Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mavo

288 bejegyzést írt és 18984 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Az egykori Mandiner megkapta a direktívát, ki kell deríteni, hogy Vona nemcsak meleg nyugdíjasijesztgető, de muszlim meleg nyugdíjasijesztgető.  Gratulálunk ennek az országnak.  Egyetlen megjegyzésem van a dologgal kapcsolatban.   Vona elnök úr mintha nem a török Epres Joghurt Kedvelők…..
Befogadtunk 1300 menekültet, de mégsem akarunk kvótát. Utáljuk a menekülteket segítő civileket, de mi is segítjük a menekülteket. Ja, és SOROS!..
mavo 2018.01.20 07:24:37
@FCUK17:

b1.blog.hu/2018/01/19/hatalmas_res_nyilt_a_pajzson_teljes_a_zurzavar_orbaneknal_migransugyben

"a magyar politika az, hogy nem fogadunk be senkit"

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
mavo 2018.01.20 07:28:52
@FCUK17:

A link helyesen: b1.blog.hu/2017/05/24/_10_perc_gyulolet_a_delmagyarorszag_cimu_propagandalapban/full_commentlist/1#c33109835

tavaly még senkit nem fogadtunk be, mostanra huss, lettek oltalmazottak - holott eddig csak a hazaellenes soros-ügynökök állították, hogy léteznek ilyenek, és nem csak a migráns fedőnevű nőerőszakoló-terrorista-zombicsorda.
      1. Áder János aláírhatja és kihirdetheti a törvényt.     2. Áder János előzetes normakontrollra küldheti a törvényt az Alkotmánybíróságra. Ezzel explicit módon jelzi, hogy alaptörvénnyel ellentétesnek tartja a törvényt, vagy annak egy rendelkezését (lásd Alaptörvény: Az Országgyűlés 6. cikk…..
mavo 2017.04.09 15:32:27
@Hölderlin ist ihnen unbekannt?:

a rendszer legitim, az isten basszon már meg. szereted, nem szereted, legitim. hogy még nagyobbat bírj élvezni, utoljára a legitimitás problémáját a fletó kapcsán emlegették, pontosan ekkora jogalappal.

ha én köztársasági elnök leszek, be fogok nyújtani egy törvényt arról, hogy ami nekem nem tetszik az illegitim, és hogy ez mindenkire legyen érvényes.

a tízmillió illegitim országa, nyami
mavo 2017.04.09 15:39:23
@Érvsebész:

ürge egy moskos kádéenpés kurva, akinek mer véleménye lenni, eddig értem.

én alapvetően tisztellek, okosnak tetszik lenni, meg minden.

jó mindegy, hagyjuk. szegény ürge, amilyen hülye kurva, befoghatta volna a keresztény hétgyerekes kurva pofáját.

fura mellékszál, hogy az ürgekurvával ellentétben a kormány eddigi intézkedéseit lelkesen megszavazó nem ürgekurva kilépésétől meg jól elájult a libbant alosztály, hogy oké, az ürgével ellentétben személyesen felelős a manyup lenyúlástól a trafikmutyiig mindenben, de őt most jól megszerettük.
       Nyilván liberális vagyok, ne gyerekeskedjünk, mindazonáltal az én liberalizmusomnak része az is, hogy el-el mosolyodom a liberális dogmatikán, a doktríner vicceskedéseken, és nem, nem azonosulok minden liberális attitűddel, amelyet a CEU-val kapcsolatban szoktak emlegetni. És akkor mi van?…..
"A miniszter azt mondta, van olyan egyetem, amely a vizsgálat szerint minden előírásnak megfelel, ez pedig a magát liberálisnak mondó McDaniel College. "Azt gondolom, hogy ha a kormánynak bárkinek problémája lenne, egy szimbolikus liberális egyetemet nem hagyna boldogulni". (Lazar Janos az…..
mavo 2017.04.06 06:58:17
@mavo:

és milyen érdekes, a fidesz is azt találta kifogásolandónak, hogy a ceu-ról egy szokásos (értsd először megtörtént) vizsgálat derítette ki, hogy nem felel meg egy olyan törvénynek, amelyet még meg sem hoztak.

