Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kukásmacska

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs idegesítőbb dolog, mint amikor a dugóban sora nézed az autókat és nagy részükben egyetlen ember ül. Pedig mindenkinek jó lenne egy közösségibb autóhasználat. Először is jó lenne, mert kevesebbet szennyeznék a levegőt, az ember nem fulladna meg mondjuk, ha végigmegy a…..
A Zugügyvéd nem először kap az alábbiakhoz hasonló levelet. Megszokott történet az is, hogy kitöltetlenül ott hagyják az adásvételi szerződést az autókereskedésben, nem számolva azzal, hogy milyen problémákat vonhat ez maga után. Kedves Zugügyvéd,  Nem biztos…..
kukásmacska 2011.05.05 11:13:50
@Körömcsiga:

""Szerintem ez semmit nem bizonyít, hiszen okmány nélkül mindenki azt állít, amit akar. ""

Ez esetben én, mint azonosított (regisztrált) állampolgár (hiszen a saját Ügyfélkapumat használom és a saját autómról van szó) teszek nyilatkozatot, nem a máséról.

""Ráadásul kizártnak tartom, hogy ügyfélkapun át ez megy, hiszen a szerződést be kell mutatni az okmányirodában. ""

Nyilván azt IS meg kell tenni, de az Ügyfélkapun valóban van ilyen menüpont, hogy 'Internetes ügyintézés új vagy behozott, illetve forgalomból kivont gépjármű forgalomba helyezése, forgalomból kivonása, tulajdonjoggal, tulajdonos lakcímével, okmányokkal és műszaki adatok változásával kapcsolatos ügyekben.'
Könnyítsük meg egymás életét, oszlassuk el a félreértéseket. Készítettem egy részletes szószedetet ingatlanhirdetők részére, hogy mi NEM AZ. Itt az első rész. A galéria, az nem egy szoba. Nem is félszoba. Pláne, ha egy alig 2m széles fekvőgaléria.A sarokban egy…..
A Zugügyvéd is nap mint nap találkozik az alábbi problémával, kíváncsi, hogy a többi kolléga hogy kezeli ezt a helyzetetSzia ZugKolléga,Nem tudom, hogy a többi ügyvéd kolléga hogy van vele, de nekem k.vára elegem lett az ingatlanközvetítőkből. Bevett módszer, hogy annyira…..
kukásmacska 2011.02.01 15:12:23
@magyar bucó:

"Majd megállapodnak félúton és mindenki jól jár. Kivéve az ingatlanost."

Úgy érted; valamelyik fél bízzon meg egy ingatlanost, jöjjön össze az üzlet, de azért fizetni ne kelljen már neki?
Vagy pedig úgy, hogy eleve ne is szerződjenek vele?
Ez utóbbi természetesen mindenkinek szíve joga. Az előbbi meg...hát izé...nem túl elegáns.

"Nem, ugyanis a többi felsorolt évekig tanulja a szakmáját"

Vagyis ha valaki évekig tanul, az automatikusan mentesít a jellem- és szakmabeli hiányosságoktól? Több ezer olyan, egyetemet/főiskolát végzett dolgozó szaladgál (és pár tízezer érettségizett is) akinek hiába van papírja valamiről, attól még alig ért hozzá és utálja is.
Én jópár ingatlanost ismerek, aki műszaki, jogi, vagy pénzügyi-kereskedelmi végzettséggel és ingatlanos tanfolyammal végzi a munkáját. Az tény, hogy sok olyan van, aki beesik az utcáról, nem végzi el a féléves tanfolyamot SEM, hát persze hogy alapszinten sem ért ahhoz, amit csinál.

