Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Axel Torpedo

0 bejegyzést írt és 111 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már régóta terveztem, hogy az írásos posztok mellé mozgóképen is megörökítem a számomra érdekes épületeket. Nem volt könnyű eljutni idáig, de végre elkészült a blog első kisfilmje, egy hajdanán nagyon menő, modernista épületről, a Fischer József által tervezett Járitz-villáról. A ház a Rózsadombhoz…..
A mai vasárnap az Isztriáról láthattok régi, színezett fotókat. A múltkor felmerült a kommentekben, hogy megvannak-e még a képeken látható épületek, emlékművek, vagy hogy hogyan nézhet ki a mai állapotuk. Ezért többükre kattintva a mai állapotukat is megnézhetitek. Ismét köszönet a képekért a…..
Axel Torpedo 2014.08.31 12:44:35
@JTom: Nyilvan poen a kommentem. De ha ez elrettenti az internetturistakat Abbaziatol, akkor az no komment. :))
Movie Tank Keresd a nőt! (1998) 2014.07.15 08:00:00
Bobby és Peter Farrelly párosának máig legelismertebb munkája a testvérek első filmje, a Dumb és Dumber, amelynek idén, amikor már mindenki kezdett belenyugodni abba, hogy nem lesz folytatás, bemutatásra kerül a második része. Az előzetes alapján van okunk óvatos bizakodásra,…..
Már javában folyt a harc a part mögötti területeken a német védők és a szövetséges légideszantosok között, amikor a normandiai partok előtt feltűntek a brit, kanadai, amerikai és francia csapatokat szállító rohamcsónakok. Öt partszakaszon hat hadosztály érkezett az első hullámban. Lássuk tehát 1944.…..
A 80-as és 90-es években boldog-boldogtalan buddy cop filmet rendezett, mert egyszerű volt, jó volt, és sikeres volt. A zsáner legjobbja, egyértelműen a Halálos fegyver széria, ám, ha körbenézünk, akkor észrevehetjük, hogy sok remek alkotást lehet még felfedezni ebben a műfajban.…..
A TV24 összeszedte néhány magyar TV sorozat népszerűségét az IMDB alapján. A lista lehetne bővebb is, de így is egyértelműen látszik, hogy az újabb sorozatok meg sem közelítik a régi klasszikusok népszerűségét. Szerintem egy nyilvánvaló törés következett be 1990-ben a…..
Axel Torpedo 2014.05.22 23:59:02
@hungarisztan: tavaly megneztem talan az osszes neten elerheto Derrick-reszt es meg vagyok elegedve veluk. Mondjuk a szineszek 4 reszenkent ismetlodnek, becsuszik par gyenge resz, de mindent egybevetve szerintem nagyon nezheto, a sztorik eleg valtozatosak, neha az elejen kiderul ki a gyilkos, neha a kozepen, neha nincs is gyilkos.

ja a Szomszedok a 90es evekben kb a Friderikusz elotti toltelekmusor szerepet jatszotta a tiniknel vagy talan a tobbsegnel, ami alatt gyorsan meg lehet kajalni. Mostanaban egyertelmuen csak a nosztalgia elesztette fel.