ha nem a ceu, hát a bátyja, vagy egy rokona, és a kurva anyját, hogy védekezni merészel.
mavo 2017.04.06 07:07:37
@Szindbad:

érdekes, én még emlékszem arra az időszakra, amikor még orbán szaladt elég rendszeresen "sírni" (ne feledjük, hogy ehhez minden joga és valamennyi oka is megvolt), ki is adott anno az európai néppárt egy közleményt, ami szerint magyarország mindenféle afrikai diktatórikus államok szintjén van. na de az nem volt eszdéeszes tempó, mert. mert. mert azért.

sebaj, tegnap óta tudjuk, hogy a komplett eu-t félrevezette soros. mára valószínűleg már trumpékat is. istennek hála, hogy van erdogan és putyin, akiknek még nem nőtte be a szemét a sorosista hályog.
mavo 2017.04.08 20:52:40
@sárospataki lány:

"Az a baj, hogy Ignatieff egy magyar liberális"

"pontosan"

asztakurva, asztageci.

kanada a napokban magyar gyarmat lett. csak meg ne tudják a libsi gecik.
        Tamás Gáspár Miklós decemberi előadása egy kasseli konferencián. Ez pedig Chantal Mouffe előadása ugyanazon konferenciáról.         Ma délelőtt ezzel a két előadással kezdtem az évet. Most erre volt kedvem.         Magyarországon főleg inkompetens senkik szoktak ezekről a dolgokról…..
mavo 2017.01.04 08:56:53
@jotekony koc:

"A finnek és a skótok is bevezetik a minimumjövedelmet. És nem hal bele senki."

napi jóslat rovatunkat olvashatták. főleg a finnek esetében, akik bejelentetten kísérleti jelleggel, egy kb. 10 ezer fős mintával indítanak, aztán majd meglátják.
mavo 2017.01.04 09:15:30
@jotunder:

" TGM aktív anti-sztálinista volt és ezért még kellemetlenségek is érték. Téged is?"

egy idő után mao is, akkor most mao is egy rendes bácsi volt? nem tudom, ez mire érv. a közhasznú legendával szemben nem csak a sztálinizmus volt cúna dolog, hanem en bloc a kommunizmus eddigi tetszőleges alkalmazott verziója venezueláig bezárólag, és ahogy muad is megemlíti, ezek a kísérletek eddig mindig beálltak földbe, szóval ott az alapoknák van a hiba.
Az sumér áfium ellen való orvosság   A nyelvrokonságról. Az török, sumer és egyéb áfium ellen való orvosság A mindennapokban egyre inkább elterjedő alternatív nézetek úgy tűnik, átlépték a…..
mavo 2010.07.01 17:35:31
@dzsihangir:

íme az ocserki: www.angelfire.com/realm3/hmult1/konyvek/kaldeaist1.htm

„Ocserki: Isztoria Sz. Sz. Sz. Prvno Butno Obsinuj Stoj i Drevnejsije Goszudartova (1956) c. művében sokoldalúan megvilágítja ezt a délről jött, fémkultúrát hozó etnikumot ... ”

lol :-)
mavo 2017.01.03 15:39:54
@TurbBorb:

"És Hunfalvy meg Budenz mennyire ismerte a magyar nyelvet? Mintha nemigen tudtak volna magyarul, mégis utánuk kullog a magyar nyelvészet."

a tudományos akadémia könyvtárosa és segédkönyvtárosa (egyben magántanár a pesti egyetemen, a későbbi eltén) ne tudott volna jól magyarul? érdekes feltevés. :)

a sumimogyik hazudnak ebben is. meg kell szokni.
      Tamás Gáspár Miklós filozófus-közíró a kapitálfasiszta apokalipszis eljövetelét vizionálja nagyívű esszéjében. A fent említett nagy ív a bebörtönzött ellenzékiből de facto miniszterelnökké avanzsált Ang  San Suu Kyi-től egészen az első világháborús szociáldemokrata osztályárulásig feszül,…..
mavo 2017.01.03 14:48:12
@jotekony koc:

"a nyugati világ törtéte lebutítva sem a tömeggyilkosságok története.
Ezt annyira barbárságnak gondolták "nyugaton", hogy amikor Hitler bevezette, egészen hihetetlennek tűnt."

