Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lloyd_george

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az EU-t kritizálni eretnekség, a büntetés pedig a kiátkozás. Azok érvelnek így, akiknek két dolog a legfontosabb: a vita és a demokrácia. Itt tartunk. A Tavares-jelentés kapcsán újra lángol a vita, hogy hol is van Magyarország helye Európában. Abban szerintem egészen biztosan…..
lloyd_george 2013.07.05 18:19:34
@Szolomayer Balázs: Ja, nem kritikát írtam ellened, mármint nem gondoltam, hogy a Fideszt konzervatívnak tartod/tartjátok, csak ezt a "konzervatívozást" ki kellett adnom magamból és itt normálisak erre a lehetőségek.

Mivel ti is 20-30 éves körülinek tűntök, talán többek között épp ezen a blogon tartózkodik a jövő jobboldala és ezért többnyire előremutatóbb (~nem csupán szűk belpol) dolgokról van szó, mint pl. Fletó legutóbbi félbolond beszéde vagy a "viktatúrázás".

Más fórumokon, ha ilyesmikről megy a témázás, az emberfia egyik oldalról a) Bajnais és szoci, vagy másik oldalról b) EU-ellenes fasiszta, aki mindenképp népirtásra készül, különben nem magyarkodna ennyire.

Na mindegy.:D

Sok sikert a továbbiakhoz!
lloyd_george 2013.07.05 18:37:13
@GeoCracker: nem teljesen értek egyet. Viktorék kommunikálhatnak így vagy úgy, de nem totál hülyék és már sokszor elmondták, hogy Magyarország az EU-ban marad.

A legitimációs előnyről meg annyit, hogy ez az érv visszafelé is elsülhet. A Fidesz 2010-es legitimáció erősebb lehet a 2014-ben felállt kormányénál. És akkor mi van? Nincs semmi. Egyébként, ha meg akarjuk tartani a vegyes választási rendszert (márpedig nem állhatunk rá az arányos rendszerre, ha nem akarjuk az olasz vagy izraeli jellegű, még a miénknél is gyilkosabb belpolitikát), akkor a torzulásba bele kell törődni.

A történelmet nem lehet visszacsinálni, de azért a Római Birodalom sem tartott örökké. Ki tudja milyen véget fog érni az EU és mikor?

A nemzetállamok Európája mellett kiállni talán már valóban késő, de ettől függetlenül az EU jelenlegi állapotában nem maradhat. Egyrészt vannak intézményi/hatásköri gondok (kétarcú Bizottság, hármas külügyi képviselet, színvonaltalan EP, stb...), másrészt az EU nagyon abba az irányba tart, hogy Németország gazdasági birodalma legyen. A Kaiserreich és a Führerreich után jön az uniós "Democreich"?

Harmadrészt, ennyire még sosem volt népszerűtlen az EU. Korábban a nemzeti állampolgárok inkább közömbösek voltak iránta, ma már 40-50% egyenesen károsnak tartja Brüsszelt, és nem csak délen vagy nálunk, hanem pl. Hollandiában is. Az Egyesült Királyságban egyenesen egy kint/bent népszavazás jöhet!

Ezt márpedig kezelni kell.
Abrams amellett, hogy tönkrevágta a Star Trek külsőségeit és az életérzését egyaránt, még csak egy rendes rebootot sem sikerült alkotnia, mivel az általa filmre vitt történet már létezett korábban. Nem tagadjuk, hogy Star Trek rajongók vagyunk. Gyerekkorunk óta megfogott…..
lloyd_george 2013.05.28 13:08:15
Sosem szerettem különösképpen a Star Treket, csak kb. 4-5 filmet és az eredeti sorozatot láttam (talán ezért jön be ez az új Trek), ezt a cikket pedig rajongók írták. Azért egy-két gondolat.

