Regisztráció Blogot indítok
Adatok
La Serenissima

0 bejegyzést írt és 417 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Immár csak nyolc forduló van hátra az idei pontvadászatból, de ez a nyolc játéknap még ezernyi izgalmat ígér nekünk, ugyanis sok ajtó van nyitva még, közel sem dőltek el a lényegi kérdések. Na, jó, a Cesena már kiesett, de még a Novarának is ugyanannyi esélye van a…..
Az első öt csapatból négy idegenben játszik, a Juve pedig otthon a nápolyiakkal – a kupadöntő előzetese –, vagyis úgy néz ki, hogy lesz mozgás. Hátul a kiesők egyelőre maradnak a helyükön. A Cesena reménytelen (14 pontra a maradás), a Novara majdnem (8), a Lecce (5)…..
   Melancholia   A Mandiner bloggerei az előző évekhez hasonlóan összeszedték, mit szerettek 2011-ben úgy igazán. Irodalom, zene, képzőművészet, film, utazás és ivás. Kultúrmorzsák következnek, ezúttal Tocqueville gróftól Lars von Trierig, Ferenczy Károlytól a…..
Mandiner blog KZ Dachau 2011.12.12 07:31:00
    Múlt héten, Mikulás napján a horror földjén jártunk. A felfoghatatlan, a megmagyarázhatatlan és a feldolgozhatatlan világában. Egy olyan világban, amelyet hús-vér emberek konstruáltak hús-vér emberek ellen és irányítottak sátáni elszántsággal alig néhány évtizede…..
La Serenissima 2011.12.14 21:16:58
KZ-témában: www.ketezer.hu/menu3/knigge.htm

