Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joska141

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a fura, hogy erre számítottunk, mégis kicsit meg vagyunk lepődve. Az elmúlt hetekben kijött több közvéleménykutatás is, amelyek azt mutatják, hogy az egyesült ellenzéki lista már leverné a Fideszét. Persze a választás a kábé 30 billegő egyéni körzetben dől el, de ez akkor is komoly változás.…..
      Amikor Szarka Gábor ezredes szigorúan megtiltja az SZFE munkatársainak, hogy együttműködjenek az egyetemfoglalókkal, törvényt sért. A kancellárnak nincsen együttműködés-tiltási joga, a 2011. évi CCIV. törvény 13/A paragrafusában ilyesmiről nincs szó. A pszichopata Vidnyányszky Attila totális…..
       Hayek a Szabadság alkotmánya című műve volt a thatcherizmus bibliája. A brit konzervatívok szent könyvének utószava volt a híres esszé: Miért nem vagyok konzervatív? Csak miheztartás végett...       Burke Ödön, a konzervatívok Jézus Krisztusa, alapvetően liberálisféle whig volt, dehát a…..
Az újraéledő budapesti gasztroszcéna következő örömteli állomása a héten megnyitó fine dining étterem, ahol 30 év alatt van az átlagéletkor, és nagyon erős halas és vegán kóstoló menü is van, a hagyományosabb mellett. Íme...
Az Index kiemeli a digitális temetőből azokat a cikkeket, amelyeket utólag is fontosnak tart. Ma reggel így csodálkoztam rá Örkény István a családi gyógyszertárat adta Sztálin születésnapjára című írásra. Eredetileg napra pontosan egy éve jelent meg, de elkerülte a figyelmem. Ha nem kerülte volna…..
        „a kormányt folyamatosan kritizáló, gyengén teljesítő társadalomtudományi kutatócsoportok, intézetek munkatársai – akiktől szerettünk volna megszabadulni – itt fognak maradni a nyakunkon, külföldön a kutyának sem kellenek, ha intézetük megszűnik, egyetemi állásaikon akkor is túl fognak…..
joska141 2019.10.29 06:27:24
@jan: Önnek tökéletesen igaza van "egy ilyen megnyilatkozás után nem maradhat alelnök". Várhatóan ő lesz az MTA következő elnöke.
A tegnapi sajtó egyik legérdekesebb írása a digitális térben látott napvilágot. A Bekiáltás nevű blog gazdája, Kabai Domokos Lajos fejtette ki álláspontját a Mandiner című portál alakváltozásáról. Azt firtatta, vajon a kormányzati „médiafoglalás milyen folyamatainak részeként értelmezhető” az új…..
joska141 2019.09.14 13:04:03
@Zöldi László: Köszönöm reagálását. Tiszteletben tartom, hogy vannak fontosabb dolgai, mint egészségügyi sétát tenni. Változatlanul az újságos pavilonokat ajánlom. Mai egészségügyi séta alkalmvála a Hungária körút és Thököly út sarkán levő újságosnál (1 van csak, nem lehet összetéveszteni), kérdeztem, mutatta, 3 db Mandíner még kapható volt, 13,00-kor. Jó hétvégét, és hétfőn jó olvasást a Szabó Ervinben.
        " Mikoron a  Kék Banán egyesül a Lila Mangóval, hétszer harminc évig emelkedik fel Turulbankeresztelt Attila Királyunk nemzete a Világot tartó Teknős és a Teknőst tartó Kőszáli Kecske és a Kőszáli Kecskét tartó Varánuszra boruló aranykehelyben" . (John Maynard Keynes, azaz Kényes-Májas…..
      Az ember, akinek a nevét nem fogom leírni,  interjúk egész sorában bizonyít valamit, amit pláne nem fogok leírni.      Most éppen arról volt szó, hogy továbbra is Orbán tanácsadója marad. (tudománypolitikai kérdésekben ad tanácsokat, mint miniszterelnöki megbízott).     Ez az ember most…..
joska141 2019.08.12 14:22:31
Illő tisztelettel, de nem igazán értem a blog szerzőjének egy-két megnyilvánulását.

