Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PTibor (törölt)

2 bejegyzést írt és 293 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Köztudott dolog, bár az oka ismeretlen, hogy Magyarországon a házhozszállító cégek képtelenek négy órás intervallumnál pontosabban belőni, hogy mikor fognak érkezni az áruval. De Ivett élménye még ehhez képest is megrendítő. Ma, pénteken fél négy és öt közé beszélte meg…..
PTibor (törölt) 2009.05.15 18:36:21
autózz! Jogsit a bringásoknak! 2009.05.14 10:05:00
Sitti kerékpárosként gyakran autóba pattan, és szomorú tapasztalatairól számol be nekünk, melyeket négy keréken közlekedve élt át. Ti mit gondoltok, hogyan lehetne megreformálni a kerékpárral közlekedők hozzáállását? Talán ők is szerezzenek valamiféle jogosítványt? Nem…..
PTibor (törölt) 2009.05.14 12:18:36
OFF:
"hogy nem lehetne ezeket valahogy megnevelni?
"? Nem kéne megtanulnod írni? Minimum őket..

ON:
két dolog kéne: 12 éves kor előtt (ugye van ilyen szabály, hogy 12 fölött kerékpározhat önállóan) kötelező, tantervbe beépített KRESZ oktatás..
ugyanebben a korban közlekedési kultúra oktatás..

ja és mégvalami.. tájékoztató minden lakosnak, ami tartalmazza az alapvető KRESZ és kultúrális szabályokat.. ha arra van pénz, hogy a pártok reklámozzák a saját fasságaikat, akkor erre is legyen.

@CyberPunK: "Az autósoknak is van és nem basszák fel állandóan az agyamat azzal, hogy nem tartják be az alapvető szabályokat. (Körültekintés, irányjelzés, elsőbbség megadása....)"
hányszor kerültem úgy kellemetlen helyzetbe, hogy a hülye autós nem tartotta be az alapvető szabályt (irányjelzés, körültekintés, elsőbbség, JOBBKÉZ), függetlenül attól, hogy én betartom ezeket..
Egy idézettel kezdeném, ami a múlt heti sztrájkkal kapcsolatosan jelent meg: 12 órán át sztrájkoltak, majd váratlanul abbahagyták. Este 6 óra helyett már délben lefújta a munkabeszüntetést a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete. Azonban ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy…..
Mostanra eljutottam odáig, hogy ez a civakodás egész helyes. Mint a testvérek, vagy a szerelmesek, úgy csipkedik egymást a a redmondiak és a cupertinóiak. Eddig főleg a Microsoft reklámjaival kellett beérnünk, amikből kiderült, hogy a pc-k bár nem jobbak, mint a Macintoshok,…..
A tapasztalatok szerint a kerékpárbalesetek felelősei szinte kizárólag a személygépjárművek és teherautók vezetői, akik nem figyelnek kellően a kanyarodás során - állítja a területen jártas ügyvédünk. Nagy Péter szerint az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban keresték meg…..
PTibor (törölt) 2009.05.11 15:24:53
@metal: erről van szó..
épp ezért "kampányolok" a lemondás mellett.. vagy legalább a lassítás mellett.. :)

@tiborkaba: tegnap konkrétan a bicikliúton jött szembe apuka a kisfiával. kisfiú hátrafordult és sodródott középre. kiáltottam, fékeztem, viacolor megdobott -> blokkolt a kerék, húztam ki a fűbe. ÉS a legrosszabb, tök természetesen haladtak tovább.

és sajna ez nem csak egy kisfiúval esik meg. és nemcsak oylan helyeken, ahol van "bukótér".
PTibor (törölt) 2009.05.11 15:43:25
@tiborkaba: itt már a gyerek alatt is 26os bringa volt, csak nem figyelt..

@Szakadás: tudhatnád, hogy az indexkar a legdrágább exrák közé tartozik..

@lápi lidérc: a városi paraszt megjegyzést kikérem magamnak, mint a városiak mint a parasztok mint a kerékpárosok nevében :P
viszont érdekes ez az ismerni kellene a kreszt. szerintem nagyon sok kerékpáros ismeri a kreszt, persze nagyon sok meg is szegi, de még ha arányosan nézzük, akkor is az jönne ki, hogy az autósok ugyanolyan része nem ismer bizonyos dolgokat, és nem tart be bizonyos dolgokat. és nem fogadom el azt, hogy egyes szabályok nem jók...
A múltkori körkérdésre adott rengeteg válasz után egy olyan hobbimnak hódoltam, aminek már évek óta nem: tősgyökeres budaiból átváltoztam turistává, akit minden budapesti sarok után valami meglepetés vár, akinek itt minden új. Ez az állapot, amikor az ember addig észre nem…..
PTibor (törölt) 2009.05.10 19:07:20
@solaitid: te is úgy működsz, hogy beleírtad a keresőbe a szót, és ha talál, akkor ugrasz? ha elolvastad volna a kommentet érthetőbb lett volna, hogy miért volt az odaírva.