mit vezetett be hitler???
          Nem fogok valakit bántani azért, mert felmászott a Szabadság-hídon a turulmadárra az Izland elleni döntetlen miatt, és azt sem, aki úgy érzi, hogy Birkir Saevarsson újabb tíz-harminc-ötven év kormányzási lehetőséget adott Tiborcz Géza Béla Ottokár apósának. Azt gondolom, hogy a magyar…..
mavo 2016.06.22 10:35:10
@aronsatie:

oké, akkor az erre vonatkozó részek sztornó, és elnézést.
mavo 2016.06.22 10:37:48
@aronsatie:

mondjuk nem tudom, mit kezdesz akkor például a tenisz statisztikákkal. azokban ugyanis szerepel ki nem kényszerített hiba és nyerő ütés is. és nagyon komolyan veszik, fontos adat egy adott játékos adott meccsére nézve. a sikeres passzhoz képest az maga a szubjektivités ércbe öntött emlékműve. :)
mavo 2016.06.23 12:54:47
@aronsatie:

"Láthatóan jobb fizikai állapotban vannak, mint a közelmúltban"

ez így nem igaz, maga storck azt nyilatkozta, hogy a magyar játékosok erőnlétével nem volt probléma, erőnlétet egyébként sem a válogatottnál szednek fel az emberek - rég rossz lenne.

ami változott infóim alapján, az néhány speciális eszköz bevetése (pl. fordulások kivitelezésének javítására, játékosok mozgásának figyelésére, stb), de ami fontosabb, hogy az ellenfélre, sőt az egyes játékosaira lebontott taktika van, váltási variációkkal. a korábbi magyar edzők nem készültek ennyit az ellenfelekre, sőt, úgy általában taktika sem volt, max. annyi, hogy tolódjatok, meg hogy valaki fogja a nyolcast. ez az, ami nagyon megváltozott.
       A komolyabb tudományos munkásságtól magát eddig távol tartó Maróth akadémikusnak sült el ismét a szája: a muszlimok disznóbőrbe csomagolását javasolta egy pénzmosodai gyűlésen. Érdemes az egészet végighallgatni, a kis magyar Pegidát. A jobboldali értelmiség krémjét tetszik látni. ..
mavo 2016.06.16 12:51:57
@Muad\\\'Dib:

miért, szerinted angliában munkajogi vitákat döntenek el a saria tanácsok? ott kötnek munkaszerződéseket? ha nem, akkor egészen konkrétan mi a faszra érv, hogy a keresztényeknél _sem_ így megy?
mavo 2016.06.16 18:59:48
@Muad\\\'Dib:

értem én, hogy te arra akarsz kilyukadni, hogy van, ahol tényleg arra van alapozva minden, és a többi. ettől még angliába nem szaud-arábiából költöztek moszlimok, és mint más is írta: amíg betartják a helyi törvényeket addig pont senkit sem érdekel, mit tartanak legitimnek. erre való a law enforcement. miért, szerinted egy szaud-arábiába keveredő keresztény legitimnek tartja a sariát? nem valószínű, de kénytelen betatani addig, amíg ott tartózkodik.
Mandiner blog Kimoderálva 2009.07.12 08:01:00
  Az EP-választásról keresgéltem valamit, így vetődtem el újra a Politika 2.0 blog Mind a nyolc párt fenn van a Youtube-on! bejegyzéséhez. Emlékeztem, hogy annak idején írtam egy középhosszú hozzászólást a poszthoz: többek között arról, hogy miből lett a Fidesz…..
Felveszi a kesztyűt Baán László a Liget Budapest kritikusaival szemben. Baán a Mandinernek ad először interjút azóta, hogy kirobbant a Habony Árpádéknak kölcsönadott százmilliós festmények és a Szépművészeti Múzeumban tartott Habony-lagzi ügye. A múzeum és a Nemzeti Galéria vezetője, a Liget…..
mavo 2016.06.16 13:33:34
@tevevanegypupu:

wow. tehát orbán az egyik legjobb politikus a világon, aki szinte mindenkinél mindent jobban látja azt, ami elég messze van tőle, csak éppen nem jó emberismerő, ha a saját közvetlen környezetéről van szó. érdekes, mert ahogy mondani szokták, a politika alapvetően az emberek ismeretéről szól.

