Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ze11

10 bejegyzést írt és 728 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Cecei IPA 2022.06.11 13:23:43
Illat: némi retro komló Hab: lágy, vad Szín: narancsos, homályos   Nagy várakozás után csalódás. Igaz, hogy session, de akkor is gyenge. A gyártó szerint ez egy szűretlen natúrsör és el is hiszem. Olyannyira vizes és ízetlen, hogy akár bioboltban is árulhatnák a sok nem túl jó és intenzív ízű…..
Gombóc mondja Nógrád-körvasút 2021.02.28 20:00:00
Magyarországon jelenleg rengeteg kiaknázatlan lehetőség van a vasúton, a Száz vasutat, ezeret... kezdetű cikksorozatomban ezekkel foglalkozom. Ebben a bejegyzésben Magyarország északi részén teszünk egy látogatást, ahol megnézünk egy pár rendkívül alulhasznált vasútvonalat, s hogy mit lehetne…..
ze11 2021.03.04 08:27:19
@Nancsibacsi: Igen, költhetnénk rá - és kéne is költeni pont a lemaradt, vagy inkább leszakadt régiókra - és nem, nem azzal, hogy a megye "bárkibelefér" osztályban játszó csapatnak építenek xezer fős stadiont.
Sem a légvédelem, sem műszaki hiba nem bírt a repülőgéppel, de végül egy felelőtlen pilóta is elég volt a pusztulásához...
ze11 2020.08.07 15:27:16
@zati: A berepülés és a "pénzbírság" az történt '51-ben :)
Az úgy volt, hogy van nekem egy hitelkártyám. Nem írom meg, melyik banknál, mert nem akarom, hogy a bankom bepereljen jóhírnevének csorbításáért. Meg persze azért sem, mert nem akarom megkönnyíteni a számítógépes bűnözők dolgát. Egyszóval, eddig a bankom mindig értesített két dologról: milyen…..
ze11 2020.07.19 11:14:45
"A kérdés az volt, hogy csalnak-e a bankok, és jogot sértenek-e a bankok. A válasz 100 százalékos igen, mindkét kérdésre. Éppen a te eseted is igazolta." - Nem, azt a jogerősen meghozott elmarasztaló bírósági végzések igazolják, ha tetszik, ha nem.

"jóhiszemű, vétlen károsultakat hibáztatják" - A bank jóhiszemű volt akkor, amikor jog- és cselekvőképes, döntéseiért felelősséget vállani tudó ügyfélnek tekintette azokat, akiket nem kellett volna. Rosszul tették, ez igaz. A legtöbb n+1. mentőcsomagot is keveslő "hitelkárosult" bizony nem került volna ebbe a helyzetbe, ha a hitel felvételekor józanul és megfelelő ráhagyással méri fel anyagi lehetőségeit, és a vállalható havi törlesztőösszeg nagyságát, illetve ha a törleszőteher növekedésével párhuzamosan, amikor látható volt, hogy nem fogja tudni szerződés szerint törleszteni a hitelét, elkezdett volna a bankkal egyeztetni a hitel átalakításáról.

Ez a Sazbó úr milyen végzettségű? És milyen hitele volt, azt hogyan tölesztette, milyen késedelmekbe esett, stb... Mert 230 oldalnyi elszámolás normál módon tölesztett hitelnél nem fog összejönni. Nekem az a gyanúm, hogy a b..ott az összes banki megkeresésre alapon ment el a falig - aztán ez utóbbi adta neki a másikat.

"Ami a banki elszámolás ellenőrizhetőségét illeti, tartok tőle, hogy neked is torkodon akadt volna a dolog. " - nem akadt a torkomon, 2-3 kérdésem volt, feltettem a banknak, kaptam rájuk korrekt választ, és ennyi. És nem, nem kellett egyetemi doktroi szintű matematikai/pénzügyi-számviteli tudás hozzá...
ze11 2020.07.21 22:25:53
@bankvezér: Melyik állításom az, ami hazugság? Tényszerűen. csak hogy tudjam... (Kendet portásnak se venném fel, de BKV-ellenőrnek be tudom ajánlani, ha gondolja...)
ze11 2020.07.23 07:36:18
@bankvezér: " A bankok emiatt voltak kénytelen elszámolni és visszatéríteni, a te esetedben is. " - Nem a kamat volt vita tárgya, hanem a deviza-alapon nyújtott hiteleknél használt átfolyam, illetve az, hogy (jogszabályi lehetőséggel élve) nem középárfolyamot, hanem vételi/eladási árfolyamot alkalmazva történt a hitelezés, azaz ezt a marzsot is kihasználta a bankok döntő többsége.

