Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Netuddki.

0 bejegyzést írt és 26035 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Ascher és Zsámbéki megy, Zalán János jön.  Az egyik oldalon Ragályi, Cserhalmi és Csákányi, a másikon Dózsa László, Novák Emil és Gregor Bernadett.  Neumann, Szilárd, Teller, Wigner és Gábor Dénes sem kellett, itt Takaró Mihály Imre Kertészezhet, a Nyugat meg csak zsidó lapocska. Kultúrharc…..
Tudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs. Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj. Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a…..
Netuddki. 2020.07.26 12:19:56
@Aëtius_: 1. Biztos működni fog tovább. Kellene a bevétel.
2. Franc tudja. Valahonnan ki kell tölteni a felületet. Itt az újabb KESMA lehetőség amíg még van forgalom az oldalon.
3. SZVSZ a blogketrec a magyar internet szemétdombja. Ahol vannak ugyan gyöngyszemek, de a sok szemét közt elvesznek, én már nem is olvasom régóta.
4. Remélem igen, és ugyanúgy felfuttatják mint az Indexet. Bár, az Index újságírók is ki voltak tiltva a parlamentből és a fideszes sajttájokról, ami = bűncselekmény, a jogállamiság sárba tiprása.
Netuddki. 2020.07.26 12:26:29
@Aëtius_: Nézd, én se minősítettelek, csak a véleményemet írtam le. A blog.hu fórumot meg teljesen szétcseszték a fizetett és nem fizetett fideszes trollok. Évek óta nem kommenteltem már szinte, pedig 2007 óta 26 ezres kommentem van.
Netuddki. 2020.07.26 13:04:19
@Horváth András zöld dossziéja a Nagyi receptjeivel: Hát kisfácán, a hozzászólásod inkább téged minősít nem engem. :P
  Betegszállítást kérő lapon láttam minap (by körzeti orvos), hogy a leggyorsabb kérhető szállítás a 6 órán belüli volt. Aztán öt és fél óra várakozás után csak rákérdeztünk a mentőknél, biztosan tudnak-e rólunk, és a harmadik telefonszám, ahova elirányítottak, mondta, hogy még kábé másfél óra,…..
Gyakran hallani, és nem is feltétlenül alaptalanul, hogy az ellenzék képtelen lenne a kormányzásra, hiszen nincsen nekik egy épkézláb alternatívájuk a kormánnyal szemben. Tény, hogy valóban nem látok egy olyan embert, aki árnyékminiszter lenne és adna valami szakmai értelmezést. Írtam már, hogy…..
Fodrozódik a válság, és a Népszava újságírót állított az ügyre. Unyatyinszki György beszámolója ma reggel fényképpel jelent meg. A székház előtt készült, rajta négy névtábla. A két középső az Indexé, alatta az Indamédiáé. A tudósító szerint „Az Indamédia-csoport az Index hirdetési felületeit…..
Netuddki. 2020.06.25 09:01:31
SZVSZ (szerény véleményem szerint)

Az Index oldala, a jobb oldalának a függőleges csíkja és a blog.hu felirattól lefelé, szemét. Talán, a Torótalcar-t kivéve. De, mivel az is keveredik a kőkemény bulvárral, ritkán görgetek le addig.
A Portfolion vagy a napi.hu-n, most nem tudom melyiken, azért észre lehet venni a fideszhez köthető tulajdonosi kör jelenlétét.

Mostanában inkább a HVG.hu-t és a nyugat.hu-t szoktam olvasni. Az Index csak amolyan, néha ránézek kategória. Úgy vettem észre, hogy azért az Indexen előbb (max. 1 nap) megjelennek cikkek mint a HVG-n, és sok a saját gyártású (a külsőst is ide vettem) cikkük is. Szóval, egyrészt hiányoznának ezek a (fidesz szennyest kiteregető) cikkek. Másrészt, akik ezeket a cikkeket írják, SZVSZ vannak annyira jó újságírók, hogy más portálokon is tudnák folytatni. Mindig is csodálkoztam, hogy eme napló írója miért a digitális szemétkupac blog.hu-n posztol, feltételezem ingyen és bérmentve, amikor (szerintem) még pénzt is kereshetne vele az ismertebb portálokon?

