Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brummer

11 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futóblog Futóprofilok: Levente 2012.03.22 09:00:00
Néhány hete a "Bükki Hard" elnevezésű futóverseny után hallottam Leventéről először. Az igen embertpróbáló versenyen dobogós helyen érkezett célba. Az egyik futótársunk invitálására kapcsolódott be a terepfutó-topik közösségi életébe. A Naplás-tavi…..
Brummer 2012.03.26 13:55:25
Körülbelül öt éve lettem vegetárius. Úgy történt, hogy elolvastam a Cukorblues című könyvet, és fura módon (korábban nem hatottak rám semmiféle egészséges életmódra ösztönző írások) olyan hatással volt rám, hogy elhatároztam, nem eszem több finomított cukrot és egyéb…..
 A szöveg nyersfordításban:Apa, hagyd abba!Hagyd abba! Ne!Elmondom másoknak, mit csinálsz! Ne!Refr.: Apa, ne érj hozzám ott!Esküszöm, elmondom másoknak, amit csinálsz!Hát nem látod, mennyire félek?Hisz az apámnak kellene lenned!2XMinden nap ezen gyötrődöm... Miért az apám…..
A NANE Egyesület a KERET Koalíció tagjaként a szexuális erőszak áldozatai és az áldozatok támogatói számára segélyvonalat hozott létre.A vonalat bárki hívhatja, aki szexuális erőszak áldozata lett, attól függetlenül, hogy– nő, férfi, vagy gyerek–…..
A tizenéves korosztály különösen veszélyeztetett a randierőszak szempontjából. Ilyesmi leggyakrabban nyilvános szórakozóhelyeken, házibuliban, vagy félnyilvános rendezvényen, például kollégiumi buliban történik. Randierőszak esetén az elkövető különböző drogokat…..
Sziasztokén egy lány vok hát velem 5éve a legrosszabb dolog történt 14éves voltam amiko a sulibol farsangi bulibol haza fele indultam egy erdön keresztül este 11fele lehetett és elég sötét amiko 3sráccal találkoztam az egyiket ismertem a család barátja volt nevezük öket 1nek 2nek…..
Brummer 2010.10.01 00:24:30
@Cica20: Szia, valamennyire természetes, hogy nem tudsz benne bízni, egy ilyen szörnyű erőszak után nagyon nehéz bárkiben is újra bízni. Ráadásul a barátod is megerőszakolt már egyszer. És az erőszakról beszélni amúgy is nagyon nehéz. Ugyanakkor arra biztatlak, bízz az érzéseidben, és ha nem bízol benne, ne ossz meg vele ilyesmiket. Mi miatt veszekszetek folyton? Türelmes, elfogadó, támogató veled a barátod?
Csak megerősíteni tudom, amit Holdsugár írt, egyáltalán nem vagy hibás! Gondolj bele, 5 évvel fiatalabb voltál mint most. 3an voltak ellened, jóval erősebbek voltak, és nem volt senki a közelben, akitől segítséget kérhettél volna. Mit tehettél volna? Mit kellett volna csinálnod? Azon kívül őket senki nem kényszerítette, hogy erőszakoljanak meg, ők döntöttek úgy, hogy ezt teszik, innentől kezdve az ő felelősségük az egész. Te semmit nem csináltál, amivel hozzájárultál volna hogy ezt tegyék.
A férfiakat nem lehet megerőszakolni. Férfiakat vagy fiúkat is érhet nemi erőszak, koruktól, termetüktől, vallási hovatartozásuktól, származásuktól, bőrszínüktől, szexuális orientációjuktól függetlenül. A férfiakat megerőszakolhatják otthon, a munkahelyükön, egy…..
Kedves blog-olvasók, kommentelők!Szerkesztőségünk ember és kapacitáshiánnyal küzd, ami miatt a leveleket csak késve tudjuk megválaszolni, előfordulhat, hogy a kommentek se kerülnek fel azonnal, és válaszolni is csak lassan fogunk rájuk. Mindenkitől elnézést és türelmet kérünk,…..
