Regisztráció Blogot indítok
Adatok
evergo

6 bejegyzést írt és 311 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostantól, ha bármelyik kanadai rádió játszani akarja a Dire Straits Money For Nothing című slágerét, csak bizonyos feltételek mellett teheti. Egész pontosan a faggot szót kell eltüntetni a 26 éves szerzeményből, amit a homoszexuális emberekre szoktak használni az angol nyelvben.…..
Írtam egy rövid összefoglalót a legnagyobb különbségekről a magyar és a svéd rendszer között. Egész biztosan egy csomó minden kimaradt. Nincs olyan, hogy ez a jobb, vagy az a jobb, ezek helyett következzen a lista. Mindenki döntse el maga, érdemes-e, megéri-e a váltás. Nekem…..
evergo 2011.01.12 16:22:13
@beti: Tudod én már belefáradtam az ilyen vitákba, de néha még az önérzetem okán jó hülyén belemegyek.
Tudod én elhivatottságból jöttem erre a pályára, tisztességgel csinálom a munkámat, amiböl meg is szeretnék/kell élni. Nekem csak ez van, én ehhez értek. Nem fogok senkitöl sem elnézést kérni, hogy milyen szakmát választottam, nem untatlak azzal hogy mennyit dolgozom, biztos dolgozol te is ugyanennyit, sokat. Szeretem azt, amikor a sok ember aki volt már orvosnál, egyböl szakértö lesz ezen a területen is (persze ugyanezt más területeken is simán megteszik). Kicsit fárasztó ez a sok hivatkozás a felsöbbrendüségre, meg ilyenekre. Aki akarja, tessék, csinálja utánam. Csak annyit amennyit én.
Mellesleg a szük családom és barátaim véleményén kívül igazából másra nagyon nem adok. Ezerszer voltam már benne hasonló vitában és inkább nem akarom folytatni. Mèg az önérzet okán sem. De azért legyen egy szép estéd. Aviszonlátásra.
evergo 2011.01.12 17:13:12
@gaborka78: Nem is gyepálnak annyit måsokat mint az orvosokat, én legalåbbis úgy vettem észre. èn a saját és környezetem tapasztalataiból tudok csak kiindulni. Mellesleg mår rég nem sírok. 5 éve hoztam egy elég nagyszabású döntést az életemben és azóta a dolgok egy része összehasonlíthatatlanul jobb lett. Ezért szoktam mondani, hogy ha valaki elégedetlen, akkor hozza meg a döntéseket és hajrá. Lehet csinálni.
Kiss Norbert a KEH Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője. Az esztergomi ferences gimnáziumban végzett, harmincas éveiben jár. Kamaszkorában kosárlabdázott, majd sportdiplomáciai pályára készült, így került kapcsolatba a Magyar Olimpiai Bizottságot 1989 óta irányító…..
evergo 2011.01.03 21:28:28
@.Pierre Bezuhov.: Süveges Gergő folyamatosan elkövette azt a hibát, hogy a kiegyensúlyozott közszolgálat jegyében nem játszik mikrofonállványt hanem kérdez, akár kínos dolgokat is. Minden tiszteletem neki és valószínűleg tisztességes gyermek- és ifjúsági tévét fog csinálni a m2-ből. A politikai műsorokból hiányolni fogjuk. Helyette majd Philip lesz a garanciája a kiegyensúlyozott közszolgálatnak (hm, hm). Meglátjuk
Pilu Szalai Annamária: Miami Press 2010.12.28 09:24:00
 Olvasni mindig öröm, de most nem lesz az. Megpiszkálván még egyszer az oroszlán bajszát, - sokak kérésére - a Miami Press teljes száma álljon itten örök mementóul a tróger hatalom szervilis embereinek.  (Csak így sikerült megoldani a beágyazást, de…..
evergo 2010.12.31 11:01:41
@Tibike15: persze hogy volt már sokszor és unalmas, de basszus ez volt. Mellesleg lepereg a hölgyről és a környezetről. Egyszerű kettős mérce. Meg egy nagy adag pökhendiség a hatalom részéről, hogy b*szki, úgyis azt csinálunk amit akarunk.