mi lesz a következő? az élőlényeket nem eléggé ismerő biológus, az időjárásról keveset tudó meteorológus, vagy mondjuk az összeadással hadilábon álló matematikus?
mavo 2016.06.16 13:35:53
@mavo:

"aki szinte mindenkinél mindent jobban látja azt, ami elég messze van tőle'

a mindent nyilván nem kell oda, az átfogalmazás áldozata lett.
Mandiner blog Ria! 2016.06.14 14:51:00
Harmincnégy éves vagyok. Egyszer sem drukkolhattam világversenyen a magyar fociválogatottnak. Máig. '86-ra nem emlékszem, túl kicsi voltam, az első fociélményeim '90-ből vannak, valami Matthäusszal meg az NSZK világbajnoki győzelmével − tényleg, kedves fiatalok, tudtátok, hogy volt egykor egy ilyen…..
„...s ha urak akartok maradni, szűrjetek a magasban olyan bort, a milyen csak az isteneknek, a királyoknak s a magyar embereknek való. S ezeknek is csak ünnepnapon.” (Eötvös Károly) A rendszerváltozás előtt egy dunántúli faluban dolgoztam. Volt a faluban két fivér – a…..
mavo 2016.06.07 08:41:06
@egysmás:

peetmaster náci? ugyan már. sem a rendpártiság, sem a hülyeség nem náciság.

sőt, ahogy elnézem, eléggé antináci.

"Ebben az országban, ahol már a szar is nemzeti, és a második párt nyíltan náci, ez nem túlzás."
mavo 2016.06.08 02:37:00
@egysmás:

az úgynevezett rendpártiak nem kis hányada ilyen. :)
mavo 2016.06.16 07:47:59
@annamanna:

"Az apa szeretete feltételhez kötött, az apa teljesítményt vár el a gyerekeitől, az apának meg kell felelni, az apa megköveteli a szabályok betartását; ellentétben az anyával, aki feltétel nélkül szeret és nem követel."

akkor én nem apa vagyok, hanem anya. sőt, úgy általában csupa anya van a környezetemben, csak egy egészen picit szőrös a testük és faszuk van.

és persze az a hülye, aki az ilyen buta sztereotípiák ellen harcol. :(
Vendégszerzőnk, Iványi Márton írása   A történelmi tapasztalatok nem sok jót ígérnek az amerikai elnökválasztás utánra. A következőkben egyes huszadik/huszonegyedik századi előzmények tágabb kontextusában kívánom megvédeni ezt az állításomat. A Szovjetunió és a keleti blokk széthullása után…..
Elöljáróban leszögezném Szilvay Gergely kollégának a tárgyi tudás védelmében írt posztjához, hogy a közös minimum: valóban szükség van tárgyi tudásra is, és napjaink kreativitás- és kompetenciafejlesztés-lázában nem lenne jó kiönteni a gyereket is a fürdővízzel.…..
mavo 2016.06.07 09:27:05
@Jean Sol Partre:

lófaszt.

bár persze lehet, én vagyok a hülye, hogy nem magolás, hanem gyakorlás árán tanultam meg a legtöbb rendhagyó igét.
mavo 2016.06.07 09:56:34
@Jean Sol Partre:

"mi a különbség? szerintem a gyakorlás az magolás."

magolás = elismételgetem a rendhagyó ige alakjait önmagukban.

ez biztosan ugyanaz, mint _gyakorolni_? tudod: teljes mondatok, kérdezz-felelek, etc.
A hír legalább egy éves, de most kaptam meg csak a második “isten bizonyt” független forrástól, - tehát - a szakma szabályai szerint - hiteles a történet. Ezért teszem közzé csak most. Történt, hogy Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos látogatásra Moszkvába utazott, Szergej…..
mavo 2016.06.07 09:45:15
@flugi_:

te tényleg egy náci párt blogján szólsz hozzá? :)
Két egészen tömör és egészen friss hír, 2016 nyarának első pillanataiból. Szükséges és erkölcsileg védhető, ha Európa korlátozni akarja a kontinensre érkező menekültek számát – nyilatkozta a dalai láma. Tendzin Gyaco szerint erkölcsi kötelesség segíteni a bajban lévőket, ám Németországban mára…..
mavo 2016.06.06 21:01:52
@kérem vigyázzanak, a rácsok záródnak!:

hát igen, a proxy sokkal biztonságosabb, hiszen ssl...

