Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AncsaTPE

114 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog csendet végre sikerült megtörnöm és ez egy kedves barátnőm hatására történt, aki Magyarországról sugallta: na mi lesz már? 2 év után a kultúrális sokk következő jelei: minden fejreáll, totál káosz, önismeret fejlesztő szakkör. Új haza, megszokott utcák és…..
 14-17 c Itt Taipeiben, ahol a taxisofőrök énekelnek menet közben, s minap egy buszvezető is eldalolta magát úton hazafelé nem olyan a Karácsony mint Europaban. Meg lett véve az első műkarácsonyfám, amit nem azért választottam, mert zöld (hiszen fehér), hanem…..
AncsaTPE 2012.01.08 06:39:02
@otcsi: :) Köszi!
Régi magyar áldás - SzüleimnekÁldott legyen a szív, mely hordozott,És áldott legyen a kéz, mely felnevelt,Legyen áldott eddigi utad,És áldott legyen egész életed. Legyen áldott Benned a Fény,Hogy másoknak is fénye lehess.Legyen áldott a Nap sugara,És melegítse fel szívedet.…..
A kérdés: vajon mi lesz velem? Lassan megtudom... Az idő vasfoga szorít. Lényeddel nevelszA nevelés nem csak elveken és okos taktikánmúlik, mert elsősorban a lényünkkelnevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció.Ami jó benned és tiszta, és ami rosszés koszos,…..
AncsaTPE 2011.11.17 16:05:14
@Jahnalka: köszi drágám, így lett! :)
AncsaTPE 2011.11.28 15:05:22
@Jahnalka: köszi drága a jókívánságot és a fejléces megjegyzést is. átírtam,
pusz
AncsaTPE 2011.11.28 15:06:20
@otcsi: Köszi, Gézu, millió puszi!
 23-27 c  Tegnapra kicsit betelt a pohár mindenkivel, de leginkább magammal, következésképpen ma antiszociális napom volt. Dokitól hazafelé sétálva ismeretlen utcákon ráleltem a tajvani hétvégi MDF piacra. Egyszerű emberek árulják utcán kirakosgatva friss és nem friss…..
Mgergoo vagyok. DK. Szeretnélek motiválni, hogy fuss, és ha nem tudsz még futni, ne keseredj el, hanem gyalogolj! Kezdj el mozogni és ne add fel! Jó eséllyel sokkal jobb állapotban vagy, mint ahonnan én indultam... 2009. ősz. 124 kiló. Ennyi vagyok. Olvasom a futóblogot az elejétől a…..
 Tájfun elment Kína felé, 35 c  Pihentem egy napot a buli után, 9-kor felkeltem, nehogy az átállás veszélybe kerüljön. Természetesen a jó magyar reggeli nélkülözhetetlen, de ilyenkor kávé ágyba jár. Miután a péknél a kedvenc stanglimat nem lehet már kapni, nem ettem…..
 35 c, keddre tájfunt jeleznek, 1 hét munka után már szabira vágyom Csodálatos 10 nap Magyarország után ujra itt Tajvanon, a kellemesen forró, nyári tajpeji fészekben. Visszatekintek kicsit az indulásra, az utazásra és a szabadságra.Amikor haza indultam annyira fáradt…..
 35 c, esős Péntek reggel a taxiban kifigyeltem a híreket, hogy jött egy tájfun, de elporolt észak-kelet felé. Ennek hatására péntek-szombat esős volt, de semmi tomboló vihar. Szüleim vakációjára kanyarodom vissza, próbálom összeszedegetni az élményeket, hogy…..
AncsaTPE 2011.07.26 11:34:19
@siennavincent: szia-mia, te is hiányzol! hétvégén írok mindenképp, feledhetetlen volt a nyaralás, szerped nagy benne. :) Szeretlek, puszi.

címem: 2F., No.55, Lane 91, Sec. 1, Neihu Rd. Neihu Dist.,
Taipei City 11441, Taiwan (R.O.C.)

