Regisztráció Blogot indítok
Adatok
L'eau fasse

19 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog A lánybúcsú 2011.03.08 06:00:00
Sziasztok Csajok!Pénteken találkoztunk néhányan és megbeszéltünk nagy vonalakban (sőt elég részletesen) Kinga leánybúcsúját. Akik nem tudtak eljönni azokat most tájékoztatom néhány dologról.Március 12-én lesz 16.00-tól Vonhinten Helgusnál (Párisi u. 12. Ferenciek tere),…..
Modorosblog A kreatív blogger 2011.02.17 06:00:00
-Édesapám, mekkora ötletem van, csináljuk már meg. Figyelj ide. Sőt, rengeteg ötletem van, a Platinablogon lerámoljuk a polcot, megmondom én neked előre.Az első: a Kitántorgott. Óriási ötlet. A vendégmunkás magyar mindennapjai. Álláskeresés, albérlet, hivatali ügyintézés,…..
A legtöbben valószínűleg soha nem gondolunk bele, hogy életünk milyen fontos részét képezik a  WC-k. Tény, hogy minden ember körülbelül három évet tölt el újságot olvasva vagy az ajtót nézegetve a trónon. Ha eddig azt hitted, hogy a wc csakis egy szűk három fallal és…..
Intőgyűjtemény Sátán és rock 2011.01.04 06:00:00
Ha már ilyen népszerű téma, mi is sütkérezünk egy kicsit az új médiaszabályozás rivaldafényében, ameddig Szalai "Miami Press" Annamária ránk nem talál :) Szóval ez az elképzelés, hogy megmondjuk, mi az erkölcs, egyáltalán nem új, és én általános iskolában még…..
A mai történet nem intővel, hanem egyessel végződött, ennek ellenére igen érdekes tanulságokkal szolgál mindenki számára. Általános iskola, nyolcadik osztály, erkölcstan óra (keresztény suli), éppen az eutanáziáról volt szó előző órán, az ominózus napon pedig feleltetés.…..
L'eau fasse 2010.11.07 16:31:33
@Húsleves: az általánosítást fenntartom, mert a magyar oktatás a felsőoktatás végéig a kritikus gondolkodás elfojtásáról szól, lehet, hogy a "te idődben" még nem ez volt a helyzet, de köszönhetően a remek oktatáspolitikának ma már igen. Furcsának találom, hogy leliberálisozol, miközben már párszor elmondtam, hogy ez nem a keresztény iskolák ellen szól, hanem az oktatási színvonal lezüllése ellen. Ha ez nem jött át, akkor esetleg a mondatelemzéses nyelvtanórán illett volna odafigyelni. A másik, amit már mondtam valakinek, hogy mi ezt a blogot szórakoztatás céljával írjuk, és semmi érdekünk nem diktálja azt, hogy hazudjunk.