ja, bocs, mégse
mavo 2016.06.06 21:02:44
@pitcairn2:

pont leszarom, ha nem gond.
mavo 2016.06.07 08:57:40
@pitcairn2:

még mindig bírom a humorodat. :)
Riportot közölt a német közszolgálati televízió olyan németekről, akik a migrációs helyzet miatt menekülnek Németországból − Magyarországra. A bajor tévé riportja szerint sok német kifejezetten a menekültek miatt akar Magyarországra, a Balatonhoz költözni. A riport szerint ingatlanügynökök a…..
mavo 2016.05.31 10:48:57
@Tehéntőgy:

a jelenség alapvetően nem mostani, sőt. a hanyatló nyugatról már jó ideje "menekülnek" errefelé idősebb emberek (kevésbé idősek meg "hétvégi ház" funkcióval). az ok meg természetesen az, amit te is említesz: itt többet ér a nyugdíja, nagyságrendekkel olcsóbban vehet házat/telket (mondom, már azért is megveszik, hogy évente pár hetet itt üdülhessenek, mert belefér a keretbe), vagyis parasztromantika, kertművelés, vidéki idill és társai (esetleg kötegelve) óccsóért.
„A jogszabályalkotás nem elegancia kérdése. Lehet piperkőcködni, de a törvényhozás sokféle érdek mentén történik” – magyarázza Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Mandinernek az egyházügyi törvény körüli mizériát. A kereszténydemokrata…..
Születésnapi interjút adott a Kreatívnak Uj Péter, a 444 főszerkesztője. A három éve indult lap alapítójával készült beszélgetést akár a köztévé is készíthette volna tetszőleges Fidesz-politikussal – vagy a fénykorát élő Nap-kelte az MSZP vagy az SZDSZ bármely jeles képviselőjével. Ehhez hasonló…..
mavo 2016.05.22 19:18:57
@annamanna:

"Mit tiltottak be az egyházak?"

_most_ magyarországon már semmit, de bő másfél évezredig, hát hm, elég sok mindent.
mavo 2016.05.29 20:01:06
@annamanna:

"a homokosok viszont nem vállalják a monogámiát"

meséld már el nekem, mi a faszért kell kézzel-lábbal küzdeni a buziházasság ellen, ha a buzik nem is akarják? meg kellene adni, aztán röhögni, hogy a buzik mégse házasodnak. ja, hogy mégis.

(amúgy pont pár hónapja olvastam valami buzipárról, akik mittom hány évtized együttélés után tudták legalizálni a kapcsolatukat)
mavo 2016.05.30 19:31:23
@annamanna:

"dehogynem akarják. Két okból: 1. öröklés
2. gyerek örökbefogadás."

kizárólag, persze. olyan, hogy két buzi ne adj isten szereti egymást, és együtt akarnak élni monogám kapcsolatban, amit a jogegyenlőség elve alapján hivatalossá akarnak tenni, hát az lehetetlen. és ezt honnan tudjuk? hát onnan, hogy te azt mondod. (és most nem szarozunk azon, hogy TERMÉSZETESEN egy buzinak is lehet gyereke, akkor meg csak egyszerűsíti a dolgot az örökbefogadás)

"egyrészt a már eddig is vizsgált esetek szerint a gyerekek pszichésen többet sérülnek, ha homokosok nevelik fel őket"

és ezt honnan tudjuk? hát onnan, hogy te azt mondod. meg persze egyéb homofób barmok.

"a pedofília és a homokosság között van szignifikánsan kimutatható összefüggés"

és ezt honnan tudjuk? hát onnan, hogy te azt mondod. meg persze egyéb homofób barmok.

