Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bontottcsirke

0 bejegyzést írt és 2331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Isten veled Jobbik, ennyi volt… Nagy eséllyel rövid időn belül a magyar radikális jobboldal hajdan volt zászlóshajója, a politikai viharok, zátonyok és a katasztrofális kormányos, kapitány és matróz teljesítménynek köszönhetően örökre hullámsírba merül.     Forrás:Jakab Péter, Facebook. Láttunk…..
Május 9-e van, a modern kori Oroszország történetének egyik (ha nem a) legfontosabb ünnepnapja - a szövetségesek által a náci Németország felett aratott második világháborús győzelem emléknapja (День Побе́ды), amelynek idén különös jelentőséget biztosít a tény, hogy jelenleg is dúl az oroszok véres…..
The Milkman 160 2022.05.04 13:33:15
Hír: A magyar települések 43 százalékán 160 ezer forint alatt volt a nettó átlagfizetés 2020-ban, ezek közül 12 százalékban a 120 ezer forintot sem érte el – számolt a GKI Gazdaságkutató Zrt. Hmm. 160. Vérnyomásnak sok, fizetésnek kevés. Nagyon kevés. Bár előfordulhat, hogy valakinek azért megy fel…..
bontottcsirke 2022.05.05 21:18:58
@Nancsibacsi: jól van tompika. Tehát akinek nincsenek alkati képességei, az keressen 160 ezret. És mi a fadz kerül egy focistaban 100 millióba? A szotyigépet tulfizetjuk, a tanár meg dögöljön éhen?, micsoda gusztustalan egy ország ez
bontottcsirke 2022.05.06 08:31:51
@Nancsibacsi: de nem érted bazmeg a pont agyaddal, hogy saját magunk alatt vágjuk a fát azzal, hogy a komplett szociális szférát kiírtjuk? Ki a fasz fog tologatni meg ágytálat cserélni alattad 200 nettóért? Ki a faszom fog katétert cserélni? A villanyszerelő? Egyébként arról meg annyit, hogy 2 éves estin megcsináltam és magam szerelek mindent, de szerinted majd a kolonoszkópiát is el lehet sajátítani estin, vagy kicsit több agy kell hozzá. Nem burkolásból meg szobafestésből áll a világ.
Fehérember probléma (angolul: First World Problem): Egy olyan, általában kismértékű, bagatell probléma vagy bosszúság, amit viszonylag jómódú, esetleg kiváltságos körülmények közt élő emberek tapasztalnak, kontrasztban a világ alkalmasint szegény részein élő emberek problémáival. E definíciót…..
Lassan talpra áll a turizmus, ennek a hatása érezhető a budapesti albérlet árakon is. A budapesti rövidtávú lakáskiadás nagy bukása után a jelenlegi élénküléssel a belső kerületek ingatlanpiaca újra indulni látszik. Az ukrán helyzet is nyomot hagyott a piacon, elképesztő a keresleti növekedés a…..
bontottcsirke 2022.04.29 13:39:18
@metata: és valóban, aktuális...
Már 7 éve annak, hogy az oroszok bemutatták 2015-ben a szokásos nagy májusi díszszemléjükön az új csodafegyverüket a T-14 Armata harckocsit. Azóta számtalan lehetőségük lett volna ennek az új típusnak az éles bevetésére például Szíriában és Ukrajnában, ám alig-alig jutottak szerephez. Szíriában…..
Van itt egy dolog, ami nekem teljesen nyilvánvaló. Nem is hoztam szóba, nyilvánvaló, biztos másoknak is az, miért kellene feleslegesen szaporítani a szót? Nos, kell. Sajna szükség van rá.   Amikor kicsi gyerek voltam az általános iskolában (voltam vagy mittudomén, 8-10 éves) volt egy tohonya nagy…..
bontottcsirke 2022.04.15 08:58:23
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: meg putyinka telebaszarintotta kémekkel egész európát és keveri a szart, mert olyan világbirodalom akar lenni olaszország gdp-jével, ami egy vicc.