"Céljaink röviden a következők voltak: kutatás ideológia helyett, a tudományos autonómia visszanyerése a politikai gyámkodás megszüntetése által, valamint az átlagos, nem szaktörténész látogató számára is érthetővé tenni, hogy miképpen tárul fel és hogyan értelmeződik a történelem. Összességében a tudományosan is megalapozott etikai-történeti-politikai képzés helyévé kívántuk tenni Buchenwaldot. E reform által valójában egy új emlékhelyfogalmat alkottunk meg, mely mindmáig érvényben van, és Németországban időközben széles körben átvételre került. Azt jelentettük ki akkoriban, hogy a történeti események színhelyén létrehozott emlékhelyeknek többdimenziós intézménynek kell lenniük. Több szintjük van, melyek mindegyikét nagyon komolyan kell venni, melyek azonban egymással is feszült, konfliktusos viszonyban állhatnak. Ezek az emlékhelyek először is tetthelyek, és az elszenvedés helyei, ezáltal szakbizonyítékai a nemzetiszocialista bűntettek történetének. E helyeken hajtották végre e bűntetteket, így e bűntettek infrastruktúráit e helyeken találhatjuk. Ilyenek a krematórium, a foglyoktól elraboltak tárolására fenntartott kamrák (Effektenkammer), a megfigyelő tornyok, az SS települése, valamint további technikai infrastruktúrák, mint például a vasútállomás, a vasúti sínek vagy az áramközpontok, melyeket külön a tábor számára építettek. Emellett az egykori tábor területe természetesen egyúttal temető is, konkrét és szimbolikus értelemben egyaránt. Konkrétan ott, ahol a sírokat lehetséges azonosítani. Az effajta sírokat általában a felszabadulás után hozták létre, ahova azokat temették el, akik közvetlenül a felszabadulás után hunytak el. Az SS utasításának megfelelően a tábor bizonyos helyeire hullottak a krematóriumban elégetett áldozatok maradványai. E helyeket később természetesen sírhelyekké alakították. Az emlékhely emellett modern Kortárs Történeti Múzeum is, önálló gyűjteménnyel, levéltárral, könyvtárral és a kiállítások rendezéséhez és átdolgozásához szükséges tudományos és infrastrukturális kapacitással, valamint a történeti-etikai-politikai képzés helye is, aminek ennek megfelelően komoly pedagógiai részleggel kell rendelkeznie."
Felemás BL hetet zártak az olasz csapatok, de azt is mondhatnánk, hogy megbuktak az ötödik kör vizsgáján, ugyanis a megszerezhető 9 egységből, csak 4-et zsebeltek be, ez pedig kevesebb, mint 50%. Viszont, ha azt nézzük, hogy 1 győzelmet, 1 döntetlent és 1 vereséget ügyeskedtek…..
Mikor a jó talján játékvezetők valamennyi mérkőzésen szünetre intik a csapatokat, elmondhatjuk, hogy máris letelt a szezon negyede. El se hiszem, milyen gyorsan telnek a napok, hetek, hónapok. Nem rég még csak a sorsolást vártuk izgatottan, majd bosszankodtunk egy jó pár sort, hogy…..
Ha most éppen sok pénzem lenne, felülnék a magánrepülőmre, s Genovában szállnék le. Vasárnap este – esetleg 3-tól, ha a biztonsághoz értők úgy akarják – ugyanis izzik a Marassi. Ott lesz a forduló legizgalmasabbja.Berlusconi átkeresztelné a Giuseppe Meazzát, de vajon…..
  Szép pályát futott be a kuruc.info Lázár-remixe. A szélsőjobbos portálon tegnap 13:16-kor jelent meg a felvétel, amiből aztán a Hírszerzőn 15:01-re lett cikk. Míg a kurucos anyagban nem szerepel semmiféle információ arra vonatkozóan, mikori a Lázár Jánostól idézett…..
La Serenissima 2011.03.21 11:05:55
Totti és Del Piero már megint! Megint a két világbajnok öregfiú, na meg Cavani, akik örökbe fogadták ezt a fordulót. Totti – jó a honlapja – már kétszáz fölött jár, s közelít Baggio felé (+4). Az elsőt 1994 szeptemberében lőtte, a Foggiának.A Milan elesett! Az…..
La Serenissima 2011.03.21 10:54:37
Leonardo kilépett Mourinho hatalmas árnyékából. A müncheni diadal után azt sem bánná Milánó kék-fekete serege, ha a Lecce pontot kaparna ki a San Siro zöldjéből. A Milan Szicíliába megy, az Inter, Nápoly otthon játszik. Értitek, ugyí? :) Lazio-Cesena (szombaton 6-tól)…..
A rendszerváltás óta eltelt korszakot nagyjából oda-vissza helyzet jellemzi. Míg a jobboldali kormányok inkább a történelmi neveket pártolják, a balliberális kormányok a semleges, földrajzi eredetű neveket. A különbség látszólag felületes, de jól mutatja, hogy közel sincs…..
  Kissé túltolták a bringát a március 15-én a Nemzeti Múzeumnál tartott állami ünnepség szervezői és szónokai. „Ma sem hagyjuk, hogy Brüsszelből bárki is diktáljon nekünk” – mondja az EU soros elnöke, pár nappal azután, hogy a Bizottság…..
La Serenissima 2011.03.17 14:09:52
La Serenissima 2011.03.17 14:40:09
Mandiner blog Sétaszabadság 2011.03.15 07:31:00
  Körbenéztünk kicsit Budapest belvárosában, hogy lássuk, miként készül a Szabadság fővárosa a Szabadság ünnepére. Íme:   UPDATE: Sajnos Kálmánék kicsit be voltak csípve, amikor a posztot készítették, ezért véletlenül tavalyi, tavaly előtti…..
Ha egy olasz focit szeretőnek azt mondják Dortmund vagy Berlin – főleg a 2006-os világbajnokság óta (korábbról is vannak szép emlékek) –, akkor csupa szép és jó jut eszébe. Holnap München neve is odakerülhet az említettek mellé.Fura dolog ez, de mégiscsak így van.…..
La Serenissima 2011.03.15 11:36:38
Nem valószínű, hogy ebben a – megint pénteken kezdődő – fordulóban férnek a riválisok a Milan árnyékába. Az érdeklődés nem a közvetlen élmezőny felé fordul, most a római rangadó a forduló csalija.Brescia-Inter 1-2 (pénteken 20,45-től). Ez lesz a főpróba a Bayern…..
La Serenissima 2011.03.13 17:04:03
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: idén alig láttam még Milan-meccset, de (hiába új elöl szinte mindenki) ma ugyanolyan ötlettelenek voltak egy kiscsapat felállt védelme ellen, mint az elmúlt 5 évben mindig...

Nyomtak rendesen, meg persze minden szempontból fölényben voltak, de Cassano 2-3 megmozdulásán kívül nuku kreativitás.

