Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BorZol

0 bejegyzést írt és 468 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden várakozásomat felülmúlta a miniversenyünk. Nyolcvanhat, jobbnál-jobb alkotást küldtetek a felhívásunkra. Mindenkinek nagyon köszönjük, és természetesen mindenkinek gratulálunk. Óriásiak vagytok! Legnagyobb kedvenceitek Puzsér Róbert, Deák Bill Gyula, Fluor és Nagy Feró…..
A blogon a gyűjthető minfigekkel kapcsolatos eddig posztokat itt találod!..
BorZol 2012.02.01 17:33:51
BorZol 2012.02.01 21:06:23
@Darth Brick: Mester, nekem most megadatott, hogy külföldi multiban vadásszak és mondom is, az egyikben kb egy karton-nyit letapogattam spártai-ért "hű megrendelőmnek" -mert nekem nem kő, de egy sem volt.....
Most Németben is bekattantak a MOC bubusok, vagy nem volt szerencsém. Holnap hozatok ki a raktárból új dobozt.

A fogpiszkáló -szerű dárdája miatt könnyen ki lehet venni CM6-ban ez egyedülálló alkatrész.

Ebből háború lesz én már látom. Nem római.
Ahogy szép lassan megjelenik a 412. gyűjthető legóember-széria is, egyre nehezebb azzal az állítással vitatkozni, hogy már legóemberkéből is bárki megépíthető. Hogy tényleg bizonyíthassam kijelentésem igazát, kitaláltam, hogy csinálunk egy nagy legóember-versenyt itt a…..
Mint tudjuk, a magyar főváros tömegközlekedésének alapos vérfrissítésre van szüksége. Ami van, az elavult, amit helyette próbálnak szer(v)ezni, az nem akar összejönni, sőt a fellelhető hazai alternatívák is előbb jutnak el a norvég utakra, mint a budapestiekre... Így hát…..
Ezer éve az volt az (egyik) oka annak, hogy elkezdtem írni ezt a blogot, hogy nem találtam olyan tartalmat a nagy magyar internetben, ami a legóról a magamfajta egyszerű, a legóért távolról rajongó embereknek szól. Olyanoknak akiket igazából nem érdekel, hogy mi az a snot, mit jelent…..
BorZol 2012.04.26 20:03:08
Depi.Vol.2 írta meg részemről és magam is itt vagyok nézőként minden nap, külföldről is 2009-óta. Azért aggódtam is ,hogy nem bukkan fel valami a napokban....

Talán az időjárás is befolyásolja az embereket, mert jó/ meleg időben kevesebben bütykölnek a kockákkal....hidegben meg többen (lászik az árakon + akciókon is). Most jön a nyaralások strandok szezonja. Egy kis idő pont egy lendületvételhez éppen jól is jöhet (akár egy építési versennyel??) az mindíg felpörgette a kedélyeket.

Nem hagytam ki egyetlen napot sem innen ha futólag is de bele-olvastam....
Nem akarok temetői hangulatot :
@tutuka: - be kell nyomni a reset gombot , vagyunk melletted elegen!
újszülöttnek meg minden vicc új, lassan felnő egy nemzedék a blog fennállása óta.

A szegecsszámlálók meg az itt egy kis karc ott egy színárnyalat "emberek" nekem is sokat kivettek a jókedvemből, valahogy akkor is neki tudok állni jókedvvel játszni a gyerekekkel, benne a színváltozott, a repedt...nem érdekel ha játszunk...akkor olyat játszunk hogy ott valami találat ért valamit...

Most itt kell eltaláljon valami tutuka!
A modern minifig megjelenése óta 1982 volt az az év, amely a legkevesebb új LEGO készletet hozta, szám (és a Brickset) szerint 51-et. Mint tudjuk azonban, a mennyiség nem minden, sőt! Ugye szintén akkortájt mondta Hofi, hogy: "Az imp'r'l'stáknál most rossz, és nálunk azért nem jó.…..
BorZol 2012.04.12 18:37:45
Ez most belerángatott engem is...

