Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cybergreg

29 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A napokban jelent meg egy impozáns kötet a Helikon kiadó gondozásában, Az Aranycsapat története címmel. A Magyarországon élő David Bailey írta, a hátoldalon található ajánlóban pedig azt olvashatjuk, hogy a kötet „a legjobb angol történetírói hagyományok szellemében egyszerre precíz és…..
A Média Hungaryn jelentette be Fischer Gábor, a csatorna programigazgatója, hogy jön a Jocky TV és a Moziverzum is, előbbi olyan klasszikus sorozatokkal, mint a Dallas és a Columbo (még idén elindul), utóbbi meg felsőkategóriásprémiumnagyonfancy mozicsatorna lesz, amiben Fischer szerint nagy jövő…..
Megint eltelt 5 hónap, már 1847 novemberében járunk. Most éppen Londonban, ahol Franklin felesége és unokahúga meghallgatást kér a tengerészettől, hogy előrelendítsék a két hajó keresését. A vezérkar nemigen akar megmozdulni, hisz még azt sem tudják, hogy a jégbe fagytak, vagy…..
Komolyan nem tudom, minek fektetnek súlyos milliókat a tévék újabb és újabb vicces csatornák indításába, hát kinek kell a Humor+ vagy a Comedy Central, amikor itt van az Echo TV, amiben a videón a 8. perc környékén teljesen komolyan elhangzik az Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont intézet…..
cybergreg 2017.08.03 14:47:54
– Gyere, elmegyünk Sibila nénihez – mondta Bernadete. – És beszélgethetsz vele magyarul! – Rosszat sejtettem. Kicsit úgy éreztem magam, mint egy imposztor, aki azt állítja, hogy beszéli a világ egyik legnehezebb nyelvét, mígnem összetalálkozik valakivel, aki leleplezi őt. Félve szálltam ki a…..
Forrásaink szerint az, hogy a Való Világ powered by Big Brother alcímet kapott, és mostantól mindkét ikonikus hazai reality címe szerepelni fog egyetlen műsornak a kommunikációjában, az nem is volt annyira egyszerű, mint mi sejtettük, azaz lejárt a licensz/liszensz/licencjog, (nem…..
A Fox az X-Akták feltámasztása és a tavaly életre rugdosott 24 után egy újabb klasszikushoz nyúlt, és zöld utat adott a Prison Break azaz Szökés minisorozatos (oppardon, event series) folytatásának,…..
Többszöri unszolásra sem válaszolt a Hír Tv kérdésére Deutsch Tamás, amikor a csatorna munkatársai egy sajtótájékoztatón azt próbálták megtudni, hogy mennyibe került az internetről szóló nemzeti konzultáció honlapjának, az internetkon.hu oldalnak készítése. Mint azt…..
Azért érdemes nemcsak az amerikai sorozattermésre odafigyelni, hanem egy kicsit nyitottabb szemmel járkálni a kontenthalomban, mert ki lehet kukázni olyan, nem igazán promózott gyöngyszemeket is, mint például a Fortutide, a Sky Atlantic idei sorozatát, ami az első (dupla)résszel úgy…..
A Magyar Posta csekkbefizető automatáinak én speciel nagyon örülök, mert csak odamegy az ember, bedugja a csekket, a kártyát, nyom, vár, kihúz, elmegy. Gyorsabb, mint a postai droidok, nem kell a pultnál szembesülni azzal, hogy ha kártyával fizetsz, az kézpénzfelvételnek számít,…..
Január 18-án ért véget a hosszú tetszhalálból feltámasztott Játék határok nélkül, az a vetélkedő, ami eredeti formájában európai városokat eresztett egymásnak látványos, nagy díszletes sorversenyekben. Mostani verziójában már országok küzdenek egymás ellen, és nemcsak a…..
A magyarországi építészetre nem kifejezetten jellemző a téglaborítás, úgyhogy csak a blogban már sokszor említett '87-es NDK úton jöttem rá (elsősorban Rostockban és Schwerinben), hogy mennyire bejönnek nekem a téglából alkotott nagy felületek. Mivel nem statikai, hanem esztétikai szempontból néztem…..