Ha az Inter jól hajrázik még simán beelőzheti őket, főleg hogy jövő héten Palermo-Milan, aztán meg jön a derbi.
La Serenissima 2011.03.13 17:23:12
@oleandro: az Udinét szerintem nem lehet megfogni, valszeg harmadikak lesznek, de a Nápoly sincs nagyon messze - főleg ha ma este nem nyernek Pármában.
Olvasható a Fidesz alkotmányjavaslata, a csütörtöki lapok össze is foglalták a tervezet lényegét, és pénteken is tovább folyt a vita róla. Gyurcsány Ferenc például gazemberségnek gondolja, hogy a nép megkérdezése nélkül lesz Magyarországból Magyarország. Az utóbbi időben…..
Aranylábú barátaink sokszor csalódást keltenek bennünk. Akik focikívüliként hallanak híreket ebből a világból, el sem hiszik, hogy történik itt szép is, jó is. Del Piero most felajánlotta klubjának, hogy ő előre aláírja a sok-sok vacakolással készülő szerződést, az…..
Most akkor mi van veled Juve? Hármas ugrással jön-e előrébb az Inter? Egyáltalán mit csinálnak a nemzetközi kupákban történt gyalázat után a nagyfiúk? Ezek jó kérdések, de összességében mindenkit az érdekel, hogy mi lesz hétfőn a San Siróban. A Milan és a…..
És most ismét egy olasz-német jön, s már megint nagyon meg akarják verni az olaszokat. Aztán ott van még a Napoli is, aki tehet valamit a nemlétező összolasz érdekért.Inter-Bayern. Van Gaal egy kicsit mourinhósat játszik, s azt mondja, hogy ő nem látta még támadni az Intert. De a…..
Sajnos itthon nagy hiány van szalonképes konzervatívból. Hiába hívja fel a figyelmet erre a rendszerváltás óta a baloldali értelmiség és a közírók hada, a hazai, földhözragadt, mucsai, bőgatyás, nemkonzervatív nacionalista demagóg jobboldal nem hallja meg figyelmeztető szavát,…..
La Serenissima 2011.02.16 17:07:43
@Szilvay Gergely: most akkor mégis szeretne szalonképes lenni? vagy esetleg másért próbálja kimagyarázni magát? :) Lassan ott tartunk mint szegény KK és TT a minap, mikor töröltette saját bejegyzését mert végül már neki volt szalonképtelen az anti-szalonképessége...
La Serenissima 2011.02.18 12:48:06
@hacsaturján: "Oakeshottról hallott egyáltalán? :)))))))))"
La Serenissima 2011.02.22 12:26:49
@józan': szinte maximálisan egyetértek.

csakhogy: a jobbklikk is ritkán frissül és alig van ott bárminemű kommentelés (eleve rosszul van szabályozv e funkció). szóval az sem olyan, mint a Konzi volt 3 éve.

abból, hogy munkát kaptak a fiatalok, csak annyi hiányzik, hogy többen a fidesztől...
„Ti megállítottatok minket annak idején Poitiersnél és Bécs alatt.  Tudjátok meg, hogy ezúttal tovább megyünk Bécsnél és Poitiersnél, csak más eszközökkel!”   „Európának ébernek kell maradnia. Meg kell óvnia saját otthonát attól, hogy a…..
La Serenissima 2011.02.08 19:06:43
@dobray: talán tisztázzuk a fogalmakat.

Ha valakit pusztán azért nem akarsz "beengedni", mert arabsága szerinted eleve nem jogosítja fel, sőt gátja kell legyen bevándorlása engedélyezésének, akkor etnikai-faji alapon diszkriminálsz embercsoportok között. Erre Európának bizonyos fokig joga van (kvóták, stb.), hiszen a bevándorlási politikáját saját magának meghatározza meg, de ettől még az arabok teljes kizárás elvét néven lehet nevezni: színtiszta rasszizmus.

A migráció ugyanis emberi jog kérdése, mert az ország nem olyan, mint a magántulajdon - ergo analógiád hamis.

2. Ha általánosítasz az arabokkal szemben, akkor pedig etnikai-faji előítéleteket fogalmazol meg. Mert ha azt mondod, hogy bűnözőket nem akarsz beengedni Európába vagy esetleg vallási fundamentalista szervezetek tagjait, az teljesen rendben van, ezt meg lehet adni a feltételek között. De akkor nem az arabokról beszélünk, hanem egy részéről az arabságnak, akiket a huttentották esetében is ki akarnánk szűrni.

Mert amúgy persze vannak pl. keresztény arabok, sikeres ügyvéd arabok meg özvegy arab nagymamák, stb.
La Serenissima 2011.02.09 10:42:48
@dobray:
"Mondhatja, ahogy az EU is mondhatná, hogy nem engedi be a nemtommilyen állampolgárokat." Ilyet nem mondhat és nem is fog mondani. Esetleg nézz utána.