Maradjunk annyiban, hogy nem szorulunk rá, a Big Daddy-féle gravitációs törvény értelmében (leszarni lehet, de felszarni nem) :D
L'eau fasse 2010.11.07 16:32:58
@Art Mooney: lásd a fenti sorokat
Szasz Tibi! A Homár dérynés posztja inspirált (belepillantva a levélbe, a panaszos "exclusiv stylusa" inkább a legalja - Tibi) Üdv, balage_81   A budai anyuka Úgy is hívhatnám, hogy milliomosné. Tulajdonképpen az aranyásó idősebb, a projektet már sikeresen letudó…..
 Kedves Modor Tibi! A fluffon már megjelent a modoros leszbikus, gondoltam elküldöm nektek is, ha már erről volt szó. megírtam a választ kurtzéknak.Köszi!Bettie PageA modoros leszbikus úgy gondolja, a leszbikus témában a heterók semmit nem tudnak, és úgy érzi, az ő…..
L'eau fasse 2010.10.14 10:36:28
@Styxx: ha ezen múlik az EB-győzelem, akkor hazarepülök, és intézkedek, de akkor az MLSZ nekem is fizessen ám prémiumot :DD
L'eau fasse 2010.10.14 11:03:25
@Styxx: ja hát öreg, meg Tyler Durden-t is le kell verni mellőle :)
Z. olvasónk gyűjteményéből jöhet az egyik jolly joker, sztorival együtt végképp hatalmas. ) - a szoba közepén lebegő, többé nőként már nem boldog kiskurva, a tégla elverése csalánnal, patkányságok... Vasárnapi intő következik, szülő-tanár üzengetéssel :) "Tisztelt Szülő! Értesítem, hogy gyermek -…..
L'eau fasse 2010.10.04 00:53:37
@Mikrobi: (és a többiek), az a helyzet, hogy a mai viszonyok között a tanároktól elvárt munka "hozzáadott értéke", és az általuk kapott pénz mennyisége teljesen megfelel egymásnak. A szomorú az az, hogy ez nem igazságosan kerül elosztásra, ugyanis van olyan tanár, aki bőven túlteljesíti azt, amit elvárnak tőle (és meg is érdemelné, hogy háromszor annyit kapjon, mint jelenleg), ellenben a szakma tele van olyan "tanárokkal", akik még ilyen elvárások mellett is csak vegetálnak. Emelni kéne az elvárásokon, a fizetéseken, aztán hulljon a férgese, és jöjjenek (akár az iparból, versenyképes fizetés esetén) azok, akik ténylegesen tudnak tanítani és nevelni.
Intőgyűjtemény Okmány 2010.09.27 06:30:00
"Tisztelt Szülők! L'eau Fasse ellenőrzője összefirkált, hanyag. Bár kértem, nem köttette be. Szeretném, ha L'eau Fasse által okmánynak megfelelő állapotba helyeznék ezt a könyvet. Köszönettel: ofő." Az állítás igaz, az ellenőrzőm hullámos volt az elázástól, a…..
Még szerencse, hogy annak idején a tesiórák előtt többek között az aktuális slágerbeírás felolvasásával, ízlelgetésével töltöttük az időnket, s ezért gyakorlatilag mindegyikre szó szerint emlékszem. A most következőt az egyik osztálytársunk kapta (persze más a…..
L'eau fasse 2010.09.23 11:42:40
@SzocsO: tudjuk, asszem valamelyik tanárunk mondta így, de a kollégát kell majd megkérdezni :)
L'eau fasse 2010.09.23 14:23:23
@Vicuska: ha megvan még, scan, és küldd be :D
Helló-halló elektor kalandorok, jónagyokat kívánunk! Az a nagy harci helyzet, hogy a Modoros blog megnyerte a Goldenblog 2010 kult-szórakozás kategóriáját, ami azért nem piskóta. Ennek apropóján egy sör mellett kérdeztük Modor Tibit arról, hogy mi a szitu, illetve mik a hírek,…..
Az alábbi az olyan intők közé tartozik, amelyeknek inkább a története érdekes (megfigyelhető továbbá, hogy itt már az ofőnk beírástechnikája jóval fejlettebb volt, mint a két évvel korábbi böfögős vagy fingós sztorik esetében, nincs irodalmi stílus, meg jegyzőkönyvszerű…..
L'eau fasse 2010.07.09 10:57:29
@espadazo - Játékbolt:: na jó, de arról nem a fiad tehet (vagy te), hogy valami nyomi utána próbálja csinálni, hanem az ő szülei :D a villogós résszel annyiban nem értek egyet, hogy szerintem nem csak azok csinálják, akik hiányolják a figyelmet, és szerintem az teljesen normális, ha valaki fel akarja hívni a lányok/a haverok figyelmét magára valamivel, gondolom te se fogod a fiadnak azt mondani, hogy nehogymá a parkourrel vágjál fel a lányoknak :D
L'eau fasse 2010.07.09 11:08:20
@espadazo - Játékbolt:: naja, csak ahhoz először valamiben jónak kell lennie, amivel "felvághat", ha a szó nagypofájú értelmében nem is teszi meg :D
L'eau fasse 2010.07.09 11:51:00
@espadazo - Játékbolt:: egyetértek. mondjuk szerintem a gizdulás biológiailag akkor racionális cselekvés, ha az azt végrehajtó illető 100%-ig biztos, hogy meg is tudja csinálni, tehát akinek nem sikerül, az a természetes szelekció szitáján hullott ki :D
A vizsgaidőszak lustaság rányomta a bélyegét a mi aktivitásunkra is, de ígérem, most, innen a távolból (merthogy távol vagyok) csapatok heti 1-2 bejegyzést (persze küldjetek, mert a saját fogytán van). Most egy olyan következik, ami abban az elveszett/padláson archivált…..
Egy ideje rengeteg elfoglaltságunk miatt nem jutott idő a gyűjteményre, de ezután máshogy lesz. Eddig a hárítás része, és köszönjük Tamásnak, hogy felhívásunkra rögtön ki is segített minket egy elgondolkodtató intővel! Sziasztok. Láttam a facebookon, hogy alkotói válságban vagytok, úgyhogy…..
L'eau fasse 2010.05.08 13:20:43
@Bokortalan Lajtalan: Mostantól ban lesz a fake-zésért (meguntam, hogy az összes fasszal külön kell vitatkozni, ez van), kivéve, amikor tényleg az, lásd intogyujtemeny.blog.hu/2010/04/01/meglett_a_hirhedt_beiras
L'eau fasse 2010.05.08 14:30:22
@Bokortalan Lajtalan: az olvasói küldeményekre semmilyen garancia nincs (inkább csak remélem, hogy nincs akkora gyökér, aki szabadidejében azért fabrikál intőt, hogy mi kirakjuk, de ha tudsz ilyenről, szóljál), de ezt már jópárszor elmondtuk, és ezért elegem van a fake-zésből (főleg akkor, amikor olyanra mondja valaki, amit személyesen adtak oda/saját, mert már volt ilyen is).
