Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A kiló nem százat jelent.

320 bejegyzést írt és 2155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Tetszettek volna forradalmat csinálni!" -- egy alulértékelt késő XX. századi magyar miniszterelnök, aki számomra ismeretlen okból erősen vonzódott a műveltető igékhez. "A forradalmak elbuknak, ugye?" -- valószínűleg valami mást mondtak... Amerika csendes, újra csendes, elzúgtak…..
"Ez év januárjában és februárjában erősen megnőtt az influenzaszerű tüneteket mutató betegek száma. Jóval több érintett volt, mint jelenleg, DE AKKOR NEM TESZTELTÜNK!" Amire a szenzációhajhász média és a hisztériakeltésben érdekelt politikusok nem képesek, képes egy vidéki magyar háziorvos:…..
A kiló nem százat jelent. 2020.10.17 02:34:49
@white999: a franciák tavasszal is német segítséget kértek, az ellátó rendszerük nyilán szarabb. A 90%-ot azért megkérdőjelezném. Volt ilyen hír, de mit is jelent:

"By around October 24, there will be a minimum of 800 to 1,000 Covid patients in intensive care, representing 70 to 90 percent of our current capacity," — mondják.

Baszki. Ne csesszenek fel, hogy egy 60 milliós országban ez komoly szám. Nem az. 10 ezer sem lenne megdöbbentően sok, ha járvány van. az 1000, pláne a 800 nevetséges.
A kiló nem százat jelent. 2023.05.09 15:04:28
@Piffu: Hú ez jó régi poszt. Köszönöm a kommentet. Egyelőre a blog szünetel valóban. Ahogy korábban írtam családi okokból, idő hiányában. De köszönöm. A témák adottak, de pl. pont az említett kérdésben én nagyon újat nem tudnék mondani. Lehet Te is többet tudsz nálam.
COVID ügyben a magam számára valójában már kitettem a pontot itt:
kilonem100.blog.hu/2021/04/26/covid1984
Azóta a maszkok hasznát is cáfolták, amivel szintén érintőlegesen sem foglalkoztam, a WHO is lefújta a bizniszt és még sor esemény volt, ahogy egy éve az ukrán háború a téma és, hogy orrvérzésig oroszok ellen kéne uszítani.

Megvárom az excess mortality kifutását, és lehet arról még írok, mert összegzésre és visszatekintésre volna igény. Talán.
Rossz fát tett a tűzre a kormány állítólag. Az ellenzék pedig nem látja a fától az erdőt. De már azt hiszem, legalábbis a zöldeknek, nem is ez a dolguk. A kormány kormányoz, az ellenzék pedig ellenez.  Az erdész, az ökológus, a politikus és a fák meséje bonyolultabb egy szlogennél. Az LMP múlt…..
A kiló nem százat jelent. 2022.10.09 15:35:25
@Cpt. Flint: Köszönöm, ha megkésve is, a reakciót. Kevés időm van időben reagálni az eseményekre, így talán már sokszor okafogyottá is válhatnak a posztok. Ennek tudom be. Ez az én hibám, elnézést. Most a család és a munka az első.
Két éve került a kezembe a kiadó és a szerzők jóvoltából Gyulai György és Demkó Attila NAPRÓL NAPRA TRIANON 1918-1924 című kötete. Megérte belelapozni újra...
A kiló nem százat jelent. 2022.06.06 09:20:56
@evilwolf: Ezt hívjuk úgy, hogy antalli ökörség?
Bocs: örökség. Elírtam.
Soha sehol nem volt érdemi harc a Dél-Tirolhoz hasonló rendezés érdekében. Mindent aláírtak újra és újra és még azt is sajnálkozással.
Egy hónappal az Orbán Viktor ellenzéke számára balsikerű választás után sokan még mindig nem értik a "baloldalon" a lényeget. Volna elemezni való bőven, de speciel azt elemezni, hogy "jaj miért nem történt ismét kormányváltás" teljesen hiábavaló  és fölösleges. Mégis ezen rágódik az ellenzéki…..
A kiló nem százat jelent. 2022.05.12 09:32:57
@GyMasa: ebben is egyetértünk, azt hiszem kezdettől fogva MZP ellen voltam. Erről szólt ez a poszt is. Az ellenzék és MZP együtt és külön-külön sem kormányképes. És szerencsére nem is támogatott annyira, hogy kormányra kerüljön. Ellenben MZP egy 5%-os pártot jelentene most, ami a politikai piacon azért számít. Már ha számít más is, mint a kormányrúd megragadása. Szerintem igen. Csak egy alkalmatlan ellenzék nem érzi, hogy az országért lehet és kell tenni ellenzékből is.