Cola téma: 1982- A balaton Vonyarcvashegyi nyaralásunk-kor egy világos zöld álló lámpás (német rendszámos) merci (W115?) be bekukucskáltam, hogy menyivel megy! (értsd: mennyi van az órába vésve -5 évesen! ) és a tulaj pont odaért és a csomagtartóból adott nekem meg a kishúgomnak ott a parkolóban egy egy dobozos coc- colát..... Szegény kis csóró magyar gyerekek ilyet sem láttak még! -Gondolhatta.

A szüleim nyitották ki azt sem tudtam mi az....(azt vágtam hogy valami üdítő lesz) legszebb emlékeim szerint. --- tahát volt :D

Győr lemezárugyárban dolgozot egy ismerős. (ott volt ilyen?? ) Kaptam tőle egy lemezárugyári rakétát ( most 2010-ben!!! ) pont olyat ami itt a blogon látható! Pont ilyen volt gyerekkoromban neke is és Óhatatlanul Farkas Berciset játszottam vele :)

A rakétát padlása lesöprése alkalmával találta az ismerős. A gyárból mentette ki így megvan az eredeti gyári papír doboza is! Gerekkéz soha meg nem fogta festése szép + ép, (ha én nem számítok gyereknek)

Egyetlen gyári hibája miatt nem került szerintem boltba: -az automata lenyíló lépcsőjének egy alumínium kis szegecse hanyagul van stancolva. (javítható- ) Így gyári állapotában (LEGO) HERO-FACTORY- ra cserélném. Értékét nem tudom mennyi de szerintem inkább eszmei!

Akkor 1982--ben cool volt gyereknek lenni, LEGO-ra a nyálunkat csorgattuk a dollárboltban, de ma meg ilyenek a gyerekek (gyerekeim) Hero kell nekik nem a lemezrakéta........
Ahogy soha nem titkoltuk, hogy a kockagyárat szabadidőnkben, szerelemből, ráadásul a lehető legamatőrebb módon készítjük, úgy most abból sem csinálunk hiúsági kérdést, hogy egy posztban keressünk új arcokat, új hangokat és új témákat a blogra.  Blogger…..
BorZol 2012.03.06 20:23:10
Ez akkora jóság :) . Türelmesen várom a végigjátszásokat (mert nekem még azt sem sikerül csont nélkül leírni <értsd.: utómunka nélkülire> és valami hasonlót sejtettem... tutuka el van havazva.

Azért ez a pozitív, hiszen ez a kereslet mérvadója!

Bízom az eljövendő társban és előre is sok kitartást és jó erőt neki! (még több szabadidőtvel--ide)

@Anak: azért Neked is szurkolok ám..... SW-ben is :)
@SomyTomy: a lego-blog azért az is marad..(godolom).. de a vonatokat átfogni és elindítani a pénzügy katasztrófát pénztárcák mélyén...bemutatva az evolúciók mellett a készleteket...... külön egy téma pedig a MOC-okat nem is keverem bele.

A vonatot bepöccenteni.... nem kis lavina - hegyomlás egy újrakezdőnek sem...

Válts át a H0-ról :-)
Satoshi Furukawa, régi olvasónk egy igazán nem mindennapi végigjátszással mutatja be nektek, milyen a súlytalanságban legózni. Saját állomáshelyét, a Nemzetközi Űrállomást építette meg legóból nagyjából két óra alatt, aminek eredeti változatán több mint 200-an, több mint…..
A Dániában német nyelven megjelenő "Nordschleswiger" napilap online változatában február 23-án érdekes hír jelent meg: a Dong Energy dán energiakonszern eladja a most épülő "Borkum Riffgrund 1"-szélpark részesedésének 50%-át. A szélpark 2014-2015-től szolgáltat majd áramot,…..
Tudjuk drága olvasók, hogy közületek senki nem lopna legót. Ausztráliában azonban másként mennek a dolgok! Carey Horner, a szerencsétlen tulaj Egy derék legó-rajongó vasárnap éjjel felfegyverkezett egy bevásárlókocsival, és hajnali 5 óra körül meglátogatta…..
BorZol 2012.02.22 16:40:56
@tutuka: Tedd fel újra a "loptál már LEGO-t" és ........
Szerintem boldogan töltötte fel az anyacég a bolt hiányát, amellett hogy elcsodálkozva de nagy dobra "kellett" verni.

