ebben a helyzetben a választó sincs könnyű helyzetben, a tipikus megoldás…..
mirrmurrkandúr 2011.05.25 02:15:20
törökgáborelemez 351. She? 2011.04.18 02:45:09
Bár már többen és többször javasolták, eddig még nem írtam Tétényi Éváról. Elsősorban azért, mert szándékaim szerint ezen a helyen nem a személyes szimpátiám szelektál; azzal foglalkozom, ami fontos, jelentős és lényeges a magyar politikában – akár tetszik (nekem…..
mirrmurrkandúr 2011.04.18 03:47:38
Bírósági vezetők 1990 óta még soha nem fogalmaztak olyan keményen, mint a napokban nyilvánosságra hozott, a nyugdíjazási szabályaikat az alkotmányban megváltoztatni szándékozó kormányzati döntés ellen tiltakozó nyilatkozatukban. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, mert ilyen…..
mirrmurrkandúr 2011.04.16 00:24:15
mirrmurrkandúr 2011.04.16 10:26:30
@jjulie: de csak a Viktort, a többit nem... hogy vagy?
A történelmi alkotáshoz illendően, lelkiismeretesen igyekeztem követni az új alkotmány tervezetének általános vitáját, s ha egy-két hozzászólást el is mulasztottam, az biztos, hogy a parlamenti képviselők többségénél lényegesen több időt töltöttem a felszólalások…..
mirrmurrkandúr 2011.03.28 00:46:21
@Hepci: nem is rossz ötlet! :-D