"És még húsz év múlva is ebből akar megélni"

Manapság az a legritkább, hogy valaki 22-25 évesen belép a munka világába és 64 évesen még mindig ugyanazt a munkát végzi. Az USA-ban - becslések szerint - 7-8 alkalommal vált másféle munkára egy ember a teljes karrierje során, ez itthon talán 2-4 körül lehet.
Nem közvetlenül a Zugügyvédhez, hanem a szerkesztőséghez érkezett az alábbi albérlős sztori, nem fizető albérlővel, zárcserével, nemzetbiztonsággal, rendőrséggel. Mint ahogy számos korábbi bejegyzésből kiderült, a  lakáskiadás elég jó terepe mindkét fél részéről…..
kukásmacska 2011.01.07 14:21:57
Rezsivel elcsúszás: már említette itt egy kolléga a díjnetet. Ma már az összes közműszolgáltatónál lehetséges az elektronikus számla és a netes díjfizetés. Jön szépen az email a számlákról, vagyis jól átlátja a tulaj, hogy mi mennyibe fáj és mikor kell fizetni. És akkor nincs több százezres tartozás-halmozás, minden hónapban a bérlő elé lehet tenni a papírokat (a bérleti díj fizetésének napján) és a bérleti díjjal együtt kérni lehet a rezsit is tőle. Az a tulaj, aki a bérlőre hagyatkozik és hónapok után veszi észre hogy az egekig érnek a tartozások, az magára vessen.

Günsergebirge és ZöldszemM2: a 90-es évek elején (vagyis még a mobilkorszak előtt) egy távoli rokonom kiadta a lakását, amiben nem lakott senki. Feladott egy hirdetést az Expresszben (hol volt akkor még a net...) és rengetegen jelentkeztek. Kijelölt egy napot, és 30 perces időközökre megbeszélt kb.15-20 jelölttel egy-egy megtekintést. Na vajon hányan jöttek el? SENKI. Egész álló nap várt egy töküres lakásban, sejthető hogy marha boldog volt. Ezek szerint ez a mentalitás nem változott azóta sem, és hiába van már a csecsemőknek is mobilja, ha b...szik odaszólni.

Siránkozás kezelése: (mb1 jó látta) ha régi, megbízható a lakó és kér pár nap haladékot, az tolerálható, de ha valaki már a második hónapban előáll azzal hogy neki ilyen-olyan borzalmas problémái vannak, az - általában - gyanús.
Persze semmi sem garantálja, hogy a hosszú ideje óramű pontossággal fizető bérlő nem kezd el hirtelen játékgépezni és azért válik megbízhatatlanná.
És nyilván a friss bérlőt is kirabolhatják a nyílt utcán, zsebében a negyedéves bónuszával és a fizetésével.
kukásmacska 2011.01.11 02:44:08
@odeenHD:

""a telefon és a kábeltévé sem, mert a lakásba bejövő vezetékek nem a lakás részei""

A telefon, a net és a TV szolgáltatás szvsz azért sem tartozik abba a körbe, mert egyik sem kell egy lakás rendeltetésszerű használatához, (fellengzősebben: "az élethez") a víz, a fűtés, a csatorna, stb.viszont igen.

A távközlési szolgáltatók ezért szerződnek simán "bárkivel", csak a lakás tulajának engedélye kell hozzá. És ha ők "elzárják" a szolgáltatást, (amit ráadásul technikailag is pillanatok alatt megtehetnek) nem tud a nemfizető az ombucccmanhoz szaladgálni, hogy kérem, nekem állampolgári jogon jár a szélessáv meg az HBO...
Az akciófilmek közepén találkozunk a kínzás jelenettel. Ez az a rész, amikor ha még kétségek voltak a főhősben, hogy a főgenyónak le kell tépni a fejét és belehányni a tüdejébe , akkor azok elmúlnak. Hősünket ilyenkor foglyul ejtik a genyó gorillái, de ahelyett, hogy…..
Mivel magyar bemutatóról egyelőre semmi hír, lelkiismeret-furdalás nélkül "spoilerezzük" el a film egyik (számunkra különösen) vicces gegét. APDÉT! A Figyelőnek adott Sly-interjúból kiderül, hogy a poén természetesen nem a véletlen műve:A múlt hónapban volt 30…..
kukásmacska 2010.08.28 03:48:41
@terkoller:

Ez egy urban legend, SS nem tulajdonosa a Las Vegasnak.