Erről is szólhatna poszt.
A kiló nem százat jelent. 2022.05.12 09:35:52
@GyMasa: Gattyán úgy tűnik nem gondolja komolyan, mert ő is teljesen eltűnt. De tisztes eredményt értek el. Az 1% egész szép ám.
A kiló nem százat jelent. 2022.05.22 10:47:56
@Wildhunt: igyekeztem kerülni a róla szóló híreket is, de ami késik nem múlik...

az ellenzék bashing unalmas
Koronavírus-járvány. "Leállítjuk a gazdaságot és az életünket... Zsigerből azt mondtam, hogy totális baromság, amit csinálunk" — írja dr. Molnár Márk Péter orvos-közgazdász. 28 évesen az OEP főosztályvezetőjeként ő hozta egyenesbe a gyógyszerkasszát...
A kiló nem százat jelent. 2020.04.04 16:16:08
@bajko-sokoray: azt számolta ki, ha elszabadul. Ennél jobban nem tud elszabadulni, mint amit kiszámolt. Ez vegytiszta racionális érvelés. Nem foglal állást. Csak azt mondja, máskor nem szoktunk ilyen áldozatot hozni. Hasonló helyzet egyébként folyamtosan van influenzaszazonban, tehát az nem érv, hogy ez egy különleges helyzet. Nem az. Fiatalok és idősek szoktak az influenza áldozataivá válni és még csak annyi se hangzik el, hogy mossunk kezet és bizony sókonk tünetmentesen éppúgy hordozója a halálos influenzának is, ami tízévente rukkol elő hasonló hullámmal. A súlyossága azon múlik, hogy milyen populációt talál. Ma minden eszközünk megvan valójában, hogy megússzuk. A ráfordítások megvizsgálása és a különböző válaszok orzságonként nagyon is elgondolkodtató és fontos...
A kiló nem százat jelent. 2022.04.21 10:35:18
@Örömhernyó: hát kiderült, hogy jó nagy marhaságot írtál. De nem a te hibád. Azóta az is kiderült, hogy még az oltás sem segít, ha idős beteg ember vagy: nem élünk örökké.
Ismét elmaradt a társadalmi párbeszéd. 2022. április 3. választás, de  népszavazás van mára kiírva négy kérdésben is, azt gondolhattuk volna, hogy a közélet vitáktól, ilyen-olyan érveléstől, akár mémektől hangos, de nem volt ez a helyzet. Egyedül kormánypárti véleményformálók osztják meg…..
A kiló nem százat jelent. 2022.04.04 15:37:18
@alöksz róz: ez a csóklászás nekem is röhejes, sose szavaznék olyanra, aki csóklászik. :D
Nem szabad tudnod az ukrán neonácikról, mert nem illik a nyugati média háborús propagandájába. A leplezetlen manipulációs szándék emlékeztet minket, hogy a világpolitikában továbbra sincs jó oldal. És ez természetesen nem menti fel Putyint sem a felelősség alól. Ahogy minket sem fog felmenteni a…..
A kiló nem százat jelent. 2022.03.22 13:19:15
@Tapi2021: Könnyen lehet, hogy nem kerül ki a címlapra. Ezt kb. beáraztam, de ennek sok oka lehet, a szerkesztő nem érzi aktuálisnak vagy hasonló. Én igyekszem elfogulatlanul megírni, ami információkat találtam. Nem vagyok senki zsoldjában és nem hiszek el semmit elsőre.
A kiló nem százat jelent. 2022.03.22 13:29:00
@Tapi2021: nagyon valószínű, hogy a poszt csak megosztásokkal fog terjedni. Köszönök minden megosztást.
A kiló nem százat jelent. 2022.04.01 17:07:46
@GyMasa: igen, valóban kitüntetést kaptak a feltámadt hősi halottak. Ez már tényleg egy modern történet. A 13 és a 80 közötti különbség oka az, hogy több helyről gyűjthették össze a szevasztopoli foglyokat, nem csak erről a szikladarabról. Nekem ez volt az olvasat már a legelején. Azon a szigeten elfér ugyan 80 ember, de korábban is csak 13 határőr volt a szigetecskén, az is sok. Annyi zuhant le a helikopterrel, na azok közül 12 tényleg meghalt. Kitüntetést nem kaptak.
Egyik utolsó alapítótagjának párttagságát is felfüggesztette az LMP országos elnöksége. A XII. kerületi ellenzéki önkormányzati képviselő, Hajdu Marcsi bűne mindösssze annyi volt, hogy szóvá tette bizony Hajnal Miklós valótlant állított végzettségét illetően. "Mondj igazat, betörik a fejed" -…..
A kiló nem százat jelent. 2022.02.18 16:24:35
@Pityu4: Ezt meghagyom, annyira szép.
A kiló nem százat jelent. 2022.02.18 16:26:01
@Hauptrichter2: ez abszolút buta okfejtés egy miniszterelnököt a képviselők többsége tud leváltani, őket pedig a választók tudják leváltani. Ha nincs meg egyik többség sem, akkor sajnálom. Lehet reklamálnni Icu néninél a matektanárnál.
A kiló nem százat jelent. 2022.04.01 11:30:50
@imagepeace: dátumok.
Erdei Sándor alias "Rokker Zsoltti" pár éve még javában buzizott és cigányozott a színpadon. Most ő is az ellenzéki összefogás borsodi képviselőjelöltjei közé tartozik, akik  majd "megosztás és gyűlöletkeltés helyett társadalmi békét teremtenek, és azon fáradoznak, hogy begyógyítsák a magyar…..
A kiló nem százat jelent. 2022.03.14 13:34:21
@Zalai Béla: fir the record, nem spicli. Nemzetbiztonsági tiszt. Minden állam tart fent nemzetbiztonságot.
Medgyessy esete más tészta, mert s múltja nem volt ismert

