Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A kiló nem százat jelent.

306 bejegyzést írt és 2043 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Öt komment, amitől az olvasók nem bírnak leállni a lájkokkal: Ceglédi Zoltán egyszemélyes hadseregként vette fel a harcot a becsapós klikkbét-címek ellen. (Naná, hogy ez is klikkbét-cím, de nem eléggé hoz már kattintásokat, meglehetősen elavult, már-már annyira patinás, hogy csak a…..
A kiló nem százat jelent. 2022.01.18 18:50:12
@gigabursch: szerintem jópofa, amit csinál
A kiló nem százat jelent. 2022.01.20 15:44:52
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nem készülnek az ilyesmire. Rutinból baltáznak el mindent.
Érdekel valakit, mekkorát koppant a magát szerényen csak "A Tudománynak" tekintő biológus celeb? Boldogkői Zsoltnak is jobban állt, amikor csak a homeopátia volt a "hobbija". Mára mindenben mindenhatónak képzeli magát. És nos: ez káros. Ha a média ebben segíti őt vagy a hozzá hasonlókat, mint…..
A kiló nem százat jelent. 2020.12.11 08:54:05
@Sir Gombóc: értelemszerűen, akinek nincsenek tünetei nem is tud a megbetegedéséről, ami nincs. Egy kis nátha sokaknak nem számít tünetnek. Ha viszont nehézlégzést érzel, azt azért megjegyzed. Ennél fogva sokkal többen érzékelik a COVID-ot súlyosabb betegségnek.

Mondjuk egy nehézlégzés még mindig semmiség egy anafilaxiás sokkhoz képest, amit a vakcina okoz... Juteszembe.
A kiló nem százat jelent. 2020.12.11 11:42:55
@IGe.: ez a mém nem az a mém, amivel te foglalkozol. Vagy Dawkins. A szerzője ismeretlen. A műfaj pedig ilyen. Közzétettem, mert szerintem jelenség, ahogy a többi mém is. Mond valamit. És a mémek azok az illusztrációk, amik joglag nem védettek, terjeszthetőek. Én nem ismerem a szerzőt és nem tudom veled összekapcsolni, for the record.

Nem azonosulok velük, de / és nem is határolódom el ezektől a mémektől.

A Zsoltot ért fenyegetéseket viszont elítélem. Én is kaptam ilyeneket, más is. Nincs ebben semmi új. Többnyire csak verbális a dolog. Dühös emberek mindig lesznek. Ettől függetlenül Boldogkői Zsoltot is megilleti a jog, hogy ilyesmiknek ne legyen kitéve. Ettől függetlenül a kockázatos új oltások köteleővé tétele egy kisebb merénylet lenne az emberiség ellen.
A kiló nem százat jelent. 2022.01.06 22:04:18
@tesz-vesz: Nem látok ellentmondást, apafej! Valami baj lehet a felfogóképességeddel, olvasgasd csak a blogot, hátha sikerül még valamit magadba szívnod!

És ó igen: a COVID még mindig influenza veszélyességű. Az omikron nyilván az sem...

Ezt mutatják két év adatai.
Körbejárta az internetet, hogy a COVID-hisztéria két kulcsfigurája kikotyogta, hogy a COVID elleni vakcináik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Mint oly sokszor: utólag persze sürgősen letagadták, ahogy az most már iparszerűen zajlik a Bill Gates által pénzelt newsroomokban és a nagy…..
A kiló nem százat jelent. 2021.12.14 08:38:51
@And37: Márpedig feltűnhetett volna, hogy a COVID éppúgy szezonális megbetegedés, mint az influenza, s mint ilyen egész biztosan a D-vitaminhiánnyal súlyosbodik. Nyáron nincs COVID. Ennek megfelelően, a déli féltekén sincs COVID. Dél-Afrika egy hoax. Nézz rá erre a halálozási statisztikára és mondd meg nekem, hogy nem alapvetően hullámvölgy van-e Dél-Afrikában: ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&facet=none&pickerSort=desc&pickerMetric=total_cases&hideControls=true&Metric=Confirmed+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=false&Align+outbreaks=false&country=HUN~ROU~ZAF

Szerintem igen. Egész Dél-Afrika tudtommal nem mérsékelt övi ország, de mint ilyen is kb. az egyetlen Afrikában. Érdemes a többi afrikai országgal összevetni, ahol a hagyoményos életmódból kifolyólag nincs COVID lényegében: ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&facet=none&pickerSort=desc&pickerMetric=total_cases&hideControls=true&Metric=Confirmed+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=HUN~ROU~ZAF~Africa olyan lapos az afrikai görbe, hogy nem is látszik. Természetes, aki trópusi országban vagy nyáron nem megy a napra, az tkp. hasonló kockázatokkal él együtt, mint télen az európai populáció. Felhívnám rá a figyelmet, hogy a klimatikus viszonyok máshol bonyolultabbak, mint nálunk. Nem tél-tavasz-nyár-ősz van, hanem pl. esős-száraz évszak stb. Más mintákat látunk. Vagy: nem látunk semmit.
"És mi mégis maszkot hordunk...!?" Kiálthatna fel a kor Petőfije, de a beteges költővel valószínű végzett volna a második hullám vagy az elsőben a májzsugorodás.  A média hallgat arról, hogy csaltak a Pfizer klinikai vizsgálatai során, és nem veszi észre, hogy az oltások tkp. csődöt mondtak. A…..
A kiló nem százat jelent. 2021.11.15 11:10:58
@And37: Ok, semmi gond. Érdekes lehet az USA-ról is beszélni. Nem hiszem, hogy a számokat látva jobban járnánk. Én ezt nézem:

ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=SWE~USA

a kórházakban hány oltott van vitába én nem megyek bele... azt várom, hogy az oltásnak van valami egyéni haszna, de társadalmi szinten nem látom ezt működni durván a cikkecskében megírt okokból, de lehetne még boncolgatni laikus érvekkel, nem akartam nagyon bőlére ereszteni, mert nincs értelme

az USA legutóbbi hulláma már le is csengett jórészt, azért nem szeretem az USA adatait nézni, mert éghajlatilag nem egységes ország, minimum 3-4 ország, ezért szerencsésebb inkább az európai országokkal való összevetés vagy az afrikai adatokkal való kontraszt: egyértelmű a dolog szerintem

a COVID továbbra is éppolyan betegség, mint az influenza: döntően szezonális és így a D-vitaminhiány és más éghajlati tényezők triggerelik a felfutását

nem látom ezt az összefüggést megdőlni a brazil vagy más adatok alapján sem
A kiló nem százat jelent. 2021.11.24 15:12:33
@Glokta: A cikk elsősorban a Pfizerről (és a Modernáról) szól, az Astra Zeneca vakcináját nem vizsgáltam és nem is nagyon van olyan ország, ahol az a domináns. Ok: Britannia, Svédország. De nem megemlítve a AZ-t a svédeket kiemeltem. A sajtóban agyon dícsért RNS vakcinákkal van a baj azt hiszem, de az adatsorokban megtalálja mindenki a maga igazát. A 90% körüli átoltottságú országok zöme jól áll halálozásokat tekintve.
Az AZ-t is eléggé ekézte a média. A kínait főleg. A Sinopharm-országok is jól állnak. Pfizer, Pfizer, nem lennék a helyedben... Folytatás:

kilonem100.blog.hu/2021/11/22/fauci_gates_is_veletlenul_beismerte_hogy_a_vakcinak_nem_mukodnek_annyira_mint_azt_a_reklamban_mondta
A kiló nem százat jelent. 2021.11.25 12:01:14
@And37: "Szinte bármit írsz, tudok rá ellenpéldát mutatni, és viszont, bármit írok, tudnál rá ellenpéldát találni." Tökéletesen helytálló. De ha az oltások megbízhatósága a kérdés, akkor néhány cáfoló adat elég. Nem kell mindenütt megbukjon a tömeges oltás. Elég, ha pl. idehaza nem hoz eredményt. Bőven elég... Érted.

De hogy kicsit segítsek az ellenérvelésben: a 90% feletti átoltottságú országok számai tendenciózusan jobbak. Felteszem azért, mert ők átoltották az időseket is, vagy jobb arányban. Az oltást nem kérők sajnos éppen az a korosztály, amelyik kitettebb a járványnak. Ilyenformán azokat oltjuk, akiket annyira nem kéne, és azokat nem, akiket kéne. De ez nem a mi hibánk. Pusztán a számokért megyünk most és nyomorítjuk meg az embereket újabb és újabb korlátozásokkal.

