Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kabar

85 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Transfjúz Társulat Bemutatkozás 2013.04.11 16:12:59
A Transfjúz célja, hogy művészeten keresztül kommunikálva, reagálva tegyen a társadalmi egyenlőtlenségek, kirekesztések, előítéletek leküzdéséért. A színház és bármely más művészeti ág, tudományterület, társadalmi csoport tudását, kreativitását ötvözze egy-egy…..
Tengelytörés blog Már megint... 2013.01.07 10:42:51
Minden egyes alkalommal megfogadom, hogy nem foglalkozom többet Bayer Zsolttal. Aztán mégis sikerül olyan mélységeket meghódítania, hogy nem tudom szó nélkül hagyni. Legújabb írásában (nem érdemes elolvasni) idézi  a Jobbegyenes szerzőjének sorait. „Aki érezte már…..
Vagy egyszerűen csak homokszem került az olcsó ámde hatékony kormány-kommunikációs gépezetbe, amely a kormany.hu oldalt is szerkeszti? A kormányzat ugyanis elfelejtette lecserélni az Alkotmány angol nyelvű bemutatkozó szövegét honlapján: ha a magyar állam angol nyelvű…..
A  Hallgatói Hálózat az Oktatói Hálózat támogatásával Fórumot szervez az ELTE-n 2012 december 10-én a felsőoktatási hallgatói keretszámok újabb drasztikus csökkentése elleni tiltakozásképp.  A keretszámcsökkentésről itt olvashatsz. A Hallgatói Fórumról itt…..
Jó hírünk van, ismét lehet piros cipőt viselni, nem csak feketét a páros napokon! Miért, eddig nem lehetett? Lehetett, de a kormány betiltotta, most pedig ismét engedélyezte, hogy örüljenek a zemberek, a zabadságnak. A valóságban persze az Országgyűlés két hete még csak azt…..
Tegnap két dolog történt a Parlamentben: Elfogadták a választási eljárásról szóló törvényt.  Gyöngyösi Márton zsidózott egy nagyot, amire  a kormány udvariasan reagált. Ebből jó nagy botrány lett.  Vajon miért éppen ezen a napon jutott eszébe az…..
Ma önkritikát gyakorlunk: Úgy döntöttünk, hogy az eddigi áldatlan viselkedésünkön változtatni kell, hiszen nem megyünk így semmire.Ezért arra gondoltunk, hogy a kritika helyett most konstruktívak leszünk és megpróbálunk segítséget nyújtani Dr. Prof. Matolcsy…..
Kabar 2012.11.06 15:06:35
Eddig úgy tudtam, a tudomány érvekkel próbál cáfolni... Néhány napja robbant ki a botrány, hogy Jeszenszky Géza milyen marhaságokat ír egyetemi jegyzetében. Történetesen azt állítja, hogy „Azért van, hogy olyan sok roma szellemileg leépült, mert a roma kultúrában…..
Kabar 2012.10.31 19:19:11
@FOUREY: Teljesen egyetértek azzal, hogy egy tankönyvnél nagyon körültekintően kell eljárni (nem ezt tapasztaljuk maganpság má tankönyvek esetén sem sajna). Arról is árulkodik a történet, hogy az egyetemeken senki nem olvassa el- monitorozza- a másik által írt/feladott tankönyveket, ami oda vezet, hogy az ilyen ügyek soha vagy évek múlva véletlenül derülnek ki.
Azzal, hogy a MAHIR Cityposter ragaszkodott a cég osztalékáról szóló plakát eltávolításához, ahelyett, hogy - ha ez neki ennyire fontos - cáfolta volna a dolgot, gyakorlatilag beismerte, hogy ez az osztalék legalább 100 millió Ft. Persze, ha ennél több, vagy kevesebb, akkor sem…..
Kabar 2012.09.08 00:16:04
@metakrit: Hát, ha ez összekapcsolódik a politikai hatalom birtokosaival, akkor szerintem lehet cenzúrának nevezni. Ráadásul szerintem az osztalék mértéke nyilvános adat..
