Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csicskalangos

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A UPC 29-es körzetének előfizetői sorsa igen sanyarú, hiszen nem elég, hogy rémesen lassú az internet, még az ügyfélszolgálat sem látja a körzeten kívül az adatokat. A UPC ügyfélszolgálatán csak "fekete lyuknak" nevezett tájegység a Monortel 5 évvel ezelőtti beolvadása óta…..
Ami az MTV-nek és kilencmillió amerikainak a Jersey Shore, az nekünk az Aranypart, a Viasat3 legújabb reality műsora, amiben kilenc csaj meg pasi költözik be a siófoki villába, és iszik, bulizik, dug, veszekszik, melózik és csinál magából (vélhetően) tiszta hülyét egy hónapon…..
csicskalangos 2011.08.22 16:19:41
Legújabb fotósorozatán Kate Moss igazán remek formában van, hihetetlenül szép mindegyik képen. Az editorial az angol Vogue augusztusi számában jelent meg, amelynek címlapján is Kate szerepel (itt). A fotókat Mario Testino készítette. ..
 Történelmi csúcson a svájci frank. És bár a kormány időről időre előáll egy-egy frankhiteleseknek szóló mentőcsomaggal, az elemzők azt állítják, sehogyan sem tudnak jól járni a devizahitelesek. A frank bődületes ereje a legtöbb kísérletet kudarcra kárhoztatja.…..
csicskalangos 2011.07.13 03:16:23
Michael Bay a Paramounttal közösen arra kérte a mozikat, hogy szerezzenek be nagyobb teljesítményű izzókat annak érdekében, hogy a vásznak sokkal jobban mutasson a 3D-s Transformers 3. A rendező most megköszönte, hogy részese lehetett a franchisenak, illetve a 3D-t is éltette, aminek…..
A nálunk is jelentős rajongótáborral bíró gyógyszerfüggő orvos és pereputtya lehet, hogy már nem sokáig boldogítja az amerikai Fox nézőit, és másik csatornán folytatódik majd. Az ok egyszerű, mint VV László frizurája: a gyártó NBC Universal több pénzt kér a sorozatért,…..
csicskalangos 2011.04.15 22:27:40
@kén-e egy nick?: hát bánhatod is hogy magyarul nézed... az meg hogy az első két évad elmegy... nevetséges, két olyan évad volt amibe -1 volt a story és összességében se haladt semerre a sorozat, és karakterek se fejlődtek semmit. Harmadik évadtól indult be, és az utolsó három meg iszonyat módon üt.

Persze kinek a pap... Csak nem szeretem ha valaki belenéz egy sorozatba és rögtön eldönti hogy fos. Egy sorozat úgy van megírva hogy akárki akármikor leül nézni, önállóan is megállja a helyét a rész, a story pedig adja a pluszt a rendszeres nézőknek. És az utóbbit nagyon alul szokták értékelni, csak mindenki elfelejti hogy ez nem egy sitcom...
Ahogy Csaba is említette tegnap, az új MacBook Prók tisztességes ráncfelvarrást kaptak, a Core 2 Duók kiesése főleg az alsó kategóriás Pro laptopoknak jelent hatalmas sebességnövekedést.A 15 és 17 colos modelleket azonban már mind négymagos Core i7-essel kínálják, ami szintén…..
csicskalangos 2011.02.25 18:02:56
@Sieg: Látom még mindig nem fogták fel egyesek, hogy a hardver nem minden :)
csicskalangos 2011.02.25 18:39:44
@Zool2107: Van egy elég komoly asztali gépem Win7el, és egy 15ös MBPm, ismerem mindkét világot.

Már pedig itt nagyon sok troll van aki csak Wint látott életébe, és van bőven olyan is, aki már 4-5 éve nem fogott már csak elvből sem Wines gépet, vagy max egy átlagos user lányka eléggé megkérdőjelezhető mértékben karbantartott Win7es netbookjával próbálkozott, majd 10p múlva kijelentette hogy a Windows még mindig a régi...

