Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lisztes

982 bejegyzést írt és 1144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eredetileg - hasonlóan a 30 legjobb westernzenét felvonultató listámhoz - ez is csupán 30-asnak készült, de hamar rá kellett jönnöm a gyűjtés során, hogy hál'istennek sokkal több jó dalt készítettek az eddigi kb. 50 db egész estés Disney animációs filmhez, semminthogy ilyen…..
lisztes 2018.10.22 22:07:55
@Coco Chanel Eszterrrka: Szia! Nyugodtan csináld meg, hajrá :)
Mint minden évben, karácsony hétvégéje zsúfolásig telt premierekkel, ám az első helyet korábbi film foglalja el, mint oly sokszor. A kedvezőtlenül alakult naptár (szombatra esett 24-e) relatíve visszafogott nyitányokat szült, ugyanakkor az Énekelj! című animációs mozi kétségtelenül nyerte a futamot…..
lisztes 2016.12.28 21:16:52
@dzsoker1976: Az InterCom nem adta le a nézettségi adatait, így elég nehéz :(
A westernfilmek koronázatlan (?) királya, a zsáner non plusz ultrája, a "tejóistenhaeztnemláttadmégnemláttálegywesterntsem". Sergio Leone munkásságának legszebben csillogó ékköve, az imdb top250-es listájának előkelő helyén, hosszú ideje a legjobb 10 közt tanyázó valódi…..
lisztes 2016.12.22 14:32:09
@Lacusch69(Sch.Lacika): Az eredeti olasz címe az, hogy A jó, a csúf és a rossz (Il Buono, Il Brutto e Il Cattivo), és amikor kiadták a trailert, az amcsik (akik közben úgy döntöttek, hogy The Good, The Bad, and The Ugly címen forgalmazzák) elhibázták az előzetesben, és Tucónál mondták a rosszat, Angyalszemnél pedig a csúfot.

youtu.be/WCN5JJY_wiA
(24. mp-től)

Il Buono = a jó
Il Brutto = a csúnya
e Il Cattivo = és a rossz

De ez pusztán fordítási hiba, figyelmetlenség volt.
A Skull Island előzetesének zárósnittjét napok óta nem tudom kiverni a fejemből. Nem azért, mert annyira mélyen megindított volna a kék éjszakába mosódó narancsszínű robbanás a felordító óriásmajom mögött, hanem mert ennél látványosabb példát keresve sem lehetne találni a mozifilmek fantáziátlan…..
lisztes 2016.11.29 00:32:27
Ez most pont szembejött velem imdb-n:
www.kephost.com/image/vVzX

