Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezamagyarvalóság

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt vagyunk Dánia legészakibb részén, Göteborggal egy vonalban, a semmi közepén, a tökéletesen néptelen tengerparttól talán három kilométerre, a helyet úgy hívják: Tannishus. Az északi Év Autója zsűritag-lapok ide szervezik már 34 éve az összes, leendő Év Autóját…..
Nahát, még a tévedhetetlenek is tévednek néha. Vagy csak féltek az újabb uniós pofontól? Mindegy, most van ok az ünneplésre. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ezamagyarvalóság 2012.08.16 09:28:05
@tibidanny: azért készülj fel.
ezamagyarvalóság 2012.08.16 09:31:45
@Kepa: Ugyanez nálam is.
Egyébként hogy már olcsóbban tudok repülni Bécsből és vissza, nem is gondolkodom azon hogy Bp-ig menjek, se autóval, se repülővel. Schwechat-i reptéren autóbérlés. Együtt annyiba kerül, mint a repjegy Bp-ig. Érthetetlen. Sajnos lekerült a térképről Bp., minden szempontból.Drága, és körülményes.
ezamagyarvalóság 2012.08.16 09:42:03
@vlgymir: teljesen jogos amit írsz. De sajnos nem ez a helyzet. :-(
Igen, a szabályoknak meg kell felelni és be kell tartani, de azok cserébe legyenek életszerűek. Ha hoznak egy olyan döntést, ami a többségnek érthetetlen és betarthatatlan, egyértelmű hogy más lehetőségek után néz. Lehet hogy ennek a "szabályhalmaznak meg lehet felelni", de már annyira nem érdekel, mert találtam jobbat, kifizetődőbbet és nem ennyire körülményeset azóta. Engem tényleg elriasztottak. Lehet hogy beugrott a kép, hogy ott állok az autópályán egy rendszámnélküli kocsival, amivel se előre se hátra és a hazalátogatásnak lőttek. Na ezt nem. Inkább nyugodtabban, kocsi nélkül.
Teljesítményőrült Forma1-es mérnökök csiszolták a motorjait, hogy a hétköznapok racionális választása lehessen. Szép is lett, jó is lett mindegyik Mégane, de azért az RS Az Egy, Ami Mindent Visz. Renault menetpróbán jártunk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ezamagyarvalóság 2012.04.04 10:18:24
@barumka: kár ezt a vitát folytatnod, felesleges!!! Én ugyanezt elmondhatom a német elitmárkákról is(aut.váltó, motorhűtés stb.), de nem teszem, mert mindenhol vannak konstrukciós hibák. Sajnos elég sok olyan német márka idióta van, hogy ha elromlik és cserélni kell, vagy tönkre megy valami más nagyobb dolog a kocsiban, akkor is hajtogatja hogy ez így jó, meg ez biztos csak egyedi dolog volt, mert hát a jelvény, amiért kifizetett 20csillió öjjjróóót, nehogy már besározódjon!!! Ugye? Nem baj, használj már messziről vakító fényű márkajelzésű autót, mert mintha azokat nem lopnák, tőrnék fel és törne el a szelepe,,ugyan!!!Hol élsz?....na mindegy.
ezamagyarvalóság 2012.04.04 10:22:22
@barumka: Ja és hogy megnyugodj a mai napra és ne remegjen a szempillád az idegtől, a Renault köszöni szépen jól van, gyártja ugyanúgy a kocsikat, mint a te gengszter jelvényes márkáid. Nem értem honnan veszed hogy szarul van a márka. Ja, vagy csak a te agyadban halt meg. Nem baj, a renault-nak sem kellesz te. Még mielőtt vissza írnál hogy Renault buzi vagyok, neeeem, nem vagyok. Az elvakultságot és a méltatlan elfogultságot nem szeretem.
A bőségesen - és a baloldali sajtó által nem kis kéjjel - kivesézett bizottsági véleményben a sorok között ott van, hogy S. Pál dolgozata bizony-bizony nem felelt meg az akkori követelményeknek. A formai hibákról már nem is szólva.Amennyiben a Doktori Tanács meg akarja őrizni…..
ezamagyarvalóság 2012.03.29 11:07:22
@ati27: Jogos amit írsz. Egyébként ennek az eltussolásnak és az eredményhírdetés előtti vizitnek, sajnos van egy gyűjtőneve, amit úgy hívnak hogy "állampárt". Mindent egy személy határoz meg, mindenről ő dönt, az ő kezében futnak össze a szálak. Lehet ezt "másolgatni" is nyugodtan sok helyről, ma is léteznek nem is oly messze lévő országok, amik ezt képviselik.Sajnos magyarország is ezen országok közé tartozik.
