Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EzSemEnVagyok

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi jut először eszedbe Hollandiáról? Azonkívül, hogy legális a fű és drága az élet… Nos, engem a felszínes ismeretek helyett az érdekelt, hogy boldogul ott egy magyar. Végül többet tudtam meg a külföldi életről, munkakeresésről mint az országról, de remélem senki sem bánja, ha ez amolyan szubjektív…..
Kresz Géza neve az egészségügyben dolgozó viszonylag kis létszámú embercsoporton kívül a többségnek aligha mond sokat. Attól sem leszünk okosabbak, ha felidézzük Kern András jó néhány évtizedes Látlak Amerika című remek dalát, hiszen abból is csak annyi derül ki, hogy…..
  A PestiSrácok.hu portál szerint Soros György magyar származású amerikai üzletember által támogatott civilek, civil szervezetek állnak a pedagógusokat utcára hívó és a köznevelési rendszer állapota miatt az ország több pontján demonstrációt szervező körök mögött.  Ezt volt képes a Magyar…..
Amikor a Disney megvette a Lucasfilmet és vele a birtokába jutott minden idők legértékesebb sorozata, az internetet elárasztották a mémek, melyekben az egeres cég rajzfilmhősei eluralták a Star Wars univerzumot. A poénok mögötti aggodalmon sokan osztoztak, pedig nem attól kellett volna félni, hogy a…..
A legutóbbi bejegyzésben az angol nyelv újonnan létrejött szavai között válogattunk, ma pedig néhány érdekességet gyűjtöttünk össze magáról az angol nyelvről. Jó néhány angol szót fogunk használni, de nem kell aggódni, nyelvtudás nem kell a megértéshez!..
EzSemEnVagyok 2015.10.14 09:52:33
@Terézágyú: "Öt szép szűzlány őrült írót nyúz." (Váncsa I.)
Meglepő, de többnyire elismerően fogalmaztak a Pécsi Vízmű Zrt-ről abban a jelentésben, amely alapján a pécsi fideszes városvezetés 2009-ben einstandolta a francia résztulajdonú közműszolgáltatót. A magyar állam azóta 3 milliárd forintos kompenzációt kényszerült fizetni…..
Az olasz fagyi amúgy is világhírű, de ezen belül is Bolognát szokás emlegetni a fagyi fővárosaként, ahol a legtöbben készítenek valódi gelatót, naponta frissen, óriási választékban a szorbéktól a granitákon át a tejes fagyikig. És van fagyimúzeum, sőt, fagyiakadémia is. El…..
George Lucas eladta 4 milliárd dollárért a LucasFilm Ltd.-et a Disney-nek. Ezzel pedig megnyílt az út a régóta fiókban heverő ötletek előtt, hogy filmmé váljanak: a Disney 2015-ben mutatná be a Csillagok háborúja hetedik részét, majd a nyolcadikat és a kilencediket, mindet Lucas…..
A ma is élő leggazdagabb emberek (legyenek bár külföldiek vagy magyarok) névsora bárki számára elérhető, de ha az igazi gazdagságra vagyunk kíváncsiak, föl kell lapoznunk néhány történelemkönyvet is. Most bemutatjuk a valaha élt leggazdagabb embereket. Mielőtt belevágnánk…..
Spoiler James Bond Világnap 2012.10.05 09:00:00
James Bond ma ünnepli 50. szülinapját - írhatnám, hogy fél évszázada volt először a mozikban, hogy levetítették a Dr. No-t, de az túl hivatalos lenne. Jó öreg Jimbo, Te kortalan szuperhős, Te legnagyobb öltönyös, teaszürcsölő lokálpatrióta, mit is mondhatnék én Rólad? Egy…..
Amikor 1987-ben a családdal Prága felé tartottunk, Brno után apu egyszercsak bejelentette, hogy éppen egy reptéren hajtunk át. Mivel akkoriban én is lelkesen olvastam az ifjúsági haditechnikai irodalmat, rögtön rájöttem, mi tűnt fel neki: Nyílegyenes szakasz, nincs elektromos…..
ADrenalin A hűtőd lájkol téged 2011.07.12 14:53:32
Van valami egészen futurisztikusan félelmetes a saját maguktól működő háztartási gépekben - önkéntelenül is egyből a lakást felgyújtó sütő és a direkt forró vizet kieresztő csap jut az eszünkbe még akkor is, ha az Ericsson legújabb kisfilmjében a lakás eszközei csak…..
EzSemEnVagyok 2011.07.12 18:21:16
@phaszfej: Pedig de. Volt ilyen műsor is a tv-ben: Kisfilmek a nagyvilágból. És akkor még szó sem esett a kisfilmes fényképezógépekről.
 A moziban is az a jó, hogy senki se mond előtte semmi okosat, szóval sok duma helyette jöjjenek a filmek, nem sorrendben. A filmrészleteket igyekeztem eredeti nyelven megkeresni. Étel, ital, férfi, nő - Eat, drink, man, woman A tajvani csodálatos film főzős jelenetei összevágva:…..
EzSemEnVagyok 2011.06.22 15:03:33
Harry és Sally
www.youtube.com/watch?v=F-bsf2x-aeE

