Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Don_Pipita

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy ígértem, jön a játék második felvonása. A cirill szövegek elsőre ijesztőnek tűnnek, aztán egyre több betűt ismersz fel, majd a végén vicces lesz egy-egy ismert márka, cég neve ilyen karakterekkel. Mostani játékom - melynek ötletgazdája nem én vagyok - is erre próbál…..
Utcai hányással tartaná itthon a fiatalokat a kormány címmel mutatta be tegnap a Képviselő Funky a fenti propagandafilmet, mely bár nemes célt szolgálna, de finoman szólva elég sutára sikerült. Ami miatt érdekes a videó az Urbanistán is, az épp az ominózus hányás (1:35-től): a…..
Don_Pipita 2011.12.23 15:03:06
@Leriel: Látom te se éltél máshol... "semmitmondó"? hahaha
DopeManTV Nagy a baj...:D 2011.12.17 17:01:00
 A következő levelet ettől az embertől kaptam: https://www.facebook.com/magyargyerek2. Azért teszem közzé, hogy lássátok kik állnak a másik oldalon illetve milyen fazonok lehetnek (fényképeit ajánlom megtekintésre), akik följelentettek az ügyészségen. Egy biztos, a…..
A fenti két képet Sadia fedezte fel a Fortepanon: az Erzsébet híd budai hídfőjénél készült mindkettő úgy 25 év eltéréssel. Talán az egyetlen közös pont rajtuk a platán, mely túlélte a világháborút, a régi híd lerombolását, romjainak eltakarítását és az új…..
Film adatlap Eredeti cím: Wall Street: Money Never Sleeps Bemutató (Belgium): 2010. április 23. Magyar cím: Tőzsdecápák 2.: A pénz nem alszik Magyar bemutató: 2010. április 22. DVD megjelenés: Műfaj: Dráma, Bűnügyi Rendező: Oliver Stone Forgatókönyvíró: Oliver Stone, Allan Loeb…..
Gleefelirat KÉSZ VAN 2010.12.03 20:41:00
Készen vagyunk a Glee s02e09-edik részének fordításával. Úgy néz ki Jittikééknek kinyílt a csipájuk mert előttünk végeztek a felirattal, pedig ők nem szoktak. Mind1 menjenek ahova gondoljuk nem? De hát akkor tessék tölteni meg e-mailokat küldeni cím…..
Don_Pipita 2010.12.04 01:34:43
Felfogtuk igazán, hogy mi is folyik itt?A mai magyar állam legsúlyosabb problémája a pénz. A pénz hiánya, a működési kültségek, a transzferek újraelosztása, ezek mind olyan tényezők, amelyeket az elmúlt évtizedből örökölt az Orbán-kormány. Neki is része volt benne, hiszen…..
Tízből nyolc olvasónk nem ért egyet a magánnyugdíjak államosításával. Szerintük ez lopás. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi rovatunkban megnézzük, mit gondolnak a Véleményvezér olvasói a hét legnagyobb horderejű bejelentéséről, a magánnyugdíjak…..
Don_Pipita 2010.11.28 21:45:14
@kodó tamás: Az egy jó pont, hogy látod, hogy a nyugdíjrendszer hosszútávon fenntarthatatlan, az az évi 800-900 milliárdos hiány kicsit sántit, az csak 500 milliárd évente, amit ugye másoktól vesznek el.... mondjuk, ha ezt mind tudod, akkor nem értem ,hogy miért nem látod azt, hogy ez az 500 milliárd forint nagyrészt a mnyp miatt van... persze ez a zsám évről évre nőne, még akkor is nőn mikor elkezdődnének az első kifizetések a mynp.-ból, mert azok ugyebár nem teljes életükben fizették... és hát az ugye még mindig csak 30%-a a leendő nyugdíjnak. és akkor még nem is bezséltünk, arról, hogy ez az évi 500 milliárd agdp-nek hány százalékos hiányért felelős és az miylen károkat okozz az országnak...