A Magyar Köztársaság jelenlegi elnöke 20 évvel ezelőtt csalt és lopott, most, 2012-ben pedig minderről hazudott. És erről az elnök úrnak immáron hivatalos papírja is van.A kormánypártok szerint ezzel a "Schmitt-ügy" lezárult, pedig dehogy zárult, még csak most kezdődik.Lassan…..
Vastagbőr Nem plagizált? 2012.03.27 08:55:00
"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt." - Orbán Viktor, 2011A Magyar Nemzet hozta az első trailert a holnapi nap remeknek ígérkező eseményéből, amikor is a Bizottság két hónapnyi…..
ezamagyarvalóság 2012.03.27 17:26:12
@sárkányfő: Akkor ezek szerint ku...va nagy szarban van Magyarország, ha kamu doktorok az államfők(mert ugye már nem Köztársasági Elnök, mert Köztársaság már nincs).
Ez egy nagy "córesz", gyerekek, itt tartunk. Mi, senki munkásemberekre lecsap a NAV, azonnal kikpacsolják az áramot ha nem fizetsz, azonnal be kell fizetni az adót, mert különben viszik mindened, be kell tartanunk a törvényeket.
De ha a magasságos áldoktor(szándékosan kis betűvel) és "hozzátartózói" követnek el főben járó bűnt, ráadául olyat, amilyet a fent leírt munkásemberek(mint én), soha a büdös életben nem fognak elkövetni, de még csak egy piros lámpán se fognak átmenni, természetesen rájuk semmilyen törvény nem vonatkozik, ők mindent megúsznak és még POFÁTLAN, HAZUG MÓDON még meg is magyarázzák. Hánynom kell ezektől.
ezamagyarvalóság 2012.03.27 17:30:16
@Atro: ebben nincs igazad!!!!! Mert Hungaryban olyan hihetelen gazdasági fellendülés, jólét, fizetésnövekedés, drasztikusan csökkenő munkanélküliség, emelkedő és megvédett nyugdíjak és mindenki számára elfogadható "utáljuk a mocskos nyugatot" szuper élet köszöntött be, hogy igen is, kizárólag ezzel kell most foglalkozni. Nem is értem mit irtál. Minden "mocskos nyugat" európai özönlik be Magyarországra , mert itt, ebben a kánaánban, mintaországban akar élni.
ezamagyarvalóság 2012.03.27 18:12:09
@sárkányfő: Szuperül megfogalmaztad. Ez így igaz.
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ezamagyarvalóság 2012.03.14 08:40:03
@muzsika: Azért nem fogadják el az "idegen" nyelvű HITELES DOKUMENTUMOKAT, hmmmmm.....mert(tisztelet a kivételnek)nem tudnak "külföldiűűűűl", pláne a helyszínen nem. Ezért. Pedig azok attól még teljesen hitelesek és elfogadottak az EU-ban és ott mindenki megérti ezek tartalmát. Vérlázítónak és gennyes dolognak tartom az egész ügyet, amit művelnek az emberekkel.
A külföldi rendszámos autó magyarországon vesz üzemanyagot, néhány kivétellel mindenki megveszi a pálya és parkoló matricát. Ha a renitenseket nem tudják kiszűrni és ezért egész EURÓPÁT büntetik azzal hogy minden külföldi rendszámos autót megállítanak.Ezen hírek hallatán rengeteg turista sem jön be az országba, aktatáskányi papírral kell közlekedni, mikor lassan a NYUGAT-EU-ban minden kártyán megy???. Ők nem fognak üzemanyagot tanokolni, fizetni a múzeumért, a BKV-ért stb. stb. Prága nincs messze, ott is van víz, hegyen meg VÁR, gyönyörű a város, kedvesek az emberek és halkan jegyzem meg, hogy TÖMÖTT A320,-A321-ES gépek mennek a városba, turistákkal!!! Én sem jövök autóval SOHA TÖBBET Hungaryba ezek miatt. Sőt, egyre ritkábban jövök majd. De majd holnap kiderül, hogy mit akar a többség!!!!