Össze lehet rakni a végső konklúziót még hiányos adatokból is. Összegezve a részemről: az oltásokhoz képest a nyári D-vitamintöbblet már jóval erősebb védőhatást biztosított és Svédország sokkal jobban áll lockdown nélkül is, mint a hasonló oltottságú országok. Ez a két bottom line van, amit meggondolásra ajánlok. Az oltásprogramot ki kéne egészítse egy D-vitaminprogram is. Az oltásokat pedig minden orvoslátogatásnál fel kéne ajánlani az időseknek, ha még nem kapták meg. Persze az is lehet, hogy azok betegednek le, akik nem szeretnek orvoshoz járni.
Párbeszédet a járványkezelésről! Facebookon jelentetett meg közleményt Hont András, Ceglédi Zoltán és több más neves újságíró, amihez száz értelmiségi és civil csatlakozott. Nagyon kiváncsi vagyok hogyan fog reagálni erre a mainstream média. A kiáltvány ugyanis sok az intézkedések mellett…..
  Sanghaj látképe. Onnan nézve Budapest egy kedves kisváros.  A hazai baloldal úgy érzi megtalálta a könnyű ellenfelet és igyekszik minél nagyobbakat rúgni Kínába. Talán úgy gondolják, hogy a jobboldali kormány által éppen feltápolt hadseregünk, pont pariban van a világ legnagyobb szárazföldi…..
Nem 9 686 400 forintos kérdés szerintem, de amit egyes baloldali politikusok és az általuk feltüzelt ellenzéki kommentelők művelnek Kína kapcsán, az éppolyan együgyű és alantas, mint a kormánypárt és ZS-kategóriás propagandájának migránsozó-sorosozó kampánya volt. Csak jóval rövidlátóbb. De…..
Bill Gates (Microsoft) többször találkozott azzal a Jeffrey Epstein-nel, akiről már 2008 óta köztudott volt, hogy kiskorúakat kényszerített prostitúcióra. Már maguk a találkozók ténye is ki kellene verje a biztosítékot, de ami ennél is bizarrabb az a találkozók állítólagos oka. A mainstream média…..
A kiló nem százat jelent. 2021.10.14 13:29:22
@And37: Ezt nem láttam. Nem fér bele a cikkbe és nem is akartam Robert F. Kennedy Jr-t erről megkérdezni, ezt ugyan nem láttam, de számos más cáfolatát igen. Ettől függetlenül elég sok forrás van, ami visszásságokról számol be. Nem akartam végigmenni rajta. Az biztos orvosokat is öltek meg az afrikaiak, mert nem annyira jött be nekik a buli. A lényeg: Afrika messze van, nem tudom, mi az igazság, de sok minden nem stimmel. Mindenki azt ha róla, amit akar.
A kiló nem százat jelent. 2021.10.15 11:22:00
@And37: hát egymás közt, egyes magyar egészségügyi intézmények afrikai színvonalúak...
Szóval akár írhatnánk is.
"Horror a kettesbelen."
vagy: kilonem100.blog.hu/2020/04/21/mi_az_igazsag_a_pesti_uti_idosek_otthona%3flayout=5
A képen még nagy a barátság, az egyetértés, de aztán már nem tudtuk kapkodni a fejünket, úgy pörögtek a szappanopera epizódjai. Előbb együtt indulnak, aztán visszalépegetnek, és a végeredmény: mindenki csinálja ahogy tudja... Igazi magyar politika! Lassan már valóban nem tudni, ki kivel van, ki kit…..
A kiló nem százat jelent. 2021.10.08 17:15:41
@Boldeone2: “ A háttèrben mozgolódik a civil társadalom , mindenki èrzi , itt van az új ès egyedüli esèly.”
Erős a hited. Nem akarom lebontani, de ez csak vágyvezérelt gondolkodás, semmi nyoma sehol. A többséget hidegen hagyta az előválasztásunk. Ennyit tudtam meg.

"Az LMP óriási hibát követett most el , ebben akkor gondolom" Az LMP az óriási hibák pártja, de ebben a történetben majdnem mindegy már mit csinál. Adtam esélyt az előválogatónak, de lássuk be, az ellenzéki térfél keménymagja túlságosan is bornírt, egybites, képtelen megújulni vagy általánosan népszerű lenni jelenleg.

"A. Edward döntèse is szerepet játszott ..." Edvárdnak ezekhez a döntésekhez nyilván semmi köze. Egy outsider niemand. Nem tudom, hogy merült itt fel. Nem érzem magam sem híresnek, sem fontosnak...

A jövőben inkább kerüljük a nevek emlegetését. Én sem nevezlek meg.
A kiló nem százat jelent. 2021.10.08 17:19:46
@6.Lenin: MZP egy autentikus nárcisztikus figura, aki nem fért be a Fideszbe az egója miatt. Más bűne nincs. Én azt hittem egy nyári sláger lesz, de ahol nincs más, ott egyslágerrel is nyomhatod a vidéki haknit akár évtizedekig. kilonem100.blog.hu/2019/05/13/szomoru_szamuraj_marki-zay_a_politika_kozsoja
A kiló nem százat jelent. 2021.10.11 09:29:11
@birkamenet: ne zavarjon senkit a tény, hogy az előválasztáson Karácsony mellett tettem le a voksomat...

Még az Új Népszabadság is elszocializálta a cikkemetÉ ujnepszabadsag.com/2021/05/16/karacsony-lehet-orban-elso-realis-kihivoja-es-ez-rafer-az-orszagra/
de Ráhelezzen mindenki kedvére. Én meg majd jól leadom a protest voksomat az ellenzéki balfaszkodás ellen a kutyapártra végül.

