Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BGéza

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ünnepélyes fogadalomtételem előtti napokban, hetekben gyakran elgondolkodtam azon, mi is a jelentése ennek a fogadalomtételnek. Mit jelent az utolsó fogadalom objektíven, és mit jelent ez személyesen számomra? Ennek az elmélkedésnek néhány gondolatát szeretném megosztani most Veletek.A jezsuita…..
Évek óta folyik a vita a cigánygyerekek oktatási integrációja körül. Sok esetben maguk a romák is különböző véleményt fogalmaznak meg. Juhász Júliának az OSIRIS kiadásában megjelent: „Találkoztam boldoguló cigányokkal is” kötetében olyan sikeres életutat bejárt…..
BGéza 2009.12.20 20:16:38
@Felicitasz: Mint szerzetestanár, két piarista iskolában is tanítottam már. Az elsőben voltak cigány diákok, az én (gimnáziumi!) osztályomban több is. Egyébként igen kedveltem őket.

A jelenlegi iskolámban nemigen vannak. Ennek nem bármiféle rasszista hozzáállás az oka, hanem pusztán az, hogy nemigen jelentkeznek hozzánk, illetve nem feleltek meg a felvételi követelményeknek. Nyilván azért, mert már az általános iskolában lemaradnak - de mi ezzel sajnos már kész tényként szembesülünk.

Persze felvethető, hogy magán a (magyar közoktatásra jellemző, szelektív) felvételi rendszeren változtassunk, a problémát érzékeljük is, de ez csak egy hosszabb távú, alaposan átgondolt folyamat eredménye lehet.