Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Equi

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Megérkezett a tréler! 2010.03.07 12:50:00
12:12 Rövid hír: Megérkezett a tréler, most rakják fel az autót. Szerencsére 1200 kg-ra van hitelesítve, a Ponty 1150 kiló, legalább emiatt nem kell idegeskedni. A sztori eddig: 1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész,…..
Equi 2010.03.07 14:13:20
@Suttora: De rég is volt el is felejtettem már az Espadás alkotást :)

"A szemem sarkából női arcot látok az ölem felé dőlni. Csillogó ajkak nyílnak a fül mögé simított haj alatt. És jön egy szűk hajtű. Kanyar. Fékezni kell. Vissza kell váltani. Kell egy gázfröccs. Kell egy deci benzin a 12 hengernek. Fel kell emelni a jobb sarkat. Megmozdítani a combot. Rárúgni a gázra. Átrántani az átkozott váltót, tekerni a kormányt. És látni a megfagyott arcot. A fejtámlának nyomott tarkót, a horizont mögé akasztott hideg szemet. Tudni, hogy elcseszted."
...az a kaposvári Madár utca. Főhősünk azonban megpróbálkozik vele.Scheerti küldte be, mintegy a téli gumi és a hólánc fontosságát hangsúlyozandó. Láthatóan nem ő az első áldozat, ennek ellenére a hólánc nem került elő. A hátra csúszáskor féken állással pedig mindent…..
Equi 2010.01.09 22:47:16
Bocs hogy megintcsak nem olvasom végig az összes kommentet.
Téligumi kell...de ebben a helyzetben vajmi kevés különbség lett volna.

De kérnék mindenkit azért ne alacsonyodjunk le arra a szintre hogy egymást barmozzuk és hülyézzük. mindenkinek van véleménye és ezt tartsuk tiszteletben ha nem is értünk vele egyet.

Az hogy a sofőrnek nem volt rutinja nem nyilvánvaló szerintem (megint csak egy szubjektív vélemény következik). ahogy az sem hogy téligumija volt-e ezt csak az tudná akié az autó vagy aki látta kár találgatni. És azt is kár találgatni hogy ki mit reagált volna. elég sok autó volt ott hogy sanszos legyen egyet összetör ha megcsúszik (egyet biztos mégpedig a sajátját) szóval inkább javítok esélyes hogy még egyet összetör. és kitudja ha el kezd ügyeskedni nem az utcán csúszik végig hanem tényleg megsérült volna valaki.
Azthiszem sokkal inkább fontos lenne tanulni ebből a példából. ha ilyen helyen látom hogy autók sorra árokban vannak (azért látszódhatott már a lejtőn lejjebről is) akkor nem vágok neki csakúgy legalább gyalog megnézem mi a helyzet.
Más ha ilyen utcában lakok ahol életveszélyes az autók közlekedése... hát szerintem kimennék legalább felszórni valamivel vagy legalább szólok valami szervnek hogy zárják le a szakaszt. persze ezalatt is megtörténhet...

Reméljük Ő tanult az esetből a saját kárán...és akik látták a videót azok pedig szintén tanultak... az Ő kárán. (és a másik autó tulajának a kárán)
Equi 2010.01.09 22:51:48
@Rocko-: Rock bocs a nyolc általános talán nem is de az írás olvasás tudománya alapfeltétel a jogosítványhoz tudommal
(kreszen poénos lenne hogy felolvassák a kérdéseket)
Belsőség Idióta + hó = SUXX 2009.12.19 17:56:00
Végre megjött ma a rendes hó, ilyenkor a legjobb dolog a meleg lakásból kifelé bambulva nézni az időt, a legrosszabb meg közlekedni. Reggel arra ébredtem, hogy a szomszédasszonyom kért segítséget megcsúszásilag, pedig van téli gumija. Most meg Vomit kolléga dobta be ezt a videót…..
Equi 2009.12.20 16:28:30
@Tomi1973Wien: Ausztriába szerencsére céges autóval mentem amiben abs esp is van és téligumi rajta (ennek ellenére beraktam a saját hóláncomat is a biztonság kedvéért). és azt hiszem Ausztria egyik finoman hegyes területén (Schärding) nem is mennék nyárigumis autóval télen ha a havazás már várható.

Magyarországon nem kötelező a téli nem hiszem csak a szabályok szigoriságának a hiánya lenne...
Equi 2009.12.20 16:34:23
@Bambano: na hát... igen ez így van és akinek az autója félő hogy nem megy át a műszaki vizsgán vagy a zöldkártyán...mit csinál? először is lekeni az autószerelőt aki már jóban van a vizsgáztatóval és elintézik okosba...
ne legyünk naivak nem egy olyan ember repeszt az utakon akiknek az autója nem felel meg az előírásnak.
Megelőzve: nem magamból indulok ki.
részemről lezárva a Téligumi értelemszerűen fontos és elvárható kellék télen hótól függetlenül...de nem csupán ez az amin múlik ezt el kell fogadni.
Equi 2009.12.21 08:46:43
@fogash: hát talán azért vettem nyárigumit mert arra volt szükségem sokközöd amúgy sincs hozzá de ha már így érdekel:
Szeptember végén elértem oda hogy a gumik állapota nem volt már igazán megfelelő (kevés volt a barázda és ránézésre sem tünt már újnak a gumi nem volt vele baj mivel nem egy kommersz szar volt) így elmentem és vettem rá nyárigumit mondom szeptember végén este sem volt a 15 foknál hidegebb éppen.
utánna hálistennek sikerült elérnem 3 év után hogy nem kellett saját autó hogy munkába járja mert egy céges Vitoval járunk többen azóta énis.
Így az autót csak nagyritkán használtam főleg hétévégén ha Fősikolába kellett bemenni.
Mondanom sem kell a bkv-val a közlekedés 3szor annyi idő és mivel összesen minimum is 3 járatot kell használjak az oda és vissza is 900 forint. annál a benzin is olcsóbb...
Szóval jött a tél a gumik meg maradtak. jó lehet több van bennük mint 500 lehet van az már 800-1000 is.
De lényegtelen mert az hogy kinek van téligumija és kinek nincs az sajnos szar belátni de ameddig nem követ el semmit az ő magánügye.
ja és. egy használt téli gumi is jobb a semminél? nem semmi van a felnin hanem egy normális nyárigumi.

Hogy egy használt téligumi is jobb a semminél...hány olyan szerencsétlen flótás szaladgál minden műszaki érzéket nélkülözve akinek azt szajkózzák télen hogy téligumi nyáron meg azért felennyi se mondja hogy nyárigumi. szóval lehet a felniken téligumi...de ha az már fennvan 2 nyár óta cseszheted ugyanúgy...

a Másik meg a "tegyék kötelezővé a téligumit" hangoztató aktivisták meg mind gumisoknál dolgoznak vagy micsoda?... hát ha akarják tegyék kötelezővé. és akkor az emberek meg nyáron is azzal fognak járni mert nem nyárit vesznek majd hanem Télit a nyári helyett is...úgyse lesz mindenkinek jó