Alkotmányellenes a tavaly nyári jogszabály-módosítás, szinte betarthatatlan a törvény és indokolatlan a 800 ezres bírság. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ezamagyarvalóság 2012.02.29 11:32:58
@Hicudzsi: Sajnálom.Igazad van.
Én úgy oldom meg a dolgot egyébként, hogy egy évben max 2X megyek haza. A többi időben pedig a család felváltva jön. Így egy kicsit kiszakadnak az otthoni rémálomból.
ezamagyarvalóság 2012.02.29 11:37:01
@zotyikaa: angliából?
ezamagyarvalóság 2012.02.29 11:40:06
@Hicudzsi: értem.
Kezdjük rögtön egy fontos megállapítással: Az ÁSZ jelentés a BKV-ról az ügyészségen landolt, reméljük lesz belőle nyomozás, mert most már tényleg elég volt, hogy D. Gábor éli a boldog budakeszi nyugdíjasok életét. A jelentés a következőt állapította meg: 2002-2010…..
ezamagyarvalóság 2012.01.30 16:49:36
@fityiszt: nálad a pont, pontosan így van
ezamagyarvalóság 2012.01.30 16:53:31
@Airgüzü: szuper írás.
ezamagyarvalóság 2012.01.30 16:55:33
@belagezabela: Asszzzztaaaaaaaaaaaaaa. Egy Közlekedési Vállalatnál nem elvárás a jogosítvány megléte???????? Aszzzzta kur...a jó életet!! Hát ez hogy fordulhatott elő????
TComment Karikás zsebcsatahajó 2012.01.19 06:15:00
Tör előre az Audi, kérlelhetetlenül és kiszámíthatóan. Ezúttal a kompakt prémium-SUV-ok szólistájára rúgták rá az ajtót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ezamagyarvalóság 2012.01.19 08:43:35
@Gyurma73: nem csak a magyar árakhoz képest eltúlzottak. Nyugaton se ad ki ezért sok ember egy fillért sem. Mert kicsi, mert sok a Co2 kibocsátása, mert túl egyszerű a belseje és aztán a végén az árcédula. Ezek nincsennek összhangban, lásd A1. Kicsi kocsinak készült, még jól is néz ki, de olyan áron adják, hogy akkor inkább Mini, vagy DS3. Ráadásul most már ott tartok, hogy nem tudom melyik az A6,az A8,az A4, mert jön velem szembe és találgatok. Ilyenek most már a Q sorozatok is.
ezamagyarvalóság 2012.01.19 08:44:40
@HankyMoody: na, de jó szemed van. Nem a mélynyomóhoz vezet?
ezamagyarvalóság 2012.01.19 08:46:28
@SLX-350: Most már nem kell 15 millát kiadni hogy biztonságban legyél a kocsiban.
Vasárnap hozta le a NOL, hogy a Fidesz tömegdemonstrációval bizonyítaná mindenkinek, hogy a kétharmad a kormány és a Fidesz mögött van, de Kósa szerint a tél nem kedvez az ilyen jellegű rendezvényeknek. Megjegyzem, nem az időjárással van a legfőbb probléma ...Az Index tegnap írt…..
ezamagyarvalóság 2012.01.11 11:37:05
@Vahakomb: Miért csurog???? Szerettem volna ha jobbá válik az ország. Szavazni is elmentem. Hittem hogy 2/3-addal jobbá válik végre. 1994-ben végeztem, 20éve fizetek becsülettel mindenért. Az hogy meguntam, te szerinted már "ballibsi" és "szemétállat" lehetek csak? Nem csak fekete-fehér létezik!!!! Arrogáns, szemét módon fröcskölsz...habzik a szád....
24óra alatt eljut az ember a világ bármely pontjára. Hidd el nem fogok megint 20évet várni arra hogy ne kapjak nyugdíjat. Ha ezért szerinted "ballibsi" vagyok akkor legyek, az vagyok.
ezamagyarvalóság 2012.01.11 11:39:13
@sárkányfő: Ez így van. Bizonytalan környezetben mindenki visszavonul. Nem csodálkozom.