Erdély – akárcsak az egész Kárpát-medence – a „népek országútján” fekszik: sok-sok etnikum megfordult már itt az évezredek során. Az utóbbi mintegy kilencszáz esztendőben három népcsoport együttélése határozta meg e táj sorsát: magyarok, románok, szászok (németek). A 894/895-ös honfoglalást követően…..
bontottcsirke 2022.04.11 12:29:27
Szinte már direkt kerülöm a kibontakozó tanásztrájk kapcsán előugró posztokat a Facebook hírfolyamban, hogy megóvjam magam attól az általános gyűlölettől, ami az egyszerű és kevésbé egyszerű emberekből, melósból, értelmiségiből (és álértelmiségiből) árad ilyenkor...
bontottcsirke 2022.03.18 18:30:20
@ulpius66: nézd, ezzel a beszűkült proli üzemmóddal nem nagyon fog kedvelni téged a társadalom. Tudod, százszor elmondták ebben a gondolkodásmódodban mi a hiba, de ha még mindig nem, érted, az baj.
A briteknél elvileg az évtized végére a politika becélozta az átállást villanyra.Különösebb ellenállást nem is fejtett ki a sajtó, vagy az ipar, ki merne ilyen "nemes" cél ellen nyilvánosan felszólalni? Az autóiparuknak nagyjából mindegy, az okok sokrétűek, de összegezve kijelenthetjük, hogy a…..
bontottcsirke 2022.02.10 12:16:29
@kvp: Mindenben egyetértek, de ebben különösen:

....."Az elektromos autozas egyfajta tarsadalmi atrendezodest is jelent majd, a szegenyebb autotulajdonosok ki fognak esni es ok atkenyszerulnek az alternativ kozlekedesi modokra...."

nem burkolt célja a politikának ez a tendencia, már ahol látják a fától az erdőt. A fiatal kisvárosi generáció gytk, azt sem tudja mi az , hogy gyalogolni. Ha 750 ft lesz egy liter üzemanyag, akkor is sokan mennének autóval zsömléért, mert gyalogolni degradál.

Ez majd okoz egy átszerveződést a szegényebb rétegeknél, ahol majd a kellő társadalmi folyamatok beindulnak,. De ez így is van rendjén, hiszen a nem a közép és felső osztály okozza a lakossági légszennyezés zömét-
A töltőhálózat kiépítésének a kérdése sok autógyártó vezetője szerint kulcs kérdés lesz abban a tekintetben, hogy a politika általi elképzelések megvalósíthatóak lesznek-e. Időbeli és darabszámbeli tervek vannak arra, hogy az EU-ban hogyan kellene kinéznie a villanyautók piaci részesedésének. Az,…..
bontottcsirke 2022.02.08 11:19:54
@Medgar: így van, nekem egy 1.3 szívószutyok van, de nyáron kis távokra (értsd 10km belül) bringával járok, hacsak nincs valami cipelnivalóm. Nem verem a nyálam a 4 literes fogysztásra, aztán aprajafalva egész nap a mocskot szaglássza, mert még szarni is azzal járok.Ma is kellett szólnom egy parasztnak, hogy 5 perce járatja a dízelt, itt meg emberek laknak, nem gázkamrajelöltek.
bontottcsirke 2022.02.08 11:22:21
@gerillacica: a tádé nem az, az fenntartható, nem zsákutca. Most nem a teherszállításról beszélek, mert a Lidlbe azért csak be kéne vinni valahogy a kenyeret, de az mennyivel jobb, hogy a sok kis herélt mocsok egész nap a városban rohangál, mert az 500 méter séta derogál? Az fenntartható?
A Tesla rekord nyereséget jelentett a tavalyi évre nézve. Erről beszéltem a Millásreggeliben csütörtökön.Eközben a német TÜV jelentése szerint a három évesen az első műszaki vizsgán megjelenő autók közül a Model S abszolút értelemben is az egyik legrosszabb teljesítményt nyújtja a vizsgált autók…..
bontottcsirke 2022.02.01 12:13:52
@bordon: szép ,tájékozatlan vagy
bontottcsirke 2022.02.01 16:40:13
@tiltsál ki te gyökér: szívi, én anyanyelvi szinten beszélek angolul, ettől függetlenül ennek a zöme városi legenda, még a cikkben is benne volt. Erre mondta, hogy bizonyos esetek. ki, mi, milyen esetek ? Ez csak egy hangulatkeltő cikk. Várkonyinak állandó baja, hogy fikázza a Teslát, mert a szent európai autógyártói 10 éven belül mennek a kukába. Nekem semmiképpen nem kéne tesla, mert egy érintőképernyő az egész autó belülről, utálom az ilyet, de ez a jövő, nem a tádé meg a sorhat. A sorhat még elmegy, de a háromhengeres ócsakságok meg a gázolajparádé mehet a kukába. Ezt el kell tudni fogadni nem olyan cicceket ideollózni a végekről komoly forrás nélkül, ami csak arra jó, hogy néhány fogalmatlan ember fröcsgjön a tesláról. Te el tudod képzelnio, hogy egy olyan gyárban, ahol több robot dolgozik mint ember. És persze kihagynak komplett lengőkarokat, amit a tulaj elhagy egy jobb kanyarban. Hát, én sajnálom ha vagy olyan hülye, hogy ezeket elhiszed, de én nem .