2002. június 18-án, hivatalba lépése után alig három héttel a Magyar Nemzet közölte egy III/II-es, D-209-es kódszámú ügynök SZT-tiszti (szigorúan titkos tiszt) lapját, akiről kiderítette azt is, hogy valójában Medgyessy Péter.[2] Medgyessy először még tagadta a róla megjelent adatok hitelességét, később azonban elismerte múltját. A nyilvánosságra került adatoknak megfelelően hangsúlyozta, hogy csak kémelhárító volt a magyar gazdaság védelme területén 1977 és 1982 között, és akkori motivációjaként a haza szolgálatát jelölte meg. 2002-ben azután több dokumentum is napvilágot látott e témában, amelyek a titkosszolgálatok összefonódásait taglalták a Kádár-rendszerben. Ezek alapján többen vádolták meg azzal is, hogy SZT-tisztként a Szovjetunió számára jelentett kollégáiról, ő maga ezt több nyilatkozatában tagadta.

Ettől még a KGB nem jó ajánlólevél... de hát ez Oroszország.
A kiló nem százat jelent. 2022.03.14 18:58:32
@Zalai Béla: :) Semmit. De Putyint hallgatva tényleg mindent ért a világból. Nem kedvelem, de a képességei alapján a legképzettebb, legrátermettebb államférfi most. Vele egy súlycsoportban Merkel lehetett. Meg Nixon persze. De ezzel ki is végeztük a listát kb.
A kiló nem százat jelent. 2022.03.14 18:59:58
@Wildhunt: Tudsz magassarkúban táncolni vagy sem? Színt kell vallj végre. :)
Mint cseppben a tenger: olyan a 13 ember értelmetlen halálát követelő piszlicsáré incidens az egész orosz-ukrán konfliktusban. Minden benne van. Egész hatalmas Ukrajna története egy kicsit olyan, mint a kicsiny Kígyó-szigeté. A Kígyó-szigeti ukrán katonák nem hősök voltak, sőt bizonyos értelemben…..
A kiló nem százat jelent. 2022.03.08 09:13:50
@Etniez: Te megint melyik filmet nézed? Valóban UPDATE-re volt szükség, mert kiderült, hogy az oroszok mondtak igazat és az egész hőssztori kamu volt. Erről szól ez a poszt. Akaratom ellenére, mert azt írom, hogy:

"Mind a 13 ukrán határőr meghalt. (Az orosz verzióban még ejtettek nyolcvanvalahány túszt is, de én azt nem hiszem el.)"

@GyMasa: a 82 hadifogoly története már az update előtt is ismert volt előttem és benne volt a cikkben. De elvetettem. Aztán először a Ukrán Pravda, majd az ukrán kormány is megerősítette. Vajon hány álhírről derül ki, hogy tényleg álhír?
A kiló nem százat jelent. 2022.03.08 09:14:03
A kiló nem százat jelent. 2022.03.08 09:15:58
@Etniez: Hát, tekintve, hogy olyan vagy mint egy fordított iránytű ez alapján a jóslatod alapján Putyin fölényes győzelmet fog aratni. Hiszen mindig sikerül pont 180 fokban tévedned.

