Regisztráció Blogot indítok
Adatok
roland_

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Izrael történelmének egyik legnagyobb tömegdemonstrációjára került sor szombaton, országosan 150 ezren vonultak utcára tiltakozásul az egekbe szökő lakásárak és a szociális háló elvékonyodása miatt. Az izraeli politikai térkép radikális újrarendeződése következhet. Ha…..
roland_ 2011.08.03 11:47:14
@Csepregi Zsolt: "a rendőrség beavatkozására nem is volt szükség."

Igen nyugodtnak mondhatóak a tüntetések, arra próbáltam rávilágítani, hogy be kellett avatkoznia a rendőrségnek 23-án éjszaka. Szerintem is minimális, viszont a cikkben te kihangsúlyoztad, hogy a rendőrségnek nem kellett, különbségként az arab és izraeli tüntetések között.

Várom a további cikkeket ebben az izgalmas témában.

R.
  Sosem voltam még Sas-kabaréban. Sokszor terveztük a szerkesztőségben, hogy megyünk, de aztán nem lett belőle semmi. Ma délutánra viszont megvan a jegyünk, így ott leszünk a Mikroszkóp Színpad TárSASjáték című zenés, közéleti kabaréján. A búcsúelőadáson.   A…..
roland_ 2011.06.04 21:33:35
@Alfőmérnök: félre ne érts a magyar baloldali humoristák (sastól a heti hetesig) véleményem minden normális embernek bántják a humorérzékét, már csak azért is mert az objektivitás minimális jelét sem mutatják. én csak azokra reagáltam, akik szerint a "zsidók" csak itt merik megengedni maguknak ezt a hangnemet és csak a magyar értékekkel szemben képesek így érezni.
Pozsonyi Ádámot én nem említeném ezekkel egy lapon, mert ő már, s itt nem a könyvégetésre gondolok, már komolyan gondolja amit ír, az irónia kiveszett az írásaiból, ld. magyar hírlap
 Böcskei Balázsnak tegnap megjelent egy cikke a Népszabadságban, és bár annyira nem vagyok nagyképű, hogy érintettnek érezzem magam, de egy felvetésére reagálnék. Felvetése szerint Szabó Tímea kiírta magát a „demokratikus közbeszédből”, vagy valami ilyesmi,…..
roland_ 2010.12.12 12:17:41
@mokkaczuka: és a sejh dzsarrában szétvert tüntetések, meg a nilin, bilini és budruszi demonstrációk, ahol tüntetők közé lőttek, valamint könnygázzal fejre céloztak? az izraelben élő palesztinok diszkriminációt tagadni kár, azt még a reuven rivlin is elismeri, pedig őt nem nevezném balos-liberális embernek.
arra pedig kiváncsi lennék, hogy szerinted miért izrael a valódi hazája egy zsidónak, és ha az te miért nem ott vagy és miért itt papolsz cionizmusról? vagy esetleg szarul ment kint a bolt nehemia?
Sárdobáló Atomot Jeruzsálemre 2010.09.30 07:00:00
Valamilyen kifürkészhetetlen okból bizonyos körökben népszerű lett az Eurobarometer 2003-as felmérésére hivatkozni, amikor is megkérdezték az Európai Unió állampolgárait, hogy mely országokat tartják veszélyesnek a világbékére, és az előkelő első helyezést Izrael szerezte…..
Az ENSZ-testület jelentése megállapította, hogy a tavaszi flottilla-megtámadás brutális volt. Mi annak idején kimondtuk a támadásról, hogy jogsértő, és fölöslegesen keménykezű volt. Ugyanakkor az is belátható, hogy a flottilla valószínűleg tovább haladt volna a nemzetközi…..
roland_ 2010.09.24 12:00:06
@jaafar: akkor most segítek neked, a héber goy szó jelentése, nép, ebből később kialakult az a fogalmazás, hogy nem zsidó, a mai modern jiddisben a political correct megfogalmazás a goy a nem zsidóra, ebből kiderül, hogy ez abszolút nem prejoratív.
Az iszlámban, ha jól tudom, van szó a nem muszlimokra, káfir, na most ez miért nem ugyanaz? Fundamentalisták (hizb ut-tharir, muszlim testvériség, wahabbik) előszeretettel használják a káfir szót a keresztényekre, zsidókra, mindenkire akik nem ők, természetesen nem ők határozzák meg a véleményt az muszlim vallásról.
a zsidók között is van aki prejorativ értelemben használja a goy szót, valaki meg abszolút nem.
két héttel ezelőtt a dialogus intézet tartott iftar-vacsorát a bazilika előtt, nincs vele semmi gond, sőt mindenkinek joga van ehhez és bátorítandó, az emberek legyenek büszkék a vallásukra, annélkül, hogy téritenének.
a zsidóság mellesleg hosszú ideig térítő vallás volt és mai napig önkéntes betérés létezik születés nélkül is.