Az ellenzék legnagyobb ellensége az ilyen buzgó mócsing gyurcsányista ámokfutók.
Emlékszik még valaki a Szomorú szamurájra? Az Ámokfutók azóta süllyesztőben eltűnt sztárjának, Kozsónak is megvolt a maga tizenötperc hírneve, nem lehet elvitatni tőle. Tartja a mondás a magyar popszakmában, hogy a közönséget nem lehet eléggé alulmúlni. Most nem a kultúrsznobizmus öt perce…..
A kiló nem százat jelent. 2019.05.16 15:12:49
@MAXVAL bircaman közíró: látom még hezitálsz leszűrni a következtetéseket, hogy nem: annyira nem eszes, bukni fog
A kiló nem százat jelent. 2021.10.09 17:50:15
@Glokta: honnan tudod előre?
Hatalmas leleplezésről számol be a mértékadó világsajtó: egy dalnak a meghallgatásával nyugtatta le magát Trump, ha hisztirohamot kapott a Fehér Házban.    Igen, Andrew Lloyd-Webber Macskák című musicaljének “Memory” című dalát hallgatta! Óriási szenzáció! ..
A kiló nem százat jelent. 2021.10.07 08:31:33
@alöksz róz: Isten éltessen! :)
A remény hal meg utoljára. Egy kormányváltás sosem lehetetlen célkitűzés egy olyan országban, ahol legalább szabad választásokat tartanak, ha nincs is kolbászból a demokrácia. Ez azonban nem azon múlik, hogy az ellenzék mennyire akarja vagy mennyire egységes, hanem csakis a választók hangulatán.…..
A kiló nem százat jelent. 2021.07.30 06:13:39
@Nátha ellen bálna: őszintén, van BÁRMI jelentősége? Az arányok itt láthatóak jobban. A gov oldalon nincs jó ábra. Nem fognak változni az arányok és pontosak. Zömében nagyon idős, beteg embereket sújtott a covid. Bármelyik idősávban nézed.
A kiló nem százat jelent. 2021.08.02 08:18:57
@Nátha ellen bálna: hát igen, a médiának ez egy kényelmes téma. Garantált kattintások. Akkor is, ha az igényesebb olvasóközönség elpárolog közben. Igazad van sajnos. A média szinte kívánja a 4., 5. hullámot. Ha nincs, megírja, hogy van. Akár "augusztustól"...

Nem tervezek erről cikket, de valóban van negyedik hullám, de az áldozatok és hospitalizáció nélkül zajlik. Csak fertőzöttek vannak, mint a klasszikus náthánál, ami sosem volt címlap.
A kiló nem százat jelent. 2021.10.05 16:59:08
@Nátha ellen bálna: Eléggé ellentmondásos a világ. Sok történés van, de a kifáradás szerintem a legerősebb jelenség. A magyar kormány nem vezet be szigortásokat. Dánia elsőként törölt el minden korlátozást Európában, Svédország követte. Sokféle hír van.

"Azt írtad az 1984-es posztodban, hogy majd unalmassá válik ez a dolog, de a világot elnézve most kezd bedurvulni, és elmenni egy nagyon veszélyes és elmebeteg irányba." Köszönöm a figyelmes olvasást. Jósnak nem álltam. Ez egy hosszabb eszmefuttatás arról, hogy szerintem ami zajlik nem egy disztopikus rémálom felé tart. Az túl direkt és sosem valósul meg. Sok bosszantó fejlemény van, aztán elmúlik mind. A világ sosem lesz újra olyan, mint régen, de ez régen is igy volt már. Nem gondolnám ezt túl:
A kilonem100.blog.hu/2021/04/26/covid1984 COVID-1984: Orwell sem találhatta volna ki, ami felé az emberiség tart — és MI SEM FOGJUK. Ez a konklúzióm. Én kifáradtam. Még a cáfolatok megirására sincs erőm. Felesleges ellenségeskedést, gyűlöletet, lesajnálást és tényleges támadást kaptam miatta. Ezért inkább kicsit rápihentem.

"Ráaádsul előbb lépünk túl a témán, mint gondolnánk vagy konszenzusra juthatnánk. A konszezus akkor jön el, amikor már a COVID — kapaszkodj meg: senkit sem fog már érdekelni. Így lesz ugyanis. Valójában ez volt jóval nagyobb járványokkal. Valójában unalmasak és SEMMI jelentőségük."

Ezt gondolom most is. A végét tudom, hogy milyen lesz, de mikor jön el, azt nem. Most ez disztopikusabb-e, mint a hadiállapot kihirdetése ok nélkül és az amiatti távoli rémüldözés, nem tudom...
via GIPHY Nagyon rövid poszt. Ultrarövid. És 18 éven felülieknek szól...
A kiló nem százat jelent. 2020.11.05 08:58:01
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
1. Lekicsinylem? A Vírus valóban kicsi. Mindegyik kicsi.
2. Amiről szó van az a koronavírus halálozási aránya: tudjuk, hogy azonos nagyságrendű a szezonális influenzáéval, a komolyabb influenza járványokéhoz hasonlítható: 1956 vagy 57 már nem tudom pontosan stb. De messze alatta marad a spanyol nátháénak. Messze.
3. A COVID-19 halálozási aránya az első, amit pontosan igekeztünk megmérni, minden mást csak becslünk, nincsenek tesztek valójában, sosem voltak és sosem lesznek. Pontosabban nem mérni, hanem túlmérni igyekszünk. Még a balesetben meghaltaknál is, ha pozitív a teszt, COVID-19 halált számoltak fel. Olvasgasd a blogomat: kilonem100.blog.hu/tags/covid-19 Minden adat pontos.
4. De ez érdektelen. Ha te úgy érzed, hogy egy ilyen fertőzési hullám megér egy ilyen hisztériakeltést és a gazdaság rombadöntését, akkor jól van. Ez a te felelősséged. Úgy tűnik a többséget erre hangolta az egyoldalú média. Az én feladatom — úgy mond —, olyan információkat feltárni, amik ezt árnyalják. Bemutatni, hogy nem annyira kerek a hivatalos narratíva és a járvány elsősorban azért súlyos, mert a jóléti társadalmak életben tartanak már életképteleneket is.
5. Életeket akarunk mind menteni. Ehhez keressük a megfelelő eszközöket. A jó hír: vannak ilyen eszközök: a D-vitamin, az A, a B6, a C, a cink, a magnézium, a hidratáció, a szellőztetés. A levegő megfelelő páratartalmának biztosítása. EZEK a kulcsfontosságúak, mert a halál valós és mindenkire, aki ezeket elbagatellizálja meghalhat, akkor is, ha két maszkot húz, mert — és ismét ez a felelősségem — a maszk nem menti meg az életed, ha az immunrendszered leépült.
Ennyi.