sírni lehet, de itt úgy is egy két év múlva svéd modell lesz bárki bármit mond
Don_Pipita 2010.11.29 01:46:56
@Lord_Valdez:
"Bizony tájékozatlanság van. A hiányt nem az MNYP miatt van, hanem a felelőtlen gazdaságpolitika miatt. "
amikor itt hiányról beszélnek nem költségvetési hiányról beszélnek, hanem a nyugdíjalapból hiányzó pénzről... És az van, és mnyp nélkül is lenne, de közel sem akkora, és azt a hiányt valahonnan pótolni kell, még pedig hitelekből, márpedig akkor nő az államadósság. ha nagy az államadósság akkor az ország a spekulatív kategóriába kerülne ami egy hajszálnyira van az államcsődtől.. lenne ott ám magas nyugdíj....
""Aki ezt a rendszert bevezette, egyszerű hazaáruló, vagy szimplán pénzügyi analfabéta, egyértelmű hogy vissza kell csinálni"
Vagy tisztában volt azzal, hogy meg _kell_ szabadulni a felosztó-kirovó rendszertől, de nem volt elég pénze, hogy egycsapásra tegye meg."
jahj könyörgöm a Világbank, amely rákényszerítette 18 országra az akaratát már rég rájött, hogy ez nem éppen a legjobb módja volt.... figyelmedbe ajánlom Holzmann és Hinz 2005ös tanulmányát...
A rendvédelmi szervek fegyveres dolgozói húsz év szolgálati viszony után korkedvezménnyel mehetnek nyugdíjba. Sok vita volt erről az elmúlt években, szerintem megérdemlik. Az ehhez szükséges többletjárulékot a munkáltatójukat (rendőrséget, honvédséget, pénzügyőrséget)…..
Az, hogy mennyire jelentéktelen a magánynyugdíj pénztára államosítása nemzetközi, főleg pénzügyi, szempontból, az Economist egyik blogján megjelent poszton érezhető. A szerző szót ejt a kétharmados többségről, az Alkotmánybíróság jogkörének megnyírbálásáról, sőt…..
Don_Pipita 2010.11.28 17:36:53
@agyamputáltak: "4 év múlva már indultak volna a kifizetések, ahol az akkori nyugdíjasok már csak 75%-ot kaptak volna enyhítve a költségvetést, és felmenő rendszerben errefelé kellene (kellett volna) haladni. a többit már tudod."

Emlékeztetnélek, hogy akik négy év múlva lesznek nyugdíjasok, ha még bajnai alatt nem léptek volna vissza, közel sem fizetttek be akkora pénzeket, hogy a nyugdíjuk 25 százalékát a mnyp. állták volna. Továbbá emlékeztetnélek, hogy a mnyp jövőbeli nyudíjunk 30% állják, de ezt is csak akkor, ha egész életünkben fizettjük a járulékot, tehát körübelül 25-30 év múlva esedékes. "Pesrze addig még kitörhet egy háború és tönkre is mehetnek ezek a pénztárak..."
megint a süketelés megy a semmibe leülhetsz egyes.
Gleefelirat Kész 2010.11.12 18:11:16
Lehet tölteni a Glee s02e06 részét.http://www.opensubtitles.org/hu/subtitles/3950433/glee-huBi$..
Don_Pipita 2010.11.16 21:46:35
Don_Pipita 2010.11.16 21:47:08
Végre a minisztériumban is elkészült az az Excel-tábla, amelyik összevetette a kiadási és a bevételi oldalakat. Nem lesz 7%-os GDP-növekedés, túl nagy lesz a költségvetési lyuk, be kell valamivel tömni. A Véleményvezér általában rezignáltsággal veszi tudomásul a kormány…..
Don_Pipita 2010.11.12 18:44:07
Sajnos a cikk író egy hatalmasat hibázott mikor azt írta a különadó meghosszabítása révén, hogy ez a kormány fejetlen, kapkod és nem egyeztet... azon kívül, hogy osztom ne legyünk már hülyék, a plusz adó bevezetésről TÁRGYALNI fognak 2012-ben tehát még az sem biztos, hogy bevezetik...
A szavazásból meg az látszik, hogy az emberek nem értik a különadó lényegét... kérem szépen itt most lehet választani mit akartok, olyan megszorítás amely a te adód és járulékod növelésével, juttatásaid leccsökentésével jár, vagy, pedig itt a különadó, amit még, ha át is hárítanak a a vásárlókra akkor sem tudják az egészet, tehát ergó máris nyertünk valamit...(itt jegyezendő meg, hogy eddig csak nagyokosoktól láttam, olyan hozzászólást, hogy áthárítják, az adott szektorok vezetői folyamatosan hangoztatják, hogy a nagy verseny miatt ezt nem tudják megoldani... de amúgy is ez egy meddő vita, majd 2011 végén szépen meg kell nzni az adott multik,bankok adózott utáni nyereségét és, ha annyi,mint 2009-ben akkor áthárították...

