Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szíj

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha rávágta, hogy a gepárd, akkor bizony olvassa el ezt a cikket. Mi emberek hajlamosak vagyunk a többi élőlény teljesítményét magunkhoz, és nem saját magukhoz viszonyítva mérni. Így működünk, és kész. Az állatok sebességét is általában a mi agyunkkal még felfogható…..
A hódmezővásárhelyi választási bizottság átadta a nyertes képviselőjelöltnek az igazolást az eredményről.Ez így elég egyszerűnek hangzik, bemegyek, jónapot, átveszem, köszönöm, kijövök.Nade nem rólam van szó, hanem a bájgúnár Lázár Jánosról! Ő aztán megadta a…..
szíj 2014.04.25 21:13:42
@Horizont: Félreértesz. Eszemben sincs Hendét dicsérni, soha nem szavaznék erre a bandára, a fennkölt dumája szánalmas és nevetséges. Csak azért mutattam meg, mert ebből is látszik, hogy Lázár még a saját haverjai között is egy nevetséges páva.
Egyre több lelkes és kevésbé lelkes híradásból értesülünk arról, hogy rövidesen több helységünkben is ünnepélyes stadionavatókra kerül sor, az elsőre már mindjárt most húsvét-hétfőn Felcsúton, Orbán Viktor miniszterelnökünk lakásának közvetlen közelében. Szerintem…..
szíj 2014.04.21 11:56:11
@egysmás: Mi van?? Közmunka társadalmi hasznának manifesztumai? Sok volt a pálesz így húsvéthétfőn?
Vajon a vesztesek milyen következtetést vonnak le a Fidesz választási győzelméből? Érezhető a bizonytalanság, sorjáznak az ötletek. De bármi lesz is a konklúzió, abból érdemes kiindulni, hogy a Fidesz-győzelem mögött a kormánypártnak alárendelt szerkesztőségek és civil…..
szíj 2014.04.15 18:06:23
@Reszelő Aladár: Azért ezeknek az adatoknak nézz utána. A baloldalhoz sorolt lapok jóval magasabb példányszámban fogynak, mint a jobbosok.

Ez nem politikai hovatartozás kérdése, egyszerűen olvashatóbbak.
És akkor a második napon megkezdődött a KONSZOLIDÁCIÓ! Így, csupa nagybetűvel!Az árkokat a választók betemették, a szeretet és az összefogás békemenete célba ért, most aztán megmutatják, hogy milyen a békés, egymást meghallgató, kompromisszumkész és a kompromisszumot…..
szíj 2014.04.08 17:26:34
@Free-Press: Azért nézz utána egy kicsit jobban azoknak a történelmi tényeknek.
Március 15-e alkalmából, mi hangsúlyozottan NEM szeretnénk pártpolitikai fejtegetésekbe bonyolódni, és a hagyományos "mi történt ezen a napon"-féle visszaemlékezés is elmarad ezúttal. Nem kisebbíteni szeretnénk a forradalmárok érdemeit, hanem egy Magyarországon talán szokatlan…..
A Munkáspártot soha nem lehetett szarral gurigázással vádolni, de ma valamit csúcsra járattak. Politikai és valódi hullákkal kevesen mernek kampányolni, erre talán csak az Összefogás – lásd országos lista első néhány szereplőjét – és a Fidesz – aki szellemében már…..
szíj 2014.02.04 18:41:37
@milliliteratura: Csak van egy nagy különbség a kettő között. Ezek egyszerűen nevetségesek, saját magukból csinálnak hülyét. Horthy szelleme viszont itt van köztünk, és félek, hogy Szálasié sincs messze.
Megállapodott az MSZP és az E14-PM a választási együttműködésről. A lényeg közös jelölteket indítanak, koordinálják a kampányt is és maga a választás lesz az az előválasztás. Akinek a listája több szavazatot kap az adhatja a miniszterelnök-jelöltet. Tehát maguk a…..
szíj 2013.08.31 10:16:19
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: OK. :) Nem erre gondoltam. Hanem arra, hogy mennyire kampányolnak majd egymás ellen. Mert ha a hatalmi szempontokat nézzük, akkor így az MSZP-nek szinte érdeke, hogy Bajnaiék ne lépjék át a 10 százalékot.
Az MSZP a mai napig azt hiszi, hogy ő a váltópárt. Tehát ha mennek Orbánék, akkor egyértelmű, hogy ők jönnek vissza.
És ezen bukhat el ez a kényszer megállapodás.
Charles Darwin valóban úgy nyúlta volna le a természetes szelekció elméletét, mint ahogyan Bill „Windows” Gates az Apple által kifejlesztett ikonokat? Miért nem wallaszizmusnak nevezzük akkor a darwinizmust? Egyáltalán van-e cáfolhatatlan bizonyítéka az evolúciónak? A…..
Mi történik akkor, ha két szövetségben indulni készülő párt közül egyik sem tudja elfogadtatni saját miniszterelnök-jelöltjét partnerével? Hát keresnek egy harmadikat! Ingyenes politikai stratégiai know-how háromezer karakterben. A szivárogtatásokból(?) és a fehér füst…..
A hetvenes-nyolcvanas években Csongrádot hívta a népnyelv Pol Pot megyének, utalva az ottani kommunista pártvezetés überkonzervatív vonalasságára. Ennek leginkább a rockzene itta meg a levét, hisz rengeteg bandát kitiltottak a megyéből. Ennek ellenére (vagy pont ezért), innen, Szegedről indult anno…..
szíj 2013.08.10 10:57:59
@Ensiada Arkoveitie: A polginak tudnia kellett volna? Mit? Mi a fasz köze van egy polgármesternek, hogy milyen koncert megy egy magánkézben lévő klubban, ha egyébként a klub betartja a jogszabályokat?
Semmi. Ez a hatalommal való visszaélés, amit még a BTK is büntet.
szíj 2013.08.10 11:10:48
@Budai Andris: Persze. Én sem szeretem a zenekart, nem erről van szó.