más: horváth andor márton, te vagy az a goy mo-n aki posztjaival eddig rengeteget ártott a zsidóságnak, te vagy az aki minden izrael által elkövetett bűncselekményt mosdat, majd öszemossa azt a világ zsidóságával. a zsidóság nem egyenlő izraellel, jó lenne, ha ezt te is tudatosítanád magadban.
Ebben a viszonyban nem létezik kompromisszum, nem léteznek sikeres tárgyalások. Jeruzsálem mindkét felét akarja mindkét fél, és inkább kiirtaná a másikat (Hamasz), illetve inkább meghalna (Izrael), semhogy ezt a célt feladja. Természetesen a kiirtás nem fog sikerülni, Izrael túl…..
 Az Echo TV Civil Akadémia című műsorában éppen egy zsidó ember beszélt a zsidó kultúráról, és viszonyáról az adott nemzeti kultúrákhoz. Ez jó, mert nyithat a jobboldal, viszont amiről beszélt, az annak ellenére nem jó, hogy minden szavában igazat mondott a meghívott…..
  Két héttel ezelőtt e hasábokon az új kormány kezdeményezéseiről a következőket írtam: „Meglepő és szokatlan visszafogottság tükröződik az elmúlt hetek fideszes megnyilvánulásaiban. A bizottsági helyek elosztásának módjától kezdve, a kormányzati pozíciókat…..
  Az amerikai neokonzervatívok Európát gyakorlatilag „leírták”. A neokon tézis szerint Európa közeli hanyatlásának számos oka van, de ezek közül az egyik legfontosabb Nyugat-Európa rohamos iszlamizálódása. Ennek a vélekedésnek az amerikai jobboldali körökben…..
roland_ 2010.06.11 22:44:42
@tommygun: remélem a te vallásod megélését is megnehezítik majd idővel, hihetetlen milyen emberek vannak, biztonságból tiltsuk be a kóser vágást is, mivel az is jó a muszlimoknak.