1) "Khannal szimpatizálni lehet." - Valóban. De az eredeti Space Seed epizódban szintén így volt. Ott úgy emlegették, mint a legjobb zsarnokot, szóval ez az Adolf Hitler-párhuzam nem stimmel. Szerintem a Star Trek II-ben a bosszúvágy tette Khant gyilkos pszichopatává.

2) "Tizenkettő egy tucat sci-fi lett a Star Trekből, amit anélkül is végig lehet nézni, hogy igazán érdekelne, mi történik benne. (...) a lényeg, hogy közelharc, energiafegyverek, látványos robbanások és nagymellű csajok vannak benne, oszt jónapot." - Nem tudom, szerintem ez a hajó a Star Trek: Insurrection című borzadállyal már rég elment (ha nem előbb).

3) "Még csak egy rendes rebootot sem sikerült alkotnia, mivel az általa filmre vitt történet már létezett korábban." - A reboot mást jelent: egy adott franchise újraindítása, pl. Batman Begins, az új Pókember. Nincs benne az eredetiség követelménye, pl. az új Pókember.

4) "a Föderáció egy jogvédő utópia, hogy a problémák magasabb szintre helyezése az a fajta értékelvű képmutatás, amitől a közéletben egyenesen irtózunk." - Annak egy FORMÁJÁTÓL irtózunk, konkrétan szerintem attól, amikor a jogvédelem már csak önmagáért ugrándozik. Az USA-ban a feketék egyenjogúsítását ne vessük meg. A családon belüli erőszak visszaszorítását szintén nem kéne.

5) Miért nem írtatok érdemi kritikát? A Deep Space Nine-párhuzamban adja az egész gerincét. Nekem összességében tetszett az új film, de azért tele van hibával:

- Kirk és Spock ugyanazt az utat járják be, mint az előző filmben: Kirknek megint ki kell érdemelnie a kapitányi széket, Spocknak megint meg kell tanulnia érezni, illetőleg együtt kell dolgozniuk

- a forgatókönyvírók az előző film sikeréből rossz következtetést vontak le: nem az akciójelenetek miatt volt sikeres, hanem a karakterek és a színészek miatt, volt lelke a filmnek

- mivel a forgatókönyvírók elfelejtették Khan-t rendesen bevezetni (méghozzá a felesleges inkognitó miatt), a "másik Spocknak" kell elmondani a nézőközönségnek, hogy Khan bizony nagyon veszélyes

-bolygóról-bolygóra transzportálás: ez talán a legpusztítóbb következményekkel járó fejlemény a ST univerzumban

- szükségtelen támaszkodás a Star Trek II-re: Khan megint bosszút áll valakin, "KHAAAAAAN!", Carol Marcus, üvegen keresztüli haláljelenet

- fun facts: a Tribble-ökben embervér folyik, illetve Khannak és Kirknek ugyanaz a vércsoportja

- a Starfleet főparancsnokságot miért nem védi senki? az oké, hogy az emberiség túllépett a terrorizmuson, de egyéb fajok nem riadnának vissza ilyesmitől

De nekem összességében tetszett a film: jó rendezés, jó színészek, jó zene, jó látvány, egyedül a sztori finomságain kellett volna még meditálniuk az íróknak. Én jobban kidomborítottam volna az alapvető "tanulságot": attól még, hogy az ellenség kiemelkedően veszélyes, nem adhatjuk fel az elveinket. Ez elég Star Trek-es, de elveszett.
Formailag minden rendben volt a köztársasági elnök éjfél után leadott szilveszteri beszédével, amelyet a nemzethez intézett, mégis olyan dologra vetemedtem, amire korábban soha: a nyílt színen, pezsgőspohárral a kezemben küldtem el egy bizonyos helyre Áder Jánost.A k. elnök nem…..
lloyd_george 2013.01.01 16:38:35
@Bullshit generátor: Itthon vagyok és itt is maradok Magyarországon.

Ettől függetlenül szerintem csak az ostobák nem látják, hogy a magyar nép általánosságban súlyosan önsorsrontó.

