Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alfi

32 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hmm...Mert új barátokat találok? Mindenképp!Mert világot látok? Igen!Mert megtanulok angolul és oroszul is? Talán!Mert 4x-es fizetések vannak? Remélem!Már unom az itthon eltengetett "üres" hétköznapi életet, a pletykás várost, ahol lakom és nem lenne…..
Még haza sem mentem de már azon töröm a fejem hogy mit fogok csinálni ha visszajövök :)))Az tuti hogy lesz nálam GPS, mert irtóra kiváncsi vagyok hogy megtudjam végre PONTOSAN hol vagyunk. Tudom hogy GPS térkép még nincs Kazahsztánról, és szerintem egy darabig még nem is lesz,…..
Nem újdonság a techvilágban tájékozottak számára, hogy Kína nagyon nyomul előre, elég csak a Lenovóra gondolni, akik lassan az egész IBM-et magukévá teszik, illetve nem is olyan rég a Motorolát is felvásárolták a Google-től, de a ZTE és Huawei márkanevek is szintén egyre…..
Alfi 2014.03.20 01:41:22
@glezmen: Tessék itt egy DUAL SIM-es 60 ezer forintért!!! THL W8S dx.com/p/thl-w8s-quad-core-android-4-2-wcdma-bar-phone-w-5-screen-wi-fi-gps-ram-2gb-and-rom-32gb-234809#.Uyo2Mk1OWmQ

Rendeltem egy THL-t és brutális. Samsung S4 színvonal. Nekem nagy volt az 5 col ezért kerestem kisebbet és találtam is a XIAOMI MI2S -t az aliexpressről.
www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mi2S-M2S-Qualcomm-Quad-Core-Smart-Phone-2GB-RAM-32GB-ROM-4-3-IPS/867557121.html
Ez viszont 1 SIM-es, de szinte ugyanazt tudja bár ez már 80 ezer forint. Még így is fele annyiba kerül mint azok amik itthon tudják ezt a teljesítményt...
Ha nem lenne olyan drága akkor SONY XPERIA Z1 compactot vennék.
Az full, de az árát is megkérik, kb 135 ezer
www.gsmline.hu/mobiltelefon/41687-sony-xperia-z1-compact-d5503-akcios
Nem is tudom hol kezdjem :)))Jót röhögtem mikor mondták az otthoniak hogy újabb melegrekord volt Magyarországon, talán 41,9-et mértek, ha jól emlékszem.Na de kérem! Itt Július 1-jén 51 fokot, Augusztus 2-án pedig ez is megdőlt mert 53 fokot sikerült mérni. Ezt nem a napon…..
Gondolom már sokan kíváncsiak és régóta várják hogy is nézhet ki vagy mi is van ott.Ízelítőül néhány kép: http://tengiz2007.spaces.live.com/photos/Aki meg szeretné mutatni a képeit más Tengizinek az csináljon a http://spaces.live.com -on albumot, aztán ide írja be a linket…..
Alfi 2011.01.15 20:50:53
Én kérek elnézést, nem kötözködésből írtam, hanem mert ez az igazság hogy ha valaki nagybetűvel ír az ordibálásnak számít...ez a modern digitális világ. ÜDV ITT! :)
Ha kötözködni akarnék akkor:
Mivel az egész blog kisbetűvel lett írva és válaszolni tudott rá így el is tudta olvasni... tehát joggal gondolhatom hogy van szemüvege, de a betűkön a képernyőfelbontással is lehet nagyítani szüleimnél is így tettem! :)
De nem akarok kötözködni, tehát az előző mondatom tárgytalan! ;)

És igen ez a blog TENGIZ-ről szól, eleinte azért csináltam hogy a családom, a barátaim ismerőseimnek a linket elküldve megtudják hova mentem, milyen kultúrába csöppentem, milyen emberekkel találkoztam, mit csinálok, mit eszek, milyen környezetben élek.