Hanem a hatalmi mámorról, amikor valaki azt hiszi, ő mindenben beleszólhat. Tök mindegy, jobber vagy balos az illető, ne játsszon már kiskirályt.
szíj 2013.08.10 11:23:41
@Budai Andris: Nem írtam fideszesekről, mert a hülyeség pártfüggetlen. Igen, a média most ezt csinálja az ügyből, ez az ő saruk.

De azért mindenki ismer helyi kiskirályokat, és abból van elegem, amikor ezek mindent irányítani, szervezni, koordinálni akarnak. Vagy politikai számításból, vagy sima bunkóságból.
Most már tényleg eljutottunk arra a pontra, amikor megálljt kell parancsolni a megalomán kormányzati agymenésnek. Nagyon rossz irány, amennyiben az állam a lelkekre akar állandó nyomást helyezni. Ismerjük ezt a hangulatot a rendszerváltás előttről. Magunk mindig tartózkodtunk…..
szíj 2013.08.10 10:46:13
@Alfax: És pont ezeknek a szimpátiáját akarja így elnyerni a Fidesz. Ez nem szól semmi másról.
szíj 2013.08.10 10:49:46
@Uni1002: Azt rohadt jól csinálják, hogy kinéznek egy társadalmi csoportot, akiket be lehet állítani bűnbaknak, aztán egy darabig őket gyepálják. Majd jön a következő csoport, és így tovább.

Lassan már mindenki utál mindenkit, a rokkantak a tűzoltókat, a nyugdíjasok a pedagógusokat, a közmunkások a vállalkozókat. És mindenki együtt utálja a "döglődő" és "diktatórikus" Nyugatot és az EU-t.

