Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csillabella

415 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy megjött a jó idő (és talán itt is marad), szívesen olvasok a teraszon, ahol érzem az orgona illatát, amit odafúj egy lágy szellő, hallgatom a madarak csicsergését, ennek is megvan a hangulata. Íme pár kellemes olvasmány, amik mind izgalmasak, de mégis könnyedek ezeken a tavaszi…..
Egy ideje már nem írtam a blogot, valahogy nem volt időm ennyi könyvről írni és ihletem se volt. De időközben sok jó könyvet olvastam, így szemezgetek belőlük. Jöjjön pár könnyed, laza olvasmány, ami segít kikapcsolódni, vagy ideális lehet egy forró csoki és puha takaró mellé! 1. Lori Nelson…..
Minden moly szereti a könyvekről/olvasásról szóló könyveket, így a történet, a borító és a pozitív vélemények el is adták nekem A könyvsétáltatót. Az látszik a fülszövegből, hogy nem a mozgalmas cselekmény fog elvarázsolni minket. Mikor belekezdtem, meg is ijedtem kicsit, mert hát lassan indult…..
Már régóta a polcomon csücsült ez a monstrum (a maga 740 oldalával). Volt egy megállapodásunk férjemmel: akkor megyünk Párizsba, ha elolvasom. Hát igen, még sosem jártam ott, és eddig nem is volt túl aktuális az olvasás. Viszont most úgy alakul talán, hogy bele kellett kezdenem. Őszintén nem igazán…..
csillabella 2022.03.28 09:32:29
@Kyria: Igen, valóban Giverny került fel a listára :) Hú, hát remélem én is, hogy nem lesznek olyan sokan...
Ez a szép borító már többször a kezembe akadt a könyvesboltban, de ahányszor elkezdtem olvasni a fülszöveget, azzal a lendülettel tettem is vissza. De aztán egyre több értékelést olvastam róla, amiből éreztem, hogy bár szomorú történet, nem mindennapi. Így erőt vettem magamon és felkészültem rá,…..
A lenti könyveket ajánlom most ebben a hideg, korán sötétedős időben- minden kis hibájuk ellenére. Nehéz helyzetből indítanak, és megmutatják hogy van kiút, csak ne adjuk fel. Nem csodaszer gyanánt, de talán kicsit segítenek kikapcsolódni, szórakozni és feltöltődni. Virginie Grimaldi - Merci,…..
Idén megjelenik a Napkút Kiadónál Tarja Kauppinen A rendszer ellensége című regénye. Mivel az első rész- A nép igazsága- tetszett, így várom a folytatást :) Élénken él még bennem Havasfelföld, a választékos stílus és a vicces jelenetek. A borító stílusa/hangulata más, mint az első részé:    A…..
Miután 2020-ban 103 könyvet olvastam, volt rajtam (magam felé) némi nyomás, hogy innentől azért valahogy az évi 100 könyv meg kéne legyen. De szerencsére azért nem lett ez kényszeres, mert volt egy pont, amikor azt láttam, hogy nem lesz meg, akkor el is engedtem. És hát nem is az a lényeg, hogy…..
Ez a kötet annyira szép, kívül - belül: igényes és ízléses a kiadás, öröm volt kézbe fogni, mikor olvastam. Viszont még ennél is jobban tetszett a belbecs, érdekes a történet, így próbáltam haladni, de szerettem volna kiélvezni, ameddig lehet. Karácsony tájékán nem is olvashattam volna jobb könyvet,…..
Ha esetleg valaki nem talált volna az előző bejegyzésben karácsonyi témájú olvasnivalót, akkor íme még pár ötlet. Ezekből lehet szemezgetni, ha valaki szabadságon van, vagy ha ajándékot keres. Boldog, békés ünnepeket!   W.Bruce Cameron - Karácsonyi kutyavásár Amennyiben valaki nem teszi magasra a…..
A sok könnyed könyv után valami olyanra vágytam, ami felkavar, felráz - hát ez aztán olyan volt. Blythe nehéz családi háttérrel rendelkezik, így nagyon boldog, mikor megtalálja a nagy őt, és nem lesz többé egyedül. Viszont a férfi gyereket szeretne, a nő pedig szeretné boldoggá tenni. De érzi, hogy…..
Fredrik Backmannel a kapcsolatunk eléggé hullámzó: eleinte nagyon megszerettem, de aztán minél többet olvastam tőle, úgy éreztem egyre többnek az időnként hatásvadász stílusát. Aztán jöttek azok a vékony kis könyvecskék, ott kicsit el is hidegültünk egymástól. Viszont nem lehet elmenni a Hétköznapi…..