Viszont az emlitett Klinika, meg pl a Guldenburgok orokseg is szamomra meg nosztalgikus erteket sem kepvisel, nem tudnam ujranezni. Inkabb akkor mar a familia kft...
Jelentem, elkészült. Három és fél év után roncsaiból újjáépült Botond barátom (a Totalcar-közösség Bopatja) DeLorean DMC-12-es kupéja. Három és fél év – ez tényleg időutazás volt, Marty McFly a Dokival a mozifilmben letudta volna fél perc alatt, de a valódi világban…..
Vezető hírügynökségi beszámolók szerint Hitler életben létének bizonyítékára akadt két chilei újságíró-riporter . A riporterek szerint Hitler jelenleg Argentínában és Brazíliában él, lakhelyét három-négy havonta cseréli, hol az Argentínában Mar del Plata nevű…..
Axel Torpedo 2014.03.14 11:19:06
@scavengario: Ugy latszik nem fogod fel ennek a hirnek a jelentoseget. Gondolj bele miert tuntek el a vezeto hirugynoksegi beszamolok. Valakinek itt nagyon nem erdeke hogy felszinre keruljon az igazsag.
Axel Torpedo 2014.03.14 11:26:03
@scavengario: En mar a 90es evek eleje ota kovetem a hireket a temaban. Ez a cikk is ujabb bizonyitik ra hogy meg mindig el. Valoszinuleg szoros kapcsolata van az illuminatusok del-amerikai szekciojaval, akik el tudjak intezni neki, hogy elete fedesben maradjon.
Axel Torpedo 2014.03.14 11:51:01
@scavengario: Erik von Daniken mar reg bebizonyitotta, hogy a nemeteknek sikerult jelentos mennyisegu nehezvizet Del-Amerikaba szallitani 45 aprilisaban, az egesz atomkutato-csoporttal egyutt, Hitler iranyitasa alatt. Ott tovabb folytak a kutatasok, amiket csak felgyorsitott, amikor a nemetek kapcsolatba leptek a foldonkivuliekkel. A Titicaca-to kozeleben epitettek fel a kutatobazist. Kesobb a nuklearis technologiakat eladtak az amerikaiaknak, akik az 51-es korzetben vegzik azota is a kiserleteket. Nehany technologiat hasznalatba is vettek, pl a jol ismert chemtrail jelenseg is ennek a bizonyiteka. A foldonkivuliek segitsegevel jottek ra a nemetek a fiatalito modszerre is nyilvanvaloan.
Szeretnék elmesélni egy történetet azok számára, akik különböző rajtuk kívülállókörülmények hatására mostanában jutottak el arra a pontra, hogy jutalékos munkába vágják a fejszéjüket és ennek egy kézenfekvő verzióját készülnek választani, az ingatlanközvetítést,…..
Axel Torpedo 2014.02.25 20:28:51
@ikonka: Van ez az ingatlanelado-tipus, az "ugynokot soha, magam is megoldom" szemlelettel. Aztan all a lakas eladatlanul evekig.
Axel Torpedo 2014.02.26 21:42:32
@Mária:
"Sem szakmailag, sem emberileg nem alkalmasak erre."
"Ma Magyarországon "ingatlanosnak" az megy el, aki végképp nem tud sehol elhelyezkedni."

Sajnos altalanositasz. Mintha en azt mondanam, hogy minden internetes blogiro seggfej. Olvastam 5 blogot, seggfejek mindannyian, meg az ismeroseim szerint is mind seggfej. Erre Te az mondod, hogy noha tudod hogy sok a seggfej, van azert ugyes is koztuk, pl Te.

Az a helyzet hogy a sok alkalmatlan mellett vannak profi ingatlanosok is, akik hasznosak, valos szolgaltatasi igenyt elegitenek ki, akiket elismer a piac.
Tetszik a "mű"vésznő, habár én inkább egy orrhangú kóris­tának hívnám. Ha lehetősége lenne újraszületni, még akkor is vérátömlesztésre lenne szüksége, hogy megközelítse Lindát. Opportunista seggnyaló! Ezt kommentelte a Facebookon Király Tamás, Király Viktor apja,…..
Axel Torpedo 2014.02.25 14:39:19
@CsakMintTe: Szerintem nem a sallangokkal van a gond, a Himnuszos ugy is gyorsan elfelejtodott volna, ha nyitott lenne a kozonseg fele es meg tudna szerettetni magat. Erre nem kepes egyenlore, persze ez valtozhat, a szemelyiseg fejlodik.

Mas. Ugy tunik, mintha ennek a Magdilanynak arca megvaltozott volna. Hajfestes, smink persze, de megis, valami furcsa rajta.
Axel Torpedo 2014.02.25 15:31:09
@belekotyogok: Igen, valszeg mindossze errol van szo.

