Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Termetes Samu

19 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A KARD Orbánváltók hónapja? 2013.11.01 08:05:37
Szeptember 22. után úgy tűnt kap egy esélyt a „demokratikus ellenzék”, hogy összefogjon és a leginkább pozíciókról szóló cicaharc után „tematizálja a közbeszédet”. Pár hét után megállapíthatjuk: jól sikerült. Talán még a legelvakultabb kormánypárti szavazók is…..
A KARD Lúzertársadalom? 2013.05.14 21:15:28
Gyűlöljük a versenyt, szeretjük az államot címmel tudosít az Index egy felmérésről, majd hosszáteszi, hogy a "Fidesz választóinak többsége nem szereti a magánbefektetőket és a versenyt, de a baloldali szavazók sincsenek oda értük". Kemény társadalomkritika ez, bár a cikket…..
A KARD Dezodoros összefogás 2013.03.27 06:30:00
A patikamérlegelés alapján úgy néz ki, győzhet az ellenzék. Legalábbis ez derül ki Karácsony Gergely elemzéséből, már ha persze elfogadjuk logikáját. Semmi esetre sem szeretném, ha úgy tűnne, hogy nem tisztelem a „tudományos” mérlegelés erőfeszítéseit. A választási…..
A KARD A Terem sarkából 2013.02.18 16:34:15
Nem mondanám, hogy ízlésünktől távol álló lenne egy kis radikalizmus, a begyepesedett, a világot félreértő törekvésekkel szembeni lázongás éppen ezért szívünknek kedves. Mégis a lázadás különféle performance-ai utáni lelkesedés idővel csökken, és egyre inkább ott…..
A KARD Gyüttment 2013.01.22 07:22:48
"Igaz-e, hogy Pálffy Kinga, a Miskolc Holding vezérigazgatója az ő rokona és beszéli a román nyelvet?  Igaz-e, hogy Perecsenyi Attila, a Miskolci Városgazda igazgatója az ő barátja, s korábban ugyanabban a nagyváradi Ady Endre Líceumban tanult, ahol ő is? Igaz-e, hogy Szélyes…..
Leváltják a Szegedi Szabadtéri Játékok és Regionális Összművészeti Központ igazgatónőjét, Bátyai Edinát. Nem lenne különösebben felkavaró a hír, ha nem tapadna a történethez hozzá közéletünk szokásos légypiszok mentalitása.   „Úgy véljük az eset nem…..
Az elmúlt napokban sorra nyilvánitják ki ismeröseim, hogy Bajnai miatt nem vesznek részt a Milla tüntetésén. Én nem vagyok Bajnai Gordon rajongója, számtalan érvet tudok mondani, hogy miért ne legyen miniszterelnök újra belőle, de lehet mondani mellette is. Megértem ugyan azokat,…..
A KARD LMP végveszélyben? 2012.10.11 21:59:47
Nem az ő hetük ez. Kiszorítják őket a "harmadik erő" még csak vizionált pozíciójából, prominens képviselőjük elkövet egy ki nem kényszerített szarvashibát Chávezzel, és kijönnek egy, Matolcsyt is leköröző tündérmesével gazdaság-ügyben. Lehet - bár még korántsem…..
Termetes Samu 2012.10.12 12:27:50
@unionista: agrárkérdésben az lmp-nek határozott véleménye van, az hogy ez jó vagy nem, az már más kérdés. Azon is lehet vitatkozni, hogy ezt mennyire tudja megjeleníteni egy alapvetően nagyvárosi szavazóbázissal és képviselőkkel rendelkező politikai formáció. Ugyanakkor az, hogy nem látod vagy nem akarod látni az agrárkérdésben elfoglalt álláspontjukat ez merőben félrevezető.

most csak tényleg az egyszerűség kedvéért a bové-Ángyános fórumot javaslom meghallhatni a kérdésben.
Termetes Samu 2012.10.12 17:19:49
@is: Természetesen nem az elosztás mértékétől lesz valami rendszerkritikus avagy sem, de én ilyet nem is írtam.
Kettős Mérce Magyar az aki magyar 2012.07.05 12:07:00
Vannak azok az emberek, akiknek csupán magyarságuk van. Nem rendelkeznek mellé sem tudással, se kreativitással, sem tehetséggel, nincs más számukra mint a magyarságuk. Ilyen Szentesi-Zöldi is, a Hírlap kemény tollú publicistája, aki pár napja magyarságmegélésével orgoványi…..
Termetes Samu 2012.07.07 13:04:45
@Éhes_ló: Ezzel azt akarod mondani, hogy elfogadod az analógia szerint, hogy csak az lehet magyar, aki anyai ágon magyar? A többi csak maszlag?
Nekem eddig mondjuk Damjanichról vagy feleségéről nem az identitászavar jutott eszembe elsőre.
Fotó: Hírszerző.hu/Stiller ÁkosMájus elseje elvesztette jelentését? Egy kérdés, amelyre nehezen lehet ma is érthető választ adni, hiszen az a kulturális közeg mára lehanyatlott, elveszítette hatalmát, mely egykor önmaga szimbólumává tette. A történelem kegyetlen iróniája,…..
Annyit viccelnek és gúnyolódnak Schmitt Pállal, hogy lassan ciki lesz róla írni bejegyzést. Nem akarom egy pillanatra sem védeni a köztársaság lassan volt elnökét, hiszen – mondhatni – Maga kereste a gyomrost, amikor tudatában múltjának minden fordulatával, elvállalta az…..
Kedves Barátaim!Megint az van, hogy értek én mindent. Én már csak ilyen megértő vagyok. Sokaknak nem tetszik, hogy az állampolgárság mellé szavazati jog jár a külországba szakított magyaroknak. Az sem tetszik sokaknak, hogy miközben az anyagi következményeket nem, vagy csak nagyon…..
A Köztársaság, mint szimbólum, és főleg ennek védelme képes lehet-e összefogni, és tettre sarkalni az embereket? Az Orbán-kormány antidemokratikus lépései vajon elkendőzhetik a különböző szervezetek közötti különbségeket? Mi az a demokratikus minimum, aminek elfogadásáról…..
Termetes Samu 2012.01.16 13:58:42
@feliratoss: A kb. milyen kategória a nyelvhelyességi/helyesírási hibáknál? :)