"Másodszor - én nem tulajdonítanék túlzottan nagy jelentőséget a jogerős bírósági ítéletnek. Súlyos ügyekben is elég sok jogerős döntés hoznak, ami teljesen megalapozatlan. " - Jogállami keretek között pedig a bírósági ítéleteket kell alapul venni, nem mást. Ha tetszik, ha nem.

"A banknak egyébként is kötelessége hitelképességi vizsgálatot végeznie és végzett is, az ügyfél pénzéért. " - Szintén csak jogszabályi keretek között végezhetett a bank hitelképesség-vizsgálatot, melynek alapja gyakorlatilag kizárólagosan az üf. által tett nyilatkozatokban szereplő adatok voltak (igen, nagyon sok esetben a munkáltatói igazolás is ebbe a körbe tartozott), NAV-os igazolást nem szerezhetett be a bank, valós vagyoni helyzetet ilyen vagy más, nem üf.-től származó adat/információ alapján nem vizsgáltak/nem vizsgálhatott egyik pénzintézet sem. És tegyük hozzá, a józan paraszti ésszel is belátható jövedelemarányos korlátozásra sem volt a jelenlegi szabályozáshoz csak hasonló jogszabályi korlátozás sem. Mert a jogalkotó is úgy gondolta, hogy az embereknek van elegendő eszük, és nem fogják hitelekkel túlvállalni magukat.

" egyszer igazat adott a bíróság abban a kérdésben, hogy szándékosan hibásan számol a bank," - -Jogerősen? Bár mindegy, épp fentebb írtad, hogy te ennek sem tulajdonítanál nagyobb jelentőséget. Egyébként meg az "igazat adott" illetve "miért nem lehet már 5. éve a helyes elszámolásra kényszeríteni " természetesen "jól hangzik" a te nézőpontodból, csak jó esély van arra, hogy a dolgok valamennyi részlete nincs ezekben a félmondatokban kifejtve, és bizony az eb ezekben a hiányzó részletekben került elhantolásra.

"Hazudozásod negyedik része . Már megint azzal jössz, hogy te milyen szerencsés voltál - szerinted. " - Tehát szerinted hazugság az, hogy jómagam is, meg a környezetemben azok, akik deviza alapon hitelt vettek fel anno, és vagy a végtörlesztés során, vagy már előtte "bukóval" ugyan, de sikeresen kiszálltunk a hitelből? Ja, mert neked nem tetszik, azért hazugság? Tény ami tény: Az ügyfelek döntő többsége (jellemzően azok, akik vagy folymatosan törlesztettek, vagy _időben_ egyeztettek a hitelezőkkel a törlesztéssel kapcsolatos _várható_ problémákról) rendben le tudta zárni/ki tudta váltani a deviza-alapú hitelét. Akik meg nem, azok jellemzően már az elején túlvállalták magukat, illetve nem,vagy csak nagyon késő kezdtek el a bankkal egyeztetni. A buktilovics körben egyébként a nulla kommunikációt felmutató ügyfelek jelentették a döntő hányadot - érdekes módon ebből a körből került ki a "hitelkárosultak" leghangosabb része is...
Szóval nem én egyedül és 99 másik bukott, hanem sokkal inkább fordítva. (Ja, és senkinek sem szorítottak fegyvert a halántékához, hogy vegyen fel hitelt, hogy ne egyeztessen a hitelezővel, amikor látszik, hogy nem tudja fizetni... A nyilasok és a Dunába lövés esetén meg kifejezetten ott volt a fegyverrel kényszerítés...)
