Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mega25

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nemzeti Ünnep kapcsán, Szemelynek ismét sikerült az országos média látókörébe kerülnie. Hiszen mint kiderült a híradásokból, az országosan bejelentett 658 rendezvényből, csak négyen kellett a rendőrségnek intézkednie, és csak egyedül Szemelyben került sor erőszakos…..
mega25 2010.03.28 09:37:52
Komcsit fogtak
Ha jól látom a dolgok állását, márpedig jól látom, akkor három eset lehetséges: 1) A Fidesz és az MSZP nagykoalíciót kötött a Jobbik ellen. 2) Valójában az MSZP és a Jobbik áll koalícióban egymással, hiszen utóbbit előbbi hozta létre a Fidesz és a jobboldal ellen. Ami természetesen nevetséges állítás, hiszen 3) nyilvánvaló, hogy a Jobbik a Fidesz meghosszabbított karja, már csak azért is, mert Orbán Viktor polgári köreiből fejlődött ki.
Volna még egy negyedik lehetőség is, mármint, hogy mind a három gyűlöli egymást, és ha tehetné, a másik kettőt eltiporná, mint a férget, ám ez teljesen életszerű ahhoz, hogy elhiggyük. Én mindenesetre próbálok térben és időben elhelyezni egy jelenetet, amely március idusán játszódott le Budapest belvárosában, az Andrássy út egyik kereszteződésénél. Sok minden nem történt, székház nem gyulladt ki, autók nem lobbantak lángra, gumilövedék nem lőtte ki senki emberfia szemét, a gyalogátkelőnél egy férfi tűnt fel, egy másik pedig a túloldalról azt kiáltotta neki három-négy ember társaságában, miközben egy autóból a Székely himnusz szólt, hogy „Zsidó, gyere át a zebrán. Jó? Mozogjál!" Majd kisvártatva, miután a zsidónak nevezett férfi megkezdte átkelését: „Nem zavar, hogy itt emberek állnak?" Értjük, amit értünk, nincs ebben semmi nem érteni való, a férfi aztán átért a túloldalra, majd a járdára szökellve puff, kiosztott egy pofont.
Nem fogom további részletekkel múlatni az időt, tessék fölmenni az internetre, bepötyögni a keresőbe, hogy „zsidó" és hogy „zebra", ott lesz minden a felvételen, nincs vágva, szerkesztve; ez most mindenütt a sláger. Csak a végét jelentem: miután a pofozkodó férfit földre teperték a rendőrök, vagy féltucat férfi jelentkezett tanúnak, hogy a férfi provokált és ütött, olyan is, aki nem is láthatta a jelenetet. A bal-, illetve jobboldali újságcikkek, posztok, hozzászólások értékelték már a helyzetet, levonták (!) a tanulságot, politikailag is helyére tették a kérdést etc., ehhez nem fűznék kommentárt.
Hanem ez egy utcajelenet volt. Szimpla, mindennapos zsidózás, szimpla, mindennapos pofonnal. Ne higgyük, hogy kocsma előtt, kocsma mellett és kocsma mögött nem fordult elő ilyen a múltban, én magam is láttam nem egyet. Ám olyan még tényleg nem volt, hogy emez pofoz, amazok pedig a pofon után csöndben állnak, mint Bálám szamara, bután nézve maguk elé, öten, nyolcan, majd tízen, és sunyin, férfiatlanul rendőrért kiáltanak, majd azt az embert, akit ők provokáltak, földre tepertetik, megbilincseltetik és elvitetik, ráadásul még utána is kiáltják, hogy megállj, még föl is jelentünk.
Mellesleg azzal a rendőrséggel vitetik el, amelyik tudvalevőleg maga az ÁVO, s amely a hozzájuk hasonló, békés természetű, utcai bámészkodók szemkilövésére jött létre, s szintén nem mellesleg azzal a bírósággal ítéltetik el, amely ugyancsak tudvalevőleg kommunista bagázs, s egyetlen célja a magyarság eltiprása.
Amúgy a videofelvétel elején tényleg nyugodt, majdhogynem derűs utcaképet mutat a város. Senki nincs szónok által feltüzelve, rendőr által provokálva, emberi méltóságától és jogainak gyakorlásától megfosztva, hogy úgy mondjam, az emberek nyugalmi állapotban nézgelődnek, zsidóznak, ahogyan az vasárnap délutánhoz illik, némi ásítást is el-elnyomva.
Aztán persze megérkezik az ünnepi tömeg: „komcsit fogtak", kiáltja valaki, észrevéve a megbilincselt férfit, ami pillanatokon belül hullámzik végig az ünneplő tömegen. „Komcsit fogtak", kiáltják most már egyre többen, öklüket rázva a megbilincselt felé, majd rákezd a kórus a kurvaanyádra; nem nehéz elképzelni, mi történhetne még, ha nem volna ez egy nyugalmas, békés vasárnap délután. Amúgy a jövő szempontjából figyeljük meg: nemrégiben még evidencia volt az ünneplő tömeg szemében, hogy a rendőrség csakis hazafit teper a földre, csakis nemzettestvért vesz őrizetbe, mára viszont már magától értetődő, hogy a megbilincselt komcsi; rohadt, mocskos, büdös komcsi. Ergo a rendőrség igenis fejlődőképes. Ezt abból is látni, hogy amikor a pofán vert férfi a rendőr tudomására hozta, hogy az az ember őt nemcsak hogy megütötte, de még le is fasisztázta, a járőr teljesen elképedt; ezer szerencse, hogy uralkodni tudott magán.
Megyesi Gusztáv
Komor "úr" és társai ismét bebizonyitották milyen szegényes,beteges és sötétaz ő lelkiviláguk. Elég undoritó és erkölcstelen húzás belekeverni a gyerekeket ésa Mikulást az ő gyülölködö primitiv hadjáratába. Hogy a Donki "urat" már gyermekkorában is…..
mega25 2009.12.21 14:53:30
Amikor az ember – sokadik felháborodása és hányingere után – kissé lehiggad és megpróbálja véggiggondolni (merő kíváncsiságból), hogy vajon mi késztethet valakit arra, hogy leplezetlen irigységgel, megállás nélkül ontsa magából a szitkokat, rágalmakat és vádaskodásokat, és valamiféle meg nem értett értelmiségi gőggel nézzen le mindenkit (bár eddig nem tudtam, hogy a 'bábosok' egyetemi professzorok közül kerülnek ki), akkor nem túl sok bíztató lehetőséget tud számba venni. Először néhány magyar (nem horvát!) mondás jut eszembe mint pld “Savanyú a szőlő” vagy “Rossz az, aki rosszra gondol”, mert hát miféle szerzet az, aki még a Mikulás ünnepben is a sötét összeesküvést látja, vagy aki a házfelújításokra kifizetett összegek kapcsán is csak mások ‘kilóra való megvásárlására’ tud gondolni. Valószínűleg velejéig romlott, aki ha közpénzek közelébe kerülne, pontosan azt tenné, amivel most másokat vádol. De legyünk nagyvonalúak (nem mintha ezt Donki barátunk megérdemelné), és ne tételezzünk fel ennyi romlottságot és aljasságot egy emberről. Akkor viszont már csak egy lehetőség jut eszembe, és pedig, hogy az illető kóros késztetést érezhet arra, hogy így viselkedjen. Az internet – mely szerencsére nem csak az anonímitás mögé bújó gyáva alakok rágalomhadjáratainak ad teret, hanem rengeteg hasznos információval is szolgál – gyors segítséget nyújt a diagnózis felállításában. Elég csak a jellemző viselkedési formákra rákeresni és már meg is van a válasz.