rohadt rasszista
Sárdobáló Testvér-barát 2010.05.16 10:25:00
Olyan szép az emberek lelke. Az Országgyűlésben a Fidesz nagyrészt csatlakozik a Jobbik énekkarához, a Fatah pedig együtt ünnepel a Hamasszal a "katasztrófa napján". Persze szebb lenne, ha a Fatah a még egyelőre meg sem valósult "megbékélés napját" ünnepelné,…..
Mandiner blog Ferenc féltéglája 2010.05.08 08:01:00
   Ferenc szokás szerint nem bír magával. De hát már vártuk a következő dobását: arra, hogy valami nagyra készül a Fidesz túlhatalmának bekövetkeztével, 0.98-as oddsszal lehetett fogadni a sarki trafikban. Sejtettük, hogy van egy féltéglája, amit az MSZP nevű…..
roland_ 2010.05.09 01:51:22
@Bell & Sebastian: gratulálok, hogy neked Jób könyvéről, ha már akkor nagy betűvel, gyurcsány ferenc jut eszedbe. szép életed
lehet...
@fenehorizont: nézd aki nem kedveli a demokráciát, meg hogy itt nem lámpavasoznak embereket napjában kétszer, annak azért csak jobb lehet máshol, olyan helyen, ahol ez nem okoz problémát, ahol halálbüntetés jár hazaárulásért...
@suski: na most az usaban hazaárulásért nem jár halálbüntetés, valamint a halálbüntetésnek nem a bell&sebastian féle formája a szokás, ezért nem ajánlottam amerikát.
azt azonban tényleg nem értem, ha valakinek ennyire rossz, ettől a cionistáktól és rossz erkölcstől rohadó kontinensen élnie, ahol állandó harc az élet, ezek ellen a "mocskok" ellen, akkor miért nem megy el olyan tájra, ahol nincsenek, ahol jók az erkölcsök és nincs szükség ellenállásra.
Na, hát ezt akartátok, most megkapjátok. Pesty László Feketedoboz szerint az internetre való, hogy Desewffy Tibor MSZP-közeli szociológus azt merte mondani a székely himnuszra, hogy középszerű műdal. Mindezt a StoryTv-ben, ráadásul úgy, hogy a műsor felháborodott vendége volt…..
roland_ 2010.05.07 22:23:00
@balage_81: ne haragudj, de himnuszokat, legyen az bármilyen nem szokás minősíteni ilyen módon, vagy ezek után mi lesz, ronda a zászló színkombinációja?
egy nemzet nem szent tehenekre épül, attól hogy tisztel dolgokat, attól, hogy nem gyalázod a bibliát, attól, hogy nem gyalázod a család intézményét, még nem lesznek szent tehenek, lehet kulturáltan is kritizálni, azonban dessewfy nem így tett, direkt mondta, ilyen pökhendien, mivel tudta, hogy pesty ugrani fog rá.
roland_ 2010.05.07 22:36:54
@nadivereb: most akkor nem illik gyalázni,de lehetni lehet, nem értem...
az, hogy valamit kritizálok az rendben van, de dessewfy tudatosan haszálta ezt, mert tudta, hogy ezzel megsértheti az asztalnál ülők egy részét...
vannak dolgok, amikről nem beszélünk a tvben ilyen hangnemben, mert megsérthetünk csoportokat. akár a holokausztról, akár a himnuszról, akár a kommunisták áldozatairól legyen szó, mert az durván minősíti az embert
Már azt hittük, nem tudunk izgalmasabbat mutatni a szoci majálisról Orbán Viktor kolbászánál, amikor hirtelen felbukkant Zagyva Gyula hatvannégy vármegyés csapata a Városliget közepén. Velük jött Gaudi Nagy Tamás is, és egyenesen a Jobbik? Nem! nevű állítólag civil…..
  Nem a legvidámabb napjait éli április 11-e óta a Jobbik. A túlpörgetett várakozásoknak köszönhetően az első forduló eredményeit inkább csalódással fogadták a párt politikusai és választói, semmint önfeledt örömmel, s a második fordulóban sem volt sok minden,…..
Mintha csak újra 2005 lenne. Megint azon megy a vita, szabad-e Mohamedet ábrázolni, mi jár ezért büntetésül a nyugatiaknak, és jogos-e az öncenzúra. Ezúttal épp a Comedy Central nyúlt bele a jóba, amikor sikerült kicenzúrázniuk a South Park 201. részéből Mohamedet néhány…..
roland_ 2010.04.24 20:16:51
@tundrazuzmo: 100.000 fő a halachikus zsidók száma, a vallásosság fokmérőjének tekintsük a péntek esti zsinagógába látogatások sázmát ez az egész országban 1500 főt jelent, na most pont ennyi muszlim jár mecsetbe is péntek délben magyarországon, ha nem többen, szal nem torzítottam szándékosan, a 100ezres szám nem a vallásosokat hanem a származást jelent.
Tegnap már megírtuk, hogy a South Park 200., jubileumi epizódjában mutogatott maciruhás Mohamed próféta kiverte a kollektív muszlim biztosítékot, mert őt aztán ábrázolni nem lehet, sehogyse. Kissé érthetetlen a dolog, hiszen nem Mohamedet mutogatták az egyébként meglehetősen…..
roland_ 2010.04.24 11:30:56
@DeToXXX: legalább jót mondanál te barom!