Hiszek abban, hogy minden rosszban tényleg van valami jó, és abban is, hogy egy hirtelen, váratlanul jött krízishelyzetből sokat meríthetünk. Talán pont a legértékesebb dolgokat. Újra megtanulunk egymásra és a környezetünkre figyelni, még jobban szeretni, a meglévőt értékelni, a vágyottat elengedni,…..
ze11 2020.06.05 09:32:33
@Cserny mster: Ott a pont - eddig voltam hajlandó elolvasni... Ráadásul ez a sárga sáv jelzés Esztergomból indul, és tart Budaörsig, és olyan 70km hosszú :-D
ze11 2020.06.05 13:21:00
@Laurik Szilvia: A Hárs-Hegy meg a Tündér-Szikla minden, csak nem rejtett - de ugye egy újszülöttnek minden vicc új :-) További sok kellemes "új" és ismeretlen felfedeznivalót kívánok! :-)

A képeket meg tényleg nem kéne ennyire túlpimpelni, a HDR után lehet a szaturációból visszavenni, mert néhol tényleg természetellenesen élénkre sikeredtek a színek.
ze11 2020.06.05 15:09:45
@drótnélküli tót: A "sárga sáv jelzés" nem "belterjes szleng", hanem ez az elnevezése. Belterjes szleng lenne, ha azt írta volna, hogy Szépjuhásznétól egy rövid kört csinált S-/S3/Zc útvonalon :-P
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
ze11 2020.05.31 20:38:01
@dokanin: Nem csak neked :-)
A francia sajtokról itthon méltánytalanul keveset tudunk. Ismerjük és hazánkban készítjük is a camembert-t, de a brie is viszonylag ismert. A hazai sajtforgalom messze legnagyobb részét a trappistavásárlás teszi ki (mennyire fantáziátlanok vagyunk...), de azt már alig tudjuk, hogy ez a sajt is…..
ze11 2020.05.05 02:02:15
@Szaktanár: Akkor helyezd át a mérőszalag egyik végét Makóból Split kikötőjébe (Mert ha jól tudom, ott rúgott be de nagyon ama neves keresztes lovag, aki ennek következtében azt hitte, hogy már megérkezett úticéljához...)
Miniszterelnökünk április 19-én jelentette be - az ajkai kórházban járva, egy lélegeztető-gépekre vonatkozó tájékoztatása kapcsán - hogy az új típusú koronavírus-járvány (mely március 4-én jelent meg hazánkban) május 3-án fog tetőzni (vagy ahogyan ő fogalmazott: csúcsra futni).  ... május 3…..
ze11 2020.04.23 23:01:27
@Bogomil: Én sem a bevallott esetszámot figyelem már egy jó ideje, hanem a halálozások számát, aminek a mozgóátlaga nagyon "szépen" kezd ellaposodni, és amit az "input" oldalon annyira nem lehet khm. "fomálni", mint a tesztelésekkel a bizonyítottan fertőzöttek számát.
@chrisred: "május 3-án lesz egy olyan adat, aminél nagyobbat nem fognak rögzíteni" - nem, nem ezt jelenti a tetőzés, hanem azt, hogy szignifikáns eltérés fölfelé már nem lesz, és akár a mozgóátlag, akár az exponenciális trendvonal meredeksége nulla vagy negatív lesz egy ideig.
ze11 2020.04.25 12:12:01
@chrisred: Az, hogy Cillitnéni :) mit mond, az egy dolog, próbálja a kevésbé értelmeseknek is megmagyarázni a dolgot - az adatsorok statisztikai elemzéséből kapott információk egyébként teljesen alátámasztják a május eleji "tetőzést", pontosabban az esetszámokat (lett légyen az igazolt megbetegedések, vagy a vírushoz köthetően elhunytak számáról szó) leíró adatsorok ekkor egy ideig minimális +/- eltérésekkel várhatóan stagnálni fognak, hogy aztán idővel lassú csökkenés induljon meg.
Mondom: nézz mozgóátlagot 7-14 napra visszamenőleg...