Talán az ország legszemtelenebb, legbeszólósabb üzletvezetőjét jelentett föl Edit a Sparnál. Emberünk olyat mondott, ami még a Homár levelesládájában sem mindennapos. Kellemes teázgatás alant: Szeretnék önökkel megosztani egy kis szösszenetet arról, hogy a balatonlellei…..
w Az irodalom visszavág 2010.12.09 08:15:00
Ha mostanában emberekkel találkozom, vagy akár csak felveszem a telefonomat, nem úszom meg, hogy el ne hangozzon: jaj, szegénykém, mi lesz most veled, hogy médiatörvény? A kérdés persze jogos. Magyarországon kialakult, és ma még éppen jelentős hadállásokkal bír az a fajta…..
Mind tudjuk, milyen fontos az önvizsgálat a mellrák elleni küzdelemben. A helyes önvizsgálatot egyre szélesebb körben tanítják, de nem mindenki tudja jól csinálni. Egy koreai designer csapat most olyan mellre tapadó útmutatót készített, mely segít a helyes önvizsgálatban...
evergo 2010.12.08 06:21:37
Lázár és Rogán javaslata szerint büntetlenül haza lehetne hozni a külföldi és offshore-pénzeket. Pedig éppen a kormány tevékenysége emlékeztet mindenkit arra a régi tapasztalatra, hogy ebben az országban a vagyonok nincsenek biztonságban. A hét elején Lázár János és Rogán…..
A blog nagy mesélője, tnsnames.ora ismét bejegyzést érő hozzászólással örvendeztett meg minket. Az "olasz mű - olasz karmester" poszthoz először megosztott egy videót: Gilels Rachmanyinov darabot játszik; orosz szerző - orosz előadó, majd az alábbi személyes…..
Nem scene-kiadás, nem is a legjobb, de legalább nézhető, már MOST...
evergo 2010.10.21 10:00:16
@genghis: :D igaz igaz :D :D :D
Varánusz A bennem lévő x-faktor 2010.10.17 08:00:00
Nemzeti Média Nostradamusunk jóvoltából ezen a hétvégén már szétültették az eminenseket a kereskedelmi tévék. Megasztár pénteken, X-Faktor szombaton, mert kér a nép, hát adjatok neki. Így tegnap este először jutottam odáig, hogy ne csak a neten található, engem érdeklő…..
evergo 2010.10.17 11:34:12
Hümm hümm. A Nagy Szétültetés. Friderikusz harca a nézőkért, hogy mindenki hallja-lássa ezeket a tehetséges fiatalokat. Ez egy közepesen szarul megrendezett cirkusz volt, hogy a tv2 ne szopjon többet az rtl-től. Merthogy ez volt, aztán a tv2 meg kellett hátráljon, mert bizony alulmaradt. A Megyasztár már nem a régi, elfáradt, bizonytalan, érdektelen. Az első három szériát élvezettel néztem, akkortájt megmozgatta az egész ( a fél) országot, mostanára hm, nem sokakat érdekel. Az akkori zsűri is jobb volt, mint a mostani. Nézem továbbra is, mert kíváncsi vagyok rá, de van talán két értékelhető arc a műsorban. És továbbra is azt gondolom, hogy óriási hiba volt levinni a jelentkezési korhatárt, teljesen felesleges kitenni a hazai hiéna-média kénye-kedvének egy ártatlan általános iskolást, akármennyire is jól énekel.
A másik az rtl éneklős műsora. Megvették és kottára le is játsszák mr Cowell licencét, erről szól, mert erről kell szólnia az egésznek. Figyelemmel követtem az utóbbi pár év eredeti angol és licenc amerikai változatait, takkra ugyanolyan a hazai is. Látványos, színes, csindadrattás, és kb két óra, vagyis a nézhetőség határain belül van. Nem húzzák, mint a rétestésztát (ld tv2), hogy az ember kínjában már folyamatosan a távkapcsolót nyomogassa.