amúgy meg nem, nem csak a felsorolt emberek miatt néz ki úgy a város, ahogy. az is benne van, hogy boldog boldogtalan eldobálja a csikkeket, a papírzsepit, almacsutkát.. és ezek még csak a kisebb "tételek". de emlegethetnénk a belvárosban tartott kiskutyát, aki sétálás közben szarja össze a járdát..
VRaptor próbál kicsit egészségtudatos, környezetkímélő és nyugis életvitelt folytatni, de úgy tűnik ennek egy viszonylag békés helyen is kellőképpen gátat tudnak vetni bizonyos autós egyének. De hová sietnek egy ilyen madárcsicsergős, zöld kis szigeten a csúnya bácsik? Nem…..
Számtalan probléma tornyosul a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium előtt. Hónig Péter miniszter szerint mindig olyan feladatokkal keresték meg, amelyek egyfajta válságkezelést igényeltek, és a mostani helyzet is ilyen. Új nagyprojektek elindítására nem látja…..
A lenti levél is példa arra, hogy nem csak a biztonsági őrök, hanem az ellenőrök között is van néhány gyökér. Olvasónkra azért támadt rá az egyik, mert a szokásosnál egy kicsit hosszabb ideig kereste a táskája alján lévő érvényes –egyébként érvényes- vonaljegyet.…..
PTibor (törölt) 2009.05.04 18:04:26
@Harmincas dógozó jómunkássembör: valami hasonlót akartam írni.
vannak bizonyos íratlan "szabályok", amiket az együtt éléshez be kell tartani..
Tamás nem kapott pótjegyet az ISTER EN járatra. Bátor volt így felszállt a vonatra. Persze a jv leszállította, mert nem volt nála annyi kp, ami elegendő lett volna a pótjegyre és az 500 forintos pódíjra... Tudom szabályzat, de tényleg mi a különbség ha peronon álló…..
Ugyan a sajtóközlemény még nincs kint, de a T-Mobile üzletszabályzatai között már megtalálhatóak az új ikon 200-as díjcsomag árai. Eszerint ötezer forintos havidíjért cserébe 200 lebeszélhető percet kap az ügyfél, valamint 1 giga adatforgalom és 100 darab hálózaton belül…..
A bombariadó nem játék, tudja ezt a MÁV is. Hiszen vagy Lexike mondja be a Keletiben, hogy bombariadó van, vagy a Nyugatiban teszik meg ugyanezt, igaz vonalanként pár perc különbséggel. No nem is ez a nagy baj, hiszen ez megesik. Hanem a vicc, hogy a vonatok nem állnak meg a…..
PTibor (törölt) 2009.04.29 13:07:06
@AAAKK: Az érthető, hogy a zónázót nem állíttták meg minden fánál, de annál az állomásnál meg kellett volna, ahova kiküldték a nyugatiból az embereket..