Az a legszomorúbb, hogy most összefogás helyett vagdalózás van... az, hogy sikerüljön ez az adóreform(mert ez tényleg az), ahhoz együtt kéne dolgozni... mi lesz itt 2011 január végén amikor az emberek látják, hogy egy kicsit kevesebb lesz a pénze(nekem is...) és elkezdenek kárrogni... azok az emberek nem fogják érteni, hogy ez a pont az ő érdekükbn van, hogy később jó legyen nekik...
Don_Pipita 2010.11.12 18:44:11
@orient: "Kínában meg Szlovákiában is a multi tehet róla hogy minden évben rekordokat döntöget a gazd. növekedés. Szlovákiában úgy, hogy már előttünk vannak, tehát nem a szarból másznak ki, hanem köröket vernek ránk, és szétröhögik magukat a szar dilettáns politikusainkon."

A szlovákok versenyelőnye az 1százalékos adókulcsból ered. Mikor ott bevezették az is hatalmas lyukat ütött a költségvetésen. és tudod mit tettek? úgy visszavágták a különböző jutatásokat, hogy éhséglázadás tört ki... de végül bejött nekik és ez a lényeg. Szóval, ha az nagyon tetszik akkor inkább dolgozz te is azon, hogy ez nekünk is sikerüljön és örülj annak, hogy nem azt az utat követték, amit északi szomszádjaink
Don_Pipita 2010.11.12 18:44:16
@MEDVE1978: "Hát, én egyre inkább csak a csőd lehetőségét látom...

Ezt a katyvaszt, amit Matolcsy előad gazdaságpolitika címen egy elsőéves közgazdász is meg tudná csinálni :o( "

és akkor te mit javasolsz mit kéne csinálni?
Spanyolország - Chile  2 - 1 A nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Svájc szépen elhasalt a záróvizsgán, pedig már túl volt a nehezén, Honduras 1 ponttal zárt, ami egy debil gyerektől szép teljesítmény, a H-csoport másik két csapata pedig a világbajnokság egyik legidiótább…..
Don_Pipita 2010.06.28 02:10:59
Szerintem akkor fognak a spanyolok vb-t nyerni, ha a benne lévő potenciál kiteljesedik. Torresben még rnegeteg van, de Silva is többet tud ennél mutatni, és, ami a legfontosabb Xavi hihtetlen mértékben elfáradt... ez a csávó a kulcsa mindennek, ha ő nem játszik jól, akkor a csapat csak az egyéni teljesítményének köszönhetően tudnak nyerni. Nagyon nagy szerencsénk, hogy egy olyan kaliberű játékos a cseréje, mint Fabregas... Persze, ő is sérült volt, ki tudja, lehet még szarabb lenne... Mindenesetre nagyon remélem, hogy a 8addöntőben feljavulunk, ami nem egy elképzelhetetlen dolog... Szerintem a legnehezebb mérkőzés következik, mert utána egy valószinüleg gyengébb ellenfél jön, míg a 4 között egy argentinát is le lehet győzni, de ki lehet kapni egy szlovén csapattól is...