Mi választja el a feldolgozást a nyúlástól? Honnan számít valami tiszteletadásnak, s honnan közönséges lopásnak? A YouTube-videók fel- és letöltése közben gyakran összeakadunk a szerzői jog fogalmával. Ez a kifejezés alapvetően a szellemi tulajdont védi. Hiszen egy dalszöveg, vers, vagy zenemű…..
ze11 2020.04.23 17:06:43
@ApaJoe: Másrészt meg a White Dove az, ami a Gyöngyhaú lány angol nyelvő, Scorpions-os verziója...
ze11 2020.04.23 17:10:22
@szánmonoxid: A hány hang/hány akkord kérdésre egy pop-os példa:
www.youtube.com/watch?v=oOlDewpCfZQ
Lakásvásárlás előtt állsz, és a hatalmas kínálattól már azt sem tudod hová kapd a fejed? Mindig elfelejtesz valamire rákérdezni vagy attól félsz, hogy valami fontos nem jut az eszedbe, amikor lakásnézőbe indulsz? Most összeírtuk azokat a kérdéseket, amiket feltétlen szegezz neki a tulajdonosnak!..
ze11 2019.04.07 21:45:19
@klinikavezető: Ezeket az adatokat a közgyűlésre kiadott anyag jellemzően tartalmazza, azt célszerű lehet elkérni az eladótól.
ze11 2019.04.09 21:29:31
@klinikavezető: Ha nincs benne, hogy mire, mennyit fordított a lakóközösség, illetve hogy mire mennyit tervez (költségvetés), meg hogy milyen a th. anyagi helyzete (bankbetétek, megtakarítások, hitelek, kintlévőségek), akkor az baj - hiszen ekkor a tulajdonosok sem tudják meg, hogy mi az ábra.
Nálunk tételesen ott van minden, ahogy az is, h ogy melyik tulajdonostárs mennyivel tartozik, illetve hogy áll az adott ügy (jelzálog, kényszerértékesítés, stb.).
Mivel a tartozást felhalmozók felé fennálló követelést a lakásukra terheltetni kgy.-i határozattal lehet (kgy.-i határozatot követően járhat el a közös képviselet ezügyben), így erről mindenképp kell a kgy.-re kiadott anyagban előterjesztésnek szerepelni - tényszerű számadatokkal.
ze11 2020.03.26 22:50:00
@Reactor: Érdekes, nálunk ezek szerint normális emberek élnek,mert évek óta le van zárva, sőt el van bontva a szemétledobó - és nem az előkertben, hanem a konténerekben "landol" a hulladék, szépen bezacsizva. Az, hogy ezzel elég sokat meg lehet spórolni (rendszeres fertőtlenítése, havonta legalább egy dugulás elhárítása, stb.), az csak hab a tortán.
László nem most kezdte: már hat éve fizet a saját bankszámlájáról egy olyan villanyszámlát, ami nem az ő nevén van. Ez eddig nem is okozott gondot, ám most az Elmű rosszul állított ki egy számlát, ezért vissza kéne utalnia a befizetett pénzt. És mint kiderült, ez nem megy egyszerűen, ráadásul a…..
ze11 2020.03.12 07:30:34
@juhaszvik1: Elektronikusan fizet, a számla tulajdonosa irreleváns, a számlaszám az, ahová vissza kellene utalni a többletet.
A megoldás egyébként nem bonyolult: a lánya, aki szerződés szerint ügyfél, kérje a többlet visszautalását adott számlaszámra.
A háztartási szilárdtüzelésű berendezéseket érintő szigorítások idén és 2022-ben lépnek életbe. A szándék jó, de állami (és EU-s) támogatással szükséges segíteni az energiaszegénységben élő háztartásokat, hogy ne kerüljenek patthelyzetbe. Az MTVSZ Szénkivezetés programja keretében cikksorozatban…..
ze11 2020.02.27 00:16:08
@kunzoo: Ezért kell erdei köbméterre venni. (Az 1.7m magasra rakott sarangból 1 méter hossz az egy erdei köbméter, 1-1.2 tonna, nedvességtartalomtól függően)
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
ze11 2020.02.08 19:04:41
@Sanya Szabó: Postán volt esély arra, hogy kp.felvételként kezelje a pos a tranzakciót, mert egy időben a sárga csekk befizetése kártyával az biony kp.felvételnek (tranzakció során ugyanis nem árut vagy szolgáltatást, hanem készpénzt vagy készpénzt helyettesítő dolgot kapott az üf.) számított.
ze11 2020.02.09 17:26:46
@kolomparlole1114: Első körben az "üf." volt az, akit vélhetően eljárás alá vontak, mivel az ő viselkedése miatt került sor a riasztásra. És hogy ez a viselkedés milyen volt, nos, azt a homárposztból nem tudjuk meg, de nem hinném, hogy indokolatlan volt a fióki dolgozók ezen lépése.
ze11 2020.02.09 22:41:55
@kolomparlole1114: A sztori alapján a baki dolgozók a vonatkozó belső szabályozás alapján a fenyegetően fellépő ügyfél miatt nyomtak pánikgombot. csak ezt a körülményt a poszt-toló elfelejtette részletesen kifejteni. É smint eljárás alá vont személy nem fordíthat semmit, csak azt teheti, amit az eljáró rendőr megenged neki.