bontottcsirke 2022.02.01 20:26:23
@tiltsál ki te gyökér: nem olvastam végig csak az elejét ennek a zagyvaságnak. Aki sokat beszél , keveset mond. Angolul pedig majd tanulj meg rendesen és akkor elkerülhető,hogy nem tudsz rendesen idézni. Pá.
Blogkocsma Vörösboros vaddisznó 2022.01.30 11:41:43
Jött a hadnagy. Aszondja, van némi vaddisznója otthon a fagyasztóban, főzhetnék belőle valamit. Végigpörgettem a buksiban a naptárat. - Jövő hétvégén jó lesz - közöltem vele. Szerdán aztán kérdeztem: - Vörösboros vaddisznó jó lesz? Jó volt neki. Később gondoltam át, hogy akár már kedden is…..
bontottcsirke 2022.01.31 07:18:33
@Waka: Igen, ha sok a hagyma túl édes íze lesz a pörköltnek.
Van valami, ami képes átsegíteni az élet legnehezebb pillanatain is. Azonnal oldja a feszültséget az emberek között, és még egy kínos szituáció is átvészelhető segítségével. A humor a legjobb gyógyír a rosszkedvre, a lelki fájdalmakra. Napjainkban nem csak a stand up műfaj örvend nagy…..
  Dübörög a használt lakások piaca is, viszont a kínálat egyre nehezebben tudja kielégíteni a megnövekedett keresletet. Ennek következményeképpen megnőtt a vásárlók kompromisszumkészsége is. Tényleg szürreális, hogy egy ingatlanos szól, hogy mikor kellene hátralépni, elengedni, de ebben az évben,…..
bontottcsirke 2022.01.22 09:00:47
@bontottcsirke: hát , ha ez a szövegértelnezésed,akkir valóban hagyjuk is.
Idén már 30 éves az Adrenalize, a lemez, amivel megszerettem a Def Leppard zenekart. Egyúttal egy korszak végét is jelentette számukra, miközben a hihetetlenül népszerű Hysteria album árnyékában kevesebb figyelmet kapott és kap ma is. Terjedelmes nosztalgia-iromány, illetve ismeretterjesztés…..
IV. László, jobban ismert nevén Kun László 1262 augusztus 5.-én születetett, a születési helye hivatalosan nem ismert azonban vannak olyan források melyek szerint halála helyén Kőrösszegen látta meg előszőr a világot. Apja és nagyapja küzdelme miatt László számos erőszakos cselekedetnek volt tanúja,…..
bontottcsirke 2022.01.13 08:11:19
@midi kapitany: kapitány! Maga unatkozik!
Érdemes alaposabban megvizsgálni kérdésben szereplő a szavak jelentését, beleértve azokat többletjelentéseket, konnotációkat, amik a közbeszédben való használat során rájuk rakódtak és általában negatív értelműek. (A köznyelv minden alapvető, klasszikus értékjelölő fogalmunkat elkoptatja és…..
bontottcsirke 2022.01.08 07:47:35
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: és aki nem mérnök,az mind hülye-ezt is tedd hozzá okosan. Ha lúd legyen kövér,mint a mérnök úr arca.
