Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Inter Face

0 bejegyzést írt és 283 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is boldog karácsonyt kívánok nektek, mert az valahogy kimaradt itt a blogon eddig! És ha már karácsony másnapja van, egy olyan posztot küldött Majki, amiben szerepet kap a szeretet (hm, ez milyen jól hangzott!). Azt persze gondolhatjátok, hogy nem olyan formában, ahogy az…..
A defenzív vezetés híve vagyok, inkább hagyom a láthatóan hülyéket, hadd menjenek, nem érdemes összetöretni magunkat velük. Tegnap este sem történt másképp, végül nem történt baj, de az eset valahogy a szokásosnál jobban felbosszantott. A Halász utcából mentem le a budai…..
Az előbb kinéztem az ablakon és pont azt láttam, amiről Danzi is írt a levelében. Kis Daewoo Matiz, előtte kétharmad autónyi hely, majd a parkolóhelyek vége. Nemtörődömség ez vagy ennyire nem képesek logikusan gondolkodni az emberek, amikor fáradtan hazazuhannak a munkából?…..
Két hete én is vitába keveredtem egy bevásárlóközpont parkolójában egy sráccal, aki úgy rámparkolt, hogy nem tudtam volna kiállni, ha nem jön vissza az autójához. Pedig előtte talán fél perccel és néhány kormánymozdulattal tovább tartott volna rendesen beállni. Nem egyedi…..
Inter Face 2011.12.11 22:17:08
@Alikam: Elvileg van benne ráció,de mondjuk lehetetlen a teli Demszky bunkózott városban.Azt lehetne ,hogy nem engedni mostantól boltot nyitni annak aki nem biztosít egy parkolóhelyet árúszállításra. Persze visszamenőleg nem lenne célszerű az összes kis közepes bolt azonnal bezárhatna a belsőbb kerületekben, ami azért csúnya következményekkel járna,sokkal rosszabbal mint egy két elakadt kisteher okoz.
És ,ha van is parkoló, nagyon gyakran magánkocsik állnak oda!
A szállítót én abszolút megértem, kap egy rakás címet amit időre teljesíteni kell neki ,kipakolással, dugóban állással ,számlairkálással mindennel együtt ,és nyitvatartási időben.Plusz jónéhány boltos extra kívánságait szem előtt tartva ,hogy teszemazt neki csak 8-9 közt jó mert akkor van bent a Micike aki átveszi a cuccot stb.Ezt lehetetlen 2háztömbről teljesíteni, nem is szólva arról ,hogy egy fullra értékes áruval telipakolt kocsit 2perc alatt kirámolnak amíg a sofőr kulizik le fel 200métereket.
Lehet mondani,hogy akkor ne csinálja...Van is nem kevés aki feladja, de 100-an jelentkeznek másnap a helyére.Ez a nagy büdös helyzet. Nagyrészt el lehet mellettük menni ,engem nem zavarnak ,kikerülöm és ennyi.
Inter Face 2011.12.11 23:02:26
@Alikam: Vannak idióta szabályok,ahol úgy alakítják a körülményeket ,hogy ha nem szeged meg nagyobb hátrányt okozol magadnak mintha megszeged.Az áruszállító is szabálytalan meg a személykocsi is ez tény. De a szállítónak be KELL vállalni a kockázatot ,ha másnap is enni akar adni a családjának és bizony ha olyan a rendőr akkor meg is bünteti amit a saját zsebéből fizet, nem a főnöke fizeti be.
Szerencsére nincs minden sarkon hatóság ,mint ahogy nem jön egyből ki a csekk a műszerfalból ,ha átléped a sebességkorlátozást ,pedig az is szabálytalan és mindenki magasról tesz rá ,csak mert reménykedik ,hogy akkor éppen nem büntetik meg.
Normális állapotokat kellene előbb teremteni az áru kiszállítására és aztán ráállni a témára.
