Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iecs

4 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyetemi jegyzet politika-szakos hallgatóknak   Van itt néhány megjegyzés egy Index-cikk ürügyén: 1. Az Index éppen azt olvassa a jobboldal fejére, amit maga is képvisel: a szelektív nézőpontot. Az Index ugyanis számtalan alkalommal maga is "totálisan félreérti" az…..
Struccpolitika 2014 Felvettek 2014.06.10 13:30:31
A Rajk László Szakkollégium 2014. évi felvettjei: Beregszászi Attila Berei Gábor Bíró János Csonka Márk Dobák Zita Anna Gyetvai Gábor Haász Viktória Horváth Gábor Kántor Máté Kornél Kapusi Krisztina Kórógyi Gergely Kövesdy Mihály Losonczi Anikó May Anna Móder…..
Struccpolitika 2013 Felvettek 2013.06.02 18:15:56
A Rajk László Szakkollégium 2013. évi felvettjei: Chornitzer Anna Csoma Attila Dzunic Anna Farsang Zsófia Fekete Zita Kapronczay Mór Kárpáti András Dániel Kovács Tamás Losonczi Réka Matzner Dániel Molnár Veronika Pálfi…..
Struccpolitika 2012 Felvettek 2012.06.10 02:40:00
A Rajk László Szakkollégium 2012. évi felvettjei: Andrics Dóra B. Kis Marcell Bajnay Zsófi Békési Dávid Boros Stefánia Borza Endre Bozsó Péter Bugyi Orsolya Csánki Zita Csépke Ivett Csík Dávid Harsányi Dóra Molnár Flóra Molnár Zsófia Nagy Richárd Pass Dániel Puskás Bence Szántó Péter Thaler Balázs…..
Rajk Elsős verseny 2012 A Rajk László Szakkollégium idén is meghirdeti elsős versenyét, melyre első- és másodéves corvinusos, illetve elteconos hallgatók jelentkezését várjuk. Célunk, hogy az indulók a verseny keretei között tanulmányozzanak egy napjainkban is aktuális…..
A Fidesz által tegnap megszavazott médiatörvény rossz, mert gyakorlati megvalósítása korlátoz(hat)ja a sajtó- és véleményszabadságot, megrendszabályoz(hat)ja az információhoz jutás utolsó épp bástyáját, az internetes sajtót, blogközösségeket is. Tiltakozni ellene mégis…..
Egy új zenei CD megjelenése együtt jár népszerűsítő (világkörüli) koncertturnéval. Az egyes helyszíneken, pl. a Papp László Budapest Sportarénában, a produkció sikere megkövetel-e standardizálható esemény-logisztikai tevékenységeket (event-logistics)? Avagy ahány művész…..
iecs 2010.12.06 02:37:31
Sziasztok!
(vagy ha már:) Szép jó reggelt!

Az eddigi véleményekben sok olyan dolgot találtam amivel csak egyetérteni tudok. Például Amit gsxr600 írt a fesztiválokról az szerintem tökéletesen igaz. Költségminimalizálás, bevételmaximalizálás és persze egy hatalmas közönség, fogyasztói réteg elérése.

Az én szempontom szerint pont a fesztiválok növekedésével járó folyamatok mutatnak jó példát az üzletág sztandardizációjára. A korábban ad hoc szervezői csapattal rendelkező események ma már - méretükből adódóan - egy-egy egész évben működő csapathoz, céghez tartoznak.

Ezek a cégek pedig működésük során korábbi tapasztalataikra alapoznak.
Úgy gondolom ez hoz létre egyfajta szabvány munkamentet, esemény-logisztikai tevékenységet.
És persze ugyanez a helyzet áll fenn egy koncertturné során is.

A hangsúly ebben a kérdésben szerintem a koncertszervező ügynökségen van. A sztandardizáció pedig, mely az esemény sikerességéhez igenis szükséges korábban megszerzett tudásukból ered.

A szervezés egyediséget, személyre szabását így minden produkció és előadó esetében megköveteli a munkafolyamat, azonban ritka az, hogy a koncertszervező valami teljesen újjal találkozik. Ez alapján a rendezvények egyféle sémába húzhatóak. Ha valamihez hasonlítani tudja a szervező akkor már nyert ügye van - van milyen tapasztalathoz, szabványosított ügymenethez nyúlni. Például, ahogy argó írta, a fellépők sorolhatók az alapján kategóriákba, hogy a kellékeiket, staffüket hozzák vagy bérelik-e. Szerintem ez is egy fontos faktor, azonban csak egy a szabványosítás szempontjából.