De én nem jóslok. A szakértők szerint Oroszország szinte biztos megnyeri a háborút. Ez nem volt eddig se kérdés. A Pentagon 96 órát adott a teljes győzelemig korábban. Putyin 15 napot. Az most fog letelni. Lehet eső, lehet hó.
Kárász Róbert, az ATV műsorvezetője meghívást kapott a kormányközeli Megafon rendezvényére, amire el is ment. A liberális média nem tétlenkedett valóságos gyűlöletkampányt indított újságíró kollégájuk ellen.  ..
A kiló nem százat jelent. 2022.02.21 17:25:11
@Igazamvanvagyigazamvan?: Mit Kokó? Csiszár Apukám Jenő vezette, aki akkor adásban mondta, hogy ő fidesz szavazó és később nagykövet lett a sokadik Orbán kormány alatt.
A kiló nem százat jelent. 2022.02.21 17:58:23
@Etniez: reménytelen vagy. Ha van egy felvétel, amin faszikámék explicite megbeszélik, hogy korruptkodni fognak, akkor azt vizsgálni kell. Ennyi.

És nem fognak találni semmit. Garantálom.
A kiló nem százat jelent. 2022.02.22 09:36:51
@hoplita: most már tudjuk, hogy egy vén krapek vagy. :)
(Valami ilyet írtam én is. A végén becsúszott pár időközin Király Zoltán és pár másik arc. 1985-ben még jól működött a rendszer. :D Kivédte a hibákat. A baloldal 1990 óta van folyamatos gondban. Úgy értem, 1990 óta fasizmus és demokrácia halála.)
Öt komment, amitől az olvasók nem bírnak leállni a lájkokkal: Ceglédi Zoltán egyszemélyes hadseregként vette fel a harcot a becsapós klikkbét-címek ellen. (Naná, hogy ez is klikkbét-cím, de nem eléggé hoz már kattintásokat, meglehetősen elavult, már-már annyira patinás, hogy csak a…..
A kiló nem százat jelent. 2022.01.18 18:50:12
@gigabursch: szerintem jópofa, amit csinál
A kiló nem százat jelent. 2022.01.20 15:44:52
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: nem készülnek az ilyesmire. Rutinból baltáznak el mindent.
A kiló nem százat jelent. 2022.02.20 13:26:32
@kéki béla: Igazából nem tudom, miért jó ez neki. Relatíve sok energiája elmegy rá láthatóan. A haszna meg csekély. Mert nekem kb. 2 kattintás. Más meg átlapozza a hülyeségét. Lényegében a posztjaimat népszerűsíti.
Bár az összefogás színeiben politizál, a kutyapártra szavazásra buzdít az ismert LMP-s politikus, Vágó Gábor, amiért akár az ő párttagságát is felfüggeszthetik az LMP elnökségének határozata alapján, akár Hajdu Máriáét vagy Takács Lajosét. Pedig őt a jószándék vezeti.  SPOILER: Mint amúgy a legtöbb…..
A kiló nem százat jelent. 2022.02.18 15:31:44
@grundigg: Te figyelj, Orbán Balázs kérdezd meg, ha jobban érdekel. Ha komolyan gondolod össze tudlak kötni valakivel, aki ott valaki. De szerintem nem gondolod komolyan.

Egy a lényeg: ahogy kapnak állami támogatást cégek, magánszemélyek rendszeresen, úgy szerintem ezek az ügyek is támogathatóak legális módon. Lopást kiabálni egyszerűen nevetséges. Nem tudjátok mit beszéltek.

Van egy közfeladat. Teljesen mindegy milyen tulajdonformában, milyen cégformában, milyen eszközökkel és ki old meg, ha megoldja jól. Az MCC egy oktatási intézmény. A színvonalasságát senki sem kifogásolta. A politikai irányultságát kifogásolják, de azért meg lehet tenni egy szívességet.
A kiló nem százat jelent. 2022.02.20 13:11:19
@Etniez: leszel szíves moderálni magad. Az én energiáimat leköti Brendel Mátyás..
A kiló nem százat jelent. 2022.02.20 13:18:24
@grundigg: Ennyi ostobaságot összehordani. Tényleg nem értem.
És megismétled: "Ők egyszerűen a nevükre íratják az országot."
Még a legnehezebb felfogású ember is érti, hogy ha közpénzt vagy vagyontárgyat adok egy civil szervezetnek, egy közalapítványnak, egy egyesületnek egy egyetemnek, egy egyháznak, akkor azzal nem "lopok". Baszki.

A költségvetés egész kiadási oldala olyan kormányzati transzferekből, amiknek valaki, valami a kedvezményezettje.