Sok mindent lehet fogni a "szerencsétlen történelmünkre", de egyrészt a történelmünket is embereket csinálták, másrészt az utóbbi 23 évet aztán nem lehet rákenni békekonferenciákra vagy idegen hatalmakra.

Ha pl. a jórészt elbaltázott privatizációt is nézzük, kétségtelenül lopások történtek, de még így is újra és újra megválasztották a felelősöket és haszonélvezőket (és ez messze nem csak az ún. "baloldalra" érvényes).

Más szóval nem elég, hogy az ország tűrte a hasonló elszúrásokat, még jutalmakat is osztogatott érte.
lloyd_george 2013.01.01 16:46:15
@nu pagagyí: azzal nem értek egyet, hogy Bajnai "eredményei imponálóak".

Egy évig volt miniszterelnök, letárgyalt egy egyezményt az IMF-fel és azt végrehajtotta.

Az, hogy egy ország nem csődöl be, számomra nem eredmény, hanem a minimum minimuma, és ezt mostanság nem is Bajnaira, hanem Orbánékra szoktam érteni, akik szintén azt tartják eredménynek, hogy nem dőlünk be.

Hát halleluja.

Úgyhogy nálam Bajnai egyelőre még csak ügyvezetőként bizonyított. Nem zárkózom el előle, de azért nem is ő a Messiás (az Brian).

Az pedig már más kérdés, hogy ő felüdülésnek számít a Mesterházy-, Vona- vagy Orbán-féle csörgősipkások mellett.

Az inkább a magyar politika színvonalára utal, nem Bajnai kvalitásaira.
lloyd_george 2013.01.01 18:47:07
@papaAndy: Az utolsó bekezdésedben (is) fontos dolgot írtál le.

Én nagyon nem szimpatizálok Orbánnal és Matolcsy-val, de az a benyomásom, hogy sokan annyira gyűlölik őket, hogy egyenesen a becsődölésükért drukkolnak.

Azért drukkolnak, hogy semmiképp ne sikerüljenek a terveik, ugyanis az ellenzék mindig erre teszi fel a lapjait.

Hasonló volt Gyurcsány alatt is a hozzáállás, a Fidesz-KDNP a teljes sikertelenségéért drukkolt és ezt már akkor utáltam. Az, hogy ez az ölükbe hullott, már más kérdés.

Szóval kritizálni szabad és kell, de szerintem felelőtlenség bármi áron rosszat kívánni a mindenkori kormánynak. A végén mindig
mi isszuk meg a levét.
Nyilatkozatot adott szombaton Kövér László házelnök az MTI-nek. Miközben érdekes, és módfelett vitatható elképzeléseket vázolt a Parlament szerinte optimális működéséről, Sólyom László volt köztársasági elnököt is bírálta. Sólyom az Áder János által az…..
lloyd_george 2012.12.23 09:57:50
Te jóságos ég!

Szinte sírnom kell a kommenteket olvasva.

Az ilyen elkeserítő dolgok vesznek rá a végén az emigrálásra.

@Imágó: azzal egészíteném ki, hogy az ALAPOKBAN kéne egyetérteni, ezeknek egyike a másik tisztelete. Plusz semmi baj, ha mások véleményét kritizáljuk, de azt érvekkel kell alátámasztani, nem pedig érzelmileg, zsigerből fikázni.
lloyd_george 2012.12.23 10:06:50
@freetibi: Sólyom nem dolgozott senkinek, alapból ennyire dogmatikus (tudom, mert engem tanított is), de ez is elsősorban annak köszönhető, hogy a rendszerváltást a "jogfolytonosság", a legalitás jegyében vezényelték le.

Tehát minden demokratikus és kapitalista átalakító jogszabály meghozatalánál a népköztársasági jogrendszerből indultak ki (ld. a '49-es alkotmány átírását).