Ez a véleményem az Indexről, és ha pálfordulásra kényszeríti a vezetőség, akkor nagy űrt nem fog maga után hagyni. Viszont, a fideszhez köthető vezetőségnek, ez egyenlő lesz az öntökönszúrással.
A fidesz 10 év alatt, bűncselekmények sorozatával, teljesen szétzilálta a magyar médiapiacot. Annyira, hogy ezen csak nagyon kevés, nem a fidesz szekerét toló médium tud fennmaradni, és ezek előfizetésre, támogatásra szorulnak. Ezt kellene hirdetni.
Forrnak az indulatok a legolvasottabb portál körül. Tegnap este, a kétségbeesett hangvételű szerkesztőségi közlemény óta több redakció is értelmezte az Index.hu körül támadt vihart. A helyzetet úgy foglalnám össze, hogy a kormányzat mintha korlátozni akarná a nemzetközi felmérés szerint harmadik…..
Netuddki. 2020.06.22 21:30:09
Tegnap délután Bolgár György szóba hozta a hét botrányát. A Fidesz fővárosi szervezete olyan fényképet jelentetett meg a budapesti főpolgármesterről, hogy mögötte feltűnik a Dunába rogyott Lánchíd. A Klubrádió műsorvezetője szerint a fotón eredetileg Szálasi Ferenc volt, aki éppen „szemléli” a…..
Netuddki. 2020.06.19 17:18:14
@Zöldi László: Hát igen, "drága" mini elnökünk már se nem vékony, se nem fiatal, se nem demokrata...
A szocialista politikusok egyre kínosabban magyarázkodnak. Mondván, hogy Korózs Lajos az egyik legjobb szakpolitikus, bár elképzelhető, hogy ezúttal elmulasztotta a magát mentősnek kiadó asszonyság ellenőrzését, különben sem ő tehet a botrányról, a kommunikációs stáb tagjai is közreműködtek a kissé…..
Netuddki. 2020.06.12 09:06:48
@Mikulás Anna: Ezzel mi volt a célod? Azt hiszed nem olvastam el a 24 cikkét, amin ez az érettségi végzettségű "közíró" hentereg?

A 24 cikke teljesen vállalható. Viszont ami uszítást a Lendvai ellen ez az ember művel, az bicskanyitogató. Méltó eddigi "munkásságához", és Lenvai lába nyomába se érhet. :/
Netuddki. 2020.06.12 09:09:05
@Chiccbp: Egy "jó ellenzék" mellett, most a fideszes vezetők a börtönbüntetésüket töltenék. :/
Már egy két hónapja írom a válaszokat arra a bejegyzésemre érkezett kommentekre, ami bár nem ebből a célból íródott, de végül a feltétel nélküli alapjövedelem mellett tette le a voksát. Az érvelésem a következő volt: felesleges a fizetést munkához kötni, mivel a munkáért kapott fizetésnek nincs sok…..
Netuddki. 2020.06.12 08:31:16
@midnightcoder2: Hazudsz köcsög fidesztroll!

Az ország működtetésére a lóvét a magyar adófizetők dobják össze. Ők fizetik a cehhet, nem az "állam". Az állam maximum szétosztja ezt a pénzt. Már amit a tolvaj gazdáid nem loptak el.