Egyébként tényleg maradt benne (nyelvhelyességi) hiba, elnézést érte, ugyanakkor bízom abban, hogy az olvasók zömét ez nem rettentette el az egész szöveg végigolvasásától. Valamint bízom abban is, hogy egyik sem ment az érthetőség rovására.
Termetes Samu 2012.01.17 18:51:57
@TrueY: Szerintem a jelenkor szempontjából nem, de ez csak az én véleményem.
és persze abban is lehet igazság ha visszamegyünk a familiaritás világáig, meg még tovább a törzsi-nemzetségi viszonyokig.
A Fidesz egyértelművé tette, hogy a parlamentre, és főleg a parlamentben felbukkanó ellenzékre nem szeretne túl sok időt fecsérelni az elkövetkező években. Az is egyértelmű, hogy önmagára úgy tekint, mint akinek kormányzati teljesítménytől függetlenül történelmi…..
 A Fidesz tegnap olyan házszabály módosítást nyújtott be, ami után a parlament még mostani demokratikus szerepét is elvesztené, nem marad más Csak a Fidesz! A köztársasági elnök, az alkotmánybíróság, a médiatörvény öncenzúrája, a közmédia elfoglalása, a…..
A közterületek elnevezése, hasonlóan a szobrok állításához alapvetően a politika szimbolikus jelentésű cselekedete. Az Elnevező, az Állító üzen magáról, elmondja mit tart mércének, példaképnek, előképnek, kit ölel meg, kibe kapaszkodik bele, esetleg kire csimpaszkodik rá.…..
A napokban a magyar történelem megközelítésének kétféle módjára találkozhattunk példával. Az egyik a Kerényi-tárlat, amely a figuratív festészet eszközeivel akar üzenni nekünk a magyar történelemről. A másik egy történész által (Baltavári Tamás) vezetett csapat, amely a…..
Felvette a magyar állampolgárságot egy szlovák állampolgár. Egy szlovákiai városban él, a szlovák államnak fizeti az adókat, jövedelmének döntő részét Szlovákiában költi el. Egy személy, aki Szlovákiában él, dolgozik, becsületes állampolgárként teszi a dolgát. Mire…..
Kettős Mérce Horthy és Károlyi 2011.11.14 12:54:00
Minden politikai pártnak, mozgalomnak önmagából fakadó kényszere, hogy gondolatiságát, programját belehelyezze valamilyen történelmi tablóba. Önként vállalt kényszer, de elkerülhetetlen. Helyek, terek, személyek válnak így szimbolikus hellyé, térré, személlyé. Az…..
Termetes Samu 2011.11.15 14:31:15
@Kandeláber: Valami ilyesmiről is szólna az írás - amikor azt írom, viszonyom térszerű. Ez jelenti, hogy Károlyi személye önmagában nem jelentős, jelentőssé, értékelhetővé - pozitívan vagy negatívan vagy vegyesen (teszem hozzá) - a történelmi helyzet alakította.
Árnyalás és a kompromisszumra való készség-képesség, pedig valóban kéz a kézben járnak.
A tegnapi napon az OVB helyt adott annak az állampolgári kezdeményezésnek, ami a 70 év feletti állampolgároknak lehetőséget adna, hogy szavazati jogukat átruházzák a gyerekeikre. Ehhez kapcsolódik még a TASZ cikke, akik szerint 60 ezer olyan ember van Magyarországon, akiket gyámság…..
A mai, elkésett bejegyzés Ridley Scottnak köszönhető, hirtelen felindulásból írom. A forgatókönyvet középkori tárgyú alkotásaiból tervszerűen kispóroló rendező legutóbbi filmjében (Robin Hood) első pillantásra nem a mindenki számára ismerős gáláns erdei anarchistát…..
Görögország csődben van. Hivatalosan ugyan még nem, de már mindenki egyértelművé tette, a csőd elkerülhetetlennek látszik. Bár nemrég még megmentésről szóltak a híradások, mára egyértelmű, hogy óvatoskodás és a csőd elnapolása motiválta csak a porhintést. A görög…..
Ha nincs jobb ötleted, vetesd le a főszereplő ruháját, mondja a marketinges álmoskönyv, esetleg rakj mellé kisgyereket kölyökkutyával, és minden rendben lesz. A nepszamlalas.hu részére a Femina Group készített három reklámot, egy csöcsöset, egy kisgyerekeset és egy nem…..
A hosszú alternatíva keresés újabb momentuma jelent meg a sajtóban az MSZP elnök tollából. Egy hosszú és keserves alternatíva- és jövőképkeresés pillanatképe, melyet gyakorlatilag permanensen vív magában a hazai politikai élet szocialista fele. Tanulmánykötetektől kezdve a…..