Ezt a klóngyártók soha? nem élik meg, ez tisztelet még a tolvajtól is.

Vajon nekem a sok készlet a piacról......min mehetett át mire hozzám került?

Hiába ami jó az jó...... modellezik az alvilág és építenek egy MOC-ot a központi AUS. -bank aranyraktáráról.... aztán a power-miner készletekkel eljátsszák miként fúrnak oda le.... és a kis 2x1-es tile- elem "chrome-gold" plate-ket örömmel teszi bele a 7998-as 8 stud széles billencsbe a jól ismert city- csíkos ruhás legó-zsivány :D
Aztán a tökéletes tervet LDD-ben lefejtik egy BL-doumentumra és megcsinálják a begyakorolt mozdulatokat élőben ,majd a bevételből elutaznak és nagyon sok lego-t vásárolnak ...végre hivatalosan!
Tudósítónkat, Zedet távol-keleti kalandozása közben, Thaiföldön érte az állítólag tökéletes dél-koreai klónokról szóló tudósításunk.  | kép: www.heybrian.com | Nem volt rest a Kanchanaburi a Night Marketen lőnni pár képet, hogy megmutassa, a thai gyerekek mivel…..
BorZol 2012.02.16 20:43:08
@tutuka: Ez már viszont érdekes...mit tesz az anyacég? -az anyacágre is hatással van-
Ha nem is ellene de mit tesz...? szemmeltartja..O.K. mi is. :D

De mekkora a mozgástere? (ha nem is jogilag) mit tehet egyáltalán...

Még a készleteit is ha 1:1 -ben másolják az már talán támadható nem? Hiszen a "termék" a dobozzal (az adott konstrukció" védett". Nem a megépítése hanem a gyártása.

Csak nem "kell" ölbe tett kézzel végignézni-értem úgy Billundban-. Akkor is ha minden virág virágozzon piacot élünk.
Mit tehetnek az Ambassadorok- és végre kimondom- ellene?
mert nekem a klónok láttán háborús a hangulatom.
Mi mit tehetünk? -megnézzük és megjegyezzük mire ne költsünk-- persze mindenki szíve joga :D

Az ilyen másolatok visszaélnek a LEGOba vetett jó minőségű hírnévvel meg a reklámokba és a kialakított "brand" világával.

Azaz beleülnek a jóba... a semmiért a semmivel.
Dávid rövid és szikár kritikát küldött nekünk egy kicsi, ám érdekes Castle készletről. I. Alapadatok Neve: Dwarves' Mine Defender (Törpék bányájának védője)Sorozatszám: 7040Témakör: CastleAltéma: Fantasy EraKiadás éve: 2008Kockaszám: 86Minifig:3Ára: 2290Ft bontatlan…..
BorZol 2012.02.14 18:52:52
@_Karesz_: Lehet nyújtani a tésztát, hogy hogyan illik még bele a mai Castle és a régi Castle kastélyok és várak közé.....valaki relevánsan nyilatkozhat(na)
Passzol vagy csak csatába lendül az 1980-valamikor kiadott fekete verzió mellett ?

Jól néz ki meglevő vele egykorú vár mellett vagy pont aránytalan és nem passzol?

Kiegészítőnek kiváló Castle téma rajongóinak kötelező avagy nem egy ütős darab?

Ha valaki nem kiegészítőnek kapja hanem Mamától éppen élete első doboz LEGO-jának akkor mennyire hagy mély nyomot nagy User lesz az unokából?

Kockabányának kiváló vagy történelmi versenyekhez a totál egyedi darabjai miatt évekig uralja a hiánypacot? Ritka figurái vanak vagy "tömegcikkek" ?