Valóban ott volt a megnyitón - Vajnával együtt - szépen mosolygott és átvágta a szalagot, ennyi.
Tunézia lakossága kb. 10 millió. Jelenleg a friss adatok szerint kicsit több, mint 8 millió turista van az országban. Tehát kb. minden helyi lakosra jut egy turista. Nem véletlen, hogy itt mindenki szereti a külföldieket, és mindent megtesznek, hogy az ember jól érezze magát.Ezt persze…..
kukásmacska 2010.07.16 21:04:51
@Gyarló Hintaló:

"" voltam a múlthéten a Balatonon és katasztrofális a hely, ahova beültünk kajálni....
az egész egy nagy lehúzás, mindenki 3 hónap alatt akarja megkeresni az egész éves jövedelmét.""

A cseresznye- vagy baracktermelő sem januárban adja el az áruját...

Sajnos a Balaton ott van, ahol.
Ha mondjuk 250 km-el délebbre lenne, akkor 4-5 hónap lenne a szezon, így csak másfél.

Persze biztosan vannak lehúzós helyek is , (a világon melyik üdülőkörzetben nincsenek...???) de számtalan normális szolgáltatást nyújtó, elfogadható árral dolgozó éttermet ismerek arrafelé.
  Csendrendelettel lepte meg az erzsébetvárosi önkormányzat a kerület lakóit és szórakozóhelyeit. A beterjesztő Gergely József MSZP-s alpolgármester, úgy látszik, nem tanult a hatker hasonló balul elsült akciójából (amelyet sajnos a fideszesek is megszavaztak), meg a…..
kukásmacska 2010.06.23 02:47:48
@fingerbangs:

Milánó?
Egy unalmas ipari-kereskedelmi központ, egy kora szeptemberi hétköznap (kellemes nyár végi idő volt) megkérdeztünk pár helyi embert, hogy mi van nyitva sokáig (étterem, presszó, bár, kocsma, bármi...) erre közölték hogy minden bezár legkésőbb 11-kor esetleg éjfélkor, a csúcsot a főpályaudvarnál levő McDonald's tartja, ők éjjel 1-kor dobják ki az utolsó vendégeket.

London, Róma, Madrid - bizonyos negyedekben éjjel 3-4-5 körül is nyüzsögnek a népek és esznek-isznak, vidámkodnak.
Egy kis hétköznapi abszurd a környezetemből.Jó tíz évvel ezelőtt, az akkori munkahelyemen bevezették a fényképes kitűzőt, kvázi belépőkártyaként. A többség elfogadta, hisz mi baja lehet tőle, de néhányan lázadni kezdtek, és szabotálták a fotózást, mondván, hogy a…..
PoPe jól megszívta, akkreditált nyelvvizsgát akart a főiskolai felvételije előtt, de végül nem vizsgázhatott, a főiskoláról is lemaradt, és egy csomó pénzt követelnek rajta. A 2f nyelviskola győri tanfolyamának oktatóitól a diákok arról értesültek, hogy a kurzus végén csak…..
A mai magyar futballvalóságban élve szinte hihetetlen, hogy megtörtént, de az egyik topbajnokság stabil tagjának számító – bár most épp kiesni készülő – gárda szombat óta honfitársunkat köszöntheti mint a klub színeiben legtöbbször pályára lépett játékost. Ő…..
kukásmacska 2010.03.16 08:39:01
@montipájton:

Azért az minimum véleményes, hogy ki vitte többre.