Ennyi erővel lopás az iskolák fenntartása, lopás felújítani a vidéki kórházat, lopás a családi pótlék, lopás a kisvállalkozásoknak juttatott támogatás, lopás amikor egy közszolga megkapja a fizetését, lopás az egyházaknak nyújtott támogatás, lopás az adóvisszatérítés, lopás a célzott támogatás, a pályázható támogatás, minden, amire a törvények felhatalmazást adnak.
A két liberális politikai elemző, Ceglédi Zoltán és Lakner Zoltán 6. félórás stúdióbeszélgetése az ATV-n ezúttal "Mi a baj a Fidesz 12 éves kormányzásával?" alcímmel futott, hogy úgymond "rögtön sokkal nagyobb legitimációval" fogják tudni kritizálni az ellenzéket. Amiből minden adásba jut bőven.…..
A kiló nem százat jelent. 2022.02.18 16:38:12
@GyMasa: TB-ből is kapsz családi kedvezményt.
A kiló nem százat jelent. 2022.02.18 16:42:57
@Emmett Brown: valóban van egy vita, és szerencsétlen mondat. A vita nem arról szól, amit Orbán fél mondattal elénk lök, de nem ez a lényeg. A homoszexualitással kapcsolatban is fokozottan védeni kell a gyerekeket, nem csak a pedofíliával szemben. Az egy teljesen valid jelenség, hogy nő a nemi diszfóriás kislányok száma pl. Miért ne kéne ez ellen fellépni?
A kiló nem százat jelent. 2022.02.18 17:30:13
@Emmett Brown: ne kapd fel a vizet. Nem így van. Teljesen normális és általános dolog, hogy a gyerekek pszichoszexuális fejlődését nem úgy kell kezdeni, hogy az alternatív megoldásokat tárjuk eléjük. Egészen mostanáig ez általános volt legalábbis.
A közönség politikai Megasztárt szeretne? A verseny hivatalosan maga a választási kampány és nem egy tévéshow. Miért ódzkodnak még a régi demokráciákban is a tévévitáktól? SZAVAZZ és mond el a véleményedet a poszt végén!..
A kiló nem százat jelent. 2022.02.14 11:28:04
@Halibuli: de ha jól sejtem Bödőcsnek mondjuk a Showder házigazdájával kéne vitáznia. Esetleg Céglédivel. De az önálló estek keverése kioltják egymást. Fábry mellett meg mindenki biodíszlet lenne. Még Orbán is.
A kiló nem százat jelent. 2022.02.15 08:24:50
@a nagy hohohorgász: bírom az ilyen kommenteket. :)

Szóval köszönöm az érdeklődést, de az írás szerintem eléggé részletesen tartalmazza a véleményemet, amikhez szerintem egész sok érdekes és releváns előzményt tudtam felsorolni.

Mint írtam: én több vitát szeretnék. De amúgy nem várnék ettől sokat MZP-vel. De ez másodlagos. A csávó totál szét van esve. Már a nevét se tudja. Jobban örülnék egy valódi csörtének.
A kiló nem százat jelent. 2022.02.15 09:32:24
@a nagy hohohorgász: illetve leszögezem ismét: NEM TEKINTETTEM, TEKINTEM MAGAM semmilyen értelemben sem politikusnak. Politikus az, akit megválasztanak egy közhivatalra, képviselőnek vagy miniszternek, államtitkárnak stb. Mintegy két éve minden szempontból hátraléptem és talán az hiba, hogy nem szüntettem meg a párttagságomat, de ahogy írtam: a remény hal meg utoljára.

Egyszer az összes járhatatlan útról kiderül, hogy zsákutca. :)
Pandémia-végi visszatekintés és korrupcióinfó Mészáros Lőrinc celebbé dicsőülésétől Völner Pál csúfos lebukásáig.  Várkonyi Andrea szíve után a bulvárlapok címlapját is meghódította a fideszes milliárdos: kapcsolatukat még könyvben is a nyilvánosság elé tárta az ismert celeb úrhölgy, esküvőjük…..
A kiló nem százat jelent. 2022.02.09 09:37:58
@alöksz róz: na egen, ha jól számolom alig 10-szer írom le én is egyetlen cikkben.
De egyszerűen viszketek az ilyen elnevezésektől.
Nem tudom, máshogy mondani.

Hogy kommunikációs hiba-e átvenni vagy sem, szerintem véleményes. Nem föltétlenül. Segíti azt, hogy mint rendszert kritizáljuk az orbáni kormányzást. Engem viszont a tisztánlátás érdekes. És én úgy érzem magunkat csapjuk be ez által.
A kiló nem százat jelent. 2022.02.09 09:43:03
@Wildhunt: Nem is az, valóban nem kell kapálni tudjon a földművelésügyi miniszter. Persze jó sztori, ha mégis tud, vagy kapált már. Ellenben az igaz, hogy az igazságügyminiszter jogvégzett ember kell legyen. Ez meg ugye megállja a helyét. Ráadásul komoly szakmai múltja van Varga Juditnak. Én ezért nem értem ezt a számonkérést. Éveket húzott le a versenyszférában komoly ügyvédi irodánál, nem Kiss Pistánál iktatott lakás-adásvételeket. Dolgozott a bíróságon. És 9 évet húzott le Brüsszelben a sűrűjében, hogy utána a terület államtitkára legyen. És ezután a tapasztalat után lett miniszter. Hát tényleg nem tudom, mi kell még.