A licenc ugyanolyan jól működik, mint az eredeti meg az amerikai változat. Így van kiszámolva. Ja, hogy milyen mű az egész. Ja. Az. Az egyetlen ami hiteles, az a két perc, amikor a versenyző ott van a színpadon oszt nyomja. A többi körítés, színház és cirkusz, mert ez kell a népnek. A zsűri is nagyjából olyan, mint az eredetiben, kell Mr Nagyarc, Mr/Mrs Empátia, Mr/Mrs Szakma és Mr/Mrs Szomorúság - kinek mi van kiosztva. Mellesleg ez a "mégis a mi kutyánk kölyke" dolgon nem kéne leakadni, soha nem láttam még az eredeti adásokban mentort a saját protezsáltja ellen szavazni, még ha oly halovány is volt. Ne várjuk el itthon se ezt.
Szóval itt a recept, sok tehetséges és tehetségtelen hazánkfia négy ember előtt megmérettetik a nézettség oltárán oszt valaki majd első lesz. Emlékezni fogunk rá egy év múlva? Nem tudom, de amikor a hazai bulvárt olvasom, egy csomó hír van ex-megyasztárok érdektelen hétköznapjairól és halvány fogalmam sincs, ki az akiről írnak. Hát hajrá, azért 15 perc világhírt megérhet a dolog.
evergo 2010.10.17 11:54:29
@kocsmatk: :D
Üdv mindenkinek, én vagyok az új szerkesztő, aki jelentkezett a munkára. Remélem tetszeni fognaka  posztjaim. Eddig poénoldalakon írkáltam csak, de van egy saját poénblogom is, ha érdekel nézzétek meg. Na, de elég belőlem ennyi, vágjunk is bele a mai feldolgozandó számba!…..
Ma végetért az 1 hete tartó ügyeletem a cégnél ezért 15.30 után most már szabadon mozoghatnék...de ülni stb továbbra sem sikerül mert a tünetek nem csökkentek. Mivel a vårdcentralban nem sikerült eljutni az orvosig és a mindenttudó nővér javaslatai sem használtak, így…..
  Vasárnap tartják a parlamenti választást Svédországban (a tartományi és helyhatósági választásokkal együtt), bár előszavazni már szeptember elseje óta lehet az erre kijelölt helyeken. A kampányharc a jobb és baloldali blokk között zajlik, egy ideje már a kormánypárti…..
evergo 2010.09.19 11:20:37
@asz_tapasz: Miért délen? Ott van pl Malmö Rosengård negyede, rengeteg bevándorló, arrafelé történtek az utóbbi idő legsúlyosabb bevándorló-zavargásai, komplett városrészben élnek közel-keleti bevándorlók, rengetegen svédül sem tudnak, nem hajlandók beilleszkedni a svéd társadalomba. A malmö és környéki lakosság költözik el a városból a tarthatatlanul rossz közbiztonság miatt. De amúgy általában a nagyvárosokra (Stockholm, Göteborg, Malmö) jellemző a közbiztonság romlása, emelkedik a bűnelkövetés aránya, az SD a bevándorlók által elkövetett bűncselekményekre fókuszálva kampányol. Különböző közvéleménykutatók 6-7%-ra prognosztizálják a választási eredményüket, tehát átlépik az itteni 4%-os küszöböt. Ha ők lesznek a mérleg nyelve a Riksdagban (erre lehet esély), akkor nagy baj lesz, mert a kormányzást veszélyeztethetik - egyetlen párt sem akar velük közös platformon dolgozni. A szociáldemokraták először megpróbálták negligálni a pártot, azonban ez sehova nem vezetett. Hogy kik szavaznak rájuk? Nehéz eldönteni, az átlagsvéd kínosan szocializációjából adódóan elutasítja a rasszizmust, ugyanakkor azért pl akár egy kis sörözés közben, amikor lelazul, előbukkanhat a felszín alól "azok a rohadt bevándorlók" témaköre. Egyébként a környező skandináv országokban, Dániában és Norvégiában már korábban megjelentek a kormányzatban a hasonló profilú pártok. Svédországnak ma jöhet el az idő, hogy komolyan szembenézzen a saját Jobbikjával.
Még ilyet! Gitár-négykezes 2010.08.10 13:13:54
Több, mint érdekes ötlet: Pompás darab!  ..
A dalsjöfårs-i (Borås környéke) körzeti rendelő és patika (Vårdcentral) szerda délelőtt különös látogatót kapott. Egy zavart älg keresztül robogott a rendelőn. Az állat egy ablakon keresztül ugrott be a folyosóra majd egy másik ablakon keresztül távozott.Végül egy vadászt…..