apropó, ha ilyen van, hogy a nyugatiból kiküldik az utasokat a kökire, vagy újpestre, akkor azt az utazási költséget ki állja?
Először is munkába állt Mark Papermaster, akinek kálváriáját az IBM-mel és az Apple-lel most nem írom le még egyszer, lényeg az, hogy a 2008 októberében az IBM-nél felmondott szakértőt volt cége beperelte, amiért konkurens vállalathoz áll, ezért aztán csak most tudott…..
T-Mobile-os kapcsolataim megerősítették, hogy május elsejétől új ikon csomagot vezet be a hazai vállalat. Az ikon 200-as díjszabás továbbra is csak iPhone-nal kérhető, és a nevéből következően olcsóbb is lesz, mint a mostani ajánlatok. A 200 a lebeszélető percek számára utal,…..
Érdekes kérdést boncolgat a Time magazin múlt heti száma, éspedig azt, hogy tényleg senki nem tudta Paul Potts-ról vagy Susan Boyle-ról, hogy ilyen jó hangjuk van? Lehetséges, hogy úgy élték le a kis életüket, hogy míg a Britain's Got Talent című műsorban fel nem fedezték őket,…..
PTibor (törölt) 2009.04.28 21:28:33
@mehr luft: elhitette ezeket a dolgokat a TV velünk, de ugyanakkor lehetőséget adott pl ezeknek az embereknek. Nyilván ha kiszavazzák őket, akkor sem lettek volna öngyilkosok.
Appleblog Kényszerlopás 2009.04.19 15:43:00
Tegnap a Falk Art Fórumon jártam, úgy töltöttem el öt órát a művészeti fesztiválon, hogy legfeljebb ha kettőnek tűnt. Volt szórakoztató árverés többnyire szar képekkel de remek aukcióvezetővel, volt egy rakás kiállítás izgalmas festményekkel, máshol Szurcsik József maga…..
PTibor (törölt) 2009.04.22 16:46:41
@stroB: hivatalosan nem járható az az út, hogy Te küldesz 5 rongyot az előadónak, akik elküldik Neked a CDt. Ugyanis - volt ismerős zenekar ilyen ügyben -, ha leszerződsz egy kiadóval, akkor csak a kiadó forgalmazhatja a CDt. Ha a legjobb haverjának lemásolja az albumot, az is illegális lenne.. ilyen jó a helyzet :)
Ismerős???? Úgy látom rendőri intézkedés lett a vége annak az esetnek, amit tegnap megírtunk. Felvettem a kapcsolatot a Start-tal, hogy tisztázzuk a történéseket, és megoldást találjunk.Egy utas Kaposvárról hétfőn délelőtt Budapestre szeretett volna utazni. A kecskeméti…..
PTibor (törölt) 2009.04.22 15:54:58
@Ibigoo: én "úgy tudom", hogy mindenki hülye, csak én vagyok helikopter :)
Megyeszékhelyről naponta csak egy olyan vonat indul a fővárosba, aminél nem kell átszállni. Az IC persze nem várta be a csatlakozást, majd az igazolásért is küzdenie kellett olvasónknak. És persze az igazolásokon se egyforma időpontok szerepeltek... Miért is tart itt a…..
PTibor (törölt) 2009.04.22 15:50:13
off:
@kollas: bízom benne, hogy már ilyenkor nem olvassa ezt a topikot senki és nem lesz felháborodás.
Szóval: nem érdekel, hogy mennyi a fizetése és nem érdekel, hogy ebből mennyi a rezsi. a munkarendje sem érdekel.
A probléma nem is ezzel van, hanem azzal, hogy sajnos a MÁV működése miatt romlik a cég megítélése és ezzel a MÁVosnak lenni sem "menő" már. Ezért van munkaerőhiány. Pedig hány emer van munka nélkül ebben az országban. És ha jobban belegondolunk az a kis pénz is több, mint a segély nem?
Viszont cserébe muszáj elviselni a tapló, bunkó utast. És azt hiszem itt (innen is indulhatna) a hiba a fejekben, mert kurvára nem az számít, hogy ő dolgozhasson, hanem hogy kapjon pénzt (amit a segély is megold)

on:

lehet itt beszélni arról, hogy ki volt a hülye, de végülis a MÁV rontotta el, mert használhatatlan menetrendet készítettek. nyomatják az ICt, mint a megváltót, viszont kb visszajutottunk oda ami nagyon régen volt, hogy a gyorsvonatra helyjegyet, majd szimplán csak drágább jegyet kellet venni. az IC pont ugyanilyen..
Az áruszállítók közt, legyen az kicsi vagy nagy, elég sok bunkó akad, mert ők sietnek, nekik időre kell menni, ők nem érnek rá, rájuk nem vonatkozik a KRESZ sem. 6ai agya a kék mikrobusz sofőrjétől durrant el. A héten lőttem a csatolt fotót az MO-s Halásztelki…..
Mostanában egyre többször gondolkozom, hogy mi értelme van annak, hogy egyes gyors, nemzetközi vonatokból IC-t csináltak. Semmi különbség nincs a korábbi vonatokhoz képest, csak az árában... Mounty is belenyúlt ebbe a különös IC-be, amire a Keletiben már nem tudtak pótjegyet…..
PTibor (törölt) 2009.04.16 17:45:31
@Ákibard!: azt hiszem erre lenne a tökéletes megoldás a 30 perces határidő Romániában is.
Viszont amint elhagyja az ut'só román állomást a vonat, fel lehetne oldani a román "foglalásokat" nem?
Ráadásul, ha jól veszem ki, itt pont fordítva volt. Nem hinném, hogy valaki Romániából tudna venni arra a vonatra jegyet ami Romániába tart, így azokat a székeket simán el lehetne adni szigorúan belföldre.
Rajtaütött a rendőrség a bringásokon. Ez elég jól látszik a húsvéti ellenőrzéssorozat végeredményéből. A kerékpárosokat felkészületlenül érte, hogy a rendőrök őket is faggatták az elfogyasztott alkohol mennyiségéről.  A kerékpárosokról külön statisztika nem…..