Matt Haigtől már olvastam korábban az Én és az emberek című könyvét, és annyira tetszett a stílusa, hogy azóta megjegyeztem a nevét. Nézelődtem karácsonyi olvasmányok után, így szembejött velem ez a könyv. A netflix is megfilmesítette, így gyorsan el szerettem volna olvasni, mielőtt megnézzük a…..
Összegyűjtöttem, hogy az elmúlt években milyen karácsonyi témájú könyveket olvastam, hátha valaki szemezgetne belőlük: akár olvasnivalóként - de ajándék ötletnek sem utolsó. Előljáróban elmondom, hogy mikor olvasmányt keresek az ünnepek körül, akkor a szempontjaim: legyen rövidebb, könnyed és…..
Mindig szívesen nyitok a lehetőségre, hogy megismerkedjek egy hazai íróval. Most sem volt ez másként, és mindig kellemes meglepetés, mennyi tehetségünk van :) Az elveszett aranyváros keresése *4.7* Nem gyakran olvasok kalandregényt vagy fantasyt, de mikor megjöttek a könyvek, mégis vártam, hogy…..
Elég megkapó ez a cím, nem? A férjem felesége... A borító jól sikerült, a fülszöveg pedig izgalmas, így nagyon érdekelt ez a könyv. Hát itt aztán mindenkinek van valami titka, senki sem az, akinek mutatja magát.  Kissé nyomasztó a hangulata, az elején A lány a vonaton-ra emlékeztetett, de nem a…..
Jelenleg megint többször érzem, hogy kell egy kis lazulás: így ez a szép borító, románc, újrakezdés és egy kőszívű pasi jónak ígérkezett. Viszont az elején nagyon lassan haladtam vele, már gondolkoztam azon is, hogy félbe hagyom, mert túlírtnak éreztem. Sok ismétlés, hosszú kifejtés, kis szájba…..
Régóta vártam már ezt a könyvet, hogy sorra kerüljön, és biztos voltam benne, hogy tetszeni fog. (Lehet túl nagy elvárással indítottam.) A 8 éves Daisy eltűnik, amikor a család éppen partit ad- ott még látni vélték, de azóta nyoma veszett. Adam Fawley és csapata máris elkezdi a nyomozást,…..
Aki követi a blogom, az tudja, hogy A marsi-t imádtam, mindazok ellenére, hogy nem vagyok sci-fi rajongó. (Vagy mégis?) No, nem ez a lényeg, hanem kicsit féltem, hogy ez a könyv 'A marsi 2.' lesz, ismét valaki magára marad az űrben, és ezt meg kell oldja. Itt akkor le is tisztáznám, tévedtem, ez…..
A szép borító, és a netflix megfilmesítés ellenére is voltak kétségeim, hogy lehet egy 656 oldalas könyv izgalmas, ami 2 lány barátságáról szól? Nem tudtam elképzelni, hogy fogja lekötni vagy fenntartani az érdeklődésem. Kate és Tully barátsága tinédzser korukban indul: a két lány nem is lehetne…..
Nehéz erről a könyvről írnom, nem is tudom hova tenni, olvasás közben sem tudtam. Egyrészt nagyon szerettem olvasni bizonyos részeket, másrészt több dolog is idegesített benne. Rachel és Henry legjobb barátok éveken át, Rachel azonban többet érez a fiú iránt. Mikor Rachel elköltözik a családjával,…..
Sajnos nagyon nehéz már egy könyvet bármiféle elvárás nélkül olvasni. Az ember látja a borítót, olvassa a fülszöveget, esetleg ismeri már az írót, valaki ajánlja a könyvet, megnézi a véleményeket róla. És bumm, már egy rakat gondolata van a könyvről, amit még el sem kezdett olvasni.  Én is így…..
Mindig elfelejtem, hogy nem kell féljek a hosszú könyvektől, mert ha jók, akkor az ember észre sem veszi az oldalak számát. De tény, hogy valamiért nehezebben nyúlok 500+ oldalas könyvekhez, ezen dolgoznom kell még! 5 eltűnt gyermek után folyik a nyomozás, viszont 6 kis gödröt találnak, amelyben…..
Az első rész - Lebegés - egészen elkapott, bár egy éve olvastam, emlékszem, hogy éjjel sokáig fent voltam és rengeteget törölgettem a szemem. Ez általában hasznos jelzője egy könyvnek, ha nyomot hagy bennem és emlékszem rá, akár a történetre vagy a hatásra, amit kiváltott belőlem. Így tudtam, hogy…..
Nos, ezennel Mary Kay Andrew minden magyarul megjelent könyvét olvastam (ezt már írtam tavaly is, szerencsére évente jön ki 1-2 könyve). Nyaralásokra szoktam tartogatni, ott kezdtem el most is, de ez nagyon lassan csúszott. A szokásos újrakezdéssel indul: Drue szakít barátjával, hazaköltözik…..