Eközben mondom az oktatásügy Tóth Endréje lényegében friss diplomás, aki járt ugyan valami doktorandusz képzésre, ami oktatásügyi, de félbehagyta. Ezzel sincs bajom, csak nehogy már az legyen a szakpolitikus, aki egyszer beiratkozott egy órára valahol. Normál esetben olyan, aki kimutatható munkát végzett, jelentős időt szentelt egy területnek, átlátja.

Azt hiszem ez a téma megérdemel egy posztot.
A kiló nem százat jelent. 2022.02.09 09:55:08
@grundigg: Jó akkor utoljára: 2009-ben tett jogi szakvizsgát, azóta ügyvéd, vagyis képviselhet önállóan bárkit. Legalábbis én így tudom. De javíts ki, ha tévedek. Ehhez 3 év gyakorlat kell, amit én úgy látom bőven teljesített. Érzek valami olyasmit, mintha a 9 év brüsszeli tapasztalatot leszólnád kissé. Alaposan bedolgozta magát 9 év alatt és ez egy teljesen korrekt szakmai és politikai karrier. Nem, nem alapított saját ügyvédi irodát, mert úgy tűnik a politika érdekelte kezdettől fogva.

Abban meg egyetértettünk, hogy elképesztő profizmussal csinálja.

2015 Energia jogi szakképzés: “Florence School of Regulation Summer Training on Energy Law”, Robert Schuman Centre, EUI
2009 Jogi szakvizsga
1999-2004 Miskolci Egyetem, Állam-és Jogtudományi Kar, summa cum laude
2002-2004 Köztársasági ösztöndíj
2003 Erasmus ösztöndíj, Németország
1993-1999 Avasi Gimnázium, Miskolc
Szakmai pálya:

2009-2018 Politikai tanácsadó, Európai Parlament
2006-2009 Fogalmazó, Fővárosi és Pesti Központi Kerületi Bíróság
2005-2006 Ügyvédjelölt, Hogan&Hartson Budapest
2004-2005 Ügyvédjelölt, Freshfields, Bruckhaus, Deringer Budapest
Érdekel valakit, mekkorát koppant a magát szerényen csak "A Tudománynak" tekintő biológus celeb? Boldogkői Zsoltnak is jobban állt, amikor csak a homeopátia volt a "hobbija". Mára mindenben mindenhatónak képzeli magát. És nos: ez káros. Ha a média ebben segíti őt vagy a hozzá hasonlókat, mint…..
A kiló nem százat jelent. 2020.12.11 08:54:05
@Sir Gombóc: értelemszerűen, akinek nincsenek tünetei nem is tud a megbetegedéséről, ami nincs. Egy kis nátha sokaknak nem számít tünetnek. Ha viszont nehézlégzést érzel, azt azért megjegyzed. Ennél fogva sokkal többen érzékelik a COVID-ot súlyosabb betegségnek.

Mondjuk egy nehézlégzés még mindig semmiség egy anafilaxiás sokkhoz képest, amit a vakcina okoz... Juteszembe.
A kiló nem százat jelent. 2020.12.11 11:42:55
@IGe.: ez a mém nem az a mém, amivel te foglalkozol. Vagy Dawkins. A szerzője ismeretlen. A műfaj pedig ilyen. Közzétettem, mert szerintem jelenség, ahogy a többi mém is. Mond valamit. És a mémek azok az illusztrációk, amik joglag nem védettek, terjeszthetőek. Én nem ismerem a szerzőt és nem tudom veled összekapcsolni, for the record.

Nem azonosulok velük, de / és nem is határolódom el ezektől a mémektől.

A Zsoltot ért fenyegetéseket viszont elítélem. Én is kaptam ilyeneket, más is. Nincs ebben semmi új. Többnyire csak verbális a dolog. Dühös emberek mindig lesznek. Ettől függetlenül Boldogkői Zsoltot is megilleti a jog, hogy ilyesmiknek ne legyen kitéve. Ettől függetlenül a kockázatos új oltások köteleővé tétele egy kisebb merénylet lenne az emberiség ellen.
A kiló nem százat jelent. 2022.01.06 22:04:18
@tesz-vesz: Nem látok ellentmondást, apafej! Valami baj lehet a felfogóképességeddel, olvasgasd csak a blogot, hátha sikerül még valamit magadba szívnod!

És ó igen: a COVID még mindig influenza veszélyességű. Az omikron nyilván az sem...