Bezdmeg, és engem baszogattok. Ahelyett, hogy indulnál a gyógyszertárba..
A kiló nem százat jelent. 2021.09.22 11:52:39
A kiló nem százat jelent. 2021.09.22 11:53:26
@Rodney_2: elkérhetem a mobilszámát? :)
Mutáns jogász-virológus hibrid legyek, ha értem. Egy ismerősöm lefordította magyar nyelvre a jelenleg hatályos járványvédelmi szabályozást: §1. Ha egy [szabadtéri szórakozóhelyen] nem szól a zene, akkor bemehet bármennyi ember védettségi igazolvány nélkül, a.) de ha "szervezetten" isznak, akkor…..
A kiló nem százat jelent. 2021.06.07 18:34:03
@Etniez: már ne haragudj, de aláírtál valamit az "oltásellenes baloldalnak"? Még én sem írtam alá semmit, annak ellenére, hogy de jure része vagyok az összefogásnak helyben. Ettől még nem kell közösködnöm minden őrültségükben.

Legjobb példa: szombaton azok tüntettek tömegesen, akik egészen addig azon hisztériáztak, hogy nem nyithatjuk vissza az iskolákat.

Most akkor magyarázd már meg nekem, hogy 1. ki a következetes, én vagy ezek az ütődött politikai élősködők 2. kinek lehet igaza, ha többek között ez a hisztéria sem jött be nekik viszont nekem MEGINT igazam lett, mint ahogy COVID-ügyben mindig.
A kiló nem százat jelent. 2021.06.10 08:13:15
@Etniez: már mondott ezret. Te vagy, aki folyamatosan torzítva, megmásítva, hiányosan adja vissza mások gondolatait és a megismerhető tényeket, ami rettentő fárasztó.
A kiló nem százat jelent. 2021.07.08 19:43:58
@Etniez: ez minden évben triplán igaz. Nettó propaganda. A kormányt nem ezen a téren kell kritizálni. A covid halottak száma bruttó. Lényegében minden halottat volt. Vagyis tizede sem covid. De ne rágjuk már ezt sokadjára meg.
Egyik állandó vesszőparipám: miért olyan pocsék a magyar politika és miért olyan szánalmas a politikai felhozatal? Miért kell ugyanazokat a leszerepelt, közepes pojácákat bámulnom sokszor 30 éve folyamatosan? Valóban: az embereket nem érdekli, sőt taszítja a politika, a média pedig ennek…..
A kiló nem százat jelent. 2021.06.03 17:23:47
@Swin: :) Ha nem én vagyok a kormányfő, miért számítana, marad-e Orbán vagy sem. Én éppoly jól elvagyok vele, mint Gyurcsánnyal vagy Bajnaival vagy elődeikkel voltam. Egyedül Horn/Bokros volt az, aki miatt sokat szívtunk. De ők nem jönnek vissza. Ezen túl kb. not my business. De feltétlenül érdekelne a dolog, ha a kihívó lennék.
A kiló nem százat jelent. 2021.06.04 12:52:08
@Wildhunt: na most vagy az én BMI-m fejlődik rossz irányba vagy Robi szeretett volna diszgráfiássá válni nyilvánosan. :)
A kiló nem százat jelent. 2021.06.06 14:59:14
@GyMasa: teljesen igazad van. Klasszikus adhd tőlem. HÁTSZÉL nélkül, szembeszélben.
Régóta próbálom fejben kisakkozni, vajon milyen újdonságot hozhat számunkra a COVID utáni Új Normális, amit a régi nem tudott megadni. Igyekezzen megőrizni mindenki a komolyságát! Mindazok, akik a social distancing miatt hiányát érezték eddig, hogy jól behúzhassanak netes vitapartnerüknek vagy…..
A kiló nem százat jelent. 2021.05.21 10:53:39
@Kage kyōi: én azt hitte eddig is ő volt a prof.
A kiló nem százat jelent. 2021.05.21 10:53:55
Azt hiszem, senkit sem ért váratlanul: Karácsony Gergely ismét hagyta magát rábeszélni. 12 év után a szabolcsi faluból származó Gergő lehet Orbán Viktor első reális kihívója, és ez ráfér az országra, nem mellesleg a hatalomba belekényelmesedett Orbán Viktorra is. Ezt nem hiszem, hanem ebben biztos…..
A kiló nem százat jelent. 2021.05.20 10:37:51
@GyMasa: Ha valaki 130-cal gyorshajt, mindegy, hogy 30-as vagy 50-es a tábla. :)