Én nem a win7 stabilitástát vagy gyorsaságát kérdőjelezem meg, mert ebben nagyon jól teljesít, sokkal inkább a használhatósága és maga a user interface az, amin még bőven lenne mit csiszolni. Ahogy te is említetted, pl az exposé, vagy valami ahhoz hasonló dolog nagyon hiányzik belőle, OSX alatt sokkal jobban van megoldva az ablakkezelés, és a jövendő Lionbe még jobb lesz. Tegyük hozzá Microsoftéknál is haladnak azért a korral, pl a "kihúzom az képernyő szélére az ablakot és átméretezi fél képernyőnyire" feature teccetős. (Am van Win7re valami app vagy ilyesmi, ami olyan mint az expose, de lassú, akad, meg minden baja van, és hát na, OSXen az exposé még 100 ablakkal is flawless megy) És akkor lehetne még sorolni a softwarees különbségeket, meg azt is, hogy a komoly ár ellenében nagyon komoly softwarees felszereltség jár a gépekhez alapból.

Az a helyzet hogy a MBPk nagyon jó keverékét adják az OSnek, a mobilitásnak, az összeszerelési minőségnek. Persze, biztos létezik vékonyabb gép, vagy olyan amelyiknek szintén alu háza van (HP csinált valami erőteljes másolatot), vagy olyan amelyik több ideig bírja kakaóval, de olyan gép, ami ezeket mind tudja, nem igazán létezik. És még ha létezik is, ott van még az OSX, ami ugyan már nem a régi fényében tündököl, de még a mai napig nagyon jó. (és hát na, mégis csak UNIX)
Egy nagyon kedves és rendkívül felháborodott olvasónk hívta fel figyelmünket az alábbi riportra, amiben a Mokka két műsorvezetője és egy filmszakértő cseveg Chris Nolan harmadik Batman-filmjéről. Amikor felvezetésként bejátszották a Batman: Arkham City című videójáték…..
csicskalangos 2011.02.19 15:01:18
@szcsongor: Szoktam hallgatni (bár nem Puzsér miatt), szóval nem a levegőbe beszélek :)

Es nem azzal van baj hogy egy kritika tartalmas szubjektív elemeket, mert igen, emberek írják, de egyátalán nem mindegy hogy mekkora mértékben szubjektív valami. Az hogy tények nélkül fröcsögünk és próbálunk mindennek ellentmondani vagy felmagasztalni, az nem kritika, hanem szimplán az hogy valaki a véleményét mint valami vita tárgyát a pofádba tolja, csak itt még reagálni sem tudsz :)

Egy jó kritikának van valamilyen logikai szála, érvrendszere, meg úgy egyátalán valami, amire épül. És bocsi, de szerintem az hogy "engem hidegen hagynak a batman filmek" nem esik egyik fenti kategóriába sem, szóval ezt nehezen nevezhetem kritikának. Bár úgy néz ki ez valakinek megteszi.
Ezer erdő címmel hamarosan megjelenik a Magashegyi Underground első nagylemeze. A zenekar négy évvel ezelőtt indult Bocskor Bíborka énekesnő vezetésével, de eddig még nem adtak ki teljes albumot. "Ez egy régi tartozásunk a rajongóink felé." - mondta Fodor Máriusz…..
csicskalangos 2010.10.21 23:47:39
Hamarosan döntenek a 2013-ban életbe lépő szabályokról, valószínűleg jön a turbó motor és jönnek a szívóhatásos autók. Sokan tartják a Forma-1 aranykorának a 80-as éveket, amikor bivalyerős gépek széles gumikon, hatalmas leszorítő erővel versenyeztek, jó hír, hogy az…..
Egy hónapja vártam erre, ma végre megérkezett az Amazon ebook-readere, a Kindle. Minden lépésemről beszámolok a kicsomagolástól, az első könyvek feltöltéséig, folyamatosan frissítem ezt a posztot.  Kezdjük a kicsomagolás bonyolult műveletével és néhány képpel.…..
csicskalangos 2010.08.30 13:02:44
@R. Daneel Olivaw: Gondoltam hogy ha meglátod mi van rátéve, te rögtön lecsapsz a dologra :D
Hello Tibi! Egy írást küldenék a modoros joghallgatókról - ha tetszik, kérlek posztold! Üdv, Tiziano Mindennapos szociológiai túra egy budapesti jogi egyetemre járni. Mivel ezek a felsőoktatási intézmények sokféle embertípust szippantanak magukba, gyönyörűen reprezentálják…..
A nyúlon túl Mz: Bálint nap 2010.08.18 15:26:00
Agent Provocateur - "Love Me Tender" in HD from Greg Williams on Vimeo...
Úgy látszik T-Home-féle sávszélességaszály Észak-Pest megye nagyobb részét sújtja, mint azt korábban gondoltuk. AtticsiBácsi szerint is 5Mbit a legmagasabb elérhető internetes csomag még kábelnettel is: Csak megerősíteni tudom a pénteki posztot, azzal a kiegészítéssel, hogy…..
csicskalangos 2010.07.29 22:59:21
@۝merta-X: Ismerem én is az érzést, itt Szigetszentmiklós környékén az Invitel meg az úgynevezett Pr Telecom nyomja a kartelt elég szépen (najó, Miklóson talán van UPC is, de környező településeken nincs) ugyanazt a fost, ugyanazon a nevetséges áron adják. Mondjuk most volt reform, most már 7e forint 10mbit!!! WÁO.
Nem is merem a nagyobb csomagot választani, maradok a 5mbitnél, mert régen a 4mbitnél adtak 3at, most 5nél már megkapom kb. a 4et, a feltöltésről meg ne is beszéljünk, 25kbyte a max feltöltésem, ez """5"""mbit mellé eléggé nevetséges. Itt a bizonyíték:

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/896498845.png[/IMG][/URL]

Mondjuk a 100 mérföldet nem tudom honnan szedte, 25kmre vagyok pesttől, szóval nem tudom merre mehetett az az adat :D
csicskalangos 2010.07.29 23:39:13
@antonov: Kóreába meg Svédországba se mennek csődbe, pedig ott 10e forintak megfelelő valutáér a 100/10et kapod, nem a 10-15/semmit. De persze maradjunk itthon, a digi érdekes 3500ért hozzádvágja a 20-25/10et, és tegyük fel hogy mivel magyarország az se 25/10 csak 12/5, akkor is kevesebb mint fele annyiért ugyanazt a letöltést adja, feltöltésben meg majdnem 20x annyit mint az invitel.
Művelt alkoholista hosszabb útra dugóhúzó nélkül nem indul el, sőt kedvenc poharai nélkül sem, de azért fölkaptam a fejem, amikor a www.drvino.comon megláttam, hogy cipővel nyitják a palackot. Lehetséges? Dr. Vinónak nem sikerült, de a videók tanúsága (és a hozzászólók…..
csicskalangos 2010.05.20 22:14:47
@kovi1970: Úristen te kretén, nem ő rakja ki a 18at hanem a füves indexesek.
Sokan vannak, akiket szinte sehogy sem lehet elvinni a géptől. Tavaly októberben Moszkvában kipróbáltak, hogy mennyire elszántak a legelszántabbak. A Counter Strike 1.6 két legjobb oroszországi csapatának rendeztek egy küzdelmet, ahol a szervezők némi figyelemelterelés bevetettek.…..
csicskalangos 2010.05.18 17:45:46
@szomszédsrác: mióta van cs?
"Monacóban nehéz az utolsó helyről, de a futam hosszú, 2006-ban Schumacher utolsóként indult, és ötödik lett, vagyis célom a pontszerzés. Meglátjuk, lesz-e elég szerencsém" - nyilatkozta Fernando Alonso szombati balesete után. A spanyol a harmadik szabadedzésen verte a…..
csicskalangos 2010.05.16 16:19:08
@farkas: nem volt szabalytalan, tavalyhoz kepest modositas, hogy nem a celvonaltol, hanem mar a boxutca bejaratatol lehet elozni abban a korben, amikor kijon a safety car. marpedig sumi utana ment el alonso mellett. (szoval ne foglalkozz a duplo fele trollokkal)
Az alábbiakban Zixus vendégpostját olvashatják. Az országgyűlés első napja tele volt mókával és kacagással. A Rosszabbik egy jól irányzott huszár-, akarom mondani gárdista vágással sikeresen tematizálta az ülést. Reagált rájuk Papír-Turul is, akinek - talán a Sólyom for…..
csicskalangos 2010.05.16 12:02:43
@fourgee: igen, ezen én is szakadtam :D
Na tessék, ezt akartátok, megkaptátok: még csak négymagos se bírt lenni a Core i7-es processzorral szerelt csúcslaptop (az Intelt egyébként agyon kéne csapni az elnevezések miatt), de a forrósodáshoz már van esze. A Cinebenchet futtatva legalábbis többször egymás után sikerült…..
csicskalangos 2010.04.27 21:24:52
"final cutnál meg komolyabb cuccot használnak a filmstudiókban, de ha tudsz tényeket, akkor mondd, mert előfordulhat."