Még júliusban jelent meg egy cikk, ami szerint Navracsics felülvizsgálná és szigorítaná a büntetés-végrehajtás szabályait. A szigorítás az Origo szerint már meg is történt: azokat a szabálysértés miatt elzárásra ítélteket, akik a megadott dátumig nem kezdik meg…..
Tengelytörés blog CBA bojkottom 2012.07.02 20:34:00
Nem valami nagyszabású akció ez, egyszemélyes bojkott. Körülbelül két hete tart, és bármilyen megrázó, a CBA még működik.  Némi gondolkodás után mégis arra jutottam, érdemes leírnom, miért nem vásárolok többet CBA-ban. Kíváncsi vagyok a reakciókra. A „bojkott” oka…..
Kabar 2012.07.05 12:06:32
@Nekrofil Sírásó Phd.: Én nem mondtam meg senkinek, hogy ki mit gondoljon és beszéljen. Ha figyelmesen olvastál, én azt írtam le, hogy a fenti okok miatt többet nem vásárolok ott, nem pedig azt, hogy bárkinek is mást kellene gondolnia, mint amit jelenleg gondol. Ehhez ne lenne jogom? Hol itt a megmondás?
Ki antiszemita? Gerő András a Galamuson leantiszemitázta Romsics Ignácot.  A címet és a konklúziót jotunder vincenttárs világosan jellemezte. Aljas. Magam a tartalmi érvekkel foglalkoznék. A vád alapja az, hogy Romsics Magyarország huszadik századáról írott cikkeiben…..
Kabar 2012.07.02 13:06:11
A vád nem az, hogy "hogy Romsics Magyarország huszadik századáról írott cikkeiben és könyvében több ízben is szerepelteti a zsidó jelzőt egyes szereplők jellemzésekor.", hanem hogy ezek a mondatok azt sugallják, hogy a vállalt politikai szerep a származásból következik. Még csak azt sem állítja, hogy a zsidó származásnak ne lehetne köze a politikai szerephez, de ezek a mondatok ennek mikéntjét nem bontják ki, és ha jól értem akkor Romsics máshol sem foglalkozik ezzel, így pedig az ilyen megfogalmazás előhívja a szokásos antiszemita értelmezéseket.

A címkézés minden bizonnyal túlzás, antiszemita mondatokat úgy is le lehet írni, hogy az ember nem az. Erről azért érdemes lenne beszélni, szerintem Gerő és Gyáni nem javasolja a zsidó szó tabusítását, hanem inkább olyan alkalmazását javasolja ami értelmet ad annak.

Másrészt a posztot és a kommenteket átfutva erős a gyanúm, hogy két dolog keveredik: annak megfejtése, hogy egy adott személy életútjában, politikai szerepvállalásában, nézetrendszerében a zsidóság milyen szerepet játszott, és a zsidóság társadalomtörténeti, szociológiai szerepe. Az elsőből nem lehet a másodikra általánosítani, és a másodikból az elsőre sem. A kettőt óvatosan, sok áttéttel és értelmezéssel lehet összekapcsolni egymással, és annak emlegetése, hogy márpedig lukácsot nem lehet megérteni a zsidó származás szerepe nélkül, nem érv arra - sőt - hogy a zsidó jelzőt reflektálatlanul lehetne használni társadalomtörténeti leírásokban.
Kabar 2012.07.02 14:30:26
@Vortumnus: hol?
Vannak érthetetlen dolgok, és vannak érthetetlen dolgok, amelyek még érthetetlenebekké válnak ha az ember többet tud meg róluk. Tegnap Nagykanizsán több házat is megjelőltek szélsőjobboldaliak, megjelőlték őket, hogy fel fogják gyújtani, mert mocskos cigányok laknak benne.…..