Lisztes:
- német bajnok
- kétszeres magyar bajnok
- kétszeres Német Kupa győztes
- kétszeres Magyar Kupa győztes
- KEK döntős

Dárdai:
- Bundesliga bronzérmes
- kétszeres Német Ligakupa győztes

És tegyük hozzá, Dárdainak (szerencsére) nem volt olyan brutális sérülése pályafutása alatt mint L.K.-nak.

Persze ettől függetlenül gratula, kíváncsi vagyok hogy legközelebb melyik magyar játékos játszik legalább 280 meccset az 5 topbajnokság egyikében.
kukásmacska 2010.03.16 09:08:51
@montipájton:

"A kérdés, hogy a saját megjósolt karrierképükhöz képest melyikük vitte többre."

Attól függ, ki mit jósolt. :-))
1996-ban Dárdait körbeudvarolta a fél NBI és több külföldi klub is, az atlantai csapatból is őket kettőjüket tartották a legtöbbre + Sándor Tamást, na meg a két kapust.

"Pali szinte nem is játszott idehaza"

Kb.ugyananannyit mint L.
Lisztes 97 januárjában ment ki Németországba, Dárdai 96 decemberében.
(bár nyilván a kilencvenes évek Fradijával könnyebb volt címeket szerezni, mint a Péccsel, ez tény)
A 9-es busz egyik Kőbányai úti megállója szabadtéri múzeum is egyben. Itt látható ugyanis a vélhetőleg legrégebbi, még eredeti helyén található plakát. Régóta figyelem ezt a hirdetést, amely a Best magazin egy 2003 novemberi számát reklámozza még most, 2010 márciusában is.…..
Mit tehet az élettárs, ha 18 év után ki akarják tenni a közösen használt ingatlanból? Valószínű sok személyt érint ez a jogi probléma.Tisztelt Zugügyvéd! Egy olyan problémával fordulok Önhöz,  melyben tanácstalan vagyok. A probléma oka lakóhelyem elvesztése. A ház…..
kukásmacska 2010.01.27 13:25:37
@DaM: Lehetséges, de korántsem biztos hogy így volt.

Másik forgatókönyv:
- a ház megvan 30 éve, de a tulaj egy jóval kisebb albérletben lakott, mondván minek neki egy akkora kégli, ha egyedül van
(sokan csinálják így, a drága/nagy saját lakásból pénzt húz, közben egy szerény lakásban lakik)
- 24 éve megismerkedtek
- 23 éve megszületett a kislány
- amikor 5 éves lett, úgy döntöttek hogy beköltöznek a házba, mert mégiscsak kényelmesebb

Harmadik:
- a ház 25,30,akárhány éve az úré
- 23 éve ott lakik a hölgy, de sokáig nem jelentkezett be (ez sem szokatlan, van olyan ismerősöm hogy "papíron" még mindig a szülei kis falusi házában lakik, közben meg 10 éve Bp-n bérel lakást)

De az általad felvetett esetben sincs tulajdonjoga/haszonélvezete a hölgynek az ingatlanra.
kukásmacska 2010.01.28 01:07:08
@gina69: Jól tetted.

Feltételezem: egészséges, munkaképes, cselekvőképes, stb. férfiúról van szó.
Vagyis egy felnőtt, önálló emberről.

Akkor mehet.
Sziasztok! Fél évvel ezelőtt kénytelen voltam munkahelyet változtatni, ugyanis a válság miatt megszűnt a cég, ahol dolgoztam. Szerencsére hamar sikerült talpra állnom, és pár hetes keresgélés után sikerült elhelyezkednem egy cégnél.   A munka elég nehéz volt, napi 10-12…..
Az új Sherlock Holmes-filmnek többen felrótták, hogy a tisztes, bár kissé különc és enyhén kokainista brit úriember nem átall félmeztelenül verekedni benne. Én lennék az utolsó, akit zavar, hogy egy filmben verekszenek, de ráadásul mindez egyáltalán nem is üt el attól a…..