"Ha a házasságot legalizálják, akkor az örökbefogadás is sima ügy, és gondolom, sokaknál végképp kicsapná a biztosítékot, ha buziknak gyereket adnának."

a meglehetősen katolikus spanyolországban (en.wikipedia.org/wiki/Same-sex_marriage_in_Spain#Public_opinion , figyeled? én adok ám linket, nem csak a levegőbe beszélek) annyira nem csapta ki a biztosítékot, hogy a megkérdezettek több, mint a fele (konkrétan nagyjából kétharmada), de még a magukat katolikusoknak vallóknak is kis híján a fele egyetértett a melegházasság törvényesítésével. az egyetlen komolyabb vita arról ment, hogy ez a jog kiterjeszthető a spanyolországban házasodó külföldiekre is, végül az jött ki, elég, ha csak az egyik fél spanyol, és végül csak annyi lett a korlátozás, hogy spanyolországon kívül csak konzulátuson élő spanyol lehet az egyik fél, csak ott köthető meg a házasság, és az illető országban is elismertnek kell lennie a a buziházasságnak. spanyolország belterületén semmiféle ilyen korlátozás nincs. és még sincs forradalom, nincs túlterhelve a közvélemény etc.

lassan rá kellene ébredni, hogy a világ szép lassan elmegy mellettetek, és jelen pillanatban nem sokkal vagytok különbek a buzikat üldöző moszlimoknál.

az meg külön nonszensz, hogy azzal próbálsz BÁRMILYEN buziellenes érvet legitimálni, hogy lám, egy buzit összevertek. ilyen alapon a niggerek egyenjogúsága is baromság, hiszen (mint az köztudomású) amerikában verik a niggereket (de legalábbis valóban voltak egy időben olyan szervezetek, amelyek tényleg).
          Nem.        **************************************************        P.S  És akkor mi van?  Csak és kizárólag az Orbán-kormány megbuktatása lehet az egyetlen méltányolható törekvés? Személy szerint biztos vagyok benne, hogy nem tudom megbuktatni az Orbán-kormányt, tehát nem is…..
mavo 2016.05.23 19:31:16
@velőtanya:

ha tényleg amiatt _kellett_ felmondania valakinek, mert nem értett egyet a tiltakozásokkal, az valóban visszalésgyanús.

a másik fele, nos hát azzal az van, hogy annyira én sem támogatom az oktatási létesítmények illetve főleg diákok felhasználását politikai célokra, ám ezt magyarországon kábé senki sem tartja be (orbánék meg kifejezetten szeretik megszegni), tehát ha ezért büntit kap, az valóban durva lesz.
mavo 2016.05.23 21:11:04
@velőtanya:

vigyázat, én csak annyit írtam, hogy "ha tényleg". az ilyesmit valóban ki kell vizsgálni, ha (és csak amennyiben) a gyanú valóban fennáll, amiről nyilván nincsenek ismereteim. nincs olyan, hogy a rendes bácsiknak biztosan nincs stiklijük.

vagyis pusztán annyit állítottam, hogy _önmagában_ ennek vizsgálata nem ördögtől való. a metódus (már megint) az sokkal gázosabb.

hiszen a te gyanúd is (sajnos) abszolút indokolt: nem ez lenne az első a fényes jövőben szép lassan elsikkadó kampánynyomozás (sajnos nem találok rá jobb kifejezést). az eddig legszebb a nokiásdoboz-történet, ami egyébként az mnb alapítványok (akármennyire nem szeretnék prejudikálni) messziről bűzlő szarkupacához képest filléres huncutság volt - miközben az mnb alapítványok ügye meg elég nagy eséllyel filléres, de legalábbis nem olyan fontos történet az egyéb aljasságokhoz képest, amelyek révén erős aggályom van, hogy nagyságrendileg erősebb vagyonok vándorolgattak "megfelelő" emberek kezébe még ennél is kevesebb teljesítés árán - csak egy apró szeletke a pasa parkinak tűnő központú letelepedési engedély biznisz pl., ami csak tavaly ketyegett olyan 50 milliárdocsaka körül a szó szerint semmiért.