Ünnepi poszt következik, ugyanis nemrég felvettek egy igen erős külföldi posztgraduális képzésre, s ezen jeles alkalomból mi mással hozakodhatnék elő, mint a későbbi tanulmányi előmenetelemmel legélesebb kontrasztban álló, mondhatni kedvenc beírásommal. Nézzük csak:…..
L'eau fasse 2010.04.30 09:42:38
@Liquid_Night: jah ebben eléggé igazad van, amikor 6. végén rajtam kívül (tanulmányi eredmény ugye) az összes "rossz" gyereket kirúgták (illetve "javasolták, hogy felvételizzenek hatosztályosba"), semmit nem javult a viselkedésem (értsd: ugyanilyen ártatlan diákcsínyekkel szórakoztattam a társaimat), de legalább mindig körbenéztem, hogy ki látja, meg megtanultam, hogy ki a spicli az osztályból.
L'eau fasse 2010.04.30 09:45:25
@Llew: a környezet a technikatanárnő volt (hiszen a többiek is részt vettek a versenyben :D). A tüntetést nem tudom, de hangosnak hangos volt (versenyen a hangerő és a hossz, esetleg a cifrázás - pl. ABC elböfögése - volt a mérvadó). Fokozatosság: lásd 3 hozzászólással feljebb.
L'eau fasse 2010.04.30 10:57:31
@Zsüli: látom te is ilyen rajzokban utazol, ha gondolod, összeismertetlek a művész úrral :D
A történelem szerelmesei biztos tudják, hogy ma van Vlagyimir Iljics Uljanov, ismertebb nevén Lenin 140. születésnapja. Olvasónk jóvoltából igazi különlegességgel szolgálhatunk a jeles ünnepre: egy némileg politikai felhangú beírással, 1980-ból!!! Sziasztok ! Csatolok egy igazi retró intőt a…..
L'eau fasse 2010.04.22 12:07:33
@Titus Pullo Urbino: hubazzeg ha megvan keresd már elő :D
L'eau fasse 2010.04.22 14:40:28
@Kilgore Trout: Sikonya Gyula? :D
Tamás viszonylag friss figyelmeztetője következik, megjegyzéseink pedig alatta. A képen lehet látni, mit kap az, aki hozzá se szól a portáshoz, és kihúz az iskolából... :D Tamás Szóval, mifelénk a portás csak arra volt jó, hogyha nyílt napra el kellett mennem, vagy iskolaorvos…..
L'eau fasse 2010.04.16 10:05:16
@Penya666: az volt a "tökönrúgom" aztán "szerencséd van, hermafrodita volt"? :D
Hello! Friss hús, friss hús... :D A történetem: Egy nap óra után a tanár bennhagyta az osztálynaplót, mert a következő órát is ő tartotta. Eddig semmi gáz, de elkezdtük nézegetni. én arra voltam kiváncsi, hogy melyik oldalon vagyok, mert az egyik tanár ezt megkérdezi valakitől feleltetés előtt.…..
Laci második of. figyelmeztetője, 1996, általános iskola 5. osztály: Története röviden a következő: Rajzóra előtti szünetben ökörködtünk az osztálytársakkal, ment a szokásos köpőcsövezés, galacsindobálás, miegymás... Hogy, hogynem, a dolog kissé elharapódzott, és az egyik osztálytársam, akit…..
L'eau fasse 2010.04.12 16:38:53
@Mainframe: konkrétan nem neked szólt a dolog, hanem a "nyúlszájas buzi köcsög" jellegű hozzászólóknak. Veled csak abban nem értek egyet, hogy szerintem a galacsinnal dobálás geciségi szintje bőven alatta van a testi hibával sértegetésének (nekem amúgy nincs semmi testi hibám, még mielőtt - meg kirívó származásom se - , csak alapvetően nem tudok értelmes emberként tekinteni arra, aki valakit veleszületett tulajdonság miatt baszogat). Lőjön vissza köpőcsővel, vagy tegye bele a galacsint a tízóraijába, de ne sértegesse a testi hibájával.
Kopi küldött még egy intőt, és - valóban kicsit keményebbet, mint múltkor. Mármár közelíti a mi szintünket - gyk. minket is távozásra szólítottak fel pár évnyi intőgyűjtés után. (Nem érdemes utánunk csinálni, megjegyzem). Helló, küldök egy másikat, ez egy kicsit keményebb :) Láttam, nem…..
L'eau fasse 2010.04.12 16:26:22
@Penya666: én is kíváncsi lennék, de nem írta meg sajnos :D
Intőgyűjtemény Énekóra 2010.03.29 18:51:00
"Tisztelt Szülők! L'eau Fasse az egész  órát játékkal, a többiek zavarásával töltötte, szaktanári figyelmeztetésben részesítem." Az inaktivitásért mindenkitől elnézést kérünk (tudjuk, erre nem lehet), nekünk is sok a dolgunk. Szóval énekóra. Amennyire…..
Laci küldte be a gyűjteményét pár napja, lássuk az egyiket: 1997 ősze, általános 7. osztály: Valami lezajlott betegség miatt arra a hétre felmentésem volt testnevelésből, így úszásból is, de fene tudja, hogy miért, ragaszkodtak hozzá, hogy én is kísérjem el őket…..
"Tisztelt Szülők! Sajnálattal értesültem arról, hogy L'eau Fasse hetek óta nem látogatja az iskolai hittan órákat."  Ez a beírás azért érdekes, mert 8. általánosban kaptam, de csak olyan 10.-es koromban szereztem tudomást róla, hogy létezik, amikor poénból…..
Hige sztorija következik, kép nélkül is nagyot üt, ráadásul az oroszóra feeling nekünk már kimaradt (igaz, volt helyette hittan:D) Sziasztok! Pár napja olvastam a blogot és eszembe jutott kedvenc beírásaim egyike, de akárhogy is kerestem az ominózus ellenőrzőt sehol sem…..
L'eau fasse 2010.03.17 21:38:13
@tt60: hát a megveréssel egyetértek, de azt nem vágom, hogy egy színvonaltalan tanárt miért kéne akárkinek is tisztelnie. Talán a gyenge mérnököt, a hülye jogászt, esetleg a vezetni alig tudó taxisofőrt is tisztelni kéne, mert van egy hivatása, amit szarul végez? Szerintem kemény teljesítmény- és visszajelzésalapú értékelést kéne bevezetni az oktatásban, versenyképes bérekkel persze, és hulljon a férgese. A szabadverseny csak jót tenne. Én is szívesen elmennék tanítani (ráadásul ahányszor előadtam gyerekeknek, mindig kussban figyeltek, pedig soha nem fegyelmeztem senkit), ha nem tudnám, hogy az iparban a tízszeresét fogom keresni...
L'eau fasse 2010.03.17 21:38:46
@L'eau fasse: mármint a megverés elutasításával értelemszerűen :D
L'eau fasse 2010.03.18 08:40:08
@piro: rászántad az idődet, én is rászánom.