A folytonosság egy magyar, már-már lélektani sajátosság, már a Horthy-rendszer is a dualizmusból indult ki.

A német AB sokkal jobban kezelte a kelet-német jogrendszert, 'Unrechtstaat'-nak hívta, egy olyan jogrendszernek, ami alkotmányossági szempontból nem létezett.

Azonban ettől Sólyom nem "komcsi-bérenc", a kommenisták nem is ilyeneket kerestek, hanem a Torgyán-féle ökölrázókat.
kerdem Ryan 2016 2012.11.13 07:59:00
Paul Ryan 2012-ben nem váltott munkahelyet Washingtonon belül, de Mitt Romney múlt heti veresége után elindult a következő verseny a Fehér Házért. Ryan végül is csak nyert az idei elnökválasztáson, bár alelnök nem lesz (mint tudjuk, Joe Biden nem készül lemondani), a Wisconsini…..
Sajátos élethelyzet au pairnek lenni, hiszen az ember nem csak új országba költözik (ami már önmagában is lehet egy kultúrsokk), de egyből egy idegen család hétköznapjainak része lesz, első kézből tapasztalja meg az eltérő kultúrát, nevelési szokásokat, életmódot. Van,…..
lloyd_george 2012.10.27 09:54:26
@overload: nem értek teljesen egyet, főleg amiatt, mert maguk a magyar választópolgárok választják meg a politikusokat. A hülyeség alól ez nem menti fel vezetőinket, de mi választók is mumusok vagyunk.

Ami a "magyar szorgalmat kevesebb munkabérért" illeti, az a baj, hogy más a forrása, mint a nagyon tág értelemben vett "nyugaton". Jóanyám azért dolgozik egy fő- és két másodállásban, mert kevés túl pénzt kap a mindennapi kiadásokhoz képest. Kevés a fizetés, túl magasak az árak.

Szóval a magyar munkaszorgalom forrása sajnos a durva kényszerhelyzet.:(

"Gyarmatként" kezelnek, ez talán így nem igaz, '45 és '90 között voltunk szovjet gyarmat és az azért nem ugyanaz volt, mint a mai helyzet. Kicsi és gyenge országként kezelnek, mert sajnos azok vagyunk és hagyjuk a lekezelést. Az Orbán-kormány csupán hangosabban tapicskol a sekély medencében, mint elődei. de végül ők is megtörtek, ahogy az a 2013-as megszorításokon is látszik...
„Ezernyi fajta népbe töppedt,
 / de hetyke elmebajsza áll, /
 láttam egy szónok ordibál: /
 csak keze van, mit égbe lökhet, / 
mert bár a múlt merő öröklet, / 
miért, hogy sorsa íly fatál, / 
s csörgőként rázva csontos öklet,
 / azt hiszi,…..
„...gyöngeségem moralizál, / amikor az erőt szidom, / az érdekem moralizál” (Szabó Lőrinc: Szövetségesek)   Van egy illúzió. Az a feltételezés, hogy kormányozni annyit jelent, mint hogy valóra váltjuk olvasmányélményeinket. Ez a forrása annak a…..
lloyd_george 2012.09.10 13:53:43
Már bocsánat, GFG, de TE vádolsz ENGEM szervilizmussal? Bármit csinálna a kormány, te megideologizálnád azzal, hogy kultúrátépítünk, vagy ezazerőmoralitása, vagy gonoszbaloldalnehogyvisszatérjen (ez utóbbi azért vicces, mert a Fidesz jelenlegi politikája a legjobb folytatása a kicsinyes poszt-kádárizmusnak)...