Egy idő után annyi hozzászólás érkezett hogy ahogy apám mondta: "kinőtte magát a blog"
Ezt akkor láttam be mikor a Chemi-nél a HR-esek kérdezték hogy ajánlhatják e az oldalt az újaknak hogy ne kelljen minden újnak elmondani hogy mi vár rájuk!!!
Ekkor éreztem hogy jól sikerült ha merik ajánlani.
"Ha nem tetszik haza is lehet menni" ez egy szálló mondat volt ezt hagyjuk szerintem mert ezt mindenkinek mondtuk ha valaki nyavajgott! Persze mosolyogva! :)
Soha nem sértésnek szántuk, csak hogy tisztázzuk.
Pofátlanságot nem szeretem és senkitől nem is tűröm el. FŐLEG NEM AZ IDŐSEBBEKTŐL!!!
Ha ismerne tudná, hogy mindenkinek megadom a tiszteletet.
Ezt is érdemes megemliteni, mert az itteni klima miatt, a sérülések sokkal később gyógyulnak be!!!Egy szimpla karcolás akár 2 hétig is gyógyulhat. Érdemes sokkal óvatosabbnak lenni kint, és megúszni a vágásokat, eséseket... Egy sima pattanás amit vakargatnak a többszörösére…..
Nos... eltűntem, de nem Tengizben. :)Mégsem mentem vissza, úgyhogy több bejegyzés már nem fog születni általam. Ahogy apám mondaná "a BLOG már önálló életre kelt". Meglepett hogy ennyire nincs semmi TENGIZ-ről a neten és az egyik neves kereső, a GOOGLE elsőnek dobja…..
Nem titkolhatom el hiszen igenis köze van Tengiznek mégvalamihez.Tengizben 15 hetet, vagyis 3,5 hónapot töltöttem és 2007. szeptember 24-én hűségesen, nőhiánytól szenvedve hazaértem... 2007. szeptember 24 - október-november-december-január-február-március-április-május...és…..
"ITT MINDEN LEHETSÉGES ÉS SEMMI SEM BIZTOS !!!"..
Lassan eljött végre ez is, 2 hét múlva megyek haza. Hazafelé sokféleképpen lehet menni, az a brigád akivel jöttem, éppen fél óra múlva indul. Én ráhúzok még két hetet, ezért nem most megyek velük.Általában 12 hét után (majdnem 3 hónap) mennek haza az emberek, de lehet kérni…..
Hogy kinek mi fontos azt döntse el mindenki maga. Személy szerint legközelebb ha visszajövök biztos hogy nem fogok 2 heti ruhát hozni mert 1 heti adag is bőven elég. Bármelyik nap lehet mosni ruhát, automata géppel, szóval ruhából elég 1 heti adag. Érdemes hozni…..
Nos, nem tudom hogy 89-ben volt e már Hepatytis védőoltás, azért gondolom jól jöhet még hogy megkaptuk ezt is.Maga a tó megtalálható a müholdas képen a http://local.live.com -on meg kell keresni Kulsary-t és mellette van egy nagy tó abban lehet fürdeni.Nem tudom hogy 89-ben…..
Az előleg valóban megjött 10-éig. Be is váltottam volna az egészet tengére de mivel lagziban voltam ezért nem akkor keltem mikor indult a piacjárat hanem amikor megérkezett... (12:50) :)))Azért megtudtam hogy a piacon most 123-ba váltották a dollárt múlt héten még 125 volt. Na…..
2007. szeptember 2-ai árak:95-ös benzin--> 86 Tenge x 1,55 ~ 133 Ft93-es benzin--> 80 Tenge ~ 124 Ft80-as benzin --> 63 Tenge ~ 98 Ftgázolaj -------> 58 Tenge ~ 90 Ft1$ ~ 120 Tenge ~ 186 FtTehát 1 Tenge 1,55 Ft ezért a szorző 1,55Úgytudom most emeltek üzemanyag árakat…..
Nos, számomra ez egy igen kellemes meglepetés volt, összességében szerintem nemvolt "gyengébb" mint egy otthoni esküvő.Szombaton 18:30-kor kiléptünk a gyárból, 19:10-re beértünk a szállásra, és 20:00-kor volt találkozó a busznál, hogy oda is érjünk az amúgy már…..
Sokan hosszú hajjal mászkáltak itt amig rá nem jöttek hogy jobb a rövid. :))Ez valahol logikus is, mert a melegben nem előnyös a hosszú viselet. Van itt pár ember aki tud hajat nyirni, van aki tengéért, van aki 3 sörért megcsinálja. DE van rendes fodrász szalon is, nem messze kb 200…..
Nem akarom sértegetni a Kazahokat, biztos van kivétel, de itt Tengizben nem a Kazah értelmiségi a jellemző. Sőt, még a diplomások közül is egy kettő nagyon satu. Na most a szituáció a következő volt. Egyik embernek a telefonján be lett kapcsolva a roaming a Kazah kártyára ami miatt…..
Mielőtt hazamentek a helyiek a váltás miatt, az utolsó este elmentünk vacsorázni a helyi étterembe. Kúltúrált hely 35 asztallal !!! Meglepődve láttuk hogy tele volt a hely, olyannyira, hogy várni kellett, hogy le tudjunk ülni 6-an (4 kazah nő meg mi ketten magyarok :) ). Kb 5…..
Kul'saryba azért járnak az emberek, mert mindent meg lehet kapni „egy helyen”. Szerintem mindenki látott már piacot, ahol kipakolnak az emberek minden kacatot, tisztálkodási szereket, ételt-italt, csokit-cukrot, tevehúst, ja ilyet még biztos nem látott mindenki J Szóval…..
/A BLOG AZ OLDAL ALJÁRÓL KEZDŐDIK/Én valahogy éreztem, hogy nem úszom meg ezt, úgyhogy kapásból 3 telefont hoztam ki. Nem röhögni, nem vagyok olyan, hogy 2 napra 6 bőrönddel megyek, de szeretek biztosra menni. 1 telefon a helyi kártyának, 1 telefon az otthoninak és 1 tartalék.…..
A közelben van legalább 5 bolt de szerintem még több is. Érdemes körülnézni, mert mindegyik boltban, mást és mást lehet kapni, mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai.Az egyik pl tele van műszaki cikkekkel ("a török") viszont nála nem lehet sört venni. A másikban…..
A tábortól nem messze, vagy 250 méterre van egy gyógyszertár. Bementem, és eléggé meglepődtem, mert ilyen helyeken gyakran hiány szokott lenni gyógyszerekből itt meg szinte mindent lehetett kapni. Haveromnak túl sok volt a gyomorsava, és kérdeztük a már tapasztaltabbakat, hogy…..
Hogy mennyire más a két ország kúltúrája egyszerűen csak úgy tudnám jellemezni, hogy nagyon.Tudni kell hogy a Kazahok köpködnek... de nem gyengén. Egy hosszabb utazás alakalmával úgy hallottam, még a buszt is teleköpködik, szóval nekik semmi sem szent. Na azért ne essünk…..