Az étkezési díj meg általánosban 15ezer, középiskolában pedig 25ezer. A családi pótlék épp hogy fedezi. De azért is mi, adófizetők dolgozunk meg.
Netuddki. 2020.06.12 08:32:26
@Zabalint: Qrvára nem érdekel a 3. világ. Itt élek, és ha nem lenne ez a tolvaj maffia a hatalomban, Magyarország egy virágzó állam lehetne. :/
Netuddki. 2020.06.12 08:38:55
@Netuddki.: Ja, mégsem fedezi a családi pótlék, mert az olyan 29 ezer körül van 2 gyerek után. :/
A Népszava tegnapi számában olvasható egy továbbgondolásra ösztönző mondat. Danó Anna a koronavírus-járványban dolgozó egészségügyi szakemberek 500 ezer forintos megjutalmazásáról tűnődött. Azt firtatta, miért maradtak ki belőle a gyógyszerészek és a szociális munkások. Megjegyezte, hogy „A…..
Netuddki. 2020.06.10 09:03:12
@midnightcoder2: Minek nézel, hogy ilyen ócska beugratós kérdésekkel átverhetsz? Amit ide büfiztél, az nem a szólásszabadság hatálya alá tartozik, külön törvény van rá, te csekély értelmű fidesztroll te.

Azért idéztem az "alap" "törvényeteket", hogy a fidesz a saját játékszabályait se tartja be. De, nyilván ezt te is érzékelted, és ezért akartad elterelni erről a tényről a figyelmet a rasszista felhangú hozzászólásoddal. :/
A miniszterelnök engem Végh Antalra emlékeztet. Az író ötvenkötetnyi életműve egyelőre a feledés homályába merült. Inkább csak a Miért beteg a magyar futball? című könyvére emlékeznek, amely 750 ezer példányban jelent meg. Kétpercnyire lakott, és a múlt század nyolcvanas-kilencvenes éveiben gyakran…..
Netuddki. 2020.06.07 19:42:11
@Galerida: Ha azt vesszük, hogy egy nőnek nem sok esélye volt a középkorban egyedül, és úgy adták-vették őket mint a jószágot, elég érdekes a nosztalgiád ezen kor után.

Pont most olvasom Bernard Cornwell triológiáját (Az ördöglovas, Vándor, Az eretnek), ami a XIV. századi Angliában és Franciaországban játszódik. Nem lettem volna akkor nő, maradjunk annyiban.
Netuddki. 2020.06.07 19:46:24
@Netuddki.: Hopp! Ami, az 1356-al már nem triológia.
Netuddki. 2020.06.07 20:16:28
@nick papagiorgo: Orbán egy tahó bűnöző, és direkt fogalmaz kétértelműen. Pont. :/
Tegnap két egybehangzó kijelentést hallottam. Az ATV-ben Török Gábor politikai elemző úgy összegezte a koronavírus-járvány közbeni helyzetet, hogy az ellenzéki pártoknak a legutóbbi hetek tetszhalott állapota után életre kéne kelniük. Imigyen fejezte be a gondolatmenetét: „Ha ez így folytatódik…..
Netuddki. 2020.06.04 08:44:37
Vesszőparipám a tömegbázis. Egy ellenzéki párt nem is nevezhető pártnak ha nem törekszik a terjeszkedésre, minél több párttag, szimpatizáns begyűjtésére. Csak, ez ugye rengeteg munkával járna, és aki nincs rákényszerítve az nem is dolgozik. Pártok helyett van nekünk pár, a parlamenti, havi bruttó 1 millás létbe belekényelmesedett gittegyletünk. Akik néha csinálnak egy-egy látszattevékenységet, tüncizést, dudálást, és mivel nincs mögöttük tömegbázis, a 6alom kezében lévő erőszakszervezettel ott szopatják őket ahol csak tudják. Csak, hogy érezzék a maffia törődését és bosszúját.

A másik vesszőparipám a párt tagdíj. Sajnos, Magyarországon, központilag támogatják a pártokat, és e miatt nincsenek rákényszerítve a tagok toborzására. Legékesebb példája a legfiatalabb párt, aminek a vezetősége a 300 milkás támogatásra hajtott '18-ban. Aztán, ha a fidesz kormány visszatartja a kifizetéseket, a párt is szépen összemegy, megszűnik előbb-utóbb.