Miskolcon néhány éve végignéztem egy generációs ugrást a villamosoknál, amikor a már születésukkor is elavult Bengálikat - a vidéki üzemek közül elsőként - lecserélték használt bécsi forgóvázasokra. Most küszöbön áll a következő nagy váltás: amikor az…..
cybergreg 2014.11.18 12:57:14
Korábban már írtam slágerekről, melyek nem abban a változatban lettek híresek, ahogy eredetileg felvették őket; nemrég véletlenül akadtam bele egy újabb ilyenbe. Ez még Cindy Lauper MTV-s tingli-tangli slágerének eredetijénél is jobban meglepett: Igen, ez bizony Kim Carnes szintipop-himnuszának…..
A múltkor Nyugat-Berlinben sétáltunk, most pedig átugrunk Kelet-Berlinnek abba a csücskébe, ami annyira betüremkedés volt a nyugati oldalba, hogy nyugati metró járt a keleti Trabantok alatt. Nevezett városrész - a Mitte - úgy fejlődik, mint Budapest tette a rendszerváltás után,…..
Annyi bejegyzés volt már a budaörsi Goldtimer happeningről, hogy lassan én se emlékszem, mit mutattam és mit nem. Mielőtt végleg összekavarodom, itt az utolsó rész a sorozatból: Ezt a jószágot élőben kell látni, hogy az ember elhiggye, hogy tényleg létezik: egy Reliant Robin.…..
HamPLÓ A márianosztrai villamos 2014.05.28 18:00:00
A '93-ban bezárt, majd néhány éve EU-s pályázat segítségével feltámasztott Szob - Márianosztra kisvasutat már egy ideje meg szerettem volna nézni, és amikor hallottam, hogy május 17-én a szokásos vonat mellett két fotós szerelvény is közlekedni fog, tudtam, hogy eljött a megfelelő pillanat. A nem…..
cybergreg 2014.05.29 09:59:52
Na kérem úgy látszik vége az ingatlanválságnak, legalábbis annak, ami a látványtervkészítőket sújtotta. 2008-ban még minden napra jutott három-négy hihetetlen látványterv, kifejezetten undora támadt már az egyszeri lakóhelybloggernek. Aztán elment a rajzolgatástól a kedve…..
Legyen már egy poszt azokról a sorozatokról, amiktől kénytelenek voltunk elbúcsúzni idén. Melyik fog hiányozni? ABC The Assets Back in the Game Betrayal Killer Women Lucky 7 Mind Games Mixology The Neighbors Once Upon a Time in Wonderland Suburgatory Super Fun Night Trophy…..
2010-ben Londonban egy fiatalembernek, Alex Shirley-Smithnek egy remek ötlete támadt: keresztezni kellene a sátrat a függőággyal. 2012-ben elkészítette az első prototípusát a Tentsile fantázianevű termékcsaládnak, a Tentsile Giant függősátrat. E XXI. századi újítást…..
cybergreg 2014.05.07 09:29:29
cybergreg 2014.05.07 11:06:37
@Dobó Géza: Elolvastam!
"Tents can be a real pain in the ass. Whether it’s the trouble of finding level ground, dealing with a soggy sleeping bag or staying awake all night because you just know someone (or something) is out there, camping can be stressful."

A sátorozás igazi kínszevedés tud lenni. És ezután felsorol három okot, hogy miért: a lapos hely keresése, az átázott hálózsák vagy hogy egész éjszaka nem tudsz aludni, mert valaki vagy valami van odakint.
Nagyjából évente kétszer vagy háromszor van olyan érzésem, hű, most valami hatalmas kincset találtam. Mondjuk, amikor először botlottam a Fortepanba. Vagy a digitalizált, beágyazható filmhíradókba. Esetleg, amikor a Google Maps-szal párhuzamosan kereshető XIX. századi…..
Már az is nagyon klassz volt, amikor a Benczúr utca tócsáiban tocsogtak a tőkés récék, de idén még előrébb léptek a hódításban. Egyszerűen beköltöztek egy Váci úti irodaház belső udvarára és marhára nem érdeklik őket az arra sétáló irodisták.  A képeket…..
Fotó: egyker.blog.hu Nem hiszem, hogy egész Budapest siratni fogja, hiszen elég kevesen ismerték. Én is csak néhány hete hallottam először a létezéséről - igaz, egyből a szívembe zártam: Kár volt, mert épp hogy megszerettem, már el is bontották. Az Alagút keleti végénél…..
Az épülő, mai magyar Parlament egy része 1890-ben a Géza utcza (mai Garibaldi utca, az 1884-es térképen: "Gejza u.", érdekesség, hogy az akkori térképen már bejelölték az Országházat, mint "Új Országház", holott csak a következő évben kezdték építeni) felőli…..