Meg szakcikk is szuletett a temaban egy mertekado sajtotermekben egy anonimitasba huzodo tudomanyos munkatars tollabol

www.storyonline.hu/hirek/ki_van_kepen_megfejtes/21715/
Axel Torpedo 2014.02.25 19:29:45
@Sydney Briar életben van!: Ja, a szajfeltoltes volt az elso tippem nekem is. De lehet hogy csak kicsit feldagult.
Ahelyett, hogy saját működéséről számolna be a szegedi hallgatói önkormányzat, Török Márk az orosz oktatáspolitikában merül el hivatalos blogján. Kár, hogy mindezt nem annyira saját kútfőből teszi, mint ahogyan azt feltünteti, és most mindenkinek a saját…..
Vendégbloggerünk, Andrássy Gábor írását olvashatjátok a náci Németország egyik technikai újításáról a televíziózásról és a műsorszórásról - technikai részletekkel - de nagyon olvasmányosan...
Múlt héten ismét elstartolt a köztévé saját zenés vetélkedője, ami tocsogott a pátoszban és gyönyörűen alkalmazkodott a keresd a jót!-féle Kerényi-etikához. Mondjuk most legalább akadt egy-két egész vállalható produkció, de a műsor maga még mindig zavartalanul halad…..
Axel Torpedo 2014.02.02 18:50:55
@Teshow: Lehet hogy marha jok az ikrek, de szerintem sokat rontott a szinpadi pozorkodes a produkcion. Hiaba 16 evesek, akkor se tul megbocsathato szerintem az, ha az egyiknek a nyakaba akasztanak disznek egy basszusgitart par masodpercre, a masik meg a dal ketharmadanal felall a zongoratol, de a zene nem valtozik. Minek kell ilyen olcso falusi latszathulyesegeket bevetni, nem ertem. Igy is ketszer annyian vannak hogy betoltsek szinpadot, mint a legtobb eloado.

Ja es orulo hogy kiderult, hogy a Csiszar Jeno csak egy radio programigzgatoja. Este rosszul hallottam es mar kezdtem felhaborodni, hogy az MTV-nel igazgato.
Axel Torpedo 2014.02.02 21:57:30
@Teshow: Persze ez is igaz, nem az ikrek talaltak ki a szinpadi dolgokat nyilvan.
Axel Torpedo 2014.02.02 22:10:56
@bombadil: Jah. ezen en is gondolkodtam, amit irsz. Szerintem mar annyira orditoan feltuno, hogy ugy csinalnak mintha nem latnak mi az ami sikeres lehet egy nemzetkozi dalvversenyen es mi nem, hogy szerintem ez resze a koncepcionak. Ok azzal disztingvalnak a kertevek hasonlo dalos musoraihoz kepest, hogy olyan produkciokat is szerepeltetnek amik csakis itthon arathatnak kozonsegsikert, viszont majd a vegen ugyis egy trendbe illo dal nyer majd.
A hét fotója minden hétfőn az a kép, mely a Mai Manó Ház Facebook rajongói oldalán bemutatott A NAP FOTÓJA válogatásunkból az előző héten a legjobban tetszett nektek.  Fotó: Magyarország, Budapest, 1954, Millenniumi földalatti az Állatkert felől tart a Hősök tere alá…..
Elbaszott egy rendszer ez az RTL Most, ha a gridből próbálsz egy videót elindítani, baszik rá, hatodjára, a negyedik böngészővel sem hajlandó, tőccsed le az ezüstös fényt a microsofttól, mondja, de hát már letöltöttem hatszor, baszdmeg, és installáltam is, restart is volt, hogy…..
Subba Oroszkrém torta 2014.01.21 15:02:30
Újabb életképek Putyinországból: Я люблю!..
Axel Torpedo 2014.01.22 15:47:21
@Stefánia vagdalt: Viccelsz? Szerinted Budapesten laknak a kulturtomegek Magyarorszagon? Sajnos nem igy vettem eszre eddig.
Filmtörténelmi jelentőségű alkotásról van szó, ami persze inkább a németeknél és itt, Közép- és Kelet-Európában nagy dolog: ez volt Bud Spencer és Terence Hill első "pofozkodós" vígjátéka. 1970-et írunk, a páros már több filmben is szerepelt együtt, ezek túlnyomó…..
A paksi bővítéssel és az ügyben tapasztalható kormányzati pálfordulással a napokban temérdek médium foglalkozott. Ha nem csupán személyek, de ügyek is kaphatnának Pinokkió-díjat, a paksi atomügy nálunk biztosan megkapná az elismerő címet. Mivel azonban ilyet nem tehetünk,…..
Axel Torpedo 2014.01.21 00:54:30
@Makkasz: Honnan gondolod hogy nincs uranunk?
Axel Torpedo 2014.01.21 01:09:22
@Makkasz: Epp olvasom a neten, hogy a 80as evek vegen mar sajat urannal futottunk, amit itthon dusitottak. 2012-ben allami vegyesvallalat alapitasat terveztek a kitermeles ujrainditasahoz, mert az uran arnovekedese ujra gazdasagossa tette a hazai uran termeleset.
Axel Torpedo 2014.01.21 01:17:40
@Makkasz: "A nyersérc dúsítására szolgáló létesítményeket 1964-ben helyezték üzembe, az előfordulástól délre, Pécs városától nyugati irányban megépített telephelyen, Pellérd közelében."