Itt Közeltávolt története volt, aki kérte, hogy vegyük le, de szeretne olyanokkal beszélni, akik nemi erőszak túlélők és gyereket nevelnek...
Brummer 2010.07.25 12:58:19
@Közeltávol: Sajnálom, hogy a környezeted ilyen szörnyen viselkedik veled. A gyerekeddel milyenek? Vele nem érzékeltetik ugyanezeket?
Már többször írtunk arról, hogyan segíthetnek a családtagok, barátok, ismerősök, és a társadalom a nemi erőszak túlélőinek. Ezekben a cikkekben feltételeztük, hogy minden, a traumát átélt nő, gyerek környezetében vannak olyan emberek, akiket foglalkoztat, mi lesz az…..
Brummer 2010.04.30 16:22:12
@d'Anthina: Csak annyit akartam hozzátenni, hogy gyakran van olyan, hogy a túlélő dühösebb arra a családtagjára vagy rokonára vagy közelében lévő felnőttre, aki kevésbé bántotta, mint arra aki jobban. Ennek hátterében az is lehet hogy aki bántotta, attól egyáltalán nem várt semmit, ezért nem is annyira dühös rá, mint arra aki viszonylag normálisan viszonyult hozzá, közvetlenül nem bántotta, mert az tehetett volna valamit, hogy megállítsa az erőszakot. Egyébként a harag is olyan, hogy folyamatosan változik, hol erre haragszik jobban az ember, hol arra. Ez attól is függ, hogy hol jár épp a feldolgozásban, mivel van inkább kapcsolatban a múltjából.
Brummer 2010.06.15 15:05:40
@csunyalany:
Szia Csunyalány, az az érzésem h lehetetlen dolgot kérsz és úgy érzem hogy ez nem fair az itt kommentelő és nagyon segítőkész emberekkel szemben. Azt írod, már csak a halál a megoldás és nincs visszaút, ugyanakkor azt is határozottan kéred, hogy a többiek segítsenek és számítasz a segítségükre. A többiekben pánikot, nagyon erős szorongást kelthet az hogy gyakorlatilag az ő kezükbe helyezed az életeded. Tudod, hogy amúgy is sokan nagyon aggódnak érted, sokat gondolnak rád és amikor eltűntél egy időre, komoly ijedtség volt, hogy esetleg öngyilkos lettél. Az itt lévők mind jóindulatúak és nagy felelősséget éreznek irántad és a hogyléted iránt, de ha olyasmit kérsz, ami lehetetlen (hiszen senki nem tud egy másik embert megmenteni a haláltól, ezt senkitől nem lehet elvárni) csak növeled a szorongásukat és a felelősségérzetüket, ami rajtad valószínűleg nem segít, csak nekik okoz újabb rossz érzéseket.
Brummer 2010.07.14 10:21:41
@cleopatra-nyusz: Szia!
Hallottál már a poszt-traumás stressz zavarról (PTSD)? Ez nagyon gyakran kialakul erőszaktólélőknél, nemi erőszak esetén meg különösen gyakori. Az orvosok és pszichiáterek gyarkan félrediagnosztizálják a ptsd-ben szenvedő embert és skizofrénnek vagy borderline-nak gondolják, így félrekezelik. A tünetek között van pl a rémámok és emlékbetörések, melyekről te is beszámoltál! Ezen a honlapon olvashatsz bővebben a PTSD meghatározásásról és a tünetekről: join-the-net.eu/website/index.php?id=449, meg a Trauma és gyógyulás c. könyvben is.
Szönyű lehet folyton újra találkozni azokkal akik bántottak, megértem hogy nagyon félsz tőlük! Jó lenne ha el tudnátok költözni valahova!
Igazából sokat gondolkodtam hogy írja e vagy sem! De úgy gondolom hogy vesztenivalóm nincs! Ahogy olvastam a beírásokat, az enyém egy picit eltér a többitől! Az apám alkoholista már ebbe születtem bele, így nem sok éjszakát aludtam a saját ágyamba! Az egész így…..