Andorspamhoz hasonlóan én is foglalkoztam korábban rendezvényszervezéssel, így saját tapasztalataim által is alátámasztva érzem azt amit leírtam.

A diákszervezeteknél ahol tevékenykedtem általános volt egy rendezvény tervezésének fázisában a korábbi hasonló rendezvények áttekintése. Hogyan oldottuk meg a logisztikát, milyen problémák merültek fel, min lehetne javítani. Általában, ahogy azt feljebb írtam mi is rá tudtunk húzni egy-egy eseményre egy sémát, tudtunk egy korábbi rendezvény ügymenetére alapozni. Az értékteremtés ott valósult meg, hogy folyamatosan törekedtünk arra, hogy még jobban, még zökkenőmentesebben csináljuk és így - úgymond - új sztandardokat állítsunk fel.

Persze az "ahány művész és produkció, annyiféle egyedi megoldás" is szükséges és nálunk is megjelent. De például egy koncert lényeges alapjait ugyanazok az elemek, ugyanazok a logisztikai folyamatok jelentik, persze költség-, minőségbeli eltéréssel.
Kocsmablog Morrison's Közgáz 2010.10.13 17:25:00
Helyszín: 1093 Bp., Fővám tér 8. Látogatás: 2010. szeptember 15. 17:19:30 Bezárt, megszűnt!  > A Morrison’s hívők között tartja magát egy mondás, miszerint este 9-ig, aki nem tud bebaszni, az nem is ember. Adatlap Elérhetőség: +36 1 215 4359 Web:…..
 Kedves olvasó!A következő beszámoló nagyon hosszú, talán kicsit unalmas is, de egyszerűen képtelenség rendesen beszámolni a történtekről rövidebben, ha nem akarja az ember kikozmetikázni a sokszor "jóskapista" stílust. Elnézést a terjedelemért. A rövid, korrekt…..
 Szezonális beruházás:http://www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/unios-tamogatasbol-ujul-meg-nyiregyhaza-soston-a-parkfurdo/cn/news-20100528-08020195..
INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/susybaba/majusi_fakivagasok_2010/feed", "width":"300", "height":"90", "orientation":"horizontal", "size":"xs", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank",…..
Elérte gyakorlati fázisát a Pannon átmárkázása Telenorrá. Ahogyan arról anyaoldalunkon is beszámoltunk, a több milliárdos procedúrát egy délelőtti sajtótájékoztató után kezdték meg maguk a cég csúcsvezetői. Mindez több szempontból is érdekes, hiszen ez a második nagy…..
Szeptember 17-19. között Írországban tartott fényszennyezés konferencián csillagoségbolt-parknak terjesztették fel a Zselici Tájvédelmi Körzetet. De miért is fontos létrehozni egy csillagoségbolt-parkot? Szennyezni nem csak szennyvízzel, kipufogógázzal vagy szeméttel lehet, hanem…..
Meghökkentően ötletes, szórakoztató és profin kidolgozott kisfilmmel állt elő a tévészpotjaival nem túlságosan sziporkázó Pannon a YouTube-on a múlt héten. Az új videóban egy Ian "Karmarobot" Cox nevű skót zenész vezeti körbe a meseszép luxusházában a nézőt,…..
iecs 2009.07.27 02:27:42
Először is: gratulálok a készítőknek a film(ecske), meg a hozzátartozó kampány(ka) elnyerte tetszésem.

@köcsögömszéken: Végig olvastam mindent ami itt beszélgetés formájában lezajlott (néhány kommentre a beszélgetés erős kifejezés) és hasonlóra vártam, mint amit utoljára írtál. Nagyon vártam. Jó hallani, hogy valaki nem kommerszel akarja tömni az átlag fogyasztó fejét. Ugyanis - Máriának ajánlanám - az átlag fogyasztó azért lesz hülye, mert hülyének van nézve. A vírusmarketing pedig szerintem (hangsúlyozom: szerintem) valahol ott kezdődik, amikor az emberek a reklámra már social networking siteról kattintanak minden előismeret nélkül.

A 2009.07.16. 12:33:47-i kommentedre utalva pedig: igenis, nekem, mint a pannon előfizetőjének kedvemre való, hogy a szolgáltatóm ilyen reklámot csináltat és ilyen irodaházba költözik. Ez van.

Kedves Mária, téged pedig egyszerű fogyasztóként kérlek: gondold át kicsit amit a marketingről tanultál. Meg azt is, hogy mi etikus egy beszélgetésben, egy kritikában, mi pedig nem az.