Utólag természetesen kulturált hangnemben, írásban megteheti a panaszt, de arra számítania kell, hogy a panaszával kapcsolatban a másik oldalt is meg fogják hallgatni, a kamerák felvételeit meg fogják nézni, és lehet, hogy a viselkedése miatt mégioscsak ö lesz szorult helyzetben, hogy finom legyek.
Akinek négylábú tag is bővíti a családját, azt jól tudja, hogy a szilveszter este bizony különösen sok veszélyt rejt rájuk nézve. Most olyan tippeket hoztam, amiket ha betartasz gond nélkül fogjátok átvészelni az évnek ezt az időszakát...
Lassúhajtó csellengők. Gyárilag hiányzik belőlük a jobboldali (gáz)pedál. Zöld lámpánál is képtelenek időben és normálisan elindulni, akkor lapozgatják a gép kézikönyvét, hogy miként működik a sebességváltó, hogyan kell sebességfokozatba kapcsolni ezzel a szerkezettel. Amúgy pedig biztonsági (vagy…..
ze11 2019.12.20 20:39:56
@Sütemény1975: Autópályán. Szabályosan. Előzni. Kamionnal. Mesélj még... :-D Amikor 100-ból 99 esetben a beállításbeli eltérés adta 2-5km/ó különbséggel sz@rakodtok egymás mellett, az minden, csak nem szabályos előzés, pláne, hogy akadályozod a belső sávban haladó forgalmat.
Megjegyzem, volt alattam/mögöttem B-kategóriánál (jóval) nagyobb jószág is eleget - ebből adódóan igyekszem megértő lenni, de amikor ilyen "előzést" látok, meg olyan követési távolságot, amibe egy hangyapöcs nem férne be, nem, hogy egy személyautó, akkor nagyon sokat gondolok az adott truck balegyseében ülő egyén mamájára :-) Ettől függetlenül (vagy talán épp ezért) nagyon hasznosnak tartanám az "úrvezetőket" vizsga előtt 1-2 órára beültetni egy C kat. teher vezetőülésébe, és kivinni a forgalomba.
Gyakran felmerül egy egyszerű kérdés: éjjel rendelkezésre áll-e a napenergiával megtermelt áram? Túlegyszerűsítve úgy is szokták ezt kérdezni, hogy éjszaka süt-e a nap, de ez félreértésekre adhat okot, így járjuk körbe ennél alaposabban a témát. Ennek során többek között szó esik napelemekről,…..
ze11 2017.08.01 11:47:11
@kisTulok: Szerintem a napelemre nem kell terhelést akasztani, hogy ne dögöljön meg - ott lesz a feszültség a kapcsain, de áramot nem vesz ki belőle az inverter, ha nincs rá szükség.
Napjaink várfelújítási programjai megosztják a várbarátok véleményét. Vannak, akik szerint túlzásba esnek az átalakításokkal. Mások úgy gondolják, hogy nagyon is ideje volt már valamennyire modernizálni őket. Annyi biztos, hogy a maradványok konzerválása elengedhetetlen, de a kortárs elemekkel való…..
ze11 2019.12.06 19:45:49
@lutria: csak egy tipp: Budapesti vagy.... Merthogy Közért az nem volt arrafelé, az tuti, maximum a valahányas számú ÁFÉSZ vegyesboltja :-)
         Ez itt  a Bakui Olimpiai Stadion, kurvadrága volt ez is, maga Ilham Alyev, a Nép Atyja nyitotta meg, kedves nejével Mehriban Alyevával, aki legalább nem néz úgy ki a rettentő boldog hitvesi léttől, mint II. Ramszesz felesége a British Múzeumban. A megnyító ünnepségen a korrupcióelleni…..
ze11 2019.11.17 20:03:01
@Bogomil: "Azt viszont, hogy közel 200 milliárdból a multifunkcionalitás nulla lett, hogy atlétikai versenyekre egy másikat kelljen építeni - majd részben visszabontani - semmiképpen sem." - Pedig egyszerű: Ezt azért csinálták ilyenre, hogy olcsóbb legyen (nem lett), plusz így egy másik nagyot is lehet építeni, sok-sok pénzért, amiből ismét le lehet nyúlni egy jó adagot. Egy stadion, egy lenyúlás, két stadion, dupla lenyúlás...