Nem kell ahhoz sok száz milliós sci-finek, vagy akciófilmnek lennie, hogy túltolják az orange-tealt... De itt legalább nem annyira szaturált McGregor arca.
Ez a Pierre-Auguste Renoir nevű valaki egy festő volt, vagy mifene... Valami fura irányzatnak, az "impresszionizmus"-nak volt a vezéralakja. Talán már hallottál róla. Vagy láttad valamelyik múzeumban a képét, amikor átsuhantál a kiállítótermen. Talán... No, meg volt egy fia is…..
+1. A rajongó Némiképp a poszt témájából is adódik, hogy önmagában is rettentően káros, hogy egyes néptömegek az interneten egyfajta virtuális aknamezőként funkcionálnak, arra várva, hogy célkeresztbe vegyék azt, aki nincs annyira megszállottan oda egy filmért, mint ők maguk. Akármi is legyen téma,…..
Smoking Barrels Green Room (2015) 2016.07.02 06:00:00
A 2013-as Blue Ruin (kritika itt) már egyértelműen jelezte, hogy érdemes lesz odafigyelni a jövőben Jeremy Saulnier rendezőre, aki legújabb filmjével nem is okozott csalódást. A Blue Ruinnal ellentétben a Green Roomnak sikerül olyan hatást elérnie, ami még napokkal később is megmarad az emberben,…..
A sorozatok egyre inkább terjedő népszerűsége magával hozta azt is, hogy számos olyan ember ismerkedett meg a műfajjal, aki erre nem igazán volt felkészülve. Ez elsősorban nyilvánvalóan az egyik legnépszerűbb darabon, a Trónok harcát, és az azt övező közbeszéden érhető tetten: úgy tűnik, számos…..
Néhány hónapja a legtöbb ember még azt sem tudta, hogy ez a film létezik. Egy elsőfilmes rendező munkája, és bármennyire is szeretem és tartom nagy tehetségnek John Goodmant, húzónévnek semmiképp nem lehet mondani - Mary Elizabeth Winsteadről meg aztán ne is beszéljünk. Akkor még The Cellar néven…..
lisztes 2016.05.17 07:44:37
@scal: Leginkább mert nem erre a plakátra céloztam :)
Remélhetőleg sok olvasóm tudja, hogy idestova másfél éve filmet forgattam egy lelkes baráti társaság hathatós közbenjárásával. A folyamat végeredményét 2015. március 8-án be is mutattuk a Sugár Mozi 400 fős nagytermében a nagyérdeműnek. Ezt követően zéró sikerrel ugyan, de megpróbáltuk…..
Nem mondanám megnézésre csábítónak a film címét - őszintén szólva hiába tudtam a létezéséről, nagy valószínűséggel elkerülte volna a figyelmemet, ha a színészek céhe nem jelöli Michael Shannont legjobb mellékszereplőként idén (sajnos az Oscar-jelölésről végül…..
lisztes 2016.04.28 23:20:42
@David Bowman: Az utolsó 10 posztban német, kanadai, belga, koreai és magyar film is terítékre került. Tekintve az USA dominanciáját a filmgyártásban, szerintem ez nem rossz arány ;)
Már megint egy "év horrorja"? Hát tavaly is volt egy! Meg előtte is! Ki a fene érti ezt?! Szóval az van, hogy a pletykák igazak. A VVitch tényleg jó film. Méghozzá egy ritka példány: egy jó horrorfilm. Ha már láttad, a "horror" szó hallatán - ha jól sejtem - rögtön…..
Régóta vártunk rá. Nemcsak magára a Hurokra, hiszen ha emlékeim nem csalnak, már 2014-ben leforgatták, hanem egy elejétől a végéig vállalható, mozikban játszott MAGYAR, "hollywoodias" zsánerfilmre is. Tudjátok, ami nem szerzői, nem is közönségvígjáték, és nem is…..
Shakespeare. Nem a kapitány verziója a Csillagporból, hanem az a tag, aki néhány száz évvel korábban (állítólag) nem kevés tudatmódosító szer hatása alatt írta meg az irodalom leghíresebb műveit. Mindenki hallott már róla, mindenki olvasott/látott már valamit tőle. Ha mást…..
A blog olvasói tudhatják, hogy nagyon szeretem a westerneket, nem véletlenül foglalkoztam hosszú hónapokon keresztül megjelentetett cikkekben, meg 50-es toplistában a témával, úgyhogy nagyon örültem, hogy a Titanic programjába is bekerült egy ígéretesnek mondott darab. Mert ugyebár…..
A meghívás egy újabb remek, ráadásul indirekt példa arra, hogy a sok pénz megöl(het)i a kreativitást, viszont ha összébb kell húzni a nadrágszíjat, akkor a vér a készítők agyába tódul inkább, és a megnövekedett oxigén- és cukorszint megteszi a jótékony hatását.…..
Stanley Milgram egy zseni volt. A világ leghíresebb szociálpszichológusa az 1960-as években kezdett bele az azóta is szinte mindenhol tanított kísérletsorozatába, melynek során a résztvevőket megkérik, hogy vezessenek egyre nagyobb és nagyobb feszültségű áramot egy ismeretlenbe,…..
Fel kell tenned magadnak azt az egyszerű kérdést, hogy mennyire szeretted a Kung Fury-t? Ha a válasz "semennyire se", akkor felesleges tovább olvasnod, hiszen ez a film nem neked szól, hanem azoknak az elvetemülteknek, akik szerint a 80-as évek gagyi szintetizátor-zenéjének, a filmek…..
Bevallom, régebben nem nagyon rajongtam a távol-keleti filmművészetért, és noha most sem mondhatni, hogy ők szállítják a kedvenc filmjeimet, lényegesen barátibb már a viszonyunk. Hála az olyan filmeknek, mint amilyen A bérgyilkosság is: pörgős, stílusos és látványos, és még a…..
Miután az első rész az egyik legnagyobb német sikerfilmmé nőtte ki magát, nem is volt kérdéses, hogy még ha izzadtságszagú lesz is, készítenek hozzá egy folytatást. És amíg mi idehaza számoljuk a perceket a Saul fia 2. megjelenéséig, nézzünk rá a Fák jú, Tanár úr! 2.…..
A Batman Superman ellen: Az igazság hajnala igen erősen nyitott nálunk is, de az utóbbi idők legnagyobb kasszarobbantóihoz nem bírt felérni még a tavaszi szünet segedelmével sem. Egyéb premier nemigen volt talpon a vidéken, de a már most játszott Bazi nagy görög lagzi 2. betáncolta magát a top 5-be.…..
A Warner kicsit lassan eszmélt rá az Univerzum-építés előnyeire, de gőzerővel igyekszik behozni a lemaradását. Tudjátok, Kínában 10 nap alatt felépítenek egy felhőkarcolót, ha arról van szó, szóval manapság a lehetetlen már nem létezik. Mondjuk az a felhőkarcoló 'olyan' is…..
Taron Egerton tavaly robbant be a köztudatba a Kingsman főszereplőjeként, e sorok írásakor pedig a három esélyes egyike a Han Solo spin-off címszerepére. Meg ugyebár ott a Robin Hood reboot, amiben ő lesz a címszereplő (Jamie Foxx pedig Little John), és amit csak azért halasztottak el, mert a…..
lisztes 2016.03.25 07:24:15
@IMO: en.wikipedia.org/wiki/Underdog_%28term%29

Olyan ember, vagy csoport elsősorban sportban, vagy kreatív munkákban, akiről/amiről a nagy többség úgy gondolja, hogy veszíteni fog.
lisztes 2016.03.25 08:29:15
@IMO: Oh, tényleg, köszi :) Mivel idegen szó, alapból aláhúzza a helyesírás-ellenőrző, valószínűleg így siklottam át felette :)
A Dreamworks a tőle szokásos vonalat követi a Sárkányharcos panda históriájával: folytatások tömkelege (legyen az animációs sorozat, kalandjáték, vagy egész estés film) vár azokra, akik nem bírnak betelni vele - hasonlóan járt korábban a Shrek, a Madagaszkár is, és ez a sors…..