Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rezeg a léc

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2013 végén is egy újabb teljesen igazságtalan és szubjektív listával jelentkezünk, mert ilyen a listázás műfaja. Kiválasztottuk, mi volt szerintünk idén az 50 legjobb könyv. Természetesen csak azok közül válogattunk, amiket olvastunk. Jó bosszankodást! (50-41, 40-31) 30.…..
Nyílt válasz Bódis Kriszta nyílt levelére  Kedves Kriszta, hetek óta töprengek, mit válaszoljak 1-2. nyílt leveledre, amely ma is a facebook oldaladon olvasható nyilvánosan, és meglepi azokat, akik a kevés hatékony női együttműködés példájaként ismerték közös…..
rezeg a léc 2011.06.17 09:55:09
@hobbihilda:

Nyakló nélkül szereted kavarni a szart, provokálni, aztán pereskedni. Leülhetsz, egyes!
rezeg a léc 2011.06.17 19:42:03
@Reklámszatyor:

Kedves ma született reklámszatyor!

Gusztustalan a pucsításod valakinek, aki szereti, ha mások végzik el a munkát, és ő felveheti érte az elismerést. Ezt rendszeresen műveli és nem csak az ICÁsokkal, meg a Tűsarkasokkal. Ez az ő általános morálja. Mások munkájának kisajátítása, saját név alatti feltüntetése neki mindennapi gyakorlat.

Amikor meg dolog volna, eltűnik a fedélzetről.

Amúgy, aminek meg kell szűnnie az nyilván meg fog. De nem azért mert te itt magadat csapkodva kavarod a műkakit, és nyalsz.
Fotó: Valuska GáborEsterházy Péter ma 60 éves. 24 óra alatt 24 szövegrészletet közlünk tőle.Én. "Elbeszélek, én, ez az „én” azonban nem koholt személy, hanem a regényíró, dolgokban jártas, keserű, csalódott ember, én, én mesélem el barátaim és barátnéim…..
rezeg a léc 2010.04.15 18:32:51
@szamárfül/pável:

Hát ez a mondatod (álkövetkeztetésed) nagy csalódást okozott nekem Szamárfül! Nem gondoltam, hogy ennyire beszűkülten, demagóg módon gondolkozol, de hát úgy látszik most egy ilyen világ következik, mindenki beszűkül és egydimenziósodik a gondolkozása. Rémes!
rezeg a léc 2010.04.15 22:35:42
@szamárfül/pável:

A legolcsóbb bulvársajtónál is alantasabb módszer inszinuálni valamit, majd tagadni. Ez az, amit tettél Esterházy Péterrel, kimondtál róla egy ocsmány hazug mondatot, majd látszólag tagadtad.

Mostantól kezdve méltatlan vagy a párbeszédre velem.

Sötét korszak következik Magyarország történetében, sőt már el is kezdődött, csak most még rá lesz erősítve a sok alja mocskolódás legtimimációjával.

Ha ez a blog szeretne legalább itt a blogon egy normális légkört, akkor törli az összes hozzászólást innen egy kitiltási figyelmeztetéssel a zsidózóknak és inszinuálóknak.

Esterházy Péter mindig is kiáltt a rasszista, fajozós megkülönböztetés ellen a legborzasztóbb időszakokban is. Az hogy a regényében szerintem nem egészen kerültek a helyére a dolgok e tekintetben lehet az én rossz meglátásom is. Egy színdarabban például előfordulhatnak antiszemita szereplők, akik antiszemita szövegeket mondanak, de a darab egésze ezt a helyére rakhatja, és egy jó szerző helyére is rakja. A Harmonia egy marha hosszú könyv, és voltak részek, amelyek kimaradtak nekem, így talán nem látom át az egészet.

Esterházy Péter publicisztikája és egész közéleti szereplése viszont ezt a kérdést számomra megnyugtatóan a helyére rakja, egy cseppnyi kétséget sem hagyva.

Szamárfül, mostantól kezdve abszolút semmire nem válaszolok, amit írsz. Lelepleződtél előttem.
rezeg a léc 2010.04.19 14:23:37
@szigiri:

megint ez a sunyi kettősbeszéd. miért? rémes.
Az Index nem engedett egy nyilatkozó kérésének, s élt a törvény adta jogával: ma ez Magyarországon forradalmi tett.A szóbanforgó nyilatkozatot Balog Zoltán adta, akiről az a hír járja, hogy a romákkal foglalkozó kormányzati megbízott lesz. A magyar média még azzal a joggal sem…..
rezeg a léc 2010.04.16 13:29:06
@nem1rem1:

író vagyok és csak azt tudom neked mondani, hogy egy mondatnak marha sok értelme lehet attól függően, hogy ugyanaz, hogy van megfogalmazva, és hol a vessző és a pont, klasszikus példa:

"Királynőt megölnötök nem kell félnetek jó lesz"

úgyhogy nem, nem értek egyet Kóczián Péterrel, az az interjúalany joga megmondani, hogy hol legyen a vessző a mondatban, és hogy az egyik szavát nem lehet átírni egy másik szóra kifejezésre, vagy éppenhogy át kell írni, mert pontatlan a leírás...

én így gondolom és tartom magam ehhez, politikai kérdésekbe pedig nem mennék bele, mert nincs időm naponta ötvenszer kifejteni részletesen a világnézetem, és érvelni az elképzeléseim, álláspontjaim mellett,

üdv,
oázis
Leültem reggel a gép elé, hogy egy barátomtól Jászberényi Sándortól megkeressek egy szöveget a neten, és ahogy írogatom be a keresőbe a hívószavakat, egy meghökkentő címet látok a találatok között.Végre valahára kitermelt egy ilyet a magyar irodalmi netközösség:…..