:) haladóknak: 11441 台北市內湖區內湖路1段91巷55號2樓
 35 c, hűdemeleg napközben, este esik Én és az egyik fogam kifejezetten nem szeretjük a hideget, csak sítalpakkal. Pontosabban a bal felső hatos utálja a hideget sítalpakkal is; összegezve még jó, hogy nem Szibériában lakom.  Beültem  dr Weiss várójába, s…..
 Lusta blogosként van egy kis lelkifuralásom, de elveim szerint mindent akkor kell csinálni amikor jól esik, ezért volt egy kis technikai szünet – alkotói válság - .Az élet Tajvanon szememben még jobb mint volt, miután megismertem a sziget még több csodás szegletét és…..
Idő: nyár 23-30 cElső rövidnadrágos nap volt, állatkertbe mentünk. Óóóóóóóódevártam már... Napszemüveg, napsütés, kevés smink (amit elfelejtettem és kicsit meg is folyt a csücske) és naptej.Köhögés még járja, de azért a sorsra bíztam, hogy hazaérek-e a…..
 Idő: így április elejére kezd sütögetni a nap 21-25 c  Napközben már 25 c körül lehet, a héten először volt jó idő huzamos ideig.3. hete kínlódom hörgő és torokgyulladással, negyedszer jártam ez idő alatt dokinál és átlagosan 14-18 tablettát tömnek belém…..
 Idő: hűvös 12-18 c, esős  Hétfőtől az eső mellett már előbújik a napocska az időjárásjelentés szerint, egész hétre. Mit sem bánom én milyen idő van, amikor szigorú pihenésre ítéltem magam. Így legalább kicsit van időm blogolni is, ezer másik terv mellett,…..
Két, súlyosan beteg ember feküdt ugyanazon kórteremben....Egyikük minden nap délután felült az ágyban egy órácskára, hogyezzel megmozgassa a szervezetét.Az ágya a kórterem egyetlen ablakához közelebbi volt.A másik beteg ember egész nap csak feküdt az ágyában, a plafont…..
http://www.youtube.com/watch?v=KA3J_52M4PE Átértékeltem az életben mi a fontos ez alatt a néhány óra alatt, amíg vártuk eléri-e Tajvant a cunami. A japán kolléganőm kommunikációját a családjával végig asszisztáltam, nincs bajuk, de nagyon kikészült…..
 Idő: hűvös 15-25 c,  sosem lehet tudni esik vagy sem  Két hete nem használtam esernyőt, utálom őket –mindkettőjüket- mert könnyen elhagyódnak. Ők ketten fehérek és összehajthatatlanok, sarokban szolgálatra várnak - egyik otthon, a másik melóban - .…..
 Idő: hűvös 12-18 c, esős  A hajam ismét rövidebb lett egy lépcsővel, le kell állnom erről a tendenciáról, mert 2 hónap és én leszek a legkisebb honya gyerek, Tarhonya. (anyukám ütős vicce..) A képen egy sarki buliban voltam hétköznap, az egyik evezős…..
 Idő: ébredező tavasz  16-23 c Első tartósan napsütéses nap volt tegnap október vége óta. Persze előző nap kellett mennem hikingolni, amikor olyan hűvös és köd volt a hegyekben, hogy alig láttuk egymás orrát. Csináltam jó sok egyforma képet, mind a ködről…..
 Idő: rideg tél, 9-13 c / 1 hét múlva 16-23 Gyerekcipős tél, nagyon szeretem: nem piros az orrom, nem fagy le kezem-, lábam az utcán. Itt mások nem szeretik, mert nem ismerik az igazi -13 – 0 c-os telet.Itthon viszont jó hideg van és nagy nehezen rájöttem, hogy…..
 "A barátságot nem lehet aranyban mérni, az nem elég tiszta hozzá. A barátságot csak emlékekben, nevetésben, békében és szeretetben lehet mérni."Stuart és LIna McFarlane "A barát híd a nagyvilágba. Épp úgy látunk az ő szemén keresztül, mint a…..
 Felújítás:Valaki, aki lakást felújít éppen, meg tudná nekem mondani, hogy a fúró és csiszológépek maguktól kapcsolódnak be reggel 8-kor? Vagy esetleg minden országban egy és ugyanaz szomszédbosszantó hadjárat van törvénybe iktatva, amiről én lemaradtam? Mindenesetre…..
 2 verseny hétvégére esett, a harmadik munkaszüneti nap volt - szerda-. Nagyon rossz érzés volt először, hogy ugyanúgy megyek mint a többiek reggel 6-kor, viselem az egyenruhámat és ott vagyok velük, mégsem evezhetek azokon a versenyeken, amiért hónapok óta edzettünk.Először…..
AncsaTPE 2010.07.07 03:47:01
@Dzsudzsi1984: Nyemsoká jövök Kiskeresztem, dec 18 mingyá itt van. :-) Addig kéretik rámkészülni és mindenféle meglepiket vásárolni pl. parenyica sajtot... Álmodj Királylány -ez én lennék - , salalala! :-)