Amúgy: Kedves Rizla, ne játsszuk azt, amit az angol sajtó, ne támasszunk fölös igényeket! egyelőre az volt acél, hogy csoport elsők legyenek a srácok, ez már meg van, következik portugália, akivel egy szaros tizenegyessel győzzünk le, akkor is mindenkinek hepajoznia kell. lehengerlő, szép focival? lóf@aszt, de ez nem a barca és nem a real, ezt nagyon sokan elfelejtik... hogy te csak a vészharangot akarod megszólaltatni? az meg spanyolviasz, mert mindenki érzi, hogy döcög,aminek döcögnie kell... ilyen mentalitással, egy nagy potenciállal rendeklkező csapat is görcsösen fog játszani, ami egy nagy kieséssel fog párosulni...
Spanyolország - Svájc  0 - 1 Kétségkívül impozáns költői képeket lehetne pingálni a svájci gól, majd győzelem által elindított hatásmechanizmusról, például hogy a spanyolokra rászakadt a történelmi frusztrációikból eszkábált, fejük felett lifegő batár nagy…..
Don_Pipita 2010.06.19 03:00:52
Tejben fürdünk és hatalmas, aranybarnára pirított, hibátlan minőségű mogyoróval dobáljuk egymást: a legújabb kori svájci futball legnagyobb diadalán vagyunk épp túl. A saját szurkoló által is elnéző szeretettel kezelt Nati élete védekező játékát nyújtva, de ahhoz képest…..
Spanyolország - Szaúd-Arábia 3 - 2 A selección legalább olyan kényelmes tempóban látott hozzá első felkészülési meccséhez szombaton, mint amilyen kényelmes tempóban ez a poszt megíródott róla. Nem igényel különösebb írói bravúrokat az összecsapás színvonalának…..
Don_Pipita 2010.06.03 16:54:03
@barcavideo: Már elnézést, de Xabinak a szezon 2., ill 3. harmada nagyon jó volt és mindenki elégedett vele...

"
Holnap tehát Spanyolország - Dél-Korea, és mivel ebben az esetben az ellenfél is világbajnoki résztvevő, a szombatinál lényegesen keményebb, egyben szórakoztatóbb meccs is várható. A kezdőrúgás időpontja: 18:00."

Ahogy a valószinüsíthető kezdőt nézem, ez erősen bundagyanús mérkőzés lesz... lényegében a b csapat áll ki
Bár Orbán Viktor ma is csak néhány részletet árult el az új kormányzati struktúráról és a vezetők személyéről, a sajtó már hetek óta „tudja”, hogy mi fog történni. Igyekeztem ebben a kérdésben visszafogni magam, s addig nem akartam írni a témáról, amíg a…..
Don_Pipita 2010.04.29 17:31:41
@török gábor: Orbán nem mondta, hogy nem lesz csúcsminisztérium, csak azt mondta, hogy "nincs olyan, hogy csúcsminisztérium vagy alja minisztérium". Ettől még lehet, hogy lesz, hogy fejezem ki magam, nagy minisztériumok,amik semmivel sem fontosabbak, mint a többi...:D
    Mennyire képes a Barcelona?? Talán e kérdés köré építhetjük mondanivalónkat, amikor a szerda esti Bajnokok Ligája elődöntőjén latolgatjuk az esélyeket. Az Intert fogadó katalán csapat ugyanis az utóbbi évek során nyilvánvalóvá tette hogy semmi sem…..
   A bajnoki versenyfutásét megközelítő izgalom övezi idén Angliában a kérdést: ki veheti át a Liverpool helyét a BL-indulást érő negyedik helyen? Az évek óta tartó Chelsea-Manchester United-Arsenal-Liverpool uralom egyik pillére idén ugyanis kidőlni látszik, bár a…..
Már napok óta téma, amit az Index kiszivárogtatott: A Fidesz a kétharmados parlamenti többség birtokában előrehozná az önkormányzati választásokat, és új kerületeket alakítana ki. A cikk szerint: "Információink szerint Budapesten radikálisan átalakítanák a kerületi…..
Don_Pipita 2010.04.17 15:33:45
@smartdrive: Ugyanakkor én a Móricznál lévő vonalat lejjebb vinném Az Etele utcáig. A környékre járok suliba és ott van még egy "kocka", ami nagyon beleillene még a "belvárosba"
Don_Pipita 2010.04.17 15:37:28
@GIjoe: fenttarthatatlan... az elején biztosan nehéz lesz meghozni, de idővel megszokjuk és gazdaságosabban fog működni és a föv. közgyűlés se fog annyira küzdeni a helyi közgyűléssel...
Don_Pipita 2010.04.17 15:47:51
@smartdrive: Igaz, már látom is a térképen. Ugyanakkor a Bártfai,Petzvál,Szent Imre kórház környéke stb. részen is már alig vannak családi házak,(inkább felosztott társas házak vannak) a panelek meg még inkább lejjebb vannak, ugyanakkor ez a rész még tényleg csapható Dél-Budához.

Viszont a Kosztolányi megint határra esik, ami sajnos sok veszekedésre adna okott...