Megpróbáltam átnézni Baráth Zsolt parlamenti beszédének médiarecepcióját. Összességében azt tapasztaltam, hogy alapvetően a beszédről és az arra érkező reakciókról szóló tudósítások jelennek meg, valamint olyan vélemények, amelyek nem érvelnek, csupán -…..
Kabar 2012.04.13 22:00:15
@willdataa: muti bármilyen adatot erről. BZS beszédén kívül.
Kabar 2012.04.13 22:03:06
@willdataa: "A honatya ugyanis számos más téma mellett felmelegítette azt a még Istóczytól származó vádat is, hogy a felmentő ítélet pusztán az akkori magyar költségvetésnek 60 millió forint könnyebbséget jelentő úgynevezett rente-konverzió, vagyis az aranyjáradék-alapú államkötvények kamatának hatról négy százalékra való mérséklése nyomán született meg. Márpedig eme 1881 és 1884 között zajló, alacsonyabb kamatozású kötvények kibocsátásával járó művelet (mely az 1882-es menetrendszerű pénzügyi válság nyomán leállt, majd 1883 tavaszán, tehát még az ítélet megszületése előtt újraindult) az antiszemita sejtetéssel szemben nem pusztán a Rothschild-bankház, hanem rajta kívül egy ilyen irányú rokonszenvekkel nem vádolható patinás porosz pénzintézet (azaz egy nemzetközi konzorcium) segítségével zajlott le – sikerrel. Ráadásul éppen azt a célt szolgálta, hogy a magyar állam kinője a még az 1873-as pénzügyi gazdasági világválság következtében összeszedett adósságát. Az 1881–84 közötti rente-konverzió csak az első lépés, amit továbbiak követtek 1888-után, míg a konszolidáció 1892-re sikerrel járt. Kövér György értelmezése szerint éppen a nemzetközi konzorciumok jóvoltából fordult meg a trend: olcsóbban jutottunk kölcsönökhöz, csökkent az adósságszolgálati arány." magyarnarancs.hu/belpol/a-solymosi-ugy-akkor-es-most-79610
Kabar 2012.04.14 16:51:22
@rurodatu: Ez pontosan arról szól, amit beidéztem a mancsból. a folyamat korábban kezdődött és jóval tovább tartott, semmi köze nem volt a perhez.
Nem szokásom nekem ilyeneket írni. De tegnap, mikor megtudtam, hogy nem mondtál le, ennél jóval durvább kifejezések jártak az agyamban.Schmitt pál, én nem tüntettem tegnap. Nem azért, mert ne gondolnám, hogy neked semmi keresnivalód a Sándor-palotában. Hanem azért, mert nem vagy te…..
Kabar 2012.03.31 14:57:15
@Muad\\\'Dib: Félreértesz. Ez a cikk nem akar érvelni. Ez a cikk csak azt akarja átadni, hogy érzem magam ettől az egésztől ami itt van. Ennyi.
Kabar 2012.03.31 22:36:18
@delpierro: itt nem moderáltunk ki eddig semmit, és ezután sem tervezzük.
  Egy facebookos kommentfolyamban felmerült, hogy Magyarországon nincs vállalható, konzervatív szellemi bázis. Szerintem van. Csak nehéz őket megtalálni. A legtöbben, akik konzervatívnak tartják magukat, ellenséget látnak minden olyan jelenségben, ami az általuk megszokottól eltér. A család…..
Tengelytörés blog Hol voltatok? 2012.04.01 08:53:00
Tegnap elmentem a tüntetésre. A Deák térről sétáltunk a Sándor-palota elé. Szánalmasan kevesen.Jellemzően igyekszem megérteni azokat a folyamatokat, amelyek miatt a tüntetés nem működik, amelyek megakadályozzák, hogy számottevő résztvevő jöjjön össze. A plágium ügy azonban…..
Kabar 2012.04.01 10:20:51
@vidra84: Lehet:) Ezért írom, hogy nem kell mindenkinek mindenhol ott lennie. De hogy mindenhol ennyire kevesen vannak/vagyunk, az azért nincs rendjén.