Nyilván nem olvashattál, de ezért mondtam, nem elég a tábla. Sok helyen eddig is volt tábla, de fekvőrendőr vagy más kialakítás nem támogatta. Ilyenkor nem tartod be, mert ösztönösen vezetsz. Sok esetben nem a 30 a gond, hanem a jobbkezes kereszteződések sora. Pár elsőbbségadás tábla hasznosabb lenne és kevesebb koccanás lenne.

Másrészt pár zebra vagy más gyalogosokat védő megoldás. Nem rakétatudomány ez.

Valóban nem elég a 30-as tábla a lakóövezetben. Ennyi.
A kiló nem százat jelent. 2021.05.20 12:44:03
@nincs1agy: Értem. Hát ezt 2017-ben jól elbaszták. PhD képzésen vett részt, ami nem ugyanaz, és nem szerzett fokozatot. Bár sehol, sohasem használta a dr-t vagy a PhD-t, tehát ez rendben van szerintem. Láthatóan korrigálták az önéletrajzot még abban az évben. Valaki buzgó volt és keverte a fogalmakat.
A kiló nem százat jelent. 2021.05.20 15:54:19
@chrisred: ez így van, de legfeljebb az angolban. A magyar nyelvben a péhádé meg a píécsdí csak pár éve van jelen... Nem állítom, hogy rossz, csak régen volt a nagy Dr. és a kis dr. nem egészen ugyanaz, de valami olyasmi. Ma már csak PhD van. Szerintem is. De egy orvos, jogász, fogász attól még használja tőlem... Nem izgat.
Aki azt várja, hogy egyetlen posztban majd jól igazságot teszek a Közel-Kelet konfliktusaiban, téved. Erre csak az vállalkozhat, aki semmit sem tud és ezért semmit sem ért és nem is akar érteni. Tóth Csaba (Mérce, Azonnali) osztotta meg a social médiában ezt a két a Közel-Keletre annyira jellemző…..
A kiló nem százat jelent. 2021.05.19 07:23:13
@gigabursch: 13.5 millió ujgur van kb.
Ha összeadod a keretes részbeni számokat az jóval több. Csak Törökországban több kurd él, mint ujgur a hatalmas Kínában.

De ez nem verseny...
A kiló nem százat jelent. 2021.05.19 12:01:34
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: persze, meg koncentrációs tábor is van. Csak nekik. Összkomfort.
A kiló nem százat jelent. 2021.05.19 12:04:55
@gigabursch: hát nem ennyit írnak. Részemről lehet bármennyi. 40-50 millióval Belső-Ázsia legnagyobb népe lennének. en.wikipedia.org/wiki/Uyghurs
Míg a bulvármédia tele van az Indiáról szóló COVID-rémhírekkel, addig a Science Magazine paradox módon arról arról a paradoxonról ír, hogy túl alacsony a COVID-mortalitás Indiában... India, lehet, nem egy "Kossuth tér": de 150 millió ember egy helyen... Indiában minden adott egy súlyos…..
A kiló nem százat jelent. 2021.05.14 11:24:12
@And37: szívesen megkeresném, de most nincs időm.
A mechanizmus ismert és nem konteó. Adenovírus-fertőzés jelenlétében beíródhat a DNS-edbe a vakcina által bevitt információ. Ritka jelenség, de ugye itt a nagy számok törvénye érvényesül. Hiszen milliárdokat oltunk. Ad abszurdum még ivarsejtbe is bejuthat. A tüskefehérje pedig méreganyag, amit állítólag ki is bocsátunk utána. Lesz ezzel még bajunk. Nem armageddon megintcsak, de megint olyasmiben turkálunk az asszonysággal, amihez nem értünk, nem csak te meg én, de Karikó sem érti.
A kiló nem százat jelent. 2021.05.14 19:21:35
@And37: Nem tudom. Tavaly tavaszi megfigyelés volt. Azóta sok víz lefolyt a Hudson-ön. Meg ugye más okból is meghalhatnak emberek. Az biztos, hogy télen nincs D-vitamin. Szóval...
A kiló nem százat jelent. 2021.05.14 19:34:51
@And37: Júniusból: www.manhattan-institute.org/coronavirus-homeless-death-toll-far-lower-than-predicted

"Our best-quality source of information on COVID-19 and the homeless comes from big testing pushes done in several shelter systems across the nation. In some cases, such as in San Francisco, Boston, Worcester, Mass., and Salt Lake City, the results did show high rates of infection, but also high were the rates of asymptomatic cases.