Azt hittem, azért van olyan határ, amit még egy kétharmados demokráciában sem lépnek át. Lázár János a múlt héten felballagott a Sándor-palotába és átcsúsztatott két nevet az Elnök úrnak. Pénteken Schmitt Pál be is jelentette, hogy Handó Tündét és Darák…..
ezamagyarvalóság 2011.12.12 19:10:24
@nemjogasz: így ahogy mondod!
ezamagyarvalóság 2011.12.12 19:20:50
@Meridian74: senkisem az ellen küzd hogy a bűnösöket elítéljék-e vagy sem. Hanem azért, hogy ezt egy független bíró tegye és ne írányítsa az itéletét fentről senkisem. Ez a lényeg. Majd ha nálad is eltalálja a szar a ventilátort, mert van csókosabb a helyedre, akkor leszek kíváncsi a gondolataidra. Azért mert valaki a narancsszínben hisz, nem biztos hogy ő rá nem vonatkoznak majd azok a megszoríátsok, amiket még nem tudunk....Szóval azért csak lassan hidd el amivel etetnek...
ezamagyarvalóság 2011.12.12 19:28:59
@Meridian74: Igazad van, szard le. A te döntésed. De elmondanám neked hogy nem kell sokáig várni arra az általad hőn áhított "diktatúrára", nemsokára megérkezik és élvezheted. De akkor lesz neked "gebasz", amikor te követsz el hibát, "egy kis stiklit" és könyöröghetsz hogy ne ítéljenek el. Ha erre vársz, jönni fog és örülhetsz.
Én megyek innen, ezt már nem várom meg. Élni szeretnék a családommal, szórakozni, utazni és nyugodtan meginni egy pohár bort este.
Szerda éjjel kezdett el online terjedni egy dal, amiben jól felismerhetően Madonna énekelt. A szerzeményről időközben többen is megerősítették, hogy valóban egy új Madonna-számról van szó, amit újévkor szerettek volna kiadni. Az énekesnő menedzsere, Guy Oseary közvetítette az…..
Szép színházat játszott ma a politika napirend előtt. Orbán Viktor – elsősorban, mint általában, a papírtól elszakítva, a viszontválasz idején – kiválóan szerepelt, bravúrosan irányította a figyelmet a számára kedvezőre és terelte el a kellemetlenről. De az…..
ezamagyarvalóság 2011.09.13 09:23:32
@graycivil: igazad van. Csak ahogy írtam korábban, szolgáljuk a hatalmat és nem a hatalom minket. Ez a baj. Amit írtál sajnos igaz, az emberek félnek és hát pont ez volt, amit az 1 évben véghez vittek. Nem merj semmi ellen küzdeni.
ezamagyarvalóság 2011.09.13 09:29:37
@ciceró: sehol a világon nincs olyan gazdaság, ami saját magát tartja el. Ezzel politikával ezt hirdetik. De ezt minden józan ésszel megáldott ember tudja, hogy ilyen nincs.
MI lesz jövőre, honnan lesz pénz?
Az Audi idejött, kapott egy rahedli pénzt, létrehoz pár száz vagy ezer munkahelyet. Ok, de hol a többi? MI lesz a jövőben?
Hivatalos választ többszöri megkeresésünk ellenére sem kaptunk, de információink szerint az ORFK-nál még nem tudják pontosan, mekkora erőket mozgósítanak az ominózus szigorított jogszabály betartatására.Mai cikkünk blogposztja...
ezamagyarvalóság 2011.09.01 18:39:04
@myazs: jogos a hosszú írásod. De egy dologban nem adok igazat: "és az is igaz, hogy sokan ügyeskednek ezzel"
Nem ügyeskedik itt senki, hanem a törvény adta keretek között kihasználják a lehetőségeket.
Az tegye fel a kezét, aki nem ment még ki Parndorfba olcsóbban vásárolni????...hmmm, tehát a többség járt már ott és jobban be tudott vásárolni mint Magyarországon. Ugyanezért mennek ki kocsit is venni és üzemeltetni. Ja, hogy a Parndorfba vett ruhákat és élelmiszereket a rendőrség nem tudja ellenőrzni???? LÁttam már a Parndorfi Merkurban magyar politikust vásárolni, nem is egyszer. Alapvetően diszkriminatív eljárás a ma hatálybalépett törvény, régi szocialista időket idéz fel, mikor erővel akarnak eredményt elérni.
ezamagyarvalóság 2011.09.01 19:07:13
@skyrangr: ezt nem értem én sem. Hol van az EU ilyenkor?
