Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ivanyiorsolya

123 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
https://www.ivanyiorsolya.hu/..
“Az utóbbi 30 napban 13 repülőutam volt, ebből 4 éjjeli járat volt.", írja nekem Szilvi és nem, nem valami multinál menő menedzser, hanem divattervező Londonban. 50 évesen fogta magát és úgy döntött, hogy kipróbálja magát ott, ahol a divat annyit hoz a konyhára az országnak, hogy valóban komolyan…..
Iványi Orsolya vagyok, a negyvenes nők bloggere. Előző életemben multicégek és ügynökségek kommunikációs menedzsere voltam Budapesten és Londonban. Tíz éve kezdtem blogot írni, az öregedés pozitív oldalait szeretném megmutatni, fel akarom rázni a középkorú nőket. Menopauza aktivistaként…..
Mivel az influencer marketing egyre nagyobb üzlet (konkrétan milliárd dolláros), sokan szeretnének akár csak egy kis szeletet is belőle, ennek érdekélben pedig a tisztességtelen eszközöktől sem riadnak vissza. Szép dolog a jól megkomponált képek sorozata, alattuk több ezer lájkkal és kommentel – de…..
Zsanett-tel 2013-ban először online ismerkedtünk meg, és nekem akkor még fogalmam sem volt hogy mit jelent az, ha valaki bespoke designer. Persze, ruhákat tervez személyre szabottan, mondhatnánk, de ennél sokkal több, erre jöttem rá az évek alatt, ahogy megismertem őt és a vállalkozását, melyet 22…..
Olvasom, hogy nemsokára Heidi Klum ruháit is lehet majd vásárolni a Lidl-ben, elsőre persze jót nevettem ezen, aztán végül rájöttem, hogy ez egy zseniális ötlet. Mi szoktunk járni a Lidl-be, bizonyos termékei teljesen jók, legalábbis itt Olaszországban, kifejezetten bírom a tematikus heteket,…..
A héten Velencébe (is) kirándultunk, sajnos az eső közbeszólt, így vissza kell térnem hamarosan. Na meg a Biennálé, ugye...
Kinek nem szorul össze néha a gyomra, ha arra gondol, hogy mi lesz vele, ha megöregszik. Sokunk szeme előtt ilyenkor a fizikai leépülés és/vagy elhülyülés jelenik meg és inkább úgy gondoljuk, hogy meg sem akarjuk érni azt a kort, ha ez történne. "Minden reggel megnézem az újságban, hogy benne…..
ivanyiorsolya 2017.06.07 09:52:20
@ccvv: Nekem az jott le, hogy ez Carl Reiner mondasa, koszi a helyreigazitast!
Tony Curtis-nek ma lenne a 92- születésnapja. A képen Janet Leigh-vel. Már régóta terveztem, hogy szépen mindig összeírom, hogy mit olvastam a héten, ami érdekes/hasznos/vicces persze és megosztom veletek. Mindig is szívesen szerkesztettem volna magazint, úgyhogy most ezt a hajlamomat is kiélem…..
Tegnap mielőtt hullafáradtan beestem az ágyba (cseresznyefesztivál van a faluban, erről majd még írok), még volt erőm megtekinteni az új Gyilkosság az Orient Expressen film előzetesét. Kétszer, biztos ami biztos. Ezt érdemes tudni a filmről, amit Magyarországon majd novemberben lehet…..
Három év után hazajöttem Londonból és nagy elánnal belevetettem magam a munkakeresésbe. Naivan azt gondoltam, hogy egy 40 éves, jó cégeknél eltöltött, 15 év marketing/PR tapasztalattal rendelkező, okos, kreatív nőnek -  ez lennék én, ugye -  gyorsan lesz helye a magyar munkaerő piacon.Nem így…..
Viszonylag ritkán nézegetek vörös szőnyeges képeket, bár szeretnék, de mostanában (pár éve), mindenki túl tökéletesnek, túl megcsináltnak tűnik, így aztán (szerintem) elég unalmas is. Csak arra tudok következtetni, hogy mindenki saját stylisttal dolgozik (nehogy mellényúljon), így a saját, egyéni…..