High rates of asymptomatic infections in homeless shelters are worse than no infections whatsoever. But that’s a far better scenario than overwhelming numbers of severely symptomatic cases requiring hospitalization."
Márton, nem vagyok egy karót nyelt fazon, de ez nem vicces! — Valamiért hiányolom a médiából az "Antiszemita gyűlöletkeltéssel tombolt közösségi média oldalán a 444 újságírója" szalagcímeket. Egyedül talán a Neokohn nevű portál horkant fel, felidézve az újságíró más botrányos kijelentéseit. Pedig…..
A hatalmas vitákat és ellenállást kiváltó április 19-ei iskolanyitásnak nem volt semmilyen negatív hatása a járványra. Az elmúlt két hét a bizonyíték. Mind az esetszámok, mind az azt mindig 10 nappal követő halálozások száma tovább csökkent.  Ahogy hospitalizáció és a lélegeztetésre szorulók száma…..
A kiló nem százat jelent. 2021.05.11 09:09:55
@Etniez: Lehet más a véleményed, de tévedés ezekben nincs. Van feltételezés, amit akkor a média állított és logikusnak tűnt és azóta árnyalódott. De úgy tűnik feleslegesen koptatjuk a billentyűzetet, mert nem győzzük meg egymást. Fogd fel úgy, hogy az állításaim az érem másik oldala. Talán az segít.

Ezzel az ostoba mi áll a háttérben dologgal viszont tényleg felesleges próbálkoznotok.

Akik a tényekre nem fogékonyak látványosan fogékonyak a konteókra. Itt van pl. ez a fenti példa. Gondold át, hogy ez e a helyes út.
A kiló nem százat jelent. 2021.05.11 11:47:12
@mgdé: :) Nem erről van szó. Valójában lényegtelen. Az IT szektorban dolgozom. El tudod képzelni, hogy milyen kínszenvedés ezeket a felületeket látnom. Ugyanakkor, ha egy szék lába billeg és egy könyvet tudok alá tolni és megoldja a problémámat, akkor elégedett vagyok vele. Most is ez van.

Ezek az IT-megoldások nevetségesek. De nem engem tesz nevetségessé, ha azt mondom, hogy még ezekkel az eszközökkel is megoldottak egy logisztikai bravúrt. A beoltottak száma magáért beszél. Eközben nálunk jóval fejlettebb országok vergődnek. Nyáron meglesz a nyájimmunitás. Aki szerint van más megoldás, szóljon.

Én a mindenkit zárjunk be otthonrát nem tartom megoldásnek és nem is működik.
A kiló nem százat jelent. 2021.05.11 17:18:35
@Etniez: tehát megint igazam van :)
Nagyon rossz hír. Geert Vanden Bossche, PhD, DVM, a világ egyik legnagyobb oltásszakértője, számos nagy vakcinagyártónál dolgozott igazgatóként, Bill Gates alapítványának fő programvezetője is volt, katasztrofális veszélyre próbálja felhívni a szakma figyelmét világszerte. A szerinte…..
A kiló nem százat jelent. 2021.03.22 11:33:35
A kiló nem százat jelent. 2021.05.09 07:40:46
@And37: Seychelles: lényegében nem volt és nincs járvány, a számok elenyészőek.
A kiló nem százat jelent. 2021.05.10 15:20:47
@quad damage: Semmi, rengeteget méltattam: Zsolt jóval több, aktivvista, regényíró, playboy, celeb, médiasztár — történetesen nem énekes, csak hasonlít rá, de a testvére a Republikban csinált karrier, szóval... kilonem100.blog.hu/2020/12/04/nagyot_koppant_boldogkoi_zsolt
Veszélybe került a XI. kerület szívén sajnálatosan átfutó vasúti töltés mellett végighúzódó Hamzsabégi-parksétány a Lágymányosi-híd—Kelenföldi pályaudvar viszonylat tervezett vágánybővítési munkálatai miatt. Erről itt részletesebben írtunk már. Most fordulat következett az ügyben: a Fidesz "zöld…..
A kiló nem százat jelent. 2021.05.04 09:13:05
@M.K.R.: Megint egy korlátolt felfogó képességű komment. Van egy klubotok, ahol azzal kenegetitek magatokat, hogy szagértője vagytok valaminek? Nem tűnik úgy, márcsak a tárgyi tévedések és a hibás szóhasználatok miatt sem. Az összefüggések és az időrend is keveredik nálatok. Valószínű egy projektet sem vezényeltetek még le életetekben, mint sokan a kritikusok közül, akik között sok mérnök és más végzettségű szakember van.

Eleve készített egy szakértői hatástanulmányt és környezetjogászokkal dolgozik az egyesület, ezért állt le az építkezés megkezdése. A KHV szabálytalanságait bíróságon támadtuk meg, sikeresen.