Kettő: nem lehet, hogy azért "moralizálunk", mert a kormány morálisan igazolhatatlan eszközöket vet be? (még akkor is, ha a célokkal egyet lehet érteni)

Pl. amikor zsarolással adott ultimátumot a manyup-tagoknak, hogy a piaci ár felett MOL-részvényt vegyen? Vagy amikor letarolta az Alkotmánybíróság jogköreit egy olyan kérdés miatt, amit pár hónapja már le akartak venni a napirendről? Vagy amikor meghirdette a viszonylag szűk érdekeknek kedvező végtörlesztést, ami az igazi rászorultaknak csak növelte a devizahitel részleteket? Vagy amikor a Házszabályt megszegve, gagyi hibát gagyi hibára halmozva gyártják a törvényeket (százkilencven-tizedik törvény, hm)?

Három: szerintem most komolyan jobb lenne, ha "érdekből" moralizálnánk? Nem lenne jobb, ha mindenki MORÁLISON ALAPON moralizálna? Az "erő moralitása"? Talán valaki reanimálta Kádár János elcsent koponyáját?

GFG, jelenleg az általad éltetett Fidesz a magyar baloldali "kultúra" leghűbb folytatója és csak utána következik az MSZP. MI kultúraváltást akarunk. TE csak a saját gondolataiddal kergetőzöl.

Úgyhogy a legközelebbi bejegyzésedben magyarázd már el, hogy szerinted a Fidesz politikai kultúrája miért fogja megváltani az országot.

Mert szerintem csupán folytatja a '80-as években elkezdett ívet.
„Földrészek nyilhatnak föl szemedbe - / hiába nincs itt semmi: / Törökszentmiklóson vagy Fegyverneken / nagyon keserves / egyedül lenni.” (Szabó Lőrinc: Újsághírben a végtelen)   Van egy feladat. Erős politikai közösséget kell teremteni. Európában ma…..
törökgáborelemez 470. Balta 2012.09.01 13:28:14
Magyar zászló szakad Jerevánban, Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat, az amerikai külügyminisztérium magyarázatot vár, a világlapok címoldalán fut az ügy, a közösségi oldalak felrobbannak az egészen szélsőséges megnyilvánulásoktól. Mindenki magyaráz:…..
lloyd_george 2012.09.01 15:06:10
@freehckr: A privatizálás során nem az IMF-nek (még csak nem is csupán a tagjainak) adtuk el a nyugdíjak egy részét vagy az energiaszektort. Persze hiba volt a privatizáció jó része, de ez más kérdés.

Egy baltás gyilkos pénzért való előadása pedig szerinted nem oszt, nem szoroz? Ne haragudj, de az ilyen erkölcstelen és elvtelen hozzáállás miatt tart itt Magyarország.

Senki nem tartja be az alapvető elveket és erkölcsi normákat, az érdek felülír mindent...
lloyd_george 2012.09.01 16:23:44
@Putyilov gyári melós: Ha a minden napi életeben is így beszélsz másokkal, sokan be akarnak húzhatni neked. Érthető a felháborodásod az ügyben, de a saját ügyednek ártasz a stílussal.

@balfék: Olvasd végig a blogbejegyzést, a végén TG érthetően leírja a véleményét az ügyben.
lloyd_george 2012.09.01 16:29:27
@MACISAJT: Én jobboldali vagyok, nem "balliba" és én is fel vagyok háborodva. Az azeri kötvényvásárlás önmagában oké lenne, gyilkosok pénzért való kiadása nagyon-nagyon nem az.

Kovács László némi politikai profit érdekében, a gyilkos kiadása körüli miatt reflektált most vissza úgy az azeri tárgyalásokra, hogy azok gyakorlatilag ártanak az országnak. Korábban nem tiltakozott tudomásom szerint. Ő "a politikus" magyar archetípusa.
Martin Heidegger:  "Vannak dolgok amelyek..." Az egyik Alapító Atya, az Alkotmánybíróság egykori elnöke, a rendszerváltás utáni harmadik köztársasági elnök rendkívül fontos beszédet mondott Aszófőn. Az elnök az alkotmányos jogállam, az európai demokratikus értékek…..
lloyd_george 2012.08.05 21:37:10
@neszójjábe: Ha jól számolom, eddig négyszer szólt be Orbánéknak: a Pázmány jogi korán az Alaptörvényről folytatott, elég nyilvános vitában, egy [origo]-interjúban, egy országos történelemtanár konferencián, illetve egy HVG-interjúban. Ez most az ötödik.