Nézzük csak az alábbi tünetsort, vajon ismerősnek tűnik-e bármelyik viselkedés …

• másokkal, a környezettel szembeni bizonytalanság és bizalmatlanság jellemzi őket
• gyanakvóak, örökké résen állnak, ellenségesek, távolságtartóak, kötekedők, sértődékenyek
• titkos összefüggéseket keresnek, emberek ármánykodásáról beszélnek, mindenhol gonosz érdekeket, csapdákat szimatolnak
• mindent felnagyítanak, eltorzítanak, azért, hogy magukat igazolják → ha az események nem erősítik meg előre kialakított gyanúikat, "az is csak a többiek ravaszságát, és okosságát bizonyítja"
• érzelmi életük beszűkült, érzelmi bevonódásra képtelenek, nehezen illeszkednek be a társadalomba
• felfokozott önérzet, mások lenézése, elbizakodottság, pökhendi-arrogáns magatartás jellemzi őket
• nem képesek elismerni saját hibáikat és gyengeségeiket → önbecsülésük fenntartása érdekében másokra vetítik előnytelen tulajdonságaikat
• irigységük kiapadhatatlan, szerintük az emberek többsége igazságtalan eszközökkel és meg nem érdemelten érte el vagyonát, sikereit
• tapintatlanok, intoleránsak, ingerlékenyek, mindig képesek megalázni és leszólni bárkit
• magabiztos és büszke álarcuk mögött nincs semmi → dölyfös, arrogáns viselkedésük ingatag alapokon áll → ezért mindenáron megpróbálják fenntartani a legyőzhetetlenség látszatát
• nehézségeik vannak a tekintélyszemélyekkel, képtelenek és nem hajlandóak másokat követni
• ha náluk erősebb tényezővel kerülnek szembe→ szorongani kezdenek

És a megoldás ??!! Szerintem már sokan rájöttek, de azért elárulom: paranoia.
A hivatalos definíció pedig a következő: a paranoid zavar vezető tünete a jól rendszerezett, sokszor gondosan kidolgozott téveszmék ill. téveszmerendszerek fennállása, melyek között belső logika érvényesül, és amelyek igazság tartalmában, valóságosságában a személy megingathatatlanul hisz. Ezek a téveszmék sohasem bizarrak, emiatt gyakran hihetőnek tűnnek, annál is inkább, mert a betegek sokszor magas érzelmi hőfokon, nagy meggyőző erővel hangoztatják kóros gondolataikat. A nyílt ellentmondás, a "leleplezés" néha heves indulatot, dühreakciót válthat ki. A paranoiában szenvedő beteg személyisége többnyire alapvetően rendezett, szociális szerepeit jól ellátja, intellektuális és szakmai teljesítőképessége általában egyáltalán nem, vagy csak kevéssé érintett.

Vajon a kísérteties egybeesés a fent leírtak es Donki ‘felebarátunk’ megnyilvánulásai között a véletlen műve lenne?? Megjegyzem, legmerészebb gondolataimban sem fordul meg, hogy ő magára ismerne. Az ilyen kórban szenvedők úgynevezett betegségbelátása ugyanis igen csekély, magyarul, többnyire nem hajlandóak beismerni, hogy problémájuk van. A családját viszont egy percig sem irigylem, egy ilyen ember környezetében élni maga lehet a pokol. Talán majd ők megteszik a szükséges lépéseket …