Regisztráció Blogot indítok
Adatok
omlósz

0 bejegyzést írt és 166 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A budapesti belvárosi Erzsébet térrel már többször foglalkoztam, a legtöbbször sajnos azt megállapítva, hogy az egykori pihenőpark mára egy elhasznált, karbantartás nélküli sivár területté vált, melyet az esti lazításra vágyó fiatalok mellett kereskedők vettek birtokba,…..
omlósz 2013.04.22 17:08:09
@Palex: az ugye megvan, hogy a kukák tele vannak?
Sörös dobozt/üveget/borosüveget/2 literes flakonokat a csövik összeszedik reggelre. A maradékot pedig akár az fkf is feltakaríthatná.
Ha elégedetlen vagy a budapesti metróval, ha szerinted sokszor nem eléggé tiszta, vagy zavar a graffiti, akkor ajánljuk figyelmedbe a mai posztot. Időutazást kínálunk, méghozzá a hetvenes évek New Yorkjába. Irány a föld alá! A hetvenes években a New York-i metrót még…..
omlósz 2013.04.18 20:56:36
WinMagazin Semmi sem tökéletes 2013.04.16 17:00:00
Nincs legjobb mobil operációs rendszer. Ezt mindenképp érdemes megjegyezni. Adott igényeknek legjobban megfelelő van, adott embernek legjobban tetsző van, de nem érdemes általánosítani. Egyesek azt mondják hogy az Android a legjobb, mert nyílt, mások szerint az iOS, mert mint tudjuk…..
omlósz 2013.04.17 21:28:57
@Norx: Hogy tudsz pénzt adni a lagos andoridért? És gondolom linuxot isteníted, amiből normálisan használhatót még nem láttam. :)
Dübörög az idei kampányláz, a forgalmazók sorra indítják el az új termékeket bevezető reklámcsomagokat. A fogyasztókra így az év elején hatalmas mennyiségű reklámtömeg zúdul, ám vannak, akik már nem is csak a vásárló közönséget szeretnék megszólítani. A reklám a…..
omlósz 2013.04.10 13:52:56
@elevenstar: nekem az axe tette tönkre az összes pólóm és pont azt cseréltem le old spicera :D