Az eddigi köztársasági elnökök közül rekordtartó, ugyanis sem Göncz Árpi, sem a megboldogult Mádl professzor nem ártották bele magukat a Fidesz alkotmányos ámokfutásába.

Ezt egyedül Sólyom teszi meg. Úgyhogy azért respect.
Ha van olyan ezen a blogon, hogy hagyományos bejegyzés, akkor ez a mostani biztosan nem tartozik ezek közé. Korábban azt ígértem, hogy időnként beszámolok majd képviselői tapasztalataimról, egyelőre azonban csak egy saját beszéddel és egy ünnepi beszámolóval terheltem ezt az…..
lloyd_george 2012.08.04 18:53:09
Jól elemzi a helyzetet.

Azt pedig nem értem, hogy miért kell személyeskedni a mondanivalójával kapcsolatban. De ebből is látszik, hogy az érveivel nem tudnak ezek a hozzászólók vitatkozni.

@B. Bíró: Ennyi erővel szerintem mindenki felelős a jelenlegi helyzetért. Én pl. inkább felelős vagyok, mint Sólyom, voltam olyan kretén, hogy megosztottan a Fideszre is szavaztam 2010-ben.:-S Dehát saját, valamint 1 millió ember kárán tanul az ember.
 Mélységesen mély az emberi butaság kútja. Mély, sötét, és alján a harcos rosszindulat fekete epéje bugyog. S bármikor, ha a gonosz ostobaság felszínre törhet, magabiztos diadallal ünnepli meg bárgyú mendemondáit, önhittel szajkózza el üres dogmáit, gátlástalan…..
Nagyjából tegnapig elszánt Európa-barát voltam. Hittem abban, hogy az európai kultúra erős polgári hagyományrendszere, a széles műveltség alapjain álló civil demokrácia ereje, az európaiakban élő álmok lüktetése képes lesz arra, hogy napról-napra, évről-évre előbbre vigye…..
lloyd_george 2012.06.02 14:13:29
A t. blogíró szerintem sarkít, hogy mindent be tudjon illeszteni az elméletébe, azonban inkább az elméletét kéne a tapasztalatokra alapoznia. Pedig szerintem felismert egy-két jellemző tendenciát.

A legfeltűnőbb tendencia, hogy a mai EU-t valóban leginkább Németország tartja fenn, ugyanis a németek a "belső piac" motorja. Az is tény, hogy az európai projekt akkor lendült be, mikor az európai nagyhatalmak elkezdték elveszteni a gyarmatiakat. Az is vitathatatlan, hogy Magyarország legyengítette magát, miközben az EU-hoz próbált meg igazodni.

Azonban az új csatlakozók közül nem egy elég jól jött ki a csatlakozásból, Magyarország helyzetét nem lehet ráhúzni az egész régióra, a görögök pedig más okokból vannak a padlón, mint mi.

A centrum-periféria megkülönböztetés sem állja meg a helyét, ami abból is kitűnik, hogy az uniós tagállamok egyáltalán nem tömörültek ilyen blokkokba. Hogy illeszkedik ebbe a megkülönböztetésbe az Egyesült Királyság, Írország, a baltiak vagy Lengyelország viselkedése? A "periférián" is kelet és dél máshogy mozognak, ráadásul ezeken a csoportokon belül sincs egyneműség, ahogy a régi 15 tagállam és a 12 helyzete között sem lehet elválasztással élni.