Persze ebben az érzékiségen van a hangsúly, nem a kaján...
Belsőség Cascóra mehet? 2010.10.04 14:12:00
Reggel fővárosunk felé hatoltam éppen, mikor a rádió bemondta a Nap Autóshírét:Félmilliárdos autót tört össze egy német az autópályánBerlin, 2010. október 4., hétfő (MTI) - Egy közel félmilliárd forint értékű szupersportkocsit tört össze Németországban egy autós, aki…..
EzSemEnVagyok 2010.10.04 19:11:56
@tükörfúró: A 3-dik pontban nagy igazsag van. Egyenletes lassulast feltetelezve 1.58 masodperc illetve 72 meter kell a 200-rol 130-ra valo lassitashoz. Ezalatt a 130-cal cammogo kollega 56 meterrel jut messzebb. Tehat kb 14 meter kulonbseg eseten mar nem fognak koccanni.

Adjunk ehhez egy masodperc reakcioidot, ami alatt 19 meterrel fogyott a lassu ill. gyors auto kozotti tavolsag (merthogy 55 m/s es 36 m/s). Tehat a 33 meter tavolsagnak kell belegondolni, hogy esetleg ideje fekezni. Mindenki eldontheti, hogy ez sok vagy keves.

(Ha a lassu kollega csak 100-zal elozott, akkor adjunk hozza 9 metert a fent kiszamoltakhoz.)
 Akárhogy is nézem, ez már majdnem 360 fok...Itt találtam..
EzSemEnVagyok 2010.09.02 11:46:59
@ÖtletElek: Pozitiv iranyban (=oramutato elleneben) majdnem 180, kesobb negativ iranyban majdnem 180. Ez egyutt majdnem 360.
Ezt a poszt az SMS Königsberg cirkálóval foglalkozik, két szerkesztő közös erőfeszítéseként. Eredetileg a Kelet-Afrikához kapcsolódó sorozat miatt akartam róla írni, de rájöttem, hogy ismereteim kissé féloldalasak; lehetne belőle egy teljesen neki szentelt poszt is, ha…..
EzSemEnVagyok 2010.05.17 23:04:23
Remek cikk, ide mindig élvezet visszajönni egy kicsit. Olvasgatni meg tanulni.

Egyetlen apró kétely csak. A cikk tetején levő képről a Források Forrása (
en.wikipedia.org/wiki/SMS_K%C3%B6nigsberg_%281915%29) azt állítja, hogy az 1915-ben harcra fogott Köngisberg cirkálót ábrázolja. Nyilván nektek fogok előbb hinni, mindenesetre az a legfelső fotó nem hasonlít nagyon a deltavidékesre...
EzSemEnVagyok 2010.05.18 09:45:39
@indiscriminating power: Most, hogy mondod... Stílszerű lenne, ha Korcsmáros Pál életművéből származna.
B-oldal 25 sportfilm klisé 2009.12.28 07:47:00
Írtunk pár ilyet korábban, most jöjjön újra a népszerű klisé rovat újabb remeke...25 sportfim klisé: Minden azzal kezdődik, hogy az edzőt kibasszák a jobb gimiből, nem kap esélyt, ezért a külvárosi gimiben vállal munkát, ahová csak rosszarcú és díler gyerekek járnak.…..
EzSemEnVagyok 2009.12.28 12:56:42
Ha már South Park, akkor itt a preklasszikus Sports training montage az Asspen c. epizódból (15:55-nél kezdődik, www.southparkstudios.com/episodes/103955/).

The day is approaching to give it your best
You've got to reach your prime!
That's when you need to put yourself to the test
And show us the passage of time.
We're gonna need a montage. (Montage)
A sports-training montage! (Montage)

And just show a lot of things happenin' at once.
Remind everyone of what's goin' on. (What's goin' on?)
And with every shot, show a little improvement
To show it won't take too long.
That's called a montage. (Montage)
Even Rocky had a montage! (Montage)

In any sport, if you want to go
From just a beginner to a pro
You'll need a montage. (Montage)
A simple little montage! (Montage)

Always fade out (Montage) into a montage... (Montage)
If you fade out it seems like a long time (Montage) has passed in a montage... (Montage)
Montage... (Montage)
Remélem, érintettek is olvassák majd, mert nem sok szakmai alapja van a mai posztnak - viselkedéstani annál inkább! Fedőnévnek köszönjük szépen: A blogon található írások az informatikusokról nagyszerűek, van is átfedés az azokban leírtak és az én jellemzéseim között,…..
EzSemEnVagyok 2009.10.27 18:36:32
@soda: Emacs meg vi, nagyon ott van! :-)
Backdoor Biciklivel a telepen 2009.08.28 07:15:00
Már megint diszkriminálják a népet. Nem is akárhogy. Két kerékkel tilos. Jigsaw simán tekerhet a telepen...
EzSemEnVagyok 2009.08.28 12:20:51