A szerző Maróth Miklós HVG-nek adott nyilatkozatára reagál, de Maróth Miklós nevét egyszer sem írja le, hanem „Az ember, akinek a nevét nem fogom leírni,” vagy „Bizonyosemberlegó” jelzővel illeti. Nem vagyok ismerős tudományos körökben, de nem hiszem, hogy ilyen megszólítások, jelzők lennének ott a mindennapi beszédben vagy írásban.
Nem is nagyon elegáns, ha van valaki, akinek a tudományos és emberi tevékenységével nem értek egyet – amihez természetesen jogom van – és, mintegy véleményemként, nem írom le a rendes, anyakönyvezett nevét.

Más. Maróth Miklós véleménye szerint különböző időpontokban tett nyilatkozatokat nem lehet egymással konfrontáltatni. Ez is egy vélemény, lehet vele egyetérteni, lehet vele érvekkel vitatkozni. De azt nem tartom érvelő vitának, ahogy a blog szerzője kiragad a nyilatkozatból két mondatot és ezzel bizonyítani kívánja, hogy Maróth Miklós egyszerre fúj hideget és meleget.
Sorszámozza a két nyilatkozatrészt, de a nyilatkozat sorrendjében a 2.számú volt előbb.

Egyébként is, teljesen másra vonatkozik a 2.számú nyilatkozatrész: két személy, Lovász László és Maróth Miklós „egészen baráti” egymás közötti levelezése, amit meg lehetne nézni. Nem mutatja meg, csak meg tudja mutatni.
Idézem a részt: „Egészen baráti levelezés van köztünk, meg tudom mutatni.”
Az 1.számú nyilatkozatrész pedig két szervezet, hivatalos tárgyalási közbeeső anyagok sajtóban történő kiszivárogtatásáról szól, elítélőleg.
Idézem a részt: „Az Akadémián bizonyos elemek kiszivárogtatták az anyagokat, amitől úgy nézett ki, mintha a sajtón keresztül üzengetnének. Ez szörnyű.”
Szerintem egyetlen szervezet sem szereti, hogy vitaanyagok, tárgyalási anyagok az adott tárgyalás befejezése előtt nyilvánosságra kerüljenek.
Nem biztos, hogy ennek a 2 teljesen másra vonatkozott pontnak a látszólagos ellentmondásán kellett volna ironizálni, különböző jogi szempontból, le nem írható gondolatokkal.
  – Még az első polgári kormány idején vettem részt az oktatás és a kutatás kapcsolatát áttekintő fehér könyv kialakításában, ami sok tanulsággal járó munka volt. Kiderült, a felsőoktatás nem járul hozzá igazán a tudományos kutatásokhoz, részben azért, mert az oktatókat leköti a tanítás. Azt…..
      Wass Albert: Harmonia caelestis (székelybicskásváltozat)         (részlet)     Édesapám, Takaró Mihály, fent élt a hegyben, ahun az Isten is csak csutorázni járt. Amíg fent ült a Nap az égen, az én édesapám vadkosra vadászott a nagy húzott rezedás puskájával, aztán ha lűtt egyet, akkor volt…..
via GIPHY Mivel Gábor évek óta minden nap vonatozik, örömmel költ többet azért, hogy az IC első osztályán utazhasson. De amióta a metrófelújítás miatt a a MÁV megnyitotta az IC-t is a Budapest bérletesek előtt, úgy érzi, hogy nem azt kapja a pénzéért, amit eddig. Nem azzal van baja, hogy a MÁV…..
joska141 2019.07.15 19:28:32
@Csokis: Nem igazán értem. Minden Bécs Budapest járatra Budapesten tudok helyjegyet venni 3 azaz Három EUR egységáron. Bárhol, bármikor, bármilyen MÁV vagy MÁV jegyet árusító pénztárban.
          Egyszerűen nem megy...
Avagy így tömegközlekedj havi húszezerért. A duplán vett bérlet oka, hogy az automata az utas szerintem nem nyomtatott, de a gép mást mond. Volt már ilyen sztorink, ott még egy korrekt választ is találtok. Panaszosunknak egyébként egészen jó megoldási javaslatai lennének, de…..
   Itt a Nature cikke.     Mélyponton Magyarország nemzetközi presztízse. Gratulálunk.   ..
joska141 2019.06.05 15:16:08
Nem értem Önöket, egyszerűen nem értem.

