Regisztráció Blogot indítok
Adatok
12. Pausz

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1920-ban valakinek az az őrült ötlete támadt hogy, betiltsa a szeszt az Egyesült Államok területén. Ha tényleg azt hitte, hogy ezzel megold minden, a korra jellemző gondot az I. világháborúból hazatérő és beilleszkedni nem nagyon tudó katonáktól a gazdasági problémákon át a…..
Hír az fn.hu-ról: Meglépett a génkezelt krumpli (másodközlés teljes terjedeleben) (A BASF GM burgonyája elleni petíciót továbbra is jobb oldalt az aranyos EU elnök bácsira kattintva lehet támogatni!) Egy engedély nélküli, génkezelt burgonya magjai keveredtek a már…..
Nincs olyan érzésetek, hogy a fiskális politikáról szóló sosem csituló vitában ugyanazt a csontot rágjuk hosszú évtizedek óta? Azt ugyanis, hogy az egyensúlyi output kialakulásában a kínálat igazodik a kereslethez, vagy fordítva. Casey Mulligan már blogjának címével is a…..
Sziasztok! Édesanyám 7 évvel ezelőtt stroke-ot kapott. Azt hiszem ez magyarul a szélütésnek felel meg. A lényeg az, hogy akkor rövid időn belül a mentő bevitte Szekszárdra a kórházba ahová lakóhelye szerint tartozik. Ott infúzión kapott gyógyszert, ami, mivel megfelelő…..
12. Pausz 2010.09.09 20:44:48
@bakela:

Pettenkofer akciójában több vakmerőség és kevesebb tudás volt, mint Barry Marshalléban

persze ez nem Pettenkofer hibája: ő 140 évvel korábban követte el az akcióját
12. Pausz 2010.09.09 20:51:58
@bakela:

a latint még csak lefordítom, de nem tom mit _jelent_ ez a titulus.
12. Pausz 2010.09.09 20:55:59
@bakela: @12. Pausz:

tán-tán "körorvos" esetleg?
Serbia Insajd A szarómamusz 2010.09.09 10:38:00
Van az a szerb mamusz, népviselet. Opanke, tudod. Bőr, aztán felfele kunkorodik az orra. Abban ropják a kólót ezerrel körbe. Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy azért kunkorodik fel a mamusz orra, mert abba kapaszkodtak hajdanán, mikor a dolgukat végezték a szabadban. Én ezen mindig…..
Tavaly és idén is úgy adódott, hogy alig több, mint egy napot töltöttem Londonban: egyik este érkeztem, másnap este eljöttem. Üzleti ügy, konferencia szerdán, szabadprogram csütörtökön, de csak 16:30-ig, mert indulni kell a reptérre. Kíváncsi voltam, mit lehet ennyi idő alatt…..
Méghozzá akcentus nélkül. Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers sztárja két szabaddobás közben szólt be nevetve a vele szemben szabálytalankodónak. A "puši kurac'" (kb. "szopjál le" vagy még szabatosabban "kapd be a faszomat") a legtöbb délszláv nyelvben…..
12. Pausz 2010.09.09 09:26:09
@Styxx:

igen ezt már mások is mondták, mindig el is pirulok a dícsérettől

de végül el kellett fogadnom, hogy ez tényleg nem lehet másként
El Mondo blog Berlin szikrák 1. 2010.09.07 10:50:00
Szombat délelőtt. Valahonnan monoton énekhang szivárog a nyitott ablakon keresztül hozzám. Muszlim ima – számolgatom, vajon hanyadik lehet a napi ötből, de mivel ez a napkelte időpontjától függ (amit én szokás szerint átaludtam), nem jutok semmire. Megnyugtat ez az idegen…..
12. Pausz 2010.09.09 07:34:32
Nekem volt török barátnőm.

Ez a fejkendő meg nemmerekszólniegyférfinak egyáltalán nem általános.

Törökország, amíg a hadsereg kontrollja sokfelé elér, szekuláris állam lesz.

Más muszlim hagyományú-kultúrájú országhoz képest ott az egyik legmagasabb a "funkcionális atesiták" vagy "nominális muszlimok" aránya.

Egyébként a többség hagyományos szunnita, jelentős, a síta ágba sorolt alevita kisebbséggel, akik nem merev külsőségekben élik meg hitüket a mindennapokban.

A vallási irányzatokból fakadó különbségek legalább olyan hangsúlyt érdemelnek, mint a nemzeti-etnikai.

Elég rossz megfigyelőnek kell lenni ahhoz, hogy egy-két hét után valaki ne tudja megkülönbözettni általában a törörköt az arabtól.

Egyébként meg:

A KELETI MUSZLIM NŐK MÉG TUDJÁK SZERETNI A FÉRFIT.