A végigjátszás mindezekre fényt is derít. szubjektív ami vitákat indít...

A dobozméret/ tartalom pedig befolyásolja az árat az meg minket...pontozáskor....
egy 8401-es hasonló dobozmérethez ez drága...mert az 2eFt körül mosgott....
egy xy39-es lakóautó (camper) megjelenésekor volt vagy 6eFt ahhoz eg olcsó..
Sw vagy extra készleteknél a 8eFt-ot is üt ekkor LEGO ahhoz meg olcsó megint..

A doboz mérete
Nem csinálunk rendszert a mémgyártásból, de ha egyszer adott egy tökéletesen kockára szabott épületes balfaszság, akkor nem lehet kihagyni. A Legózz blog klasszik négy pötty szélesen dolgozta fel az alábbi témát: Mi pedig szerényebb, jelképesebb, 6 pöttyös változattal…..
Az elmúlt héten ahogy egyre több kép került fel a nürnbergi Toy Fair-en megjelent új, eddig nem látott készletekről, Ti is aktívvá váltatok. Hol kommentben, hol levélben kezdtétek küldeni az újdonságokról készített nagyrészt rosszminőségű, lopva kattintott fotókat. A…..
Ha valaki azt állítja, hogy a LEGO jobb mint a szex, akkor egy hatalmas csúcsponton vagyok túl, a számból posztorgazmikus cigi lóg, és pihegve csak annyit tudok mondani: ez hatalmas volt! A folytatás (azaz a végigjátszás) hamarosan következik - csak itt, a Kockagyáron!..
BorZol 2012.02.06 18:07:35
@Anak: De hisz' ez a sötét oldal műve nem tudtad? avagy holló a hollónak....?

Különben tetszik ez a "tálalási" mód.
Nálunk jött SpongyaBob a Star-warsba és jól rendet rakott: mindenkit fellökött meg mindent lerombolt és ment tovább a csónakjával...D.Vader úr meg csak lesett... -Öcsi menj innen ez másik mese :+)
Hogy mi van? Tüzet oltani vízen? Igen igen, például ha a kikötőben vagy annak közelében tűz üt ki egy hajón, vagy mondjuk a Balaton közepén kigyullad a komp, akkor hiába hívod a tűzoltóságot, se a parancsnoki autó, se a rohamkocsi nem jut messzire. Űgyhogy igenis minden család…..
BorZol 2012.02.04 11:03:12
Igen vonzó ez a tűzoltóhajózás....

Komolyan elmegy mellette az ember amíg nincsen legalább egy a témából.
Jó az áttenkintés a témák között, de nekünk is 7043-as volt az az egy.

Karácsonyra a 7207-es "jött" a fa alá.
Igen szép darab és játszható!!
Itt kell megjefgyeznem, hogy tényleg két kategória van ami valójában is úszik a vízen meg ami nem.
A LEGO is hirdeti a dobozán amielyik igen.

A 7207-es hajótest alján pedig "keményen" megvan a helye annak a kis "technic" csapnak amivel a motoregységet csatlakoztatni lehet!
Egy ilyen kellett hozzá:
www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=7099-1

és ez is átússza a kádat, nyáron meg a felfújható kismedencét....

Ez a jó benne, hogy fel lehet motorizálni utólag mint az igazán nagyokat.

A TV-ben láttam bevetésen egy tüzoltóhajót, olyan mélytengeri úszó fúrótornyot "biztosított" vész esetén.

Tényleg nagy találmány a vízi vész esetén. Jó kis részét lovagolja meg a téma az életnek/ életszerűségnek.

hiányérzetem van..lehet kimaradt még valami a sorozatból...
BorZol 2012.02.04 14:04:25
@minifig88: A 6429 kis sárga csónakját át is építettük a 7207-es verziójú kis csónakká...ez hiányzott köszi!