Mert az sem életszerű, hogy munkaszerződéssel járjon az ember úton-útfélen. A munkaszerződés két fél kizárólagos megállapodása, ahhoz harmadik személynek semmi köze. Főleg "egy" rendőrnek nem. A bíró is akkor kéri be, mikor már más bizonyíték nincs. Szóval abszolút egy diszkriminatív, kizárólag az egyoldalú pénzbeszedést szolgálja ez az egész dühből készült.
ezamagyarvalóság 2011.09.01 19:12:41
@gyvy: nem nem. Az EU-ban kettő darab bejelentett lakcímed lehet. Az EU-ban, mondom én, de Magyarország természetesen nem tartozik ide, mert szent háborút folytat a nyugat ellen(ezt nem én mondom, mindenhonnan ezt hallom), tehát Magyarhonban a zöld az fehér, a sárga pedig kék.
Vak tyúk is talál szemet a mondás szerint, és tényleg: úgy tűnik, hogy a Fidesz-kormány is egy olyan törvényen dolgozik, ami az eddigiekkel szemben tök normálisnak tűnik, mert 1. komoly dologról szól, 2. végre nem a kisembert szívatják vele.Ismert a probléma, hogy a magyarországi…..
ezamagyarvalóság 2011.05.26 08:36:02
@rushman: jogos, így van. Most a farok csóválja a kutyust. Lehet itt diktatórikus mószerekkel tiltani, de senki nem látott még olyat hogy a Tesco megtiltotta a belépést azoknak akik az Auchan-ban vásárol vagy fordítva!
Ez is csak egy verseny, amihez alkalmazkodni kell. A polgárok oda mennek ahol racionálisan lehet fejlődni és persze legálisan. Akik pedig adót csalnak, azokat fogja meg az adóhatóság.
Mi lesz a következő lépés?: aki magyarországi lakóhellyel rendelkezik, az nem mehet csak egy évben egyszer külföldre? Lassan ezt látom kibontakozni.
Jól fogunk kinézni mikor a nyáron a külföldi túristákat zaklatják folyamatosan a rendőrök, hogy ez miért és hogyan? Német jogsim van, német autót vezetek, magyar állampolgár vagyok. Akkor ez így OK lesz? vagy én is adó csaló vagyok?(egyébként nem). Ha az valósul meg, mai feljebb van törvénytervezet, akkor nagyon nagy gondok lesznek.
MIndenki úgy él ahogy tud, de azért ne nézzünk már mindenkit adócsaló senkiházinak!
ezamagyarvalóság 2011.05.26 08:40:28
@Explorer: ja igaz. A törvényeink most is megvannak ahhoz hogy a csalókat felderítse a rendőrség. Nem kell mindenkit adócsalónak nézni.
Michael Knight Lex rendszám 2011.05.23 16:59:00
Csak egyetérteni tudok a külföldi rendszámú autóval folytatólagosan elkövetett adócsalás és közteherviselés alóli kibújás minősített esete törvényi szintű megakadályozásának ötletével.Hányszor megkapom e blog olvasóitól, hogy bezzeg nekem egyszerűen semmi nem jó, amit…..
ezamagyarvalóság 2011.05.24 09:04:42
@Münci66: jogos.
ezamagyarvalóság 2011.05.24 09:36:39
@l3v1: párizs, lakcímbejelentés: hölgy mondja nekem és most figyelj: ÖN AZ EU-BAN VAN. OTT ÉL AHOL SZERETNE, OTT TARTÓZKODIK AHOL ÖN SZERETNE. HA BÁRMILYEN ÜGYET INTÉZ, BÉRLETI SZERZŐDÉS, EÜ KÁRTYA STB A MÉRVADÓ. A Városháza mellett van épp a rendőrörs és bementem érdeklődni, még mindíg Párizsban: ÖN VEZETHET FRANCIA RENDSZÁMÚ AUTÓT AZ EU-N BELÜL BÁRHOL.
Németeknél egy kicsit "szigorúbbak", ott lakcímbejelnetés is van, de ahogy azt megvan az már igazolja hogy ott vagy, fizetsz adót stb.
Mi a lófas...t akar a T. Magyar Kormány megtiltani? 2, ismétlem kettő darab bejelentett lakcímem lehet az EU-ban. Hogy a francia cégtől kapott autót használom? Hogy a német cégtől kapott autót használom? Nem léphetek be vele Magyarország területére? De beléphetek, ismétlem BELÉPHETEK!!!!!!! KOnzultáltam egy nemzetk. jogásszal és leesett a székről...azt mondta, ok vezessék be, az EU-s törvények alapján a magyar állam ellen per és kész, ha bármilyen incidens ér. NONSZENSZ.