Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bordam

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jeff Shore zenmester csütörtökön, azaz holnap este nyilvános előadást tart Budapesten. Emlékeztetőül megismétlem a korábbi ajánlót:----------------------------------------------------------------------------------Jeff Shore zenmester nyilvános, ingyenes előadást tart Budapesten…..
Előszó Ezek a mesék egy levelezés folyamán alakultak ki, ezért struktúrájuk jellegzetes, amiért is elnézésedet kérem! Úgy terjedtek, hogy ha valaki kérte a következőt, küldtem, ha nem, nem.A levelező listán való terjesztésről teljes egészében lemondtam. Csak ha kérdez…..
Jeff Shore zenmester nyilvános előadást tart Budapesten március 11-én, csütörtökön. Mindenkinek ajánlom, nemcsak zeneseknek és nemcsak buddhistáknak. Jeff amerikai lévén pontosan érti a nyugati ember élethelyzetét és dilemmáit, miközben egy japán rinzai-zen kolostorban két…..
Egy szanghatársam, Gáncs Nikolasz honlapja a japán kalligráfiáról és a zen buddhizmusról, nagyszerű zen-szótárral...
Új Tudat Tavaszi filmklubok 2010.02.14 21:17:00
Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani két tavaszi filmklubot.Az egyik Halmy György és Székely Orsolya filmjeiből válogat és a Buddhista Misszió szervezi. Részletes infó itt.A másikon a hinduizmus advaita védánta irányzatához tartozó nagy tanítókról,…..
Weiner Sennyey Tibor esszéje a világ legnagyobb, Jáva szigetén található buddhista emlékművéről. BorobudurTaikyónak 1. A szent hegyre a körmenet vezet fel minket. Mindegy, merre járunk, Európában vagy Ázsiában, mindegy, milyen vallásúak vagyunk. Felmenni a…..
Weiner Sennyey Tibor költő, az Irodalmi Jelen szerkesztője, az Egy Csepp Szangha tagja. A következőkben három "vasárnapi levelét" olvashatjátok.  A ravasz-jóga, az agy-zen, és a füstölgő szkepszis Az hogy a Keleti-tanok beáramoltak a Nyugati-világba nem…..
Szaladják István a magyarországi Egy Csepp Szangha zen közösség vezetője, a Madárszabadító, felhő, szél című film rendezője. A zen gyakorlás alapjairól, a zen más vallásokkal, hagyományokkal való kapcsolatáról, a gyakorló közösség…..
Feltételezem, hogy az olvasók között akad olyan, aki nem tud úszni, de abban szinte biztos vagyok, hogy mindenki ismeretségi körében van olyan személy, aki nem akarta vagy nem tudta elsajátítani az úszás tudományát. Nekem is van több ismerősöm, akinek el akartam magyarázni, meg…..
Új Tudat Supertramp - Logical Song 2010.01.10 01:51:00
Mindenkinek ajánlanám figyelmébe a Supertramp Logical Song című számát, amit mindenki ismer, de a szövegére talán kevesen figyeltek fel eddig.Itt egy jó video: http://www.youtube.com/watch?v=f6FDvH0b7IIWhen I was young, it seemed that life was so wonderful,a miracle, oh it was beautiful,…..
Új Tudat Láp-e a láp? 2010.01.10 01:31:00
Az Auchan és a dunakeszi láp története röviden, metafizikai bonyodalmakkal, avagy: láp-e a láp? http://www.youtube.com/watch?v=wRWj6IA_4VE ..
Új Tudat Zenblog 2010.01.10 00:33:00
Egy szangha-társam és barátom, Torma Péter tavaly ősz óta zent gyakorol egy japán kolostorban, és blogot vezet a tapasztalatairól. Japán zen első kézből: http://utipor2.blogspot.com/ ..
Új Tudat Miről szól ez a blog? 2009.12.24 00:28:00
Kedves Látogató!Megpróbálom röviden összefoglalni, hogy mi a célom ennek a blognak a létrehozásával.Sokféle válságról beszélnek mostanában, de kettőről legalább: gazdaságiról és ökológiairól. Mindenféle jobb-rosszabb megoldási javaslatokkal is előrukkolnak…..