Különben ha van tűzoltóság meg van rengeteg autó hozzá, akciós és egyébis. Vannak a témában hajók, helikopterek, jogosan. Tűzoltós kikötőt ill. komolyabb épületet látott már valaki? (olyanra gondolok, mint a szuper nagy rendőrség csak e témában)
Merő véletlenség, hogy azon a vasárnap reggelen, amikor tutu kiposztolta ezt, akkor én pont teljesen offline legózással kezdtem a napot, méghozzá azért, mert előző este elhatároztam, hogy az alábbi autót fogom megépíteni. Hat dudor szélességben ez a legjobb, amit sikerült…..
BorZol 2012.02.01 21:19:45
@Brickfan: Az "Fr" kocsikat alapvetően "total" ki nem állhatom és nem is veszek / vetetek. (vagy a nyelve lóg az oroszlánnak vagy likas a rombusz)
A LEGO kockavilágából igen jól eltalálta ainex. Nekem ehhez durung kezeim vannak, biztos van kockám, de soha nem állnak össze ilyen ügyesen.(majd a Fiaim kezeik alatt :D)

@Llew: elfogadom,
Nem bántjuk a "DS"-t.
lehet tévedtem pár évet.

Aki ezt a kocsit meg tudta építeni ....bármit meg tud legóból.
BorZol 2012.02.01 22:04:21
@Tier: @Lord Ickenham: Nem szaroztam. "F" betüs bohócságot ismerem, de a Ferrari is az és azt érdekes mindenki kamálja? még a LEGO -is. Több készletet ki is adott.
A Fordot meg komálom. Ameriaki de az európai modelljeit németben fjleszti és gyártja egy részét.

@ainex: Fordot tudsz? európait LEGOból !
escort-sierra-granada-vagy a maiak: KA-focus-galaxy?
VW-t meg lamborghini-t már adott ki a cég...
A tavalyi év legnagyobb vonatos készletének kritikáját küldte el nekünk Árpi. Úgy sejtem, hogy ez a szerelvény egyetlen komoly terepasztalról sem hiányozhat. Kicsit még én is elfogadnám, pedig neincsenek is vonataim. Lelkes újrakezdőként három éve karácsonykor építettem…..
BorZol 2012.02.01 21:34:00
@Sam. Joe: Tényleg komoly a vasut történet nem is lenne kis munka átfogóan megírni. Akkora sztori,hogy minden igaz amit írtál / írnak.

a 9V- azért jó, mert fém a sín.fej amiből a kraft jön. Életszerű a fémcsík látványa. Kiforrt de ma már nem gyártják / fejlesztik 1991-2004.
RC- I és RC II pedig totál műanyag sín, de olyan mint a 9V-os.(lefelé kompatibilis) Ma fejlesztik több lehetőség nagyobb távlat.
Akkora üzletpolitika van benne, hogy Maersk trainba nem is adnak belőle meg az Emerald...-hoz sem.
Majd veszel amilyen kell, vitrinbe meg minek...
Drága tologatós mozdonyok/ vonatok a LEGO trainben?
Nem (de igen) csak lehetőség a fejlesztésre otthon kinek /kinek a meglevő igényéhez- terepasztalához.

Ezek olyan cuccok, minél tovább nézed, minél többet foglalkozol vele annál inkább "kell".
Aztán elkap a gépszíj és véged, ott állsz a sínek között a szobádban és építesz :D
Csak ugorj félre ha jön a vonat :D
I. AlapadatokNeve: Golden Staff Guardians - Az arany bot örzőiSorozatszám: 7306Témakör: Pharaoh’s QuestAltéma: -Kiadás éve: 2011Kockaszám: 57Minifig: 3Ára: 2.320 – 3.500 Ft II. Mi van a dobozban? Valószínűleg a legtökéletesebb Lego doboz, ami létezhet, méret és esztétika…..
Amikor már mindenki mindent legóval próbál menővé varázsolni (alighanem ezzel szép lassan eltörve a legó-varázslatot), pontosan akkor kellett eljönnie annak a két - természetesen lengyel - srácnak, akik fogták magukat, és úgy használják a LEGO-t, hogy a végeredmény igazából…..