"Az nagyreszt az elozo generacio (a szuleitek) hibaja, hogy a viselkedesi es tarsasagi kulturatok a korabbi generacioke alatt van. De lehet, hogy ebben tevedek, es a kulonbseg valojaban abban van, hogy az olyanok, akik manapsag rohogve lediplomaznak, korabban a kozepiskolak kozelebe sem mehettek. Ez is a nalatok idosebbek hibaja (mint termeszetesen minden), de nem teljes generacioke, hanem donteshozasi pozicioban levo csoportoke."

Szerintem egyáltalán nincs lejjebb az átlagos kultúra, csak nem olyan, mint amilyennek a szülők elképzelték, mert a szülők a nagy karrierhajszolásban elfeledkeztek a gyereknevelésről. Ebből én egyedül a népi kultúránk elsikkadását sajnálom, de az öltönyös-cilinderes "ha nem tudunk vele mit kezdeni, akkor tiltsuk be" típusú "polgári értékrendet" nagyon nem. Amúgy ha mondasz akármilyen társadalmi osztályhoz/réteghez kapcsolódó kulturális eseményt a te idődből, megmondom, hogy mi a mai megfelelője. Csak hogy egy példával éljek, a jóképességű gyerekek annak idején az úttörő-, illetve KISZ-táborokba jártak szüzességet elveszteni meg berúgni, ma viszont rendelkezésre áll kismillió sport-, hagyományőrző-, valamint iskolai tábor ugyanennek a végrehajtására.