Annak ellenére is (vagy tán furcsa mód épp amiatt) mondom ezt, hogy nem került sor aktusra.

Abban a kultúrkörben még van megbecsülése a nemek KÜLÖNBÖZŐSÉGÉNEK és az ebből fakadó szerepeknek. Nem eltörölni akarják a biológiai-pszichológiai különbségeket.

Ennek példája a fenti házibulis sztori is. Persze ez is kicsit túlzásba esés, hogy ne szóljon valaki, ha valami zavarja. Csak épp ne értsük félre a háttérben meghúzódó motivációkat.

Kevés itthoni barátnőmtől kaptam olyan tiszteletet, mint a török lánytól és kevés itthoni lány követelt meg magának annyi megbecsülést, mint a török barátnőm.

A nyugati hitehagyott fehér ember körében a törtető-birtokló lekezelés-beképzeltség a jellemző vagy a leszarom-lazaság.

KÉRDÉS:

Melyik társadalomban szabadabb a nő?

Amelyik meztelenül széttárt lábakkal címlapra teszi a nőt és szilikon kell ha nincs legalább C-s melled

vagy az a társdalom, ahol a kendő vagy burka megvéd attól, hogy szexuális tárggyá válj bárki szembejövő számára?

A muszlim világ sem hiba nélkül való, de nem elsősorban Afganisztán meg binLaden meg Alkaloida :).
12. Pausz 2010.09.09 07:49:16
@12. Pausz:

Ugyanakor A POSZTTAL ELLENTÉTBEN

NEM HELYES a "skála szélsőértékeinek", a túl távoli élet- és szemléletekmódok összekutyulása,

mert akkor a rosszat a jótól is nagyon nehéz lesz megkülönböztetni.

NEM kell ahhoz keveredni, hogy a másikat tiszteletben tartsuk.

ÖNMAGUNK tiszteletben tarása ugyanolyan fontos mint másé, ennek módja pedig éppen az, hogy nem keveredünk el, hanem megőrizzük önazonosságunkat és egyediségünket.
Amióta kitettem a Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon című posztot, amelyikben Papp Zsombor elmesélte, hogyan okozott majdnem tömegkatasztrófát a rossz szervezés az Eb-selejtezőn, és hogyan vertek meg teljesen indokolatlanul egy szurkolót a biztonságiak, izzanak a kommentek és…..
 A fénykép illusztrációAz Amnesty International felszólította a bosnyák hatóságokat, hogy intézkedjenek a polgárháború alatt megerőszakolt nők ügyeinek hatékonyabb kivizsgálása érdekében.A szexuális erőszak áldozatai elégedetlenek a lassú és körülményes eljárások…..
12. Pausz 2010.09.08 20:02:58
@kutyafej:

a háború után közvetlen

a korábban németek megszállta keleti területeken az eleve ott élő kisebbségi német nemzetiségű polgári lakosságot koncentrációs táborokba terelték

többek között a megmaradt zsidók

és kínozták és öldösték őket
12. Pausz 2010.09.08 20:19:03
@kutyafej:

jaj hát Shlomo Morel biztos az egyedüli volt ugye

en.wikipedia.org/wiki/Salomon_Morel
Sziasztok! Valószínűleg hallottátok, hogy Falusi Mariannak milyen magas volt a vérnyomása, mennyire aggódnak érte és milyen alapos kivizsgálásnak vetik alá az orvosok.Nos, értem nem aggódik az egészségügy. Gondolom, úgy vannak vele, - eggyel kevesebb...Évek óta magas…..
12. Pausz 2010.09.08 16:33:49
@Polifémosz:

már bocsánat, de egy magasvérnyomás-betegség még oly jól beállított gyógyszerelése nem örök időkre oldja meg a problémát

ha pontosan szedett gyógyszer mellet is rendszeres a vérnyomáskiugrás, akkor egyáltalán nem biztos, hogy a beteg a hibás
12. Pausz 2010.09.08 18:40:03
@bakela:

"a. renalisok meghallgatására"

azt meg lehet hallani fonendoszkóppal?

"orrbemenet nyálkahártyája"

szintén az ödémát jelzi? vagy mit kell nézni?
12. Pausz 2010.09.08 18:44:06
@bakela:

"zabál NSAID fájdalomcsillapítókat"

ez a vese károsításán keresztül okoz magasvérnyomást?

szuper komment egyébként :D
Még egy Uwe Bollhoz kapcsolódó poszt jut mára, kikerült a világhálóra az Auschwitz előzetese. Hűha, nagy fába vágta a fejszéjét a "mester", ugyanis eddig csupán néhány számítógépes játék népes rajongótáborát sikerült magára haragítania, most pedig…..
12. Pausz 2010.09.08 09:04:15
@peetmaster:

"tehát őket helyes megölni."

akkor Biszku elvtárs & Co.

miért ne lóghatna a belénél fogva egy lámpavason
12. Pausz 2010.09.08 09:15:59
@G46:

"Mindkét rendszer kegyetlen volt, a nácik népeket, a szovjetek társadalmi osztájokat akartak kiirtani. "

A szovjetek irtottak népeket is.