Köszönöm, iecs
Néhány hónapja – mióta 5% felett mérték, majd 15%-os eredményt ért el – a Jobbik egyre inkább kezd a figyelem középpontjába kerülni. Ez a figyelem pedig már túlmutat a klasszikus cigánybűnözéses, Magyar Gárdás, szép ízesen beszélő Morvai Krisztinás, vérben…..
iecs 2009.07.05 17:32:50
@clownfish: Na haragudj, de igen is kell Kosinva véleménye, ha lehet belőle tanulni. Erről is szól, hogy Lehet más a politika! nem dobjuk el az ötleteket, véleményeket, tanácsokat csak azért, mert nem tőlünk származnak...
Nem, most kivételesen nem az ökopolitika áttöréséről lesz szó. A zöld forradalom most éppen a zöld színnel kampányoló Mir Hoszein Muszavi körül tömörülő iráni ellenzékiek szombat óta tartó megmozdulásait jelenti. Mint követni lehetett, a pénteken rendezett iráni…..
Tanulságos EP választás áll mögöttünk, ez tény. Mivel a pártok eredményeit keresztbe-kasul elemezték már mindenféle politológusok és szakértők, így ezt meg sem kísérlem egyszerű mérnökként. Meg hát nem is annyira lényeges. A lényeg ugyanis inkább az, hogy most…..
iecs 2009.06.14 02:38:58
@prometheus X: Drogkérdéseben egyetértenénk mi úgyérzem, kisebb nagyobb kompromisszumokkal. A másik dolog: a fórumozást nagyon jó ötletnek tartom, viszont csöppnyi tapasztalatom nekem is van ilyenek és hasonlók szervezésében és ahhoz, hogy egy szélesebb társadalmi réteget, ne pedig csak a barátokat, nagyon szimpatizánsokat, tehát ne 20 embert, hanem 50-et, vagy akár 100-at meg lehessen mozgatni, ahhoz sok idő kell. Igazából a mostani passzív közhangulat mellett (persze a passzivitás a Jobbikra nem igaz) talán még a Saman által írt 5-10 alkalom se reális egy közepes (magyar viszonylatokban) méretű városban. Én már a 3-nak is nagyon örülnék, de meg kell próbálni. Ezúton is: ha Nyíregyházán akar valaki ilyet keressen nyugodtan, én vevő vagyok rá.

@Fecikun: Az ötlet jó, már bennem is megfogalmazódott. Nagyon nagy a politikai tudatlanság, identitás nélküliség az első szavazó korosztályban. A tábort nem a legjobbnak tartom, mert zárt közösséget alakít ki, azzal max. aktivistákt lehet toborozni (és mellesleg rohadt drága). Viszont olyan rendezvényekkel megjelenni, akár a prometheus által mondott fórumosdi egy részét olyan irányba elvinni, hogy fiatalokkal foglalkozzon nagyon is jó ötlet. Olyan húzótémákkal kell megfogni a fiatalságot amiről tényleg akarnak beszélni. Akár lehet ez olyan saroktéma is amit te írtál, mint például a drog, de felhívnám mindenkinek a figyelmét arra a tényre, hogy a "Svéd Kalózpárt" azzal szerzett EP-mandátumot, hogy a fiatalokat érintő internetes kérdésre koncentrált (ok, abból jött létre). Ilyenről pl. (letöltések) mindenki könnyebben beszél, megoldatlan probléma és szívesen foglalkozik vele a sajtó is. A fiatalok (meg mások) memggyőzéséhez alkalmazkodni kell a modern kérdésekhez, hogy lássák, hogy az LMP politikusai, résztvevői is azzal néznek szembe nap, mint nap, mint Ők, mint Mi. A fiatalok szeretnek fiatal pártot választani. (Megjegyzem szerintem részben (lehet, hogy kicsi részben) ez a Jobbik sikerének oka is.)
iecs 2009.06.16 00:10:08
@Éhesló: Kedves KoplaLÓ! Engedd/engedje, kérlek/kérem, meg, hogy én válaszoljak clownfish (dehát Magyarországon vagyunk, tehát Bohóchal) helyett (mivel Ő, teljesen érthetően, nem kíván értelmetlen vitába bocsátkozni, egy olyan úriemberrel vagy úrihölggyel - mert, hogy is képzelhetnénk, hogy nem az vagy/ hogy Ön nem az - aki véleményét logikus érvek hatására sem változtatja. Ha mégis én kérek elnézést.).