bontottcsirke 2022.01.08 11:50:44
@midnightcoder2: 2008-nak 14 éve vége van lassan,úgyhogy a gyerekeik talán most kezdik a középiskolát fejlettisztánban, ahol -you know - minőség is van, nem csak elmegyógyintézet, ahol figyelnek a páciensekre.. Persze, lehet károgni, hogy ott is van gond, de farkinca végén még mindig mi, a románok meg a lengyelek állnunk- és , hát nem a jó végén.Nyilván nálunk is emelkedtek a fizetések nem keveset és sokkal jobb mint ferike alatt (ugye ezt akartad hallani) , azonban a nyomorult suzukimnak a kerekét mindig ki akarják törni a fránya gödrök, ráadásul az autópályán, ég csak nem is borsod-felső mackónadrágisztánban. Úgyhogy-aztán be is fejeztem közkívánatra, de inkább azért, hogy a magadfajta idegesen rágódjon egy orbán-kép alatt- az a nemzet, aki focikába öli a pénzét, elhibázott és szar befektetésekben mossa tisztára a vagyonát, látszatberuházásokat csinál és úgy hazudik, hogy a tüörbe sem tud belenézni, az fáradjon inkább a picsukába és ne azzal jöjjön, hogy, de Göteborgban meg bandaháború van. Mert az is van, meg minden baloldali rothadás, de ha az életminőséget nézzük, akkor meg a béka kis segge alatt van a hátranyilazós nemzet, nem is kicsit.
bontottcsirke 2022.01.09 11:12:10
@Randy Marsch: mármint szoktam-e vitorlázni? Igen, de tengerre akarok átszokni.
Ezt a cikket leginkább azoknak írtam, akik szerint a tűzijáték rendben van, "joguk van évente egyszer jól érezni magukat", "évente egyszer ki lehet bírni", és "nem igaz, hogy egyetlen éjszakán nem lehet vigyázni a kutyára". Nekik akarom megmutatni, hogy ezek a kifogások mennyire hazug állítások, és…..
bontottcsirke 2022.01.06 08:24:22
@lenörd hofstadter: részben igen, másrészt meg az etetett madaraim nem igazán térnem vissza, mert akkora durrogtatás volt, hogy feltehetőleg még a fészket is magára hagyták, aztán menekültek a vadállatok is hanyatt homlok. Én rendeztem volna a helyzetet úgy, hogy sdimán combcsonton lövöm azt a kis gecit, aki robbantgat. Aztán nyomorékon csak elgondolokozik, hogy a kis faszocskájával kellett volna játszani, nem mások életével.
Néhány éve Svédországban jártamban, egy ingatlanközvetítő kirakata mellet vezetett utam, s jó szokásomhoz híven megnéztem egynéhány hirdetését, hogy látleletet vegyek Uppsala lakáskínálatáról.  Ama híres „bezzegország” kevéssé népszerű tulajdonsága - turisták körében legalábbis – annak meglehetős…..
bontottcsirke 2021.12.20 19:22:46
@Nancsibacsi: ezek nagyon gáz parafrázisok, amiket tetszik puffogtatni, inkább most már unokázni kéne a bácsinak és több öröme lenne,.
bontottcsirke 2021.12.20 19:23:48
@kewcheg: és akkor ez rendben van? Mert nem kell művészet , irodalom? Akkor dögöljön éhen?
A sztori és a levél is igaz 100%-ban - egyedül a neveket, dátumokat finomhangoltuk meg Józsival.  A lentieket olvasván, ki ne akarna egy ilyen családba bekerülni? Ld. Modoros nőtípusok - a nagyvilági. Szia Dániel! Krisztával beszélvén, szükségesnek látom, hogy tisztázzunk néhány dolgot a…..
Na csá! Na hol van ez? Hanyas szám? Lejössz értem? Nem találok föl. Hát igen, ez egy visszalépés. A panel az mindig egy visszalépés, de hát ez van. Neked kell itt laknod. Az hogy a faszomba van, hogy nincs lift? Nem tudom, amikor a Klotild Apartementsban béreltem, ott volt lift meg beálló is.…..
bontottcsirke 2021.12.19 18:31:05
Egy messzemenőkig szubjektív lista, egy furcsa év végén, amikor erősen limitáltak voltak a lehetőségek természetesen, de azért a toplista mindegyik étterme bőven a nagyon-nagyon ajánlott kategóriába tartozik. Legjobb karácsonyi gasztroajándék, akár gyerekeknek is!..
bontottcsirke 2021.12.19 16:50:22
@zsocek: nem kell olvasnod, ha nem akarod. Én sem olvasok fociról írásokat, mert nem érdekelnek. Tégy te is így.
Manapság divatja van a házias, vidéki kosztnak, sokan hivatkoznak erre, mintha ez lenne a kulcs a fogyasztó elcsábításához. Lehet benne valami, ha ennyien gondolják, hogy a gasztronómia megújulásának ez volna az egyik leginkább lehetséges útja. Sok évvel ezelőtt a comfort food néven ismert mozgalom…..
bontottcsirke 2021.12.18 10:44:10