"az ügyészség működésének ez a fele a kisebb baj, mert ezt legalább a végén korrigálni tudja a bíróság, a megtagadott nyomozásokat viszont nem"

no, ebben viszont nagyon egyetértünk, pláne, hogy az igazságügyi rendszerből (legyünk rendesek, csak nagyon nagy eséllyel) kiiktatták a lehetőségét annak, hogy az ilyen ügyekben mégis indulhasson (legalább) nyomozás.

(ugyanakkor öröm, hogy legalább valaki nem kezd el hasznos idiótázni, ha valamiben megengedő vagyok ezekkel a remek srácokkal szemben)
mavo 2016.05.29 19:51:04
@jotunder:

válaszolnék a kettőre együtt.

a politikai motívum miatt nem egészen érzem elképesztőnek. már úgy értem, hogy ha teszem azt egy fidesz-barát igazgató iskolájából azért távozik valaki, mert az igazgatónak nem tetszik, hogy az illető nem jár békemenetelni, szerintem te sem feltétlenül értenél egyet azzal, hogy ez _pusztán_ munkajogi probléma. ha az efféle eseteket rutinból el lehetne intézni ennyivel (és le merem fogadni, hogy jó párszor elintézik ennyivel), rossz világ lenne.

másrészt nyilván már a feljelentő személye miatt is esélyes volt, hogy a vád nonszensz.
       1.  Magyarország védi a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia tudományos és művészeti szabadságát. (Magyarország alaptörvénye X. cikk)      2.   "a Magyar Művészeti Akadémia Életműdíjában Pap Gábor Magyar Örökség díjas művészettörténész részesült „gazdag írói,…..
mavo 2016.05.29 19:24:47
@Muad\\\'Dib:

"Ezzel kapcsolatban még annyi jutott eszembe, hogy ennek az elvnek a visszahatásával kapcsolatban lehet a legnagyobb gond. Amikor bizonyos személyek gondolatait azért vetik el automatikusan, mert erkölcsileg/emberileg erősen kifogásolhatóak."

Ez nekem is vesszőparipám. Már csak azért is, mert az "erkölcsi/emberi" izék erősen relatív dolgok.
       Soros György a háttérhatalom. Háttér György a soroshatalom. Hatalom György a sorosháttér. Én is tudok ilyet.      Orbán Viktor miniszterelnök a tulajdonképpen szokásosnak mondható értelmezhetetlen hülyeségeken kívül azt is elmondta a családi rádióban, hogy Magyarország lesz…..
mavo 2016.05.24 05:44:03
@barsled:

lásd még clinton bácsi buta elszólását magyarország és lengyelország putyinizálódásáról. abszolút a hazai (ottani) közönségnek szólt, és remek példa a csidzsátói külügy szakértelmére, hogy sikerült sorosozásba futtatni - ami meg az itteni közönségnek szólt alapvetően, mert az sokkal fontosabb, mint holmi usákokkal nem haragban lenni.

szép dolgok ezek.
mavo 2016.05.24 11:54:00
@Érvsebész:

márpedig _valódi_ kiút nekem sem nagyon jut eszembe másféle. de majd mondasz egyet, ha tudsz.

a levezetés egyébként egyáltalán nem új, és nagyjából igaz is, bár olvastam részletesebben kifejtett verzióját, amelyben jobban benne van az, hogy a mindenkori folyamatnak mennyire fontos része egy jól behatárolható bűnbak csoport, és hogy azért ehhez az úgynezevett zemberek egy kisebb részének hatékony együttműködése, nagyobb részének pedig szemhúnyása is szükséges.

ma például rengeteg fiatal, több gyermekes, viszonylag jól kereső van, akikkel az új adórendszer jót tett. és ezek többsége úgy van ezzel, hogy hát igen, ezek nem igazán erkölcsös fiúk, de cserébe mi, akik _megérdemeljük_ magkapjuk azt, ami régóta járt.
mavo 2016.05.25 14:25:47
@Érvsebész:

"Szerintem ebből a csapdából pontosan nulla (0) kiút van."

valamint a cucilizmus sem tudott megszűnni, most pedig éppen az orbán-rezsim leválthatatlan.

nincs ilyen, hogy valaminek majd nem lesz vége. vége lesz.

legfeljebb normális országban hamarabb.