Ezekből egyenesen következik, hogy bizony választáskor több lehetősége lesz a fidesznek csalni. A legutóbbi választáson is, egyes szavazókörökben, a kamupártos szavazatokat a fideszhez írták. Úgy buktak le, hogy a jobbik szavazatait is valahogy sikerült nekik máshova írni. Persze, ezzel könnyen le lehet bukni. Viszont ha érvénytelenítenek jópár nem fideszre leadott szavazatot, azzal már nehezebben.
A fideszes vezérkarnak meg 2 lehetősége van. Vagy "folytatják", vagy mennek a börtönbe. Könnyen ki lehet találni, hogy az életösztönük melyikre szavaz, és ezért bármit meg is tesznek. :/
A Beszéljük meg! című rádióműsorban mindig akad betelefonáló, aki nehezményezi, hogy az ellenzéki pártok ódzkodnak az együttműködéstől. A műsort vezető Bolgár György egyetért velük, sőt e sorok írója is. Aztán eltűnődöm, és a morfondírozásból valami egészen más sül ki. Orbánék bedobták a köztudatba…..
Netuddki. 2020.05.30 11:50:26
@Netuddki.: Vagyis rosszul írtam. A magyar nép mindig is távol volt a politikától, és nem kaptuk vissza a rendszerlopás után se teljesen. Az első szabadon(?) választott miniszterelnök roppant cinikus és tenyérbemászó kijelentése is erre utal, "teccettünk volna forradalmat csinálni". :/
Fészbukos üzenőfaláról utoljára február 10-én tűnődtem, akkor 665 ezren követték. Majd jött az a fránya járvány, amely óhatatlanul az érdeklődés tetejére emelte Orbán Viktort. Jelenleg 1017586 követője van, több mint 50 százaléknyival növelte a számukat. Például a kovászos uborkával, amelyet a…..
Netuddki. 2020.05.29 08:27:15
@megamedve: Nálunk valójában gazságügyi miniszter van, csak a fidesz ez elé a szó elé is odarakta az "i" betűt, mint a liberális elé. :/
Netuddki. 2020.05.29 18:30:52
@Sir Galahad: "g.ci (melléknév)

Argó: Utálatos (ember), aki aljas, vagy akit aljasnak tartanak; aki ellenszenves a magatartása, megnyilatkozása vagy tettei miatt."
wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/G.ci

Ugye, erre mondják, hogy nehéz objektívnek maradni. De, imádott vezéred mindent meg is tesz, hogy akinek nem tetszik amit csinál, és ahogyan csinálja, ellenszenvet érezzen iránta. Így máris joggal mondhatja, az őt bírálók nem objektívek. Van benne csavar mi?

Másik bevett védekezés a fideszesek részéről az, hogy a főnit gyűlölik. Itt ugye, a kicsit enyhébb jelzőt használtad, de végül is ugyanaz. De tudok rá egy jobb szót, megvetés. Márpedig amit a főnököd csinál arra egy normális erkölcsi érzékkel rendelkező ember csak megvetéssel tud tekinteni. :/
Netuddki. 2020.05.30 11:28:40
@Sir Galahad: "személyi kultusz (kifejezés)

‘‘Történelem’‘: Egy adott vezető tisztséget betöltő személy mértéktelen felmagasztalása, egyszemélyi tekintélyen alapuló rend. A vezetőt feltétel nélkül tisztelik, rendelkezéseit, döntéseit kritika nélkül elfogadják, bírálóival, mint a nemzet ellenségeivel számolnak le.