Oszd meg és uralkodj.
Kaptunk egy továbbított emailt. Ellenzéki provákáció vagy kiszivárgott levél? Ki tudja ..."---------- Továbbított levél ----------Feladó: <dunakeszi@fidesz.hu>Dátum: 2013. június 3. 17:09Tárgy: Bajnai Gordon Dunakeszin -…..
Magyarok! Mi, Bajnai anarchista munkatársai a múltkor feltörtük a kormány párválasztójának Facebook oldalát, ahogy azt az éleslátásáról és IT-s felkészültségéről ismert Soltész Miklós nyilatkozta. Egy újabb csapásként most feltörtük ezt a szánalmas, Bajnai-ellenes…..
szíj 2013.06.02 17:14:22
Csak azért ízléstelenebb az Összetartozás dala a NER-nél, mert sűrűbb nála. A NER éveire jellemző tartalmatlan, közhelyes, számító nemzetieskedést tömörítették bele négy és fél percbe. Sikerült tehetséges emberekből (többek között Kállay Saunders Andrásból és a…..
A három éve rakosgatott puzzle kezd összeállni. Az agrárminiszter szerint „a következő lépés egy nagy magyar kereskedőlánc »felizmosítása«, feltőkésítése” lenne. Elismerte, hogy „ehhez még nem vagyunk elég erősek, azonban néhány éven belül el kell érni, hogy akár a…..
Orbán Viktor ma reggel: "És a korábbi intézkedéseket sem vonom vissza: nem csökkentjük a nyugdíjakat, a minimálbér-emelést nem vonom vissza, a személyi jövedelemadó kulcsát nem vagyok hajlandó megemelni, a rezsicsökkentést nem vonom vissza" És tegnap: Orbán Viktor…..
szíj 2013.05.18 18:54:16
@delejes: Miért lenne rövidlátó politizálás? Nehogy azt hidd, hogy a híveik egyszer csak rádöbbenek a valóságra.
Nekik az a valóság, amit OV mond, amit olvasnak a kormánypárti sajtóban és néznek a közmédiában.
Én nem úgy fogalmaznék, hogy hülyének nézik a választókat. Egyszerűen azt mondják nekik, amit hallani szeretnének.
Minden más balliberális, komcsi szarkeverés.
sorok között Viszlát nyugdíj! 2013.05.12 05:59:00
Az európai foglalkoztatottság tekintetében újabb rekordok születtek a múlt héten. A görög munkanélküliség a legmagasabb az euróövezetben, több mint a kétszerese a térség 12 százalékos februári átlagának. Februárban a 15-24 év közöttiek körében 64,2 százalékos volt a…..
szíj 2013.05.12 11:39:17
@ököljog: Egyszerű az összefüggés. Minél több a munkanélküli, vagyis minék kevesebben dolgoznak, fizetnek járulékot, annál kevesebb pénz lesz a nyugdíjalapban.
Publius Vagy ingyen, vagy sehogy? 2013.03.24 13:08:29
A minap volt szerencsém belebotlani egy, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánjával készített interjúba az mno.hu-n. Botos Máté dékán úr szinte minden egyes szavával egyet lehet érteni, és egyet is értek a többségével, azonban…..
szíj 2013.03.24 18:29:34
@peterd127: Úgy látom, nem jött át a poszt lényege. A Kádár-rendszer langymelegében él még most is az ország, és a politikusok ezt nem is akarják megváltoztatni. Sőt, rájátszanak, mert egy ilyen tömeget sokkal könnyebb irányítani.
Hétfőn elfogadta a Parlament a „4. Alaptörvény-módosítást”, ami felháborodást váltott ki, sőt székházfoglaláshoz, tüntetéshez, blokádhoz, vonuláshoz - komoly ellenálláshoz vezetett. A legjobb ezekben a megmozdulásokban az volt, hogy javarészt fiatal aktivisták szervezték…..
Tisztelt Orbán úr!Mint arról önnek is tudomással kell bírnia, a rendőrség műveleti területté nyilvánította és lezárta a Sándor-palota előtti teret. Mint arról Önnek is tudomással kell bírnia, "Az alkotmány nem játék!" című tüntetés szervezői és résztvevői a…..
szíj 2013.03.12 21:09:42
@reszeg tengeresz: Kevesebb rumot, tengerész!
classenemyfreddie írásával a szerkesztőség tagjai különböző pontokon nem értenek egyet – azért közöljük mégis a magyar fordítást, mert véleménye hozzászólásként nem hangozhatott el a február 14-i hallgatói fórumon az ELTÉ-n, emellett jó vitaindítónak tartjuk annak a…..
szíj 2013.02.17 21:27:08
@babel: Szerintem is hibás a szerző kiindulópontja, úgy látszik, enged a divatnak, ami a liberalizmust szitokszóként használja.

Egyetértek veled abban, hogy többféle jog létezik, vannak az alapjogok és a szerzett jogok. A liberalizmus szerint minden embert megilletnek az alapvető szabadságjogok.

Érdekesebb a másik kérdés, hogyan lehet megvalósítani a nép hatalmát. A demokráciát, ami kifejezés, ugye a demosz (nép) szóból alakult ki.

Több, mint kétezer éve keresik a legjobb formát ehhez. És valóban, a választásokon és képviseleten alapuló demokráciában könnyen létrejöhet a (többség diktatúrája", ahol a választásokon többséget szerzett párt(ok) a néppel azonosíthatják magukat, és bármit csinálnak, azt "a nép nevében" teszik.

De pont ezért jött létre a fékek és egyensúlyok, a hatalommegosztás rendszere, ami jó esetben közmegegyezésen alapul. És ha egy párt, egy kormány ezeket csorbítani akarja, akkor valóban a demokrácia ellen tesz.

Nálunk nem volt közmegegyezés, az emberek többsége nem is érti, és nagy ívben leszarja ezeket. És hisz az ígéretekben.

De ha kinyírják a fékeket és a hatalommegosztás rendszerét, annál fontosabb a szólásszabadság. Nyugodtak lehetünk benne, hogy ezt is megpróbálná (meg is próbálta) a többség csorbítani, de a mai netes, műholdas világban ez nem megy.

A kommunikációáradat az oka annak, hogy az emberek egyre bizonytalanabbak, nincsenek fogódzkodók. És ilyenkor jönnek az egyszerű megoldásokat kínáló szélsőségesek.

Mindehhez még hozzálehet venni a frusztrációt, az alacsony életszínvonalat, a lebutított oktatást, és máris a szélsőségesek világában találjuk magunkat.

Szerintem sokkal rosszabb a helyzet, mint azt gondoljuk. De ebben nem a liberalizmus a hibás. Ha a szabadságelvek valamilyen szinten nem épültek volna be a köztudatba, ennél sokkal rosszabb lenne már.

Lehet az idiótákon röhögni, csak sajnos, sokan vannak.
A helyzet egyre aggasztóbb. Azt gondolom, Orbán Viktor eldöntötte, hogy ha kell, hatalmát erőszak árán is megtartja. Ha mégis olyan leváltós hangulat alakulna ki, amely megállíthatatlanná tenné a váltást, a következő kormány is megkapná a törvénytelen ellenállást, csak még…..
szíj 2013.02.17 11:54:13
@lenoardo999: Miért büntetnél? Mert kritizálni meri a nagy vezért? Elkezdesz nyomozni a kommentelők után is?