Irj legyszi akkor a wikipedianak, hogy ebredjenek fel mert nem tudjak mirol beszelnek.
"Ez itt Carol, a pincérnő, ő meg Simon, a buzi." Nézi az ember azt, amit hírszerkesztés néven művel a közmédia, és nem hisz a szemének. Itt van most az Együtt-PM látványosnak szánt, de meglehetősen gyerekes akciója a Fidesz-székháznál, aminek során fogták magukat és öten…..
Axel Torpedo 2014.01.20 20:14:24
@dos passos: Franciaroszagban van 59 atomeromu, nem hinnem, hogy nepszavazast irtak volna ki minden egyes eromu epitesekor.

Sajnos a nuklearis energianak az aramtermelesben a mi gazdasagunkban nincs hosszu tavu realis alternativaja.
2011. október 23-án voltam életemben először tüntetni. Önkéntes rendezőként, a sajtóemelvényre vigyázva hallgattam végig a Milla-tüntetésen a beszédeket, és valamiért különös büszkeség töltött el, úgy éreztem, hogy megérte kijönni, és egy jó ügynek lehettem…..
Axel Torpedo 2014.01.17 13:27:27
@peetmaster:
"a jelenlegi diktatúra szar" - egnek all a hajam az ilyen szovegektol. Gondolod, hogy lennenek meg valasztasok, ha diktatura lenne Magyarorszagon? Vagy nem hemzsegnenek ENSZ-megfigyelok az orszagban, nem rugtak volna ki minket az EU-bol?
Nagyon fájt a Hír TV-nek, hogy vannak helyek Budapesten, amelyek úr isten, szerintük nem tartják be egészen pontosan amit be kellene, ezért oknyomozó újságírósdit játszva úgy döntöttek, jól kicsinálják ezeket, hadd tanuljon belőle mindenki. Mert vendéglátó helyiségben ugye…..
Axel Torpedo 2014.01.16 20:21:07
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az repulogephordozo es 10 db van szolgalatban beloluk az amerikaiaknak.
Paul McCartney és Ringo Starr, az egykori Beatles tagjai is fellépnek a Grammy-díjkiosztó gálán az amerikai Hanglemez Akadémia keddi bejelentése szerint. - írja az MTI. Magyarán összeáll a Beatles. Persze Beatles nincs John Lennon és George Harrison nélkül, de ki tudja, talán ők is…..
Axel Torpedo 2014.01.15 23:45:51
A „Németország kincsesládájaként” emlegetett frank fővárost 1945. január 2-án érte utol a totális háború: a Brit Királyi Légierő fél órás támadás során 521 repülőgépből több mint 2000 tonna össztömegű bombát zúdított főleg a középkori óvárosra.  A város több szempontból is hadicélpont volt: máig az…..
Barátnőmmel együtt töltöttük a délelőttöt, és kávézás közben azon elmélkedtünk, hogy mi mindenben változtunk a gimis éveink óta. Felelevenítettük a régi időket, és kutattuk az okokat, hogy miért érezzük mostanában magunkat ennyire fáradtnak és enerváltnak. Mármint…..
Axel Torpedo 2014.01.07 23:20:48