Másrészt az Unióban általában külön lehet választani az EU nemzetek feletti szervezetrendszerét és a hagyományos kormányközi kapcsolatokat. Ennek keretében érdemes átgondolni azt, hogy ha eltörlik az EU versenyszabályait, a kis országok hogy tudnak majd versenyre kelni a nagyokkal? Mi elkezdjük támogatni a nagyvállalatainkat, de hogy versenyezhetünk ebben akár Lengyelországgal? A blogíró legnagyobb félelme, a gazdasági bekebelezés teljesedne csak ki.

Az EU szervei messze nem pártatlanok, de egy kormányközi kapcsolatrendszerben, ahol kőkemény az izmozás, még a jelenleginél is kevesebb esélyünk lenne.

A végkövetkeztetés, tehát a "nacionalista" gazdaságpolitika a két világháború közötti gazdasági hidegháborúhoz való visszatérés lenne, azonban azzal miért is járnánk jobban? Akkor még jobban Németország túszaivá váltunk külkereskedelmileg.
Gyurcsány Ferenc plágiumgyanús szakdolgozatával kapcsolatban épeszű és éplelkű embernek nem nagyon lehet más véleménye, mint Schmitt Pál másolt doktori értekezésével kapcsolatban volt. Ha a feltételezést nem tudja hitelt érdemlően megcáfolni a volt miniszterelnök, pontosan…..
lloyd_george 2012.04.30 20:58:51
@szoja122: morálisan abszolút érdemes elgondolkozni ezen, azonban a sajtó előtt senkit nem illet meg az ártatlanság vélelme, soha nem is volt így.

Gyurcsány meg kerítse elő azt a szakdogát. A "bocs, nem találom" nagyon ciki.
lloyd_george 2012.04.30 21:01:44
@Mária: Öhm... miért ne lehetne hitelt érdemlően cáfolni? A cáfolás annyi, mint ellenbizonyítás.
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
lloyd_george 2012.02.02 16:35:32
Egy-két kritikai észrevétel, kedves Nívó.

1. Általánosan: bizonyosan nagyon sok kritika rosszindulatú volt a kormánnyal szemben, de a kedves blogíró most ugyanolyan rosszindulatú a kritikusokkal szemben.

A pozitív változást az IMF garanciája hozhatja (sajnos, mivel az IMF eddigi eredményei inkább katasztrofálisak). A matolcsyzmus a következő hatásokkal járt az utóbbi másfél évben:
- a kiszámíthatatlanság taszította a befektetőket
- szinte nulla növekedés
- munkanélküliség nagyon lassan csökken
- a gyengülő forint miatt nem csökkent az államadósság (ez most fordulhat, ha lesz megegyezés)
- a hazai megtakarítások hiányában még a korábbiaknál is nagyobb lett a külföldi finanszírozóktól való függőségünk
- a szerkezeti reformlépések késtek
- az szja-kulcs csökkentése nem járult hozzá a fogyasztás és a növekedés beindításához
- a bankok sajtolása (akármennyire jogos) a hitelezés visszafogásához vezetett, ami lassítja a gazdasági növekedést, ez pedig nem segített a munkanélküliségen

2. Klubrádió és társai: ez nagyon kérdéses ügy, de amennyiben jogsértés történt, akármennyire tartod a Klubrádiót Te vagy én jelentéktelennek, a kis ügyek is ügyek, sőt, a legtöbb jogsértés eddig ilyen kis ügyek garmadájából keletkezett az utóbbi 20 évben. Az ilyen "a kicsi nem számít" hozzáállás miatt tartunk itt.

3. Végtörlesztés: azok tudtak végtörleszteni, akiknek volt megtakarításuk vagy egyenesen eladták saját maguk alól az ingatlant. Akik ezt nem tudták megtenni (yours truly), azok extrán szívtak, mert a végtörlesztési bejelentés gyengítette a forintot, és a zsebünkből 10 ezrek tűntek el az éterben.

4. A mobilfrekvenica-ügy: ez ideológiai dolog, én speciel inkább bízom a mobil igényeimet egy nemzetközi cégre, mint egy olyan állami konszernre, amelynek tagja a Postabank.