Hát annyi, amennyinek érzed magad! Szokták mondani, ugye. Az elmúlt pár hónapban, kétszer is megkaptam ezt a kérdést (társaságban, új emberekkel találkoztam), az első alkalommal csak kapkodtam a levegőt, majd amikor sikerült kinyögnöm, akkor valamiért úgy éreztem, hogy engem most milyen kellemetlen…..
Emlékeztek a Love Story című filmre? Szerintem nincs olyan ember a Földön, aki ne látta minimum kétszer, annak ellenére, hogy ez egy rettentően szomorú romantikus film. És emlékeztek a főszereplőre, Ali MacGraw-ra? Na most, ő időközben 78 éves lett és így néz ki most. Szerintem pontosan olyan,…..
Bevallom, 35 fokban nem az volt az első gondolatom, hogy menjünk 42 fokos vízbe gyógyfürdőzni. Viszont annyira közel van ideiglenes otthonunkhoz, hogy úgy döntöttük, megnézzük. Dél-Toszkánában több…..
Pontosítok, London volt istállóiban és kocsiszíneiben. Angolul mews, jellemzően a főúton fekvő hatalmas házak mögött helyezkednek el, egyfajta szervízút is volt, a lovak, lovaskocsik és a személyzet számára alakították ki. Az autó elterjedésével funkciójuk átalakult, mára keresett és drága házakká…..
Ma 14 éve halt meg Margit hercegnő, II. Erzsébet húga, 71 éves volt, viharos életvitele miatt "királyi punknak" is nevezték.  1930-ban született a skóciai Glamis-kastélyban, élete egy pillanat alatt…..
Ha szerencsés az ember, néha beleütközhet egy-egy fekete házba Londonban, én ilyenkor nagyon örülök, főleg ha sztori is van mögötte! Múltkor a kelet-londoni Dirty House-ról írtam, most pedig Clerkenwell-ben találtam ezt a fekete házat, amely éppen eladó! Micsoda egybeesés, hogy ez a fekete ház…..
Az egyik új őrület Londonban jelenleg, a BAO. Ez egy miniatűr ázsiai étterem a Soho-ban, tavaly nyílt, és Dani javasolta, hogy ott találkozzunk.  Az ázsiai konyha még nem igazán talált meg, talán azért, mert képtelen vagyok megtanulni pálcikával enni. Gondoltam, itt az ideje tágítani a látókörömet,…..
Jelen számításaim szerint, 74 éves koromban még biztosan dolgozni fogok, mivel nem számítok rendes nyugdíjra, ezzel szemben Grace Coddington ennyi idősen, azért hagyja ott a Vogue kreatív igazgatói posztját 30 év után, hogy új területeken is kipróbálja magát, jelentette be a múlt héten. Coddington-t…..
Újabb tea- és hotel kalandok! Ezúttal a Sanderson hotel-ban jártam, melyet Philippe Starck tett nagyon menővé 2000-ben. Design addict-oknak kötelező!   Az idei év első Afternoon Tea szeánsza a Sanderson Hotelben ért minket, egy kissé borús vasárnap délután. Már régen a listámon volt, mivel Alíz…..
Most, hogy már lassan 2 éve, hogy megírtam ezt a cikket a Forbes-ba, gondoltam itt az ideje, hogy felhányjam a világhálóra is.  Igazi sikersztori egy magyar fiúról, akiből véletlenül lett sikeres táska…..
Champagne Life azaz Pezsgő(s) Élet címmel nyílt kiállítás a londoni Saatchi Galériában, ami azért érdekes, mert kizárólag nőművészek műveiből áll. Igen, még szenzációnak számít, ha nőkiállítás nyílik. Viszont azon kívül, hogy 14 kortárs, igazából nem igazán ismert művész alkotásai láthatóak, akik…..
Londoni kiruccanásom alatt, a Selfridges-ben cirkálva találtam rá erre a leértékelt szőrpapucsra, ami amúgy egy Maison Martin Margiela Fur and Glitter mules. Levendula színű - kicsit emlékeztet Kelly Osbourne egykori…..
Bár hivatalosan január 14-én kezdődött meg Anglia legnagyobb háromnapos fényfesztiválja, nekem már 13-án sikerült elcsípni egy installációt, ami az Oxford Circus fölött lebegett. London szerte…..