Ma én is ott voltam a Milla tüntetésén, ám a korábbiakkal ellentétben nem igazán tartottam fontosnak a pontos érkezést. Körülbelül 10 percet késtem, viszonylag hátul álltam meg (a Jégbüfé környékén). A tüntetés közben a barátaimmal beszélgettem, a beszédekre szinte…..
Kabar 2012.03.17 13:00:08
@Heron44444:
Nem nagyon volt szó új eszközökről, azt is írtam a posztban, hogy nem számítottam ilyenre. Bár ott volt a 12 pont, ami szerintem jól hangzik, de programnak kevés. Persze miért épp a Millának kéne programot adnia.
A tegnap rendezett Védegylet-Milla-Haha konferencia végén kibontakozott egy rövidke vita a Milla a „Támogatás ára” címen futó - a beszélgetésen nemzeti minimum plusznak nevezett - kezdeményezéséről. A Millások azt mondták, az Ellenzéki Kerekasztal ötlete nyomán úgy…..
Kabar 2012.03.05 19:03:52
@Heron44444: Mintha egy ördögi kör lenne ez: A jelenlegi szereplők jó részével nem megy, viszont új szereplők - értsd új és másképpen működő arcok - színrelépéséhez a struktúrákat kell átalakítani, ami viszont nehezen megy a jelenlegi szereplők nélkül.
Kabar 2012.03.07 16:45:42
@Heron44444: Szerintem sokan kimondják. Csak nem tudjuk hogyan jutunk el a megegyezésig. Ld. a Milla előrukkol a Támogatás árá-val, a szolidaritás az EKA-val anélkül, hogy egyeztetne előtte. és akkor ezekhez lehet csatlakozni, vagy elvetni, de nem lehet közösen kialakítani egy olyan forgatókönyvet ami mellett a jelentősebb szereplők együtt elköteleződnek egy fél-évre évre.
Magyarországon terjedőben vannak a radikális, rendszerkritikus mozgalmak, illetve az azok eszközrendszerét alkalmazó csoportok. Úgy tűnik, ezek közé tartozik a Hallgatói Hálózat is. A tegnapi tüntetésen feltűnt néhány radikális szocmunkás, és gondolom ott volt pár Occupy…..
Az új és a felélénkülő társadalmi mozgalmak elsősorban a tüntetés, különböző demonstrációk, petíciók és performanszok eszközeihez nyúlnak a kritika vagy elégedetlenség kifejezésére. Ezek a politikai véleménynyilvánítás bevett eszközei, ugyanakkor feltételezik, hogy a…..
A Lehet Más a Politika szombati kongresszusa döntött a párt legkésőbb 2014-re befejeződő önfelszámolásáról és a második Orbán-kormány újabb négy évéről. Na jó, ők ennél azért cizelláltabban fogalmaztak: 22:30 A kongresszus a következő döntést hozta: Az LMP nem vesz…..
Tengelytörés blog Számháború 2012.01.25 22:37:00
A szombati, kormánypárti tüntetés nyomán megszólaló ellenzékiek alapvetően kétféle érvre hivatkozva próbálják „elbagatellizálni” a tüntetés nagyságát: Azt feltételezik, - feltehetően megalapozottan, látva a buszok számát – hogy a szervezők mögött…..
Kabar 2012.01.29 00:35:23
@naneee3: A külföldi segítség érkezhet jókor, és lehet hathatós. Ugyanakkor a külföldi segítség önmagában nem oldja meg a problémáinkat. Hiába tűnik el a kormány, a helyzet könnyen újratermelődhet néhány éven belül.
Ma jelent meg a Tárki és a Medián legújabb felmérése a pártpreferenciákról. Ezekben nem az a legfontosabb elem, hogy a JOBBIK beérte-megelőzte az MSZP-t, hanem, hogy a pártot választani tudók aránya a szavazásra jogosultak 50-60 százalékánál stabilizálódott. Volt már ilyen, a…..