Wen-Do feminista önvédelmi képzés nőknek, osztrák női trénerek vezetésével 2010 június 12-13-án! Várunk minden olyan nőt, aki szeretne hatékonyan védekezni az őt vagy társait érő, férfiak által elkövetett, nemi alapú erőszak ellen.Ezen a hétvégén megismerkedünk a…..
Brummer 2010.05.12 23:36:14
@Lultimaa: Szia, az kizárt, hogy saját élményekről KELLENE mesélni, maximum lehet, de mindenki maga dönti el, hogy mesél-e. De a workshop eleve nem traumafeldolgozásra fókuszál, úgyhogy nem is lenne alkalmas arra, hogy (még nagyon érzékeny) erőszakélményeket osszanak meg a résztvevők. Meg amiken én voltam tréningek, inkább olyan tapasztalatcsere zajlott, hogy mi működött egy adott helyzetben, és mi nem, szóval inkább ilyen stratégiai.
Küldöm a helyszínt!
Brummer 2010.05.12 23:37:52
@birss: szerintem nettóra gondoltunk, de ez ilyen önbevallásos, szóval nem kell kereseti igazolás meg ilyenek
Brummer 2010.05.13 10:08:49
@Lultimaa: Szuper!! :))
A poszttraumás stressz zavarban szenvedő túlélők gyakran emlékbetörésekkel és disszociatív állapotokkal küzdenek.Az emlékbetörések során a személy úgy viselkedik, olyan gondolatai és érzései vannak, mint a traumatikus esemény idején, tulajdonképpen újraéli azt. Az…..
Az alábbi képen olyan elvek és tanácsok vannak összefoglalva, melyeket mindenkinek tiszteletben kellene tartania, figyelembe kellene vennie aki szexuális tevékenységbe kezd! (A kép kattintással nagyítható.) ..
Brummer 2010.02.18 11:15:52
@Lultimaa: Köszönöm, nagyon kedves vagy! Szerencsére csak ritkán fordul elő és inkább csak elég enyhe formában.
Brummer 2010.02.20 11:07:30
@Kruppocska: @szárnyas fejvadász: @Lultimaa: Nekem is volt olyan, hogy szakítottam a barátommal és még aznap este nála kellett aludnom, mert nem volt más helyem abban a vásrosban, és akkor másnap reggel rámmászott a seggfej, szexelni akart, persze nekem egyáltalán nem volt kedvem hozzá, kézzel kielégítettem hogy előbb szabaduljak, de tök undorító volt, sajnálom hogy megtettem, el kellett volna jönnöm inkább, és otthagyni azt a faszfejet.
Brummer 2010.02.20 11:13:34
@Lultimaa: @Kruppocska: @szárnyas fejvadász: Egyébként nagyon feldühít ez az egész, (orális) szexre kényszerítés, mit képzelnek ezek a férfiak magukról???
Parlagfűző már írt a pszichológusválasztásról, azért vettem elő megint a témát, mert a Courage To Heal Workbook-ban találtam egy nagyon jó listát, amiben össze vannak szedve az (erőszaktúlélőkkel foglalkozó) jó pszichológus alapvető ismérvei. Praktikus, mert könnyen végig…..
Brummer 2010.02.03 19:22:46
Ha valaki nemi erőszak vagy incesztus túlélő, és az erőszak gyerekkorában történt, akkor nagyon valószínű, hogy nem emlékszik pontosan, mi történt vele. Az is lehet, hogy emlékszik az eseménysorra, ilyenkor valószínűleg arra nem emlékszik, hogy milyen érzés volt. Vannak…..
Már többször hirdettük a MadGirl női önvédelmi tréninget, de én még személyesen nem jutottam el rá. Brummer viszont igen, és írt róla egy beszámolót, hogy ha valakinek lenne kedve elmenni, az tudja, mire számítson.Mire számíthat, aki elmegy a MadGirl tréningre?  Masszív…..