Minden választás után kimutatják, hogy az Orbán Viktor vezette FIDESZ döntően a falusi lakosság körében támogatott, ott kapja meg stabilan a hatalomhoz szükséges 2,0-2,5 milliónyi szavazatot. Ez már erős felhatalmazás, hogy gyakorlatilag azt tehessenek, amit akarnak.
Mindezt azért, mert az Orbán Viktor vezette FIDESZ megfelelően, közérthetően – ezen van a hangsúly – el tudja magyarázni a szavazótáborának, hogy mi lesz számukra jobb, mikor emeli a nyugdíjakat, mennyi lesz a közmunka és így tovább. És ezzel egyidejűleg azt is elmagyarázzák, hogy mi lenne, ha nem ők lennének hatalmon: migránshordák, burkaviselés, mecsetek, disznóevés tilalma, stb.

Nagy-nagy tisztelettel kérdem, egyáltalán nem álnaívan, és egyáltalán nem ironizálva. Abból a sok-sok akadémiai intézetből valaki, valamikor elment ezekre a területekre és elmagyarázta közérthetően, hogy abból a sok-sok, nemzetközileg értékes kutatásból milyen jó származik nekik, az ott élőknek? Legalább tett valaki, valamilyen kísérletet erre az akadémikusok közül? Demagógia lenne, de az ember mondott szóból ért.

Az itteni hozzászólásokban idézett Nature cikket vajon hányan olvassák Falu1 és Falu2 falvakban? Azért használom ezt az elnevezést, mert éppen a mai napon jelent meg az interneten, ironikus módon az MTA kutatási anyaga, arról hogyan lehet a közmunkát felhasználni a FIDESZ hatalmának megszilárdítására, Falu1 és Falu2 elnevezésű Pest megyei falvakban.

Még egy példa: évekkel, talán évtízedekkel ezelőtt hallgattam Lovász László egy előadását, ami olyan bonyolult volt számomra, hogy még a címét sem nagyon értettem. A végén valaki megkérdezte, hogy az elmondottakat milyen módon lehet hasznosítani az életben. Lovász László ekkor nagyon közérthetően elmagyarázta, hogy a nemzetközi-bankközi átutalások titkossága, védelme ezzel az algoritmussal maximálisan biztosított lesz. Ezt a jelenlevők felfogták, érzékelték és tapsoltak. Csinál ma valaki, megfelelő környezetben ilyet? Itt a megfelelő környezeten van a hangsúly, nem a belterjességen.

Még egy ellenpélda: nézzék meg mit tett Orbán Viktor többek között ezen a héten: levelet írt a futballtól búcsúzó Király Gábornak, borral köszöntötte fel Schuster Lórántot. Mindenki meghatódik, a szavazótábor biztosított, az a szavazótábor mely lényegesen nagyobb, mint az akadémikusok kis csapata.
       Ezért támadt az Akadémia a magyar kormányra - címmel uszult rá az állampárt ökle az MTA-ra. Nem, nem vicc, tényleg ez a címe. Természetesen névtelen a szerző, és holnap, az akadémiai közgyűlésen Palkovics miniszter le fogja tagadni, hogy tudott a cikkről.  Sőt, ki fogja kérni magának, hogy a…..
      A rezsim ökle újra lecsapott. A Mandiner egy Károly Németh nevű fizikaprofesszorral támadja az Akadémiát.     Némethet mint valami startup géniuszt adják elő. Én megkerestem a cégét. Ez a weblapja.        Ez hiányzik nekünk, ez a design, ez a professzionalizmus.     Németh idézettsége a…..
   Parragh László : Abban nagyjából közmegegyezés van Magyarországon, hogy keresztény gyökerű és fehér bőrű munkaerőpótlást keresünk. Lehet, ez egyszerűsítés, sokat is szidtak emiatt a mondat miatt. Azonnali: A keresztény fehér emberek jobban dolgoznak? Parragh László: Más a kultúránk. Amikor a…..