Nem akarom túllihegni Halloweent (múlt héten volt egy tökös poszt), de annyira magas labda felidézni a máig is aktív, jellegzetes énekhangjáról és dallamos zenéjéről ismert együttest, hogy következzen a Helloween retroid tüneteket mutató metálrovatunkban. Kezdetben tele volt energiával a csapat, a…..
Bemutatót tartottak a leendő utasok számára a hétvégén Vác, Monor és Szolnok állomásokon a MÁV-START Zrt. új, 815 003 pályaszámú, Stadler gyártmányú, KISS típusú, emeletes, elővárosi villamos motorvonatával. A hatrészes, két vezetőállásos motorkocsiból és négy betétkocsiból álló vonat engedélyezett…..
  Feneketlen panaszarchívumunkból előkeveredett egy nyár eleji eset, amit - mivel elég vérlázítóan hangzik, a honlap él, az árak sem változtak rajta - úgy döntöttünk, kitesszük. Egyúttal szeretnénk jelezni a repteritransfer.hu-nak, hogy nem azt hívják dinamikus árképzésnek, amit csinált, ha esetleg…..
ze11 2019.10.20 10:23:55
@KaTe: +1, számla, nyugta vagy azt helyettesítő bizonylat kiállítása nem ügyféligény kérdése, hanem az adózás rendjéről szóló jogszabály előírása.
Van az a helyzet, amikor az embernek valami kisüti az agyát és nem jut eszébe a száz éve használt PIN kód. A Homár is járt már így, de olyankor nem a bank volt a hülye, hanem a Homár. Na de József hiába tudta és tudta és tudta, az OTP újra és újra és újra nem fogadta el a PIN kódját. Az új kártyával…..
ze11 2019.07.26 20:20:53
@Hell-Ász: Másik bank... Kártya megérkezik postán, "jelöletlen" boríték, normál postai küldemény, hogy ne lehessen tudni, hogy kártya van benne. (Tapintható ugye...). Telefonos üsz, illetve megerősítésképp a bankfiókban ülő alkalmazott tájékoztatása alapján 3-5 munkanappal később postázzák a pin-t tartalmazó borítékot (ami a kártyát rejtővel teljesen azonos küllemű borítékban érkezik), ergo ha két hét eltelt, akkor már tényleg meg kellett volna érkeznie.
Jó, de nem érkezett meg, úgyhogy ha már itt vagyok a fiókban, akkor kellene egy új kezdeti/akármilyen PIN-t gyártani a kártyához, a postán kódorgó birítékba zártat meg vigye el az ördög - mondom én. Mire az ügyéntéző válasza: azt nem lehet, akkor új kártyát kell igényelni, újabb 1-3 hét mire kártya+pin várhatóan megérkezik...
Bazz, a kettővel korábbi banknál mire a fiókban az összes papírt aláírtam, elkészült a kártyám és mellé a pin-t tartalmazó boríték, itt meg ha a két küldeményből az egyik elvész, akkor vissza a start mezőre?
Szóval van ilyen is, mint másik bank, úgyhogy csak óvatosan...
Nyár van. Az árnyékban egy hideg, frissen felpattintott doboz sör elég jólesik ilyenkor. Elég sokunknak jól esik, mert nyáron ugrásszerűen nő a sörfogyasztásunk. Az egyik közkedvelt sörfajta a lager, amit frissessége és letisztultsága miatt szeretnek nagyon sokan. Következzen a 14, országosan…..
ze11 2019.06.21 21:39:03
@Zabalint: A strong tényleg nem egy csúcssör, de a maestic, vagy épp ez a piros dobozos teljesen más - bőven a vállalható kategóriában vannak - az előbbi a keserűbb, erősebben komlózott, az utóbbi meg a kevésbé komlós ízvilágot hozva.