És ezek után jöttök ide jogászkodni és (szak)emberkedni? :D

Na ez a röhej.
A kiló nem százat jelent. 2021.05.09 07:43:44
@ufrt00: hihi. A két lábon járó ellentmondás.
Pont te nem tufod, mi bajod, csak vagdalkozol.
Még a cikkeket se olvastad el...
A kiló nem százat jelent. 2021.05.09 08:22:52
@ufrt00: olvass már lécci, különösen a forgalom és a belváros tehermentesítését illetően. Feltűnhetne, hogy ugyanazt mondjuk.

Ellenben képtelen vagy megérteni, hogy odanőtt egy park és egy lakópark.

Szerintem itt nem mérnöki módon kell gondolkodni. De neked nem igazán sikerü az sem.

Mint mondtam: szakértők írták a tanulmányokat a beadványokhoz.
Garantálom, ennél szórakoztatóbb "életvezetési tanácsot" kompetensebb szakembertől nem fogsz ma találni a magyar interneten! Nem akarom elszpojlerezni Tasnádi Péter, vállakozóból lett influenszer május elsejei hatperces videóját, de a méltán sokak által követett és példaképként szolgáló…..
A kiló nem százat jelent. 2021.05.05 10:23:55
@Alan43: @Piffu: jól van :) lehet savazni, mert szerintem kultúrtörténeti milestone, hogy egy saját bevallása szerint is volt maffiózó influenszer lesz, emberek lesik a szavát — és micsoda szavakat! anyám... én mindig lehidalok az egyszerű szövegein. A vicces az, hogy miközben azt hiszem róla, hogy tökfilkó, valójában nyilvánvaló, hogy nagy zsugás kellett legyen. Lásd a belinkelt cikkeket. Szóval valamit mégis is tud. Amit itt tol az meg engem a Majkaszerű vagánygyerekből lett vírusrettegő celebekre emlékeztet. Hát ezt így hogy? Nem ezt vártuk és még rá is játszik erre ügyesen. És teljesen elhiteti, hogy tök hülye. Miközben nem is annyira.

Sinopharmot nyomjatok gyereket! És utána nem pampoghatnak, hogy nem vagyunk beoltva. Ennyi. Nincs ismert súlyos mellékhatása. Nekem is bejött.

@Alex Z: ezek opciók. De ha mégis szeretnél uszodába is járni, strandolni, akkor most a covidfasizmus vagy vakcinasztálinizmus idején meg kell találni a legkisebb veszélyt.
Nem színészkednek, tényleg az életükről van szó. Miközben minden figyelem a színművészetisek tiltakozására fordítódik itthon és világszerte, kevesebb támogatást kap a médiától a XI. kerületi polgárok ügye. Pedig ez nem szimbolikus, hanem húsbavágó valós probléma...
A kiló nem százat jelent. 2020.09.22 12:30:48
@Garay Klára: ilyen alternatív terv nincs @GyMasa: csak egy ötletet vetett fel. Én el tudom képzelni, hogy jóval kevesebb fát érintsen egy ilyen átalakítás, mint egy hatalmas betonépítmény elhelyezése. Szerintem nem érintené a fák gyökerét, mivel ott most nincsenek fák, ahol a töltés húzódik, illetve az nem a park szerves része. A töltés elhordása nem kevés munka, nyilván komoly munka egy alagút megépítése. A rázkódásokat az új sínek elméletileg csökkenteni fogják egyébként. Ez megvalósítható mindkét esetben. Az alagút biztosan nem járna nagyobb rázkódással, ez szerintem nem igazolható állítás. Az viszont nagyobb probléma, hogy nem mehet mindenütt alagútban a vasút. Hiszen előbb utább ki kell jöjjön a Föld alól és fel kell jöjjön a pályaudvarnál és a hídnál, az is kérdés, hogy a Karolina-Tétényi-Bartók fölött, alatt hogy célszerűbb kialakítani a rendszert. Valószínű a hídnak ott meg kell maradnia, így nem süllyeszthető lentebb a park nagy részén sem a vonal. Ez az igazi bökkenő az alagútásásban. Amúgy eméletileg megépíthető, csak akkor az egészet át kell építeni. A költségei bizányára horroriszikusak. Ennek a mostani tervnek is amúgy. Legjobb lenne csak a pályát korszerísíteni, hogy ne csökkenjen a zaj és a rázkódás.

Az egy idilli kép, hogy a jelenlegi töltés a föld alá kerül, rá a mostani Hamzsabégi és Sárbogárdi út a tetejére és a park is bővül valamennyit fölé... a felszínen pedig megindulhat az élet és a közlekedés normális, rendezettebb körülmények között.
A kiló nem százat jelent. 2021.05.03 13:58:08
@ufrt00: újbudai polgárok vagyunk. Itt élünk. Nem értem, mi a mondanivalód.
A várost nem mérnönök tervezik. De az tény, hogy főleg nem ők lakják.
Az is tény, hogy elhbázott döntés volt a tervezett út mentén felhúzni egy lakóparkot.
Ne maradj le a folytatásról, olvasd el, hogy jobban megérthesd: kilonem100.blog.hu/2021/04/30/hamzsabegi_gate