A személyi kultusz legismertebb formája Sztálin uralma, Magyarországon pedig Rákosi Mátyás hatalma. A személyi kultuszban sok az önkényesség. "
wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Szem%C3%A9lyi_kultusz

A Csinibabából vett idézettel élve: " Helsinki? Momentán még nyugat, de komp jár át Lényingrádba."
A gyulai ügy élénk visszhangot keltett a nyilvánosság fórumain. A kormánypárti sajtóban nem is titkolt kajánsággal adták közre, az ellenzékiben aggódva. A hatósági vegzálás egy fészbukos bejegyzéssel hozható összefüggésbe.  A gyulai Fidesz-szervezet volt elnöke, a Momentum jelenlegi pártoló tagja…..
Netuddki. 2020.05.20 12:58:10
@Drizari: Olyat én nem találtam a törvényben, hogy a polgármesterek utasíthatják a rendőrséget bármire is. A polgármester ugyan, a "kértem intézkedjenek" kifejezést használta, de mint tudjuk, egyesek kérése másokra nézve parancs. Az illetékes elvtárs rendőri előadó pedig mondhatta volna, erre, hogy "ugyan már, ne vicceljen polgármester úr, ezért bevinni valakit?"
Szóval, SZVSZ valami tényleg nincs rendben ott Gyulán a rendőrség hozzáállásával. :/
Olyan országban élünk, ahol azt sem tudjuk, hogyan kell írni az egyik legfontosabb tisztséget. Néhány hete naponta látunk a képernyőn egy szomorú tekintetű, nehezen beszélő asszonyt, akinek a szavait úgy próbáljuk értelmezni, hogy a rangját hol tisztifőorvosnak, hol tiszti főorvosnak írjuk. Falus…..
A miniszterelnök tegnapi rádióinterjújából a bölléres hasonlatot ragadták ki az értelmezők. Az elméletieskedő típusban a budapesti főpolgármestert láttatta, aki ha „benősül a családba, akkor biztos lehetsz abban, hogy neked kell majd átmenned, hogy összeszereld a bútort”. E típus „vidéki” változatát…..
Netuddki. 2020.05.17 17:39:11
@Zöldi László: Vannak furcsa kommentelők.
Ez az illető például 2009-ben regisztrált, azóta 22 hozzászólása volt. Ebbe a blogba írt 3 hozzászólást, amikor felébredt. Előtte 2015-ben szólt hozzá utoljára.

Elméletem szerint, vannak alvó nickek a pártoknál. Valamikor regisztrálták, valamikor használták, aztán ahogy cserélődnek az emberek, időnként kiosztják valamelyik fizetett kommentelőjüknek.
Persze, a mostanit nem tartom valószínűnek, hogy ebbe a körbe tartozik, már a hozzászólásai alapján se.
Netuddki. 2020.05.17 17:41:15
@Netuddki.: Annál inkább az előttem szóló...
A karikatúra története tele van gúnyrajzokkal, amelyek alkotóit vallás- vagy istengyalázással vádolták. Ezekben a napokban Pápai Gábor is így járt. A tiszti főorvos asszony egyik kijelentését értelmezte a maga módján, a háttérben pedig feltűnt Jézus is a keresztfán. A bírálók, köztük a bűnvádi…..
Netuddki. 2020.05.08 09:39:28
A nagy helyzet az, hogy a fideszes oldal szereti a lejáratás célpontjául kiszemeltek megnyilvánulásait a kontextusából kiragadva, a saját érdekei szerint magyarázni. Gyanítom, hogy a megosztók között több volt a fideszdrukker, mint a másik tábor.

Megnéztem a kérdéses képet, nem látok benne semmi sértőt a kereszténységre nézve. Ami persze nem jelenti azt, hogy bármit ne lehetne belemagyarázni. Például azt, egy libsi hogy képzeli, hogy Krisztust ábrázolja a kereszten. Miközben semmi extra nincs az ábrázolásban, ami bármit hozzáadna ahhoz, ami a templomban is látható.
A karikatúra meg szerintem ötletesebb lehetett volna, ha az aperitif törzs mögötti falon lógott volna.

Oké, tudom, megint eltértem a tárgytól, mert a megosztás volt a téma. Ezzel kapcsolatban meg azt tudom mondani, hogy tessék a karikatúrákat szignóval ellátni, mint pl. Marabu. Aztán osztogassák csak! Ingyenreklám.