El kell mondanom, bizonyos dolgokat szerintem félreértelmezel/félreértelmez, persze ez lehet, hogy csak azért van, mert a "Szélsőjobbos Sablongyűjtemény", ááá biztos, hogy ennél több fantáziája van a radikálisoknak... legyen inkább a "Magyar Korona Igéi" vagy valami hasonló, megfelelően magyarosnak hangzó című könyv valóban létezik, tele előre beilleszthető sablonokkal, ebben az esetben elnézést kell kérjek Tőled/Öntől. Ugyanis ekkor feltételezésem ott bukik meg, hogy értelmezed/értelmezi amire válaszol. (Itt jegyezném meg: amennyiben ilyen könyv tényleg létezik javasolnám digitális formára való átültetését, elvégre a ctrl+c, ctrl+v még mindig gyorsabb, mint a gépelés.)

De térjünk csak vissza a félreértelmezéshez, én feltételezem, hogy Te/Ön, mint azt már említettem is úriember/hölgy, felettébb intelligens és megértő. Ezért írok le szépen, mindent amit én gondolok az Ön hozzászólásaival / a Te hozzászólásaiddal kapcsolatban.

Először is. Ön/Te több posztjában/posztodban többségről beszél/beszélsz. Úgy néz ki az én feladatomul jutott, hogy Önt/Téged sajnálatomra kiábrándítsalak/kiábrándítsam (újra). Nem, a Mikulás nem létezik, az ajándékot (legjobb esetben) a szülei / szüleid rakták a fa alá, illetve sajnos a MAGYAR többség nem vall nemzeti radikális nézeteket, olyanokat mint amilyeneket Te vallasz/ Ön vall. Félreértés ne essék, nem kívánom meghatározni az Ön pártállását / a Te pártállásodat (arra ott a compass:
politicalcompass.org/), konklúziómat, (csúnya, magyartalan, idegen szó... úgyhogy:) azaz következtetésemet az Ön által írt / az általad írt hozzászólásokból vontam le (amiket itt és más blogokon olvastam). Kérem javíts / kérlek javíts ki ha tévednék. Köszönöm. Előre is. Elvégre egy ballibes-zöldpártos "biztos komcsi" úgyis téved, meg nyílván szdszes (az SZDSZ egyébként nagybetű, ugyanúgy, mint a Jobbik, ha azt akarnád/akarná kifejezni a kisbetűvel, hogy semmibe nem veszi a pártot akkor javaslom használjon/használj inkább megfelelő szövegkörnyezetet, mert a kisbetű halálos is lehet... lásd Nemecsek Ernő) is. Megintcsak elkanyarodtunk, mint a részeg vadliba, tehát. Sajnos, kedves Üresbendőjűpaci, ahogy azt már Bohóchal (clownfish) is megírta: ebben az országban a radikálisok nem a többség. A jobboldal (úgy tűnik) a többség, ez így igaz, de a Fidesz legalább nem áll ki a kuruczinfo mellett és a többség sem áll ki mellette. Az általad/ Ön által emlegetett többség, ha nem is liberális, de demokrata és abszolút nem támogatja a kuckurucz működését. Ez van.

Továbbá. Tény, hogy a kuckurucz törvénysértő. Ezt már sokmindenki megmondta. Csak a technika ördöge ami nem engedi, hogy a büntetés is meglegyen. És hogy erkölcsi és jogi alap? Jogi lenne, mert a magyar jog engedné a leállítást, viszont sajnos a minden szélsőség által támadott amerikai neoliberális szemlélet és törvénykezés, paradox módon védi azt ami őt bírálja a szélsőjobbos homokozót. Az erkölcsi alap? Jó indulatú ember ilyet nem kérdez. Nem akarok idézni a kuckuruczról, szerintem láttad / látta már.
Kapcsán a legkedvencebb Rosszabbikom programjából idéznék: "minden etnikai, vallási és nyelvi kirekesztés, különbségtevés elfogadhatatlan;".

Mi akik az LMP-t támogatjuk nem gyalázzuk, még a radikális többséget sem, soha nem hangzott el, íródott le ilyen nyilatkozat az LMP részéről és még mi támogatók is maximum ehhez hasonló válaszokra méltatjuk, az egyébként az SZDSZ-t például nagyon okosan saját maga ellen fordító, szélsőjobbot. Saját nevemben beszélhetek a továbbiakról: én úgy gondolom a kuckurucz viszont már társadalmi határokon van túl. Mélyen. A szélsőjobb is tud kultúrált formát önteni, megkockáztatom még párbeszédre is képes, legalábbis egy része (akinek a szókincs tágítás nem a "Gyurcsány takarodj!" és a "Mocskos buzik!" kifejezésk közé a "Zsidók haza!" kifejezés felvételét jelenti) biztosan. Mi lenne, hogyha az Ön által / általad emlegetett "többség" is megpróbálkozna ezzel és nem beszélne idézőjeles liberálisokról és idézőjeles demokratákról, amikor egy párt valóban demokratikus akar lenni. Hidd el/ Higgye el értelmes, építő jellegű hozzászólásokkal még párbeszédet is alakíthatnánk ki.