Pl. a krími tatárokat

Kun (Kohn) Béla közreműködésével, miután Mo-ról elmenekült.

"A Tanácsköztársaság bukása után Bécsbe emigrált, ottani szociáldemokrata elvtársai egy elmegyógyintézetben bújtatták el; de a hatóságok felfedezték és internálták; 1920 nyarán kiutasították Ausztriából. Szovjet-Oroszországban telepedett le – soha többé nem is tért haza. Leninék szívesen fogadták, és a krími területekre helyezték, hogy azok „re-bolsevizálását” végrehajtsa. Ez elsősorban a „vörösök” által elfogott „fehér” hadifoglyok ezreinek tömeges kivégzésében (forrás például Victor Serge) és a krími tatárok elleni etnikai tisztogatásban nyilvánult meg."

hu.wikipedia.org/wiki/Kun_B%C3%A9la#Ausztria_.C3.A9s_a_Kr.C3.ADm
12. Pausz 2010.09.08 09:40:38
@ged:

a katonának ad abszurdum ez is "dolga"
Nekem sajnos egy sürgősségi döntés után édesanyám került be május elején a szekszárdi kórház pszichiátriai osztályára. Idegorvosi konzílium után került be, ahova a saját lábán érkezett, majd került elhelyezésre. A részletektől mindenkit megkímélve: a negyedik napon…..
12. Pausz 2010.09.07 21:33:50
12. Pausz 2010.09.07 21:35:48
@bakela:

"endszóanendszóan"

sokkal többet nem nagyon lehetne hozzátenni ehhez a listához

ha mégis, kiváncsian várom, mi lehetne még
12. Pausz 2010.09.07 22:43:28
@bakela:

Mindegyiket tudom micsoda, de így felsorolni az összeset nem ment volna.

Persze az évek meg a rutin ... :)
Hát nem csodaszép?! Na jó, annyira azért nem, bár egy orosz üzleti magazin, a Finans mégis Oroszország egyik legvonzóbb nőjének titulálta a nevezetes orosz oligarcha, Roman Abramovics lányát (bal oldalon). A kép alapján először az a gondolatom támadt, hogy persze, mertek is volna…..
12. Pausz 2010.08.15 02:30:10
@buhics:

a ruszki

mindig is egy mucsai feudális banda marad, aki csak korbács-cukor kombóból ért
Még az idei Múzeumok Éjszakáján történt: a budapesti Batthyány térnél horgonyzó Debrecen nevű Duna-tengerjáró gyomrában rendezett kiállításon egy tető nélküli bőgőshajó makettjére bukkantam (az első fotón ez látható). Nagyon megörültem, mert eddig bármelyik itthoni…..
  A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) nagy határhúzó és emléktábla-avató nekibuzdulását Kassa, Komárom és Pozsony mellett az internet sem úszhatta meg. Lopoutoek mikrobejegyzése nyomán derült ki, hogy Ján Slota csapata virtuálisan is keményen csapatja. Globalizáció?…..
    Valószínűleg mindenkinek van feltaláló ismerőse. A feltaláló az az ember, aki meg van győződve arról, hogy egy nagy dobás vár rá az életben, valami olyan ötlet, amely kizárólag az ő elméjében gyökerezik, és valamilyen módon megfordítja a dolgok addigi…..
12. Pausz 2010.06.05 11:26:01
@greybull:

kár ezért a sok ostobaságért:

1. Hasra esni, mítoszt gyártani saját képességeinkből valóben nem kell.

De.: Nem kell >"magyar"< tehetségezni sem és genetikát emlegetni. Nem a zsidó származásuk tette őket tehetséggé

A "magyar" tehetségeket magyar-keresztény tanárok tették tehetségessé és a családjuk hagyományai: sosem voltak egész életüket gyárban, földön, bányában végigrobotoló munkások. nem a fizikai munkát látták maguk előtt példaként.

Csak meg kell nézni nem is fővárosi de vidéki gimnáziumi évkönyveket a 19. század végéről. (Épp a héten volt erre alkalmam.) Vidéki iskolavárosunk legrégibb, jezsuita gimnáziumának 1880as évekbeli évkönyve tele van zsidó névvel.