A héten két levelet is közöltünk balesetek utáni ügymenetekről, volt szó korrekt félről és gerinctelen sunyikról egyaránt. András is megküldte történetét, ami azért jó, mert pont az ideális hozzáállást írja le. Igaz, itt nincs szó biztosító bevonásáról a károk kis…..
autózz! Leszorított a buszsofőr 2011.10.31 09:43:00
Személy szerint nekem sem autósként sem utasként nem szokott gondom lenni a BKV-buszok vezetőivel, ismerek is párat. Nem könnyű a munkájuk, Budapesten autóval is sokszor stresszes közlekedni, hát még ezekkel a járművekkel. Amik már többségükben nagyon el vannak öregedve. Sokszor…..
A külön bejáratú űrállomásokat felépítő német masztodonok nyüzsgő standjai után olyan érzés volt felmászni a hatos csarnok másodosztálynak számító első emeletére, mintha egy féregjáraton át a Hungexpóra keveredtünk volna. Néhány szemüveges lézengő alkalmazott, pár…..
Mára egy videós poszt következik.  Talán sokan láttatok már külföldi közlekedésbiztonsági reklámokat, jó részük sokkoló, brutális jelenetekkel, képsorokkal próbálja felrázni a közlekedőket, hogy jobban figyeljenek oda a szabályok betartására és magára a…..
Inter Face 2011.09.11 12:17:11
@"streetfighter": De miért kötelező?Hagyják meg a szabad döntést ,majd mindenki kielemzi magának hogy statisztikázik vagy egyéb dolgokat helyez előtérbe.De pl neked statisztika alapján mint notórius száguldónak túl kéne lenni nem egy súlyos közúti baleset okozásán,hiszen a gyorshajtás az egyik vezető baleseti ok .Aztán ott a mázlifaktor vagy amit irtam hogy ha meg kell dögleni akkor tankban is meg fogunk.
Belsőség Ki mint veti ágyát… 2011.08.13 08:15:00
Megemészteni is nehéz, hogy hazánkban minden negyedik balesetet egy ennyire triviális dolog okozhat: a fáradtság. Mai cikkünk blogposztja...
Inter Face 2011.08.13 14:22:32
@Kara kán: Arra kiváncsi leszek majd kié lesz a felelősség ,ha egy teljesen robotizált kocsiban lefagy a windóz vagy beázik egy kábel ,bekoszolódik egy kamera ,elenged egy ic forrasztása,vagy olyan szitu adódik amire a programozó nem gondolt és emiatt karambolozik..a gyártó fizet majd ,ha megnyomorodik az aki már csak utas a saját kocsijában?Nem bízok az elektronikában, mindig a legnagyobb hibaforrás volt a kocsikban.Bár jó lesz a sok alvó szabályos sebességre bekalibrált robotautóst kerülgetni majd a hagyományos kocsimmal ,nem fognak dudálni anyázni villogni:DD Néha majd bevágok eléjük ,hogy felébressze őket a automata fékjük:D
A hét híre kétségkívül az, hogy már hazánkban is elérhető a Google-navigáció. Lehet, sokukat nem érinti, de iszonyatosan hasznos és olcsó megoldás. Lényegében az összes olyan mobiltelefonra letölthető, amelyik képes adatforgalomra (egyáltalán, van még olyan, amelyik nem?)…..
autózz! Duda, satu, idegbaj 2011.08.06 15:02:00
A mostani posztban szereplő helyszín tényleg elég problémás, mind a közúti, mind a sűrű vasúti forgalom kinőtte ezt az átjárót. A történet nem is teljesen erről szól, de ezek az állapotok hozzájárulnak, hogy a környéken nagy a káosz. Még az is érthető, hogy ettől…..
Észrevettem, hogy tegnap kimaradt egy poszt, de sajnos szinte mindenki nyaralni van, köztük én is. Az idő szar, de nincs mit tenni. Azonban Nektek ettől még nem kell olvasnivaló nélkül maradni, úgyhogy Bendegúz levelét ajánlom figyelmetekbe. Igazat adok Neki, én is úgy látom, hogy…..
Belsőség A gyerekhalál nem vicc 2011.07.29 17:21:00
Kicsit talán kemény volt az ajánló, de menti a dolgot, hogy még sokkal durvább, amikor valaki a saját gyereke sírja előtt áll, úgy, hogy ő okozta a gyerek halálát.Mert mind a mai napig látni a városban gyerekülésben ülő, de abba nem bekötött csemetét, robogó autó hátsó…..