Ja és Erinaceus europaeus! (Minden további elkerülése végett: Magyar vagyok (így nagybetűvel), itt születtem, itt élek, anyám és apám is magyar és szeretem a hazám.)
iecs 2009.06.16 11:19:25
@Éhesló: Dramatikus és megható. Örülök. Örülök, hogy sikerült Önből egy nem "komcsizó", intelligens, művelt hangnemben megírt kommentet előcsalnom.

Hogy pár dologra válaszoljak (és ez akár érdemi eszmecsere alapja legyen):
Én nem tartom a szélsőjobbot mumusnak, én nem félek a szélsőjobbtól és ez így van jól. A szélsőjobb szerencsére soha nem lesz többségben (effektív, országot érintő többségben) szerencsére, mert akkor már nem lenne szélső. A szélsőjobb támogatottsága az társadalom válasza az életszínvonal csökkenésére, mely csökkenésben a liberálisokat, a kisebbségeket látják hibásnak. Azt nem veszik észre, hogy a liberálisok, a kisebbségek ugyanúgy szenvednek, mint ők.

Az LMP politikája másként más, mint például a radikálisabb Jobbiké. De más, mint a jelenlegi politika. Másként gondolkodik a legtöbb kérdésben, másban látja a megoldást, részvételi demokráciát hirdet. Amiben ugyanolyan, mint több mostani párt, hogy kitart a demokratikus rendszer mellett. És amiben nagyon más, mint a Jobbik, hogy alapgondolata az erőszakmentesség. Amit Ön ír: "Ha ön úgy gondolja, hogy ezek az erők egy állásponton vannak önökkel a demokratikus választásokon történtekkel kapcsolatban, akkor ez többséget jelenthet. Ez utóbbi esetben nem gondolnám, hogy a politikájuk más lenne mint ami eddig folyt mifelénk és a kimenete is hasonló." Az megintcsak félreértelmezésen alapul, én a demokratikus választásokat meg nem kérdőjeleztem (ha észreveszi még a Jobbik programjából is idéztem) egyedül a kuckurucz (és engedje meg a kifejezést, mivel sajnos komolyan venni a portált nem tudom) létével kapcsolatban szóltam a többség akaratáról. Azt pedig nyílván Ön is belátja, hogy egy kérdésben való egyezés még nem teljes egyezés (pl. a Jobbik is támogatja a vidéki élet megújulását, meg az LMP is. Mégse ugyanaz a kettő.).

De engedje meg, hogy a kuruczcal kapcsolatos véleményem is felülbíráljam. Maradjon csak! Igazi szórakoztató olvasmány és hűen bizonyítja az országban a szólásszabadság jelenlétét, hogy egy ilyen működhet. Való igaz, olyan irányú bírósági döntést én se találtam ami elítélné, de azért az erkölcsi részét nem kérdőjelezem meg az elítélésnek. Dehát a szólásszabadság nem az erkölcsről szól. A kérésem csak, hogy a szólásszabadság és az erkölcs elkülönítése akkor ne csak erről az oldalról legyen elfogadott. Ne tüntessen például a szélsőjobb melegfelvonuláson, mert az is szólásszabadság, ha nekik nem erkölcsös akkor is.

Sajnos amit Ön most csinál - szerncsére egyre intelligensebb formában - az közelebb áll a mostani politikához, mint gondolná. Sárdobálás. Egymásra mutogatás, indoklás mellőzése, kategorikus lenézések, általánosítások.

Már csak arra kérném, hogy ezt elkerüljük, ne a pártokról beszéljünk, inkább érdemi kérdésekről. Például írja le, hogy Ön miben látja a megoldást a cigánykérdésre? Ha nem tetszik Önnek a mostani LMP, legyen része és változtasson rajta.
Ma mindjárt két sajtóközlemény is beesett a Webisztán postaládájába. Az egyik a Geospace hivatalos indulásáról szól. Egy Google Maps mashupról van szó, mely azt tudja, hogy helyeket jelölhetünk be a térképen, és értékelhetjük, véleményezhetjük is azokat. Lehet fotókat…..