a rendező holland volt, theo van gogh pedig, nem mohamedet ábrázolta valamilyen újságban, filmben, hanem minden tettével a muszlimokat gyalázta, ő hozta létre ezt a szörnyeteg holland pártot, azzal a szőke barommal az élen, nem jogos a megölése, de ne keverjük össze a szezont a fazonnal, az egyik esetben egy vallási törvény megsértése áll, a másik esetben pedig súlyos iszlamofóbia és gyűlölet a bevándorlók ellen, amit filmjeiben és pártján keresztül vezetett le...
  Értelmetlenül meghosszabbított kampánycsend, lassan szállingózó szavazóköri adatok, az ezekkel titkolózó politikusok, Schiffer András első mosolya és hatalmas öröm - ezzel a pár szóval nagyjából le lehet írni a választás éjszakáját az LMP-nél. A Mandiner.hu-n…..
roland_ 2010.04.12 12:50:43
@m.logic: a jobbikos bandád ricsajozott, gondolom karácsonykor te meg az egész családod kussban ül és húsvétkor sem iszol egy rohadt kortyot sem, te mocskos náci.
az meg hogy cionista az hazugság, ha megnézed az európai zöld párt viszonyát izraelhez kiderül, hogy nem lehet cionista párt az lmp. arról meg persze sehol sincs szó, hogy:
az amerikai nagykövet választási megfigyelő is volt, valamint az usaban is a demokrata párt zöld oldalának nagy támogatója+
az európai zöld párt képviselője is ott volt az lmpnél nem csak az usa nagykövete.
Mandiner blog Te kire szavazol? 2010.04.06 07:01:00
  Tegnap a tumblr-közösségben már végigszaladt a mém Bede kérdése nyomán, miszerint ki kire szavaz vasárnap?  A magunk részéről kíváncsian várjuk a Mandiner olvasóinak válaszait is a kérdésre: kire szavaztok egyéniben, illetve listán - és miért? (S másokra miért…..
  Az MDF outdoor plakátján egyszerre négy Lópici Gáspár igyekszik szivárványos sálakba tekeredve népszerűsíteni Bokros Lajos pártját. A plakátfiúság nyilván egy szakma, mely azonban nem keverendő össze a magánvéleménnyel. Pénzért az esendő ember néha elvállal…..
Ismét egy kommentelőnk hatására írom a reggeli posztot. Ez a kommentelőnk a tegnapelőtti posztban felvetett gondolatot a magyarországi szovjet megszállás tervéhez hasonlította. Felvettem a kesztyűt, és élesítettem ma reggelre. Íme. Gazdaságot a jelenlegi pl. gázai viszonyok…..
roland_ 2010.01.17 14:41:46
en.wikipedia.org/wiki/Abraham_Isaac_Kook

en.wikipedia.org/wiki/Ze%27ev_Jabotinsky

nem értem, hogy nem találtál semmit, mellesleg, ha még1x kapcsolatba hozol az antiszemitizmussal, akkor aláírod, hogy fogalmad sincs semmiről, csak megrögzött cionista vagy...

akkor zsidó írók, akik alátámasztják az elüldözés tényét: ilan pappe, tom segev, benny morris, baruch kimmerling, .
az, hogy az elüldözést kétségbe vonod, az pont olyan mint a holokauszt relativizálása, olyan mintha azt írnám, hogy " a kultúrált német népből sosem nézném ki, hogy kiírtana egy másik népet..."

akik, mellesleg kieszelték a palesztinok elüldözését, már palesztinában élő zsidók voltak, semmi közük a soához, nem mentesíti semmilyen formában sem, csak nézz utána, hogy ben-gurion, vagy stern, mennyire aggódott a soá áldozataiért...

izraelben, "arab munkát" kapnak, ez azt jelenti, hogy a mocskot, ami európában a bevándorlóké... ritka eset, hogy egy palesztin rendesen el tudja végezni az egyetemet, és értelmiségi körökben el tudjon helyezkedni, hacsak nem adja fel teljesen identitását(tudod, mint a 20as években a zsidóknak kellett), erről kiváló sorozat(avoda aravit/arab labor)

nem egy pöcsnyi ország miatt, hanem a 67-es háborús vereség miatt, ez nem egy elmélet ez tény, hihetetlen, hogy történelmi tényeket próbálsz tagadni azért, hogy a cionistáknak legyen igazuk...

neked semmi sem jó, shamir is terrorista múlttal, meg begin is terrorista múlttal rendelkezett, nem értem ez miért csak az egyik oldalon baj. a palesztinoknak jog van egy független államhoz, saját felügyelettel minden felett, hihetetlen, hogy a szuverenitás jogát megvonod tőlük, minden nemzetnek joga van az önmegvalósításhoz!!!