Nem hiába volt (kellett) numerus clausus. A magyaraság a tekintélyelvű egyházi és világi berendezkedésbe tagozódva az ezeken kívülálló zsidósággal ellentétben hátrányos helyzetbe került és a polgárosodás elindulásával nem volt szabadsága kihasználni azt és kultúrhátrányba került a zsidósággal szemben.

Szó sincs it genetikáról.
  Munkatársaink percről percre tudósítanak az ELTE Gólyavárából, ahol a Magyar Demokratikus Charta tartja Trianon: hidegháború vagy megbékélés című konferenciáját. Ormos Mária, Szigeti László (Pozsony), Vásárhelyi Mária és Bauer Tamás előadásai igazi…..
Azértse Agapéról el 2010.01.30 02:27:00
- Ez azért van, mert elbasztad a jelszót. Ha azt kérdezik, hiszel, akkor hiszel bazmeg. De neked beszélhet az ember, ha azt hallod, hogy harmadnap feltámad, akkor neked az rohadó hús, meg baszod - Trenk itt az ujjaival idézőjeleket formál, és elnyújtja a hangját - logikai ellentmondás!…..
  A budapesti Belvárosban, mint már említettük, csupa móka és kacagás az élet. Amióta 2006-ban kerületi polgármesterré választották, a tartásában és mozgásában némileg egy tyúkra emlékeztető Rogán Antal mindent megtesz a helyiek szórakoztatása érdekében. Több…..
  No persze, ne túlozzunk: csak arról van szó, hogy Pokorni Zoltán ma reggeli kijelentése szerint nem Sólyom Lászlót jelöli majd a Fidesz köztársasági elnöknek. A jelenlegi államfő ötéves ciklusa megérdemel majd egy hosszabb elemzést, de mindent a maga idejében. Néhány…..
12. Pausz 2010.04.27 12:41:48
Mandiner blog MÁV menni Csikágó? 2010.02.11 12:01:00
  Még mindig nem hiszem el, hogy ez igaz, és újra meg újra várom, hogy jöjjön a cáfolat, de nem. Hát brávó. Ez nagy dobás volt. Sok mindenki okozott kárt a magyar zsidóságnak 1990 óta, minden létező oldal, vallás és politikai párt színeiben, de annyit egyetlen…..
12. Pausz 2010.02.11 13:23:28
@Jobb híján MDF-es:

"Az ottani zsidók meg csak ezt a kretén amerikai sportot űzik."

Ez kb. fordítva volt.

TE SZERENCSÉTLEN BAROM/ALJAS SENKIHÁZI.

Az alapvetően zsidó amerikai jogásztársadalom nyerészkedés végett kihazsnálva az amerikai törvénykezés liberális jellegét mindenféle per indítására ráveszi a jónépet a perrel nyerhető pénz kecsegtetésével.
12. Pausz 2010.02.11 13:48:03
@Jobb híján MDF-es:

van akiknél a gyomor

van akiknél a gerinc

dominál.
12. Pausz 2010.02.11 14:45:39
@tph:
"Chicago-i ügyvédi kamarába bejegyzett személyek kommentjét várnám"

Azok is jórészt zsidók.
  Úgy néz ki, megépülhet Hujber Ottóék Szerencsre tervezett, szalmatüzelésű erőműve. Az engedélyek megvannak, de talán még lehet valamit tenni a környezeti és turisztikai hatásai szempontjából legalábbis kockázatosnak tűnő beruházás ellen, ha elég határozott a…..
12. Pausz 2010.01.25 18:07:02
@tewton:

hagyd el, szegény beteg

igaz @hapcika: ? kitett a pártod a lipótról és most rossz neked magányosan
Băsescu bűvöl   Jó egy hónap telt el a román elnökválasztás óta, de a szoros versenyben alulmaradt (egy estén át magát győztesként ünneplő) szocialista jelölt csak most állt elő az igazi magyarázattal, hogy miként nyerhetett riválisa, Băsescu: paranormális…..
12. Pausz 2010.01.19 16:55:43
@tevevanegypupu:

az nem a kádárkorszak volt

hanem a grósz de méginkább a németh meg a zantal (bár sose lett vóna hatalomba)
  XVI. Benedek pápa szombaton délelőtt elismerte két pápa, XII. Piusz és II. János Pál hősies erényeit, azaz a tiszteletreméltó (venerabilis) címmel ruházta fel őket. Így gyorsan fellángolt a soha véget nem érő vita XII. Piusznak a II. világháborúban játszott…..
12. Pausz 2009.12.24 03:17:42
@kulalak:

gyermeken!

az utolsó mondatod zavaros: Kik mi nem ártunk?

ajánlom csak magad nevében beszélj fiam, ne ess a gőg bűnébe
12. Pausz 2009.12.24 14:29:46
@indus:

Drága Gyermekem!

Én is hasonló jókat és szépeket kívánok neked az ünnepre!