Ma 2 többé-kevésbe vicces élményem is volt, gondoltam megosztom veletek. Kezdjük a rosszabbal, vasárnap óta fáj a nyakam és a bal karom nem bírom rendesen használni (zsibbad és fáj) ill. csak állva bírok létezni (jó adag izomlazító és diclofenac segítségével). Szóval 2…..
evergo 2010.09.15 20:25:13
Jaj, Szabi, jobbulást neked. Kemény út van előtted, én már végigjártam. De talán, ha nem történik semmi, akkor talán tényleg érdemesebb hazaruccanni rendbetetetni magad. Az itteni rendszer és helyzet már bizonyos svéd betegeknél is kiveri a biztosítékot, nemhogy a külföldieknél. Az állami rendszerben a tempó a megszokott, egy itteni statisztika szerint a kórházban dolgozó orvosok 2,5 beteggel találkoznak napjában. Hm. Ahogy elnézem az előjegyzési naplómat - nos én ezek szerint nem az átlaghoz tartozom. Mellesleg a nővérek - nos van közöttük valóban olyan, aki tudja a szakmáját (a tápláléklánc csúcsán az intenzíves nővérek állnak), de rengetegen vannak, akik nagyra vannak a tudásukkal, aztán amikor valami gond vagy tennivaló van, akkor abban a pillanatban az orvosra mutatnak. Aha. Én épp azt az észrevételt kaptam a szakrendelő vezetőjétől, hogy a gyógyszerbeállítást követően a betegellátás biztonsága érdekében jobb lenne, ha én magam hívnám fel a beteget, nem a nővérre testálnám (akinek egyébként képzettsége révén a tudása megvan hozzá, hogy a problémamentes gyógyszerbeállítást utánkövesse). Hát akkor a nővérek mégse tudnak annyit? Ja ők gondolom, akkor csak a terápiát csinálják / barkácsolják jól-rosszul. Így fennáll az a faramuci eset (és igazából ez az ami veszélyeztetheti a betegellátást), hogy a betegek egy részének (értsd: akinek nincs pszichoterapeutával kontaktja) nincs felelőse, hanem mondjuk pl én, aki kéthetente vagyok csak itt, akkor is igencsak limitáltak a lehetőségeim, ha az előjegyzést megnézem (szarrá van foglalózva az időm nagyrészt). Szóval nem tudom, de az otthoni roskadozó rendszer is HUMÁNUSABB ennél, ami itt van, és nem véletlen írtam csupa nagybetűvel. A kutatásban nyilván nagyon pöpecek tudnak lenni, de az állami átlag ellátás egy jelentős részét embertelennek érzem, és ezt a betegek napjában vissza is tükrözik. Amikor szarul vagyok, akkor valaki kompetenssel szeretnék találkozni, aki minél hamarabb rendbetesz - nem nővérrel, nem szerencsétlen botladozó AT-lákareval, hanem egy kompetens specialistával. És lehetőleg legyen valami kis folytonosság az ellátásomban, rengetegszer hallom betegtől, hogy jaj, maga már a hatodik orvos, akinek ugyanazt el kell mondanom. Ez így nagyon nem jó.
A rendőrség csináld-magad ujjlenyomat-pakkja meg egész egyszerűen az év legrosszabb vicce. Egyébként is minden oldalról regisztrálva, megfigyelve vagy (Svédországszerte több tízezer kamera figyeli minden léptünket, oszt milyen fasza a közbiztonság, mi? - egy svéd kolléga épp azt mesélte, hogy az un "ok nélküli agresszió" ijesztő mértékben elterjedt itt északon is, ami ugye egyszerűen azt jelenti, hogy mész az utcán, oszt a következő pillanatban valaki odamegy hozzá oszt lecsap mint a taxiórát), nem elég hogy te szívsz, mert téged raboltak ki, de még az ujjlenyomatodat is kérik, egyből regisztrálva van az is. És mindenre van itt egy remekül megfogalmazott indoklás - kíváncsi vagyok, hogy az azonosító chip bőr alá ültetését mikor találják ki hogy kötelező legyen. Az lesz ám csak az igazi szép idő. Kicsit elkanyarodtam, de bocsi, sok volt a begyemben. Szóval mielőbbi jobbulást!