@Zabaalint: hm valami gondom volt a kékkel is, de nem emlékszek már mi. Lehet újra kikéne próbálnom, mert a trutyis tényleg hagy fehér nyomot, ha egyből ráveszem a pólót, de az axetól nem fehér, hanem kőkemény lesz :D
Ahogy az öltözködésben, az álláskeresésben is vannak trendek, divatok, amelyeket nem árt figyelemmel követni, ha sikeresen szeretnénk pályázni egy állásra. Ez azt jelenti, hogy ha a szakmai múltunk nem is változott, érdemes önéletrajzunkon némi ráncfelvarrást végrehajtani.…..
László értetlenül áll a Vodafone 43 ezer forintos követelése előtt, minthogy a Telenor ügyfele: Megdöbbenéssel vegyes értetlenkedéssel olvastam a 2004-ben megszűnt lakcímemre, amely édesanyám címe kézbesített "perlés előtti utolsó felszólítás" tárgyú levelüket. Ami…..
omlósz 2013.04.03 14:50:09
 Szombaton, a kora reggeli órákban, Piliscsaba határában kivágtak egy 150 éves, hársfát. Mint az erről szóló cikkből megtudhatjuk, az akció rendőri segédlettel, a helyi környezetvédők tiltakozása ellenére történt, a NIF Zrt megbízásából és az A Híd Építő Zrt …..
Bérbe adni lakást pont olyan veszéllyel jár, mint bérbe venni. Gyakori trükk, hogy a bérbeadó a kauciót mindenféle mondvacsinált indokkal benyeli, de az már tényleg a legaljasabb trükk, hogy kitépi a szerződést a másik fél kezéből, és eltűnik vele. Tisztelt Zugügyvéd!A…..
omlósz 2013.03.21 14:23:14
@Patrick Bateman: szokd meg, hogy a köznyelvebe akkor is ALBÉRLET és a tulaj FŐBÉRLŐ!
no emisszió Csak a vasút 2013.03.21 06:49:35
Tökéletesen ;egyetértek Mesterházy Attilával abban, hogy nem lenne szabad csak úgy napirendre térni a március 15-i hosszú hétvégén ránk zúdult hóvihar felett. Hiába jött meg közben a jó idő, igenis át kellene beszélni az elkövetett hibákat, levonni a szükséges…..
Nem titok, a Facebook profilodat éppúgy végigböngészik a munkaadók, mint az önéletrajzod. Ennek ellenére sokam belesétálnak a legtriviálisabb csapdákba, és olyan információkat osztanak meg magukról, amelyek aligha növelik esélyeiket. Mi az, amit mindenképpen rejts el, ha állást…..
omlósz 2013.03.19 09:09:26
@vladimir964: áruld már el, hogy hol lehet kommunikálni másképp! A facebook messenger megölte az msn-t, az e-mailt, de még az sms helyett is sokan inkább küldenek fb üzenetet.
Magyarország független ország, szokták mondani. Ennek ellenére olyan cikk jelenik meg külföldön, melyben azon elmélkednek, hogy az ország vezetőjét hogyan lehetne eltávolítani. Nem Ázsiában, nem a Közel-, vagy Távol-keleten, nem Iránban. Nem, itt Európa közepén mérlegelik…..
omlósz 2013.03.15 21:52:30
@FILTOL: sikeres finanszírozás az olcsó imf hitel helyett önteni az államkötvényeket a piacra. Szerinted az nem hitel? Ugyanúgy adósság, csak sokkal drágább :)
A legelvetemültebbeket leszámítva, a legfrissebb pletykák gyakorlatilag mind beigazolódtak, külalakra, és műszaki tartalomra pontosan azt kaptuk, amit már néhány napja, hete már pontosan tudunk. Igaz, ezekről alig esett szó: természetesen nem ezzel a Samsung eseménnyel kezdődött,…..
omlósz 2013.03.15 17:23:16
@Wolker Fanboy: és manapság melyik windowsos gépet kell újraindítani? :D
A Barátok közt egyik legfontosabb karaktere, Kinga eltűnik a Barátok köztből, az őt alakító Balogh Edina ugyanis babát vár - írja a sorozatwiki.hu. Edina már hetek óta nem forgat, utoljára jövő hétfőn szerepel a sorozatban. Azt még nem tudni, hogy a későbbiekben visszatér-e a…..
omlósz 2013.03.12 17:10:37
@Rita Szeibert: társasházra talán nem, de egy külvárosi panelra simán :)
Az afrikai kontinens egyik legsikeresebb üzletasszonya mentené meg a nőket a veszélyes bőrfehérítéstől. Grace Amey-Obeng nem csak Ghána, de az egész kontinens egyik leggazdagabb és legsikeresebb üzletasszonya. Kozmetikai vállalata harcot hirdetett a veszélyes bőrfehérítés ellen,…..
omlósz 2013.03.11 07:58:07
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: akkor találj ki valamit a feketére szoláriumozott fehérekre is :)
Volt egyszer a tévében valami ökör film, amelyben a milliárdos öregember azzal a feltétellel hagyja az akárkijére hárommilliárd dolláros vagyonát, ha abból hárommilliót harminc nap alatt el tud költeni. A faszinak végül az utolsó pillanatban sikerül elverni az utolsó fillért…..
omlósz 2013.03.08 11:30:50
A dél-koreai készülékgyártó vállalat az összes androidos eladási szám 40 százalékáért felel, amivel kapcsolatban aggodalmaskodó hangok jelentek meg a Google felsővezetésében. A Wall Street Journal információi szerint a Google felsővezetői körében megjelenő aggodalom…..
omlósz 2013.02.27 17:33:54
@NickJ: rárakja a tizen ost, amit szépen készítget a háttérben és amin elvileg futnak az androidos appok, illetve amibe most olvasztotta be a badat. Ha hasonlóan néz ki mint az android a vásárlók felének fel se tűnne, hogy nem is droidot vesz :)
Forrás: homologue.hu Alakulnak a Rákóczi tengely csomópontjai. A Ferenciek teréről már tudjuk, hogy fog kinézni hamarosan, az Astoria kaputérsége félig készen van és a BKK már a Baross térről is kidobott egy látványtervet nem is olyan rég:    Katt a…..
A világ legrosszabb főbérlőjeként járta be a világsajtót a twitteres igénylista, ám a kommentkeitekből kiderült, hogy mindez semmi ahhoz képest, amiken átmentetek. Következzenek a leghajmeresztőbb albérlet-történetek* a hozzászólásaitokból...    Probléma a…..
omlósz 2013.02.01 16:52:20
@dukeekud: anyád
Decemberben betértünk egy bécsi vendéglőbe és egészen megdöbbentem, hogy milyen cigifüst van benn. Leginkább az lepett meg, hogy alig fél év alatt teljesen elfeledtem, hogy tavaly nyárig nálunk is hasonló volt a helyzet. Annyira gyorsan megszoktam a tilalmat, hogy ma már az…..
Ennyire konfúz, stratégiától, elképzeléstől és távolra mutató irányvonalaktól mentes humbug bejelentésre, mint a mai kis egyveleg, valószínűleg kevesen számítottak még a BlackBerry kitartó támogatói közül is. Mit is jelentett be ma a RIM, pardon,…..
A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit ZRt mindent elkövet, hogy kétségek között tartsa a pályázókat, akik dohány-koncesszióra jelentkeznének, mindezt a pályázatok beadása előtt 28 nappal. Kérdés, ezen (naivan) csodálkozunk, vagy csak felsóhajtunk, beigazolódott, amit…..
omlósz 2013.01.17 10:17:50
@JT_Biopower: akkor azonnal vegyék le a jövedéki adót róla :)