A röhögve lediplomázással egyetértek, és igen, az idősebbek ötlete volt ez a "mindenkinek legyen diplomája" baromság, a retardált kétszintű érettségi, meg az elhamarkodva bevezetett bolognai rendszer. Szerintem a gimnáziumi tankötelesség egyszerre pazarolja a tanulásra alkalmatlan gyerek, a tanár, és az állam pénzét/idejét, mindhárom fél jobban járna, ha a gyerek elmenne kitanulni egy szakmát, vagy árufeltöltőként dolgozni valamelyik hipermarketbe. A döntési pozícióról még annyit, hogy tudtommal az elmúlt 20 évben 4 évente minden felnőtt döntéshozói pozícióban van, és ilyen döntéseket sikerült hozni, tessék vele együttélni. Ha érdekel amúgy, én cenzuspárti vagyok, azaz feltennék mindenkinek két kérdést (a médiában előre kiadott 50 kérdés közül) az aktuális magyar politikáról (pl. ki a pénzügyminiszter), és aki tudja a választ, csak az szavazhatna.

" A mai diakok - te is - elvarjak, hogy csak a tanar dolgozzon, az o felelosegekent jelolitek meg azt, hogy az orak erdekesek legyenek es maximalisan lekossenek, nektek lehetoleg semmilyen szellemi erofeszitest ne kelljen tennetek."

Ez alapvetően így van (és régen is így volt, max nem mertétek kimondani), de szerintem a "mai" diákok semmivel sem kevésbé együttműködőek, mint a régiek, annyi történt, hogy változik a világ, és a világ változásait követnie kellene a tananyagnak is, ami valahogy elmaradt, éppen ezért a mai tananyag jó része értelmetlen, mondhatni, a tanterv úgy szar, ahogy van. Szégyen, hogy egy negyedik általánosos gyereknek már tudnia kell, hogy mi az a zöngésség szerinti részleges hasonulás, amikor egy átlagos negyedikes gimnazista nem tud megcsinálni egy kibaszott rántottát se (és még sorolhatnék vagy 100 ilyen párhuzamot).

A tanárok kiégéséről, és az elit iskolákról: azzal egyetértek, hogy a fiatal, lelkes tanárok sajnos igen gyakran beleszürkülnek az oktatásba, de az okot rosszul jelölöd meg. Az ilyen tanároknak ugyanis általában sikerélményeik vannak a diákokkal, és a diákok is szeretik őket (tapasztalatom szerint az ilyen tanárra a legdeviánsabb állatok is tisztelettel szoktak nézni). A probléma a tanáriban jelentkezik: az öreg, begyepesedett, egészségtelenül konzervatív társaknak nem tetszik a fiatal kolléga új módszerekkel elért sikere, elkezdődik a furkálódás, melynek az eredménye az általad is leírt kiégés, vagy távozás, szerencsése esetben valamelyik elit suliba (ahol az ilyeneket megbecsülik).

Az elitsulis/tankötelezettség miatti sulis rész tényei stimmelnek, de a következtetéssel nem értek egyet: rendben, a diáknak is van felelőssége (amelynek az érzetére a szülőknek és a tanárnak együttes erővel kéne ránevelni a gyerekeket, valódi fegyelmezési eszközökkel - itt jön képbe a beírás, mint totálisan alkalmatlan eszköz, pláne a mobiltelefonok korában -, pl. pénzügyi felelősség megtanítása valódi pénzzel meg ilyenek), de a tanár teljesítménye is legyen számonkérhető, ne fordulhasson elő az, ami mondjuk a mi általános iskolánkban volt, hogy egy olyan igazgatóhelyettes évekig dolgozhat ott, akit két hónap után a teljes diákság szívből gyűlöl az aljas rosszindulata miatt.

Igen, igazad van, hogy nem vagyok ettől még tanár, a dolog inkább arra volt kihegyezve, hogy miért nem akarok (a közoktatásban) tanítani. És valóban, a tízszeres szorzó sok pályakezdőként, de mondjuk egy 5-6 év után simán megközelíti a realitást (nem tudom, egy tanárnak egyáltalán emelkedik valamennyit a fizetése a pályafutása során, leszámítva pl. a vezetőtanári kinevezést?).