"Ha egy ország azt mondja, xy-t nem engedi be, akkor nem engedi be, joga van hozzá, akár indok nélkül is." Itt tévedsz. Indokolni tudni kell, mert az indoklás hiányát közönségesen úgy hívjuk, hogy önkény.
La Serenissima 2011.02.09 14:48:32
@Anshel: figyu, sajnos el vagy tájolva, három nyugat-európai országban is éltem hosszabb ideig (legalább egy évig). ezért a személyes tapasztalataidat nem veszem készpénznek, bocs. (csak jelzem, hogy a neten ilyesmivel érvelni mindig bajos, mert fogalmad sincs hogy ki vagyok... )

persze, nyugaton is van rasszizmus meg vannak arab bűnözők is, de ettől még előbbiek megvetendőek, utóbbiakból kiindulva meg nem kellene 300 millió embert megbélyegezni...

nyugi, én sem idealizálom a nyugatiakat, túl jól ismerem őket, erényeikkel és hibáikkal.

de a primitív rasszizmus, amilyet pl. R.H.ny. tol itt, az nálam nem komilfó.
Mezei Balázs vallásfilozófus, az ELTE BTK oktatója, a PPKE BTK Filozófiai Intézetének igazgatója, az MTA doktora arról, hogy létezik-e „Heller-network", a továbbélő kádári struktúrákról, mammutpályázatokról, a Filozófiai Kutatóintézet körüli botrányról, a…..
La Serenissima 2011.02.09 10:27:50
@dobray: ez válasznak nagyon gyenge, ugyanis nem azt kértem, hogy kijelentsd, hogy 1. "az MN írt róla" 2. "amit a MN ír, az szerintem úgy is van".

Képzeld, én is olvastam és szerintem meg rohadtul nem úgy van, de így nyilván nem fogunk tudni értelmesen vitatkozni, mert nincs egy érved se - csak annyit vallasz be éppen, hogy te "benyaltad" a sztorit.

Azt kértem előzőleg is, hogy magyarázd már el, hogy te minek jártál utána és az alapján mit tartasz igaznak és mit hamisnak. Vagy egyáltalán nem néztél utána semminek, csak elolvastad az MN rágalmazó cikkeit és utána 100%-ig azok alapján mondasz véleményt? Hogy magyarról magyarra fordítottak Platónt, stb.?

Mert ha így van, akkor nagyon súlyos a helyzet. Az adatok ellenőrzése az újságírói minimum része...
La Serenissima 2011.02.09 10:45:57
@dobray: ajánlom, olvasgasd, aztán térjünk vissza az esetre
www.scribd.com/filozofusok
La Serenissima 2011.02.09 13:32:18
@abrakadara: van mit feltárni, ez tuti.

Csak akkor meg kellene vizsgálni a rendszert, kik bírálnak, kik kapnak, mennyit, mire, stb., egészében.

Mert olyan hogy szelektív igazságszolgáltatás, olyan nincs.

Az hogy személyes kapcsolódások is vannak (csúnyán: összefonódások) az igaz, de (sajnos) elkerülhetetlen is, 10 milliós az ország, kicsi az elit. EU-s szintén tudományos pályázat elbírálása esetén könnyen lehet, hogy nem lesz személyes ismertség, közös részvétel más projektben, stb., de itthon szinte mindig van. Ekkora az ország.

Akik ezt most úgy állítják be, hogy példátlan meg mekkora botrány, hogy a bíráló és a kedvezményezett máskor együttműködött, azok nyilván egyoldalúak és csalni próbálnak - vagy sose ismerték Magyarországot.
Orbán 2011 legfontosabb feladatának az alkotmányozást tartja. Ez kifejezetten rossz döntés: egy új alkotmány szükségessége biztosan nem fér rá Magyarország 50 legégetőbb problémájának listájára. (Fotó: Index) Orbán Viktor tegnapi évértékelője meglehetősen hasonlított…..
Eltelt már huszonhárom forduló, érdemes ránézi az állásra. Így néz ki: Milan 48, Nápoly 43, Inter 41, Lazio 41, Roma 39, Palermo 37, Udine 37, Juve 35, Cagliari 32, Chievo 30, Fiorentina 28, Samp 27, Genoa 27, Bologna 26, Párma 25, Lecce 24, Catania 23, Cesena 21, Brescia 19, Bari 14.…..
Egyiptomban, nyugodtan mondhatjuk, forradalom van (akár sikeres lesz, akár nem). A hatalom már nem képes betartatni a kijárási tilalmat, a pártházakat a nagyvárosokban felégették, a rendőrség sok helyről visszavonult, a hadsereg lojalitása kérdéses. Miközben izgatottan követjük…..