Ezt mutatják két év adatai.
Körbejárta az internetet, hogy a COVID-hisztéria két kulcsfigurája kikotyogta, hogy a COVID elleni vakcináik nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Mint oly sokszor: utólag persze sürgősen letagadták, ahogy az most már iparszerűen zajlik a Bill Gates által pénzelt newsroomokban és a nagy…..
A kiló nem százat jelent. 2021.12.14 08:38:51
@And37: Márpedig feltűnhetett volna, hogy a COVID éppúgy szezonális megbetegedés, mint az influenza, s mint ilyen egész biztosan a D-vitaminhiánnyal súlyosbodik. Nyáron nincs COVID. Ennek megfelelően, a déli féltekén sincs COVID. Dél-Afrika egy hoax. Nézz rá erre a halálozási statisztikára és mondd meg nekem, hogy nem alapvetően hullámvölgy van-e Dél-Afrikában: ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&facet=none&pickerSort=desc&pickerMetric=total_cases&hideControls=true&Metric=Confirmed+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=false&Align+outbreaks=false&country=HUN~ROU~ZAF

Szerintem igen. Egész Dél-Afrika tudtommal nem mérsékelt övi ország, de mint ilyen is kb. az egyetlen Afrikában. Érdemes a többi afrikai országgal összevetni, ahol a hagyoményos életmódból kifolyólag nincs COVID lényegében: ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&facet=none&pickerSort=desc&pickerMetric=total_cases&hideControls=true&Metric=Confirmed+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=HUN~ROU~ZAF~Africa olyan lapos az afrikai görbe, hogy nem is látszik. Természetes, aki trópusi országban vagy nyáron nem megy a napra, az tkp. hasonló kockázatokkal él együtt, mint télen az európai populáció. Felhívnám rá a figyelmet, hogy a klimatikus viszonyok máshol bonyolultabbak, mint nálunk. Nem tél-tavasz-nyár-ősz van, hanem pl. esős-száraz évszak stb. Más mintákat látunk. Vagy: nem látunk semmit.
"És mi mégis maszkot hordunk...!?" Kiálthatna fel a kor Petőfije, de a beteges költővel valószínű végzett volna a második hullám vagy az elsőben a májzsugorodás.  A média hallgat arról, hogy csaltak a Pfizer klinikai vizsgálatai során, és nem veszi észre, hogy az oltások tkp. csődöt mondtak. A…..
A kiló nem százat jelent. 2021.11.15 11:10:58
@And37: Ok, semmi gond. Érdekes lehet az USA-ról is beszélni. Nem hiszem, hogy a számokat látva jobban járnánk. Én ezt nézem:

ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+deaths&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=SWE~USA

a kórházakban hány oltott van vitába én nem megyek bele... azt várom, hogy az oltásnak van valami egyéni haszna, de társadalmi szinten nem látom ezt működni durván a cikkecskében megírt okokból, de lehetne még boncolgatni laikus érvekkel, nem akartam nagyon bőlére ereszteni, mert nincs értelme

az USA legutóbbi hulláma már le is csengett jórészt, azért nem szeretem az USA adatait nézni, mert éghajlatilag nem egységes ország, minimum 3-4 ország, ezért szerencsésebb inkább az európai országokkal való összevetés vagy az afrikai adatokkal való kontraszt: egyértelmű a dolog szerintem

a COVID továbbra is éppolyan betegség, mint az influenza: döntően szezonális és így a D-vitaminhiány és más éghajlati tényezők triggerelik a felfutását

nem látom ezt az összefüggést megdőlni a brazil vagy más adatok alapján sem
A kiló nem százat jelent. 2021.11.24 15:12:33
@Glokta: A cikk elsősorban a Pfizerről (és a Modernáról) szól, az Astra Zeneca vakcináját nem vizsgáltam és nem is nagyon van olyan ország, ahol az a domináns. Ok: Britannia, Svédország. De nem megemlítve a AZ-t a svédeket kiemeltem. A sajtóban agyon dícsért RNS vakcinákkal van a baj azt hiszem, de az adatsorokban megtalálja mindenki a maga igazát. A 90% körüli átoltottságú országok zöme jól áll halálozásokat tekintve.
Az AZ-t is eléggé ekézte a média. A kínait főleg. A Sinopharm-országok is jól állnak. Pfizer, Pfizer, nem lennék a helyedben... Folytatás:

kilonem100.blog.hu/2021/11/22/fauci_gates_is_veletlenul_beismerte_hogy_a_vakcinak_nem_mukodnek_annyira_mint_azt_a_reklamban_mondta
A kiló nem százat jelent. 2021.11.25 12:01:14
@And37: "Szinte bármit írsz, tudok rá ellenpéldát mutatni, és viszont, bármit írok, tudnál rá ellenpéldát találni." Tökéletesen helytálló. De ha az oltások megbízhatósága a kérdés, akkor néhány cáfoló adat elég. Nem kell mindenütt megbukjon a tömeges oltás. Elég, ha pl. idehaza nem hoz eredményt. Bőven elég... Érted.