Az itt megnyilvánuló fideszdrukkerekről is lenne azért megjegyzésem.
Ha én csak egy kicsit is a fideszt kritizáló hozzászólást írnék, a fideszes érdekeltségű portálok 2 perc alatt kitiltanak. Miközben a nemfideszes érdekeltségű portálok szabadon hagyják garázdálkodni őket, és terjeszteni a fidesz ostoba propagandáját.
Hab a tortán, hogy ha ezt szóvá teszem, mint minap a nyugat.hu fórumán is, a fidesz szurkolók elkezdenek hörögni a szólásszabadság védelmében. Olyanok ők, hogy csak kapni szeretnének a demokráciából, adni, tenni érte már nem. :/
     Szóval az elég vicces, hogy a KDNP nagyjából 0 társadalmi támogatással rendelkezik, mégis 2/3-al kormányoz már 10 éve. Annyira marginálisak, hogy sokan azt se tudják hirtelen, hogy KDNP vagy KDMP. Na tényleg amúgy melyik? Na most legyen okos az olvasó. Jó, elárulom… KDNP, de amúgy ez nem is…..
A rendszerváltás óta mindenkori miniszterelnökünk a nyilvánosság első számú kedvezményezettje. Nincs abban semmi meglepő, ha első embereink valamelyik közszolgálati médium révén osztják meg gondolataikat az ország népével. Orbán Viktor péntekenként szólal meg a Magyar Rádióban, ha nem is hetente.…..
Netuddki. 2020.05.03 11:26:19
@István Tamasi: Vas megyében már hetek óta 14 a fertőzöttek száma, miközben Zalában megugrott. Nos, Zalában azért ugrott meg mert az idősotthonokban is elterjedt, egy a kórházban dolgozó, itt is-ott is több műszakot vállaló dolgozó miatt, és itt jön a kulcsmondat. Azért, mert nem szűrték őket, mert drága a tesztelés. :/
Ha egy olvasó rosszat akar írni, általában azt fejtegeti, hogy túl sokat foglalkozom a kommentelőkkel. Holott nem is annyira a hozzászólók foglalkoztatnak, mint inkább a mögöttük rejlő jelenség. Erre világított rá tegnap két kommentelő. Az egyik (Finalnyik Eugén) ezt írta: „A hagyományos sajtónál…..
Netuddki. 2020.05.01 10:07:29
@Drizari: Az a probléma, ha meg szeretnéd érteni miről beszélt Kövér László. Hofi is megmondta már nagyon régen: youtu.be/wOdH4mhKZC4

Szégyen az egész országra nézve, hogy egy ilyen ember lehet a házelnök. Egy éve még bruttó 2,67 milliót keresett, ez idén már szerintem elérte a 3-at is. Az adófizetőknek ablakon kidobott pénz amit erre a kivénhedt MSZMP-sre költünk. De nem is ez a lényeg. Már régen nem foglalkozom vele, hogy mit mond a Bájerzsolt magánsójában.
De, azért nemrég kinyílt a bicska a zsebemben, amikor a hozzá méltó cinikus módon lerendezte a kitapsolt un. ellenzéki politikus hölgyet. Elvihetné már őt is az agydaganat mint a Kerényit és a Feketét. Bár, van egy olyan érzésem, még sokáig kell elviselnünk. Legalábbis, amíg az orbán banda hatalmon van. :/
Mostanában kétszer is tűnődtem erről. Először egy hozzászóló a családomról írt olyasmit, ami nem felelt meg a történelmi valóságnak, Másodjára egy másik hozzászóló Orbán-ellenes újságírók konzervatív értékrendű hetilapját, a Magyar Hangot gyanúsította azzal, hogy külföldi - globális háttérhatalom -…..
Netuddki. 2020.04.22 09:10:05
@Kurt úrfi a narancstálibok réme: A birka tudja miről beszél, Bulgáriából könnyű kibickedni. Azt meg csodálnám, hogy a magyar rendőrségnek bármit is kiadnának a bolgárok.