ciszjordániát hogy hozod összefüggésbe iránnal? amúgy a hamasz nem palesztinokból áll? nézz már utána, hogy a hamasz mennyit tett, hogy elviselhetőbb legyen gázában... nézd már meg könyörgöm, mekkora területen és milyen állapotok között zsúfolódik össze 1,5 millió ember. hogy miért lehet, hogy jóval a hamasz hatalomra kerülése előtt, egy 20km-es út a chkeckpointok miatt 1,5-2óra volt a gázai-övezeten belül!

miért véded még a zsidó állam legigazságtalanabb tetteit? a checpointokat, a falat, hogy a cahal nem törődik a civilekkel?

mesélj nekem légy oly kedves, az irracionális gyűlöletről! mit tennél ha egy állam elüldözne, majd ahol menekülttáborokban élsz, azt elfoglalja, és az ottani életedet is bekorlátozzák, és ha ez nem elég, a rokonaidat, ilyen-olyan indokokkal ,mert ki merték nyitni a szájukat, bebörtönöznék 2-10-20 évekre, vagy valakid meghalt egy megtorló akcióban, bár nem volt hozzá köze de, ahogy a cahal mondja, vannak véletlenek, valamint a megélhetésedet biztosító olajfákat kitépnék, mert valószinű terroristák vannak közöttük, a házadat fal építése miatt lerombolnák... ezek után te mit tennél, azt mondanád, hogy nem baj éljünk együtt, és felügyeld az újonnan születő államom létfontosságú ügyeit?

nem vagyok zsidógyűlölő, te viszont lenézed az iszlám világot, félsz tőle, és minden árat megfizetnél azért, hogy máshol tudd őket, kettőnk közül csak te félsz és gyűlölsz valakiket...

már zahalnak is mondtam, privátban több indokot is elmondok, miért nem vagyok antiszemita...

nem nem annyira jóindultaú, bár lassan európa is kezd lesüllyedni a szintjére, ahogy egy-két országban az idegenekkel bánnak...
roland_ 2010.01.17 17:22:53
@Dr. Zoidberg: gondolom az iron wallt csak azért sem olvastad el...
nem nem azért nem vagyok antiszemita mert vannak zsidó barátaim, hanem azért mert elámít a tóra, s nagy csodálója vagyok a tiszta judaizmusnak, a talmudi irodalomnak, a középkori responzumoknak, s azoknak a modernkori zsidóknak, akik az elnyomottakért való kiállásban jeleskednek(ahogy te fogalmazol antiszemiták) addig a pontig imádom mindezt, amíg nem arról szól, hogy bántsunk valakit, hogy elnyomjuk azokat, akik nem nyomtak el minket. addig a pontig, amíg a zsidóság tanításait nem a kirekesztésre, hanem a befogadásra használják fel, amíg a szeresd felebarátod mint temagadat parancsolata, nem csak a zsidókra, hanem mindenkire érvényes.

amíg nem volt hamasz, miért nem lehetett saját államuk erre reagálj? oslo mért nem valósult meg? ki ölte jichak rabint, az egyetlen izraeli vezető politikust aki érzékelte a valóságot?

mindenki felelős szerinted, kivéve a cionistákat ugye, mert nagyjából ezt írod...

még1x írnék olyan embereket, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak: avi shlaim, felicia langer, ilan pappe, baruch kimmerling, tom segev, uri avinery, a jes gvul a gush shalom, a shalom achsav, a b'celem, ezra nawi, a jewish voice for peace... ők mind antiszemiták?

olvasgasd kérlek a zochrot honlapját, ők is azok ugye?

shamirék civileket is öltek, king david szálló, deir yassin, stb.

nem, nem neveted ki mellesleg azokat, akik nacionalista fanatikusok, sőt véded őket, véded beignt, véded jabotinskyt, véded shamirt, valószinű védenéd baruch goldsteint is, rá is találnál valami kibúvót.
izraelben, a zászló a himnusz alapvetően kirekesztik a kisebbségeket, de az neked mindegy gondolom, az is mindegy, hogy az arabul beszélőket,sokkal gyakrabban igazoltatják a rendőrök.

azt meg ugye tudod, hogy az angol mandátum jog egy részét, pont a jogfosztó törvényeket(felicia langer: tanúskodom) átültették az izraeli jogba, emiatt lehetett katonai törvényszék a megszállt területeken(bocsánat a náci megfogalmazásért)