Rendben fizesse a dohányos a kezelést, de akkor remélem nem várod el azt, hogy egy cukorbetegnek és egy szív-érrendszeri betegségben szenvedőnek a gyógyítását én fizessem, ne zabáljon egészségtelenül. Na meg az autóbalesetet szenvedőkét főleg nem, minek jár autóval! Aki meg gyereket akar az fizesse ki a szülést, nehogy már az én adómból szüljön, aztán még családi pótlékot is kapjon. Aki meg nem oltatja be magát influenza ellen, azt lőjék is le, ha megbetegszik!
omlósz 2013.01.17 16:12:53
@zgabi: te álomvilágban élsz, majd pont a fiatalok nem tudnak hozzájutni, amikor drogot tudnak venni kb. 2 telefonhívással? Amerikában meg amióta nem divat a cigi azóta a fű lett a menő. Egyébként neked semmi közöd, hogy az ember mit csinál saját magával, legyen elég neked, hogy a kocsmákból is kitiltották a dohányzást, miközben lehetett volna nemdohányzó kocsmákat is nyitni, csak nem volt rá kereslet. És ha én nem akarok leszokni, te miért akarsz engem leszoktatni? :)
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
omlósz 2013.01.14 08:47:17
@Tita nick: aki okostelefonról egy ekkora levelet megír ékezettel az egy idióta. Symbian qwertyjén még egyszerű, de androidnál minden betűnél lenyomva tartani és kiválasztani az ékezetet, már 140 karakternél is idegesítő.

Érettségin helyesírás miatti buktatáshoz meg csak ennyit:
A vizsgázó összpontszámából maximum 15 vizsgapontot lehet levonni. (Tehát 31 vagy annál több
hibapont esetén is értelemszerűen 15 vizsgapontot.)
Ha nagyon érdekel mire mennyi pontot vonnak le, nézzetek meg egy javítási útmutatót. :)

AMÚGY MEG KURVA MINDEGY A HELYESÍRÁS B+
A Kettős Mérce-blog történetében nem először tettük fel ezt a kérdést. Az elmúlt 5 évben alatt végigkövettük már a Zöld Pardon, a Sirály, a Kultiplex és a Tűzraktér bezárását. De szerveztünk flashmobot a Szimpla-kert bezárása ellen, ami végül happy enddel zárult,…..
omlósz 2012.12.28 19:16:16
@hagyma: NEM. A belvárosban van kismillió irodaház, hotel, múzeum, bevásárló központ, elhagyatott ház ahol NEM LAKNAK. Külvárosban viszont sorban a panelok/kertes házak.
Belvárosban akik lakást vettek, albérletben laknak azok tudták miért költöznek oda. A nyugdíjasok lehetnek egyedül felháborodva, akik amikor oda költöztek még nem volt ekkora élet (hozzá teszem a nyugdíjasok többsége kevésbé hall és az üvöltő tv/rádió mellett alszik el, így közülük se mindenkit zavar). Pl. a Gozsdu udvarba költöző külföldiek se hinném, hogy egyszer csak be akarnák záratni a lenti szórakozóhelyeket, amikor megvette a lakást tudta, hogy alatta kocsmák vannak, de elfogadja, mert ez az ára, hogy valaki a belvárosba lakjon és ne Zuglóban. Pedig kijönne egy belvárosi lakás árából egy kertes ház is arra fele.
És ami a lényeg: van 10-15 főbb utca ahol vonulnak esténként, a többibe csak bemennek az elejére, ha épp ott van egy szórakozóhely.Király, Kazinczy, Nagymező, körutak, Dohány környéke tényleg forgalmas, de NEM VÉLETLENÜL, ha ott annyira sokan laknának akkor, hogy lehetne egymás mellett ennyi szórakozóhely?? Én is laktam egy ilyen forgalmas utcából nyíló mellékutcába és soha nem ébredtem fel zajra.

Mondjuk nem tudom minek válaszolok neked, mert ott Ámerikába nem szokás bulizni csak iskolákban lövöldözni :).