Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pisketer

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy 35 éves, budapesti férfi vagyok - igen: autós, 18 éves vezetési tapasztalattal. Hétvégente átvedlem én is kerékpárossá, gyalogossá: hatalmasat csatangolunk vagy karikázunk az Asszonnyal meg a Srácokkal a környéken. Van tehát némi fogalmam arról, hogy milyen az utak…..
pisketer 2011.11.04 12:38:28
Kedves Modor Tibor,

10évvel vagyok nálad fiatalabb, én is elvégeztem már az Egyetemet, jó munkám van, rendes fizetéssel. 6 éve mióta elköltöztem otthonról nincs tv-m. A zenei ízlésem stílusokkal nem tudom leírni de a nyitottságom néha engem is meglep. A kivétel talán csak a tömegeknek gyártott populáris maszlag amit próbálok kerülni.

Első számú dolog, te úgy tekintesz magadra autósra mint aki felsőbbrendű, megoldod a társadalmi, gazdasági problémákat... Először is szeretném kikérni magamnak azt, hogy azért járok gyalog-biciklivel mert csóróbb vagyok, egyrészt ez valószínűleg nem igaz, másrészt baromság, megtehetném, hogy vegyek egy autót fent tartsam használjam, de nem teszem figyelj: Budapest belvárosában dolgozom, mivel gondolkodom megpróbáltam olyan lakhelyet választani, hogy elérhető legyen autó nélkül.(I.kerület(10perc tömegközlekedéssel, 30perc gyalog, 10perc bringával)) Így több időm marad nap mint nap, és még számtalan előnye van annak ha a városban laksz.

Itt azért érdekütközések vannak:
- Te úgy érzed az az érdeked, hogy autóval járj mert ez egyrészt szerinted kulturált módja a helyváltoztatásnak, de főleg kényelmes neked.
- A közösségnek alapvető érdeke a tiszta levegő...

Másrészt azokat az utakat amit abból az adóbevételből újítanak föl amit befizetsz, azokat tönkre is teszed. AZT pedig, hogy a belváros csodálatos homlokzatai amit egyel nagyszerűbb őseink építettek, egyszínű feketék a mocskodtól azt hiszem nem futja ki a súlyadó.

A másik, ha dúgóvan és "csorogtok" akkor sem állsz meg a zebrán. Mert látod az előtted lévőt meg a sort, és kész. Figyelj oda.

Ha a járdára parkolsz, úgy hogy nem fér el melletted a babakocsi és elvárod tőle, hogy menjen le az útra akkor egyszerűen bunkó vagy. A babakocsis le fog menni ha nem fér el. De te ettől még bunkó vagy.

Az egész írásod dühít, olyan elképesztő ostobaságnak tartom amit csinál az a sok autós akik egyedül ülnek a kocsiban a dugóban szentségelnek dudálnak, persze, hogy bringával sokkal gyorsabbak az emberek. Abba meg bele sem gondolsz, hogy az olaj elfogy, előbb vagy utóbb elfogy, de előtte drágább lesz, sokkal, szóval ha nem változtatsz a szokásaidon, akkor eltankolod az összes pénzed, ettől feszült meg depressziós leszel, kihull a hajad, a feleséged nem fog szeretni, és mehetsz majd hétvégente a gyerekekért, kocsival!
A Neo FM olyannyira a közérdeklődés középpontjában indult el, hogy kár is felvezetni az alábbi beszélgetést, ami Jeli Andrással, a Neo FM zenei szerkesztőjével készült. A lényeg, hogy igyekeztünk a lehető legtöbbet megtudni az új és országos kereskedelmi rádióról, és…..
pisketer 2009.12.21 21:01:43
Én sokat, gondolkodtam azon milyennek kell lennie egy országos kereskedelmi rádiónak. Nem csak az utóbbi időben, amióta a botrány volt, és a műsorvezetők sírtak meg mindekit kikiáltottak mindenfélének, hogy aztán pár nap múlva meg az új rádióknál kezdjenek, megjegyzem a bocskorék is mentek volna fejenként évente 60misiért. De ezeket a dolgokat figyelmen kívűl hagyva is szerintem el lehet mondani, hogy a Danubius és a Sláger is egy fabatát nem ért, én évek óta egyiket sem hallottam, nemhogy hallgattam volna. Én azt, gondolom, hogy egy olyan rádió ami jó változást, változatosságot, frisseséget hoz van jövője. Én tényleg azt gondolom, hogy aki csak 300 zenét akar halgatni az akár meg is veheti azt, vagy meg is szerezheti és hallgathatja. De feltétlenül szükséges szerintem egy olyan fajta felelősségvállalás az országos rádiók részéről ami nem skatujázza be az embereket hanem mutat nekik valamit, ami nem azért szórakoztató mert változatlan, és megszokott. Ezzel nem arra célzok, hogy jó Sinatra után az Underground. Lehet ezt sávos rendszerbe csinálni, kigondolni, egy rendszert, mikor milyen "stílus" legyen de itt sem zenei stílusra gondolok. Nem azt mondom, hogy fejetlenség kell, és főleg nem azt, hogy felesleges gagyik felkapássa agyonjátszással slágerré.
Egy biztos, nagyon nagyon nehéz dolga lesz egy olyan rádiónak aki valami mást akar, mert az emberek már kicsit be vannak állítva a "Slágere" és nemcsak, nem ismernek mást nem is akarnak mást ismerni, és ez nagyon rossz. Nekem egy országos zenei rádió, nem arról, szól, hogy mindig ugyan azt kell játszani, hogyha véletlenül odakapcsolok ne csalódjak, és nem is arról, hogy kisérleti zenéket játszon. De azthiszem, odafigyeléssel, nagyon sok munkával, átgondoltsággal létre lehet hozni olyan rádiót amely a zenékkel csábít, mert jó zenék vannak, és kellenek és sok kell, nem kevés, én úgy gondolom, ma Magyarországon mindenkinek az lenne a legjobb, ha minden nap nagyon sok különböző zenét tudna hallgatni, sok stílusból, sok korszakból. Ha ezt valaki felválalja és összehozza, országos szinten, amellett, hogy magasan a leghalgatottabb lesz szerintem még jót is tesz. És erre van most ennek a két rádiónak lehetősége. Bátorság és tehetség kell hozzá, de megéri. Én akarnám ezt csinálni.