5. Multik: igazad van, az utóbbi 20 év egyik fő bűne az a multik sokszor indokolatlan támogatása volt (ld. az államilag garantált nyereség intézményét). De miért, ó, miért jobb az, hogy most kb. minden negyedik állami pályázatot a Pintér-vállalatbirodalom visz el?

6. Munkahelyek: a növekedés NAGYON lassú és messze nem felel meg még a Széll-tervnek sem. De erről majd 2014-ben lesz érdemes inkább beszélni.

7. Népszerűség: a lakosságnak kb. a 60 %-a senkire nem szavazna. Úgyhogy inkább úgy fogalmaznék, hogy a Fidesz kevésbé népszerűtlen, mint az ellenzéke pártok. Ők nyernék ma a választást, de a politikai elit általános elutasítottsága óriási.
lloyd_george 2012.02.02 16:37:05
@lloyd_george: bocsánat, nem a Postabank, csak a Posta.:D
A magyar kormány az elmúlt napokban szavakban megtette azt, ami eljuttathatja az IMF és az EU tárgyalóasztalaihoz. A kapituláció előkészítése megtörtént, mára a miniszterelnök is kimondott mindent, amit ebben a fázisban kellett. „A korábbi álláspontunk fenntartása nem…..
lloyd_george 2012.01.09 00:37:55
@FILTOL: a szavazóknak tényleg elegük van a bankokból, de ugyanígy a politikusokból is, a népszerűségi mutatók mostmár arról szólnak, hogy ki kevésbé népszerűtlen... ez pedig átfordulhat masszív kormányellenességbe is szerintem, főleg, mikor beütnek a 2012-es masszív megszorítások.

Ami az MSZP-LMP-DKP-t illeti, meglátjuk mi lesz, és nem szabad megfeledkezni az új pártokról sem, főleg Budapesten. Az újak közül fővárosi fiataloknak a 4K! lehet vonzó, az idősebbeknek talán a Szolidaritás, ha párttá kívánna alakulni.

Persze az új választási törvény koalícióra is kényszeríteni őket, ami nagyon meggyengíti az esélyeiket, főleg egyébként Gyurcsány, aki a kiábrándult jobboldaliakat rendkívül taszítja még mindig.

De persze nagyon képlékeny és attól függ, hogy a Fidesz be tudja-e indítani a gazdaságot olyan szinten, hogy a hatása érezhető legyen. Erre egyre kevesebb az ideje.
lloyd_george 2012.01.09 10:57:06
@hoplita: "A fővárosi fiatalok=lilasálas buzik, meg a kádárnyugger ingyenélő panelprolik nem fognak választást eldönteni..."

Nna, ez adta meg a végső löketet nekem: nem akarok többé ebben az országban élni.

@aszekelyek: ezt most miért kaptam az arcomba? :D Arról írtam, hogy kik vonzhatnak esetleg szavazókat 2014-ben, nem arról, hogy ki kormányképes.

Ettől független az, hogy rühellem az MSZP-t, Gyurcsányt minimum gyűlölöm, a válságot elsősor.

MSZP: nem. Gyurcsány: óóóó, nem. 4K!: elolvasva a programjukat, egyelőre álmodozók. LMP: ha tudnám mit is képviselnek pontosan, megmondanám kormányképesek-e.

Ettől megint csak függetlenül Orbánék rosszul kormányoznak. Attól, hogy még jelenleg nincs alternatíva, nem jelenti azt, hogy automatikusan mindent el kell fogadjak a Fidesztől.
Minek az nekünk? Csak arra jó, hogy a prolikat bosszantsák a gazdagok. Urizálás zajlik ott, semmi más. Operákat, bálokat rendeznek ott sokszázezer forintos belépőkkel, válogatott közönséggel, rongyrázással, celebfelvonulással egybekötve. Szegény ember úgyse oda a lábát be nem…..