Csak nem beszélnék hülyeségeket :))) Az oscaron a legjobb 10nek jelölt dokumentumfilmből 9et final cut proval vágtak, de itt van pl egy idézet a wikiről is (finalcutpro címszó alatt megtalálod)

"According to a 2007 SCRI study, Final Cut made up 49% of the US professional editing market, with Avid at 22%."

Elhiszem, hogy sokmindenre használnak sokminden rendszert, de a videóba fotóba audióba utazó profik döntő többsége macen tolja, maces programokkal.

Nekem nagyon megragadt anno, amikor egy profi amerikai esküvőfotós egy videóriportban ami így hétköznap készítettek vele ezt mondta "szerencsém van, hogy én már (utalva a sok sok év munkájára) itt kint lehetek a tengeren ilyenkor, még a többiek a képeiket editelgetik a MACJEIKEN" igen, szó szerint ezt mondta, nem a gépükön/számítógépükön, hanem a macjeiken. Tegyük hozzá, hogy ez amerika, és ott meg is tehetik hogy macet vegyenek, de biztos vagyok benne hogyha a világ más tájain is jobbak lennének a megélhetési lehetőségek, ott is egyre jobban elterjedne.

Másik dolog. A mac húzóereje a unix alap és a felhasználói élmény. Örülnék ha most abbahagynák a vagdalkozásaikat azok akik még nem használtak macet huzamosabb ideig (pár hetet értek ezalatt) Én 10 évig használtam windowst, és használok mai napig is, de most már csak akkor, ha valami miatt tényleg muszáj. Pedig nem vagyok átlagjúzer (Villanykarra járok a műszakin) szóval nem áll távol tőlem a gépem bizgerálása, és mégis, most is épp egy összetákolt core duos, elszállt inverterű régi macbook proról írok, ami külső monitorról használok, és mégis, minden körülmény ellenére , másfél hét alatt beleszerettem.

A mac megkönnyíti a hétköznapjaidat, egy átlagjúzernek a mindennapi teendőit sokkal kényelmesebb ezen végezni, én is szivesebben beszélgetek vagy netezek ezen mint windowson. Ha meg valaki profi dolgot / szakmai melót akar űzni az meg értelemszerű hogy azon a platformon végzi ami neki kényelmes, aki CADezik az CADezzen winen, énis winen fejlesztek pl programot, de fotót (mert hogy otózom) macen editelek. Csak tudni kell helyén kezelni a dolgokat és nem fekete-fehéren látni.

Másik hogy akinek van macje (inteles) az tud win-t is használni, akinek meg pcje van az meg ugyan használhat hackelt osxet, de ezzel pont azt öli meg ami a lényege lenne a dolgoknak, a nyugalmat/stabilitást/egyszerűséget.
csicskalangos 2010.04.27 21:31:21
@csicskalangos: ja persze azt elfelejtettem mondani, hogy az asztali gépem c2d-s, 4 giga rammal, és a c2d azonos órajelen kb 80%ot ver rá a core duora, ráadásul ez 1.83ghzes, az asztalim meg 2.4es. Szóval nem 8085ös intelről váltottam core duóra és csodálkozom hogy jééé milyen gyors, hanem relative downgradeeltem. (asztalim megvan még, de kb csak akkor használom, ha pl visual studiozom rajta (és nem a bootcampelt xpn visual studiozok :D (vagy végre sikerül belőnöm az xcodeot rendesen)
Ma délelőtt 11 órakor nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor. Radikális adócsökkentést nem ígért, viszont az adórendszer átalakítását megígérte, sőt januártól jöhet a családi adózás. Az adózáson kívül fontos eleme lesz a kormány kezdeti politikájának az…..
Vége a választás első fordulójának, rengeteg dolog történt: végignézhettünk egy döbbenetes választási bizottsági szerencsétlenkedést, ránk ömlöttek az adatok, és nem mellékesen ez a blog bevonult a magyar televíziózásba… A következő napokban még sok lehetőség…..