De hogy kicsit segítsek az ellenérvelésben: a 90% feletti átoltottságú országok számai tendenciózusan jobbak. Felteszem azért, mert ők átoltották az időseket is, vagy jobb arányban. Az oltást nem kérők sajnos éppen az a korosztály, amelyik kitettebb a járványnak. Ilyenformán azokat oltjuk, akiket annyira nem kéne, és azokat nem, akiket kéne. De ez nem a mi hibánk. Pusztán a számokért megyünk most és nyomorítjuk meg az embereket újabb és újabb korlátozásokkal.

Össze lehet rakni a végső konklúziót még hiányos adatokból is. Összegezve a részemről: az oltásokhoz képest a nyári D-vitamintöbblet már jóval erősebb védőhatást biztosított és Svédország sokkal jobban áll lockdown nélkül is, mint a hasonló oltottságú országok. Ez a két bottom line van, amit meggondolásra ajánlok. Az oltásprogramot ki kéne egészítse egy D-vitaminprogram is. Az oltásokat pedig minden orvoslátogatásnál fel kéne ajánlani az időseknek, ha még nem kapták meg. Persze az is lehet, hogy azok betegednek le, akik nem szeretnek orvoshoz járni.
Párbeszédet a járványkezelésről! Facebookon jelentetett meg közleményt Hont András, Ceglédi Zoltán és több más neves újságíró, amihez száz értelmiségi és civil csatlakozott. Nagyon kiváncsi vagyok hogyan fog reagálni erre a mainstream média. A kiáltvány ugyanis sok az intézkedések mellett…..
  Sanghaj látképe. Onnan nézve Budapest egy kedves kisváros.  A hazai baloldal úgy érzi megtalálta a könnyű ellenfelet és igyekszik minél nagyobbakat rúgni Kínába. Talán úgy gondolják, hogy a jobboldali kormány által éppen feltápolt hadseregünk, pont pariban van a világ legnagyobb szárazföldi…..
Nem 9 686 400 forintos kérdés szerintem, de amit egyes baloldali politikusok és az általuk feltüzelt ellenzéki kommentelők művelnek Kína kapcsán, az éppolyan együgyű és alantas, mint a kormánypárt és ZS-kategóriás propagandájának migránsozó-sorosozó kampánya volt. Csak jóval rövidlátóbb. De…..
Bill Gates (Microsoft) többször találkozott azzal a Jeffrey Epstein-nel, akiről már 2008 óta köztudott volt, hogy kiskorúakat kényszerített prostitúcióra. Már maguk a találkozók ténye is ki kellene verje a biztosítékot, de ami ennél is bizarrabb az a találkozók állítólagos oka. A mainstream média…..
A kiló nem százat jelent. 2021.10.14 13:29:22
@And37: Ezt nem láttam. Nem fér bele a cikkbe és nem is akartam Robert F. Kennedy Jr-t erről megkérdezni, ezt ugyan nem láttam, de számos más cáfolatát igen. Ettől függetlenül elég sok forrás van, ami visszásságokról számol be. Nem akartam végigmenni rajta. Az biztos orvosokat is öltek meg az afrikaiak, mert nem annyira jött be nekik a buli. A lényeg: Afrika messze van, nem tudom, mi az igazság, de sok minden nem stimmel. Mindenki azt ha róla, amit akar.
A kiló nem százat jelent. 2021.10.15 11:22:00
@And37: hát egymás közt, egyes magyar egészségügyi intézmények afrikai színvonalúak...
Szóval akár írhatnánk is.
"Horror a kettesbelen."
vagy: kilonem100.blog.hu/2020/04/21/mi_az_igazsag_a_pesti_uti_idosek_otthona%3flayout=5
Emlékszik még valaki a Szomorú szamurájra? Az Ámokfutók azóta süllyesztőben eltűnt sztárjának, Kozsónak is megvolt a maga tizenötperc hírneve, nem lehet elvitatni tőle. Tartja a mondás a magyar popszakmában, hogy a közönséget nem lehet eléggé alulmúlni. Most nem a kultúrsznobizmus öt perce…..
A kiló nem százat jelent. 2019.05.16 15:12:49
@MAXVAL bircaman közíró: látom még hezitálsz leszűrni a következtetéseket, hogy nem: annyira nem eszes, bukni fog
A kiló nem